Rolig helg

Har haft en underbart rolig helg! Så skönt att koppla bort allt annat för ett tag. Synd bara att helgen gick så fort... Så galet glad att ni var här tjejer!

Måndag imorrn, tillbaka till vardagen...
41669-136

Bloggar mer imorrn...

Norrländsk vänlighet

Hmm... lär inte kunna sova så bra i natt. Är så exalterad!  Linda och Cissi landar förhoppningsvis med första planet från Bromma imorrn. Fett nice! Haha! De åker standby, men det bör finnas platser.

Idag har vi haft världens segaste föreläsning... Kändes väldigt onödigt tråkigt nog. Sen följde jag med Elin hem. Vi åt lunch och drack kaffe och satt och pratade, om kött och djur och män och sånt... Vi tog oss upp på deras vind och hämtade ner en luftmadrass och en vanlig madrass som jag skulle låna. Den vanliga madrassen var lite otymplig men jag var fast besluten att få med den hem.

Elin följde mig och madrasserna till bussen. Bussresan gick bra förutom att två barnvagnsmorsor skulle på ett par hållplatser innan jag skulle av, lite krångligt, men det gick. När jag hade klivit av vid min hållplats och skulle gå över vägen tar en tjej tag i madrassen och hjälper mig att bära den. Jag blev lite chockad... inte van vid sån vänlighet. Så gör man inte i Stockholm!!! Inte utan att säga något iaf... Blev lite rädd ett tag att hon förväntade sig något i gengäld, så jag sa tack typ tusen ggr... En sak jag noterade var att förutom mig så var det en tjej och två killar som klev av bussen, och det var tjejen som hjälpte mig. Bra det, tjejer ska hålla ihop... fast jag kommer nog tyvärr alltid exludera Leila Lindholm och Linda Rosing... sorry girls...

Imorrn ska Daniels klass ha "nollning" för ettorna på Designhögskolan. De ska drillas till riktiga vikingar, haha! Daniel ska vara guden Tor och Nilas ska vara hans "lilla get"... :D Har svårt att tänka mig Nilas som en liten get... men men... På kvällen blir det party! Trevligt värre!

Änglar på väg upp

Skönt att det var en kort dag idag... Närmare bestämt 45 minuters seminarium, haha! Dock hinner man inte så himla mycket på den tiden. Vår basgrupp möttes iaf lite tidigare för att tillsammans förstå vad vi hade läst, det gick sådär... Efter seminariet gick jag, Elin och Julia till Kåren och betalade kåravgiften, hutlöst dyrt... förutom det känns det onödigt oxå, så det så...

När jag skulle tillbaka till cykeln fick jag en påse med tidningar och energidryck av några som stod och delade ut. Skoj skoj! Fast tidningarna var jääävligt gamla... Fick en Cosmopolitan, som jag själv redan köpt nån gång i början av sommaren, utöver den fick jag ett nr av Residence från 2006... haha! Men den var schysst att bläddra i, precis min typ av tidning, design och inredning är alltid kul. Synd bara att äckel-Leila var med i tidningen, jag bläddrade snabbt förbi...

Imorrn är det ännu en kort dag, tror vi slutar 12. Sen ska jag hämta madrasser hos Elin. Kanske köpa lite vin oxå. Och sen ska jag hem och vänta på att två av mina änglar ska dyka upp på fredag. Cissi och Linda kommer! Yey!

Jag vill ha Winnerbäcks nya skiva... Och så vill jag ha byxor, nån ny topp och skor, en badrumsmatta... Daniel skulle inte bli så glad om jag shoppade loss igen... Kan man säga att man hittat grejerna? Eller att nån delade ut dem på stan? Tror ni han skulle gå på det? Haha!

Klänning, örhängen och jackor

Tvättstuga idag... hatar det... Varför kunde det inte vara så att man bara lämnar tvätten där nere och sen går man ner ett par timmar senare och då är allt tvättat, torkat och ihopvikt? Det hade ju varit nice... Får fnula på det där...

Ingen skola idag. Har egentligen en hel del att läsa men jag har svårt att ta tag i det.

Idag har jag hämtat min klänning och mina örhängen från
Tjallamalla. Klänningen är liiite tajt över rumpan just nu, men den är jävligt snygg. Dessutom behöver man ju inte knäppa alla knappar hela vägen ner om man har byxor eller leggings under.

    

De bruna örhängena finns nu i min ägo, skulle dock gärna vilja ha de rosa oxå...

Och igår kom min gråa jacka från H&M! Jag som trodde den skulle komma först i oktober... Men det blev ju en trevlig överraskning. Så nu har jag två ursnygga jackor till hösten och vintern!

Har inte kommit iväg till något gym än... Läskigt att gå själv tycker jag... Gick dock en rask promenad i mörkret igår kväll, alltid något.

Måndag morgon

Har ingen lust att åka till skolan... Men jag måste och jag ska.

Ikväll ska jag försöka se till att ta mig bort till gymmet och fixa ett kort. Synd att vi har föreläsning i eftermiddag. Hade varit skönt att åka hem och läsa lite och sen göra annat. Är det bara jag som upplever att dygnen har för få timmar?

Nä, nu ska jag se till att bli klar...

Längtar till fredag... ♥

Eftermiddag

Gaaah! Vad trött jag är... Och inte har man fått så mkt vettigt gjort idag inte... Nåja, har iaf satt mig in i det som skulle vara gjort till imorrn. Men borde ju även sätta igång med det som ska vara klart senare i veckan, och veckan därefter... Orka...

Jag trodde jag slutade 11.00 imorrn... Tji vad fel jag hade... Visade sig att jag har två timmars lunch och sen en föreläsning. Jobbigt...

Elin är på väg hit. Får se vad vi ska hitta på. Blir väl kaffe antar jag.

The perfect man

Det verkar som att jag får finbesök redan till nästa helg! Underbart! Är så glad! Yeeey! Har dansat runt lite här i lägenheten... Haha!

Igår gjorde vi knappt något alls. Till slut blev jag så frustrerad så jag sa att jag ville åka ner till stan. Vi kom ner typ 20 minuter innan alla affärer utom Åhléns stängde. Haha. Daniel hann iaf köpa en tröja från Cheap MondayFlott. Sen skulle vi gå och äta och dricka lite öl. Det var inte så lätt att hitta något bra ställe. På O'learys var det ju fotboll och på Lottas var det fullt. Sen började det regna. Så vi hamnade på Kina/Pizza-stället. Det blev pizza, öl och lite glass. Helt ok.

Jag är så nöjd med mitt hår och med min jacka!

       Min jacka är svart, hittade ingen bild... Men såhär ser den ut iaf.


Nä, nu ska jag nog försöka plugga lite... Vi håller på att prata lite om den hegemoniska mannen, you know, the perfect man, typ... Ingen vet dock vem han är... Beror väl på vad man har för kriterier antar jag...


Så himla bra och så himla snygg

Har inte hunnit blogga för hela gårdagen ägnades åt shopping! Haha!

Teatern var helt underbar! Så himla rolig! Och det var så skönt att få skratta och glömma bort allt annat ett tag. Det blev en riktig lycko-boost. Skådespelarna var fantastiska och scenen och rekvisitan var så himla cool för ALLT var gjort i trä, kastruller, en keyboard, en ask med pommes, en laptop, allt i trä.


Pojke Flicka, Profilteatern Umeå

Igår var jag som sagt på stan och shoppade hela långa dagen. Skulle möta upp Carro vid tio men hon var lite sen, till slut hittade vi varandra. Jag passade på att köpa underkläder på H&M, de har 20% rabatt på Our Perfect-serien just nu. Jag köpte två bh:ar och tre par trosor, det ena setet i lila och det andra i nån brun/kopparfärgad nyans. Eftersom jag inte gillar min bruna jacka längre och den jag beställt från H&M inte kommer förrän om en månad bestämde jag mig för att kolla efter en jacka oxå. Jag hade nämligen en kupong som ger 20% rabatt på en jacka. Hittade en svart, lite utsvängd med puffärmar. Den kostade bara 298 kr. Väl i kassan såg jag att kupongen inte börjat gälla ännu. Men eftersom jackan ändå var så billig så tog jag den ändå, risken är ju annars att den inte finns kvar sen. Vi lunchade på Schmäck.

Sen bar det iväg till frisören. Carro hängde med och satt och väntade på mig i typ två timmar, snällt. Tjejen som klippte mig var jättegullig. Hon hjälpte till med tips på färg och kom med förslag. Det blev mörkt, rödbrunt underhår och mörkbrunt överhår, så j-a snyggt! Frisyren är väldigt uppklippt, precis som jag vill ha den. Jag är supernöjd! Tack och lov för det förresten, för det var jävligt dyrt... Men det är jag värd! Haha. Ska försöka fixa en bild sen. Men just nu är jag osminkad och ostylad, så det blir senare.

En jobbigt grej med hur jag mår just nu är att jag är extremt känslig för beröring. Detta märkte jag av igår hos frisören när hon masserade min hårbotten medan hon tvättade mitt hår, jag höll på att börja gråta... Sådär var det förut i slutet när jag bodde med Calle. Det räckte med att någon la handen på min axel, vem som helst, så kände jag att tårarna var på väg. Usch ja...

Efter frisören blev det lite mer shopping. Sen ville Carros kompis Niklas att vi skulle fika med honom. Så vi gick till News alla tre. Nu började jag känna hur himla trött jag var. Fortfarande inte sovit ordentligt.

Efter fikat skulle Carro och Niklas träffa Carros pojkvän. Jag ville kolla lite mer på stan, hade ca två timmar kvar innan jag skulle möta Daniel. Hittade bl a en halsduk. Köpte även, under dagen, mascara, ansiktscreme, handcreme, en mössa, m.m.

Får se vad man ska hitta på idag... nu börjar det regna...


Planer

Imorrn kommer pengar! Och jag är ledig då! Farlig kombination... Jag kommer shoppa järnet! Ska bli nice... Liiite slösaktig kan jag ju vara eftersom det kommer lika mycket till på tisdag, plus nästan en 1000-lapptorsdag. Passar mig alldeles utmärkt. Glömma allt annat ett tag.

Tänkte ta mig till Blablabla (frisörsalongen heter så...) idag innan teatern och se om de har några tider. Vore ju schysst om de hade någon som passade mig senast i nästa vecka.

Utöver det så har jag kollat upp gymmet som ligger ca 2 min härifrån. De verkar väldigt bra. De har något som heter powerstrike som jag vill prova. Man slår och sparkar på säckar till musik. Låter askul och bra för aggressioner... 535 kr tror jag det var det kostade för en hel månad. Jag tycker att det är lite dyrt, men om man tänker på att klippkortet med 10ggr, som jag hade tänkt att köpa, kostar 800 kr så är det rätt billigt. Och får man träna hur mycket man vill och verkligen ser till att komma iväg tre ggr i veckan eller mer så är det ju rätt bra. Ska bara fixa mig ett par nya träningsbrallor, sen ska jag dit i början av nästa vecka och fixa ett kort.

Nä, nu måste jag borsta tänderna innan jag cyklar ner till Universitetet. Slutar 12 idag, sååå skönt!

Inte riktigt samma va?

På msn igår:

Jag: Kan inte Kent komma hit... till vår lilla håla...

Elin: Men ska dom inte det?

Jag: Ska dom!?

Elin: Eller jag kanske minns fel...

Jag: Ska kolla...

Jag: Sökte på Kent, fick upp Owe Törnqvist...

Hårfärg

Måste gå och boka min klipptid snart...

Men vilken färg ska jag färga? Mörkbrunt? eller Rött? Vad tycker ni? Rött vore lite fint nu på hösten, och det passar väldigt bra till det gråa modet, men vågar jag?

Får se om jag gör färgningen på salongen eller hemma... Hade ju varit nice att göra det på salong men jag vet inte om jag bör lägga de pengarna på annat istället...

Men skriv nu vad ni tycker, så jag vet...

Usch ja...

Vilken eftermiddag...

Min grupp möttes en och en halv timma innan seminariet skulle börja. Vi gick igenom allting två ggr och det kändes bra. Väl på seminariet var det vi som fick börja. Det kändes ganska bra, man är ju lite obekväm med att prata inför folk när man inte hunnit lära känna dem riktigt, jag vet ju knappt vad folk heter lixom...

Sen var det nästa grupps tur... och jag fattade ingenting... De kunde lika gärna ha pratat arabiska, jag hade nog förstått ungefär lika mycket. Det värsta var att den tredje gruppen skulle ställa frågor tll oss och den andra gruppen. Och den tredje gruppen pratade typ samma språk som grupp två... Jag kände mig helt puckad och väldigt oinsatt. Men men... Tror sömnbrist, stormigt känsloliv och illamående gjorde sitt till oxå.

Imorrn har vi bara en föreläsning. Ja, och teater kvällen, men det ska ju bli kul!

Min bebis

41669-130

Halva veckan snart avklarad

Sov dåligt inatt, som vanligt... Miljarder saker snurrar runt i huvudet...
 
Gick ändå upp tidigt och tog tag i de delar av "Sexualpolitiken" som jag ska redovisa om. Tror att det blev hyfsat bra, behöver ju inte prata mer än 3 minuter, väldigt skönt.

Daniel kom hem nån gång efter 8 nu på morgonen. Han hade varit i skolan hela natten. De ska göra bil-skisser den här veckan och sedan ska de göra sina bilar i lera. Det är typ sånt han vill jobba med så han är väldigt engagerad i det. Nu ligger iaf både han och Tilda ute i vardagsrummet och sover. Det ser fruktansvärt obekvämt ut att ligga på min lilla soffa, men men...

Trodde min kofta från Ellos skulle komma idag, men icke. Hade gärna velat ha den nu när det börjar bli riktigt kallt ute. Hoppas den kommer innan veckan är slut. Och hoppas jag har pengar på kontot på fredag så att jag kan shoppa för då är jag ledig!

Imorrn ska jag med klassen på teater på kvällen. Det ska bli nice!

Idag blev jag av med min oskuld...

...ja alltså min "demonstrations-oskuld" som jag så vackert kallade den, till Elins stora förfäran... Ibland är hon förvånansvärt pryd... Haha!

Jag har alltså gått i ett demonstrationståg idag, för första gången i mitt liv, och skrikit fraser som "Stoppa borgarna - i papperskorgarna". Det var otroligt skönt att få ut lite av alla de aggressioner jag har inom mig... Roligt var det oxå. Vi var ju inte så väldigt många, kanske 100-200 pers om jag inte uppskattat helt fel. Vi gick typ ett halvt varv runt stan och stoppade upp trafik. Precis innan vi skulle tåga iväg fick jag en mikrofon uppkörd i ansiktet av en gubbe från tv4 som undrade om han fick ställa en fråga, jag avböjde för jag kände mig inte tillräckligt insatt. Efter demonstrationen gick jag, John, Elin, Pirre och Hanna till Schmäck och fikade lite. Det var nice, men deppkänslorna som jag hade lyckats förtränga ett tag kom snart krypande tillbaka.

På vägen hem stannade jag till vid Designhögskolan för att lämna lite kexchoklad och redbull till Daniel. Tror han uppskattade det.

Tidigare idag har jag varit i skolan. Vi har en redovisning imorrn. Jag får se om jag orkar sätta mig ner nu ikväll och skriva ner vad jag ska säga eller om jag tar allt imorrn.

Nu ikväll har jag äntligen kunnat lämna min studieförsäkran till csn! Så nu borde pengarna komma snart! Yey!

En annan rolig sak är att Cissi ringde idag och sa att hon och Linda börjat kolla upp möjligheterna att ev ta sig upp hit nu under hösten! Lycka! Hoppas hoppas! ♥

Nä, nu ska jag plugga... eller sova...

Under my umbrella

Seg dag idag. Elin och jag hade bestämt att vi skulle ta en sväng på stan och sen fika och diskutera texterna vi ska ha läst till imorrn. Men det har spöregnat hela morgonen, så det blev plugg via msn istället. Lite trist eftersom jag gärna hade kollat lite på stan. Men skönt att slippa gå ut...

Nu har det dock klarnat upp så jag funderar på om jag ska ta mig ut en sväng. Får väl se.

Tilda var försvunnen imorse... Letade efter henne överallt, men hon var ingenstans. Till slut gick jag till skafferiet och tog fram asken med hennes godisar och skakade den lite. Då kikade hon fram under sängen, trots att jag redan kollat där typ tre ggr...

Daniel ringde nu. Han verkar inte komma hem tidigt idag heller...

And the world spins madly on...

Woke up and wished that I was dead
With an aching in my head
I lay motionless in bed
I thought of you and where you'd gone
and let the world spin madly on

Everything that I said I'd do
Like make the world brand new
And take the time for you
I just got lost and slept right through the dawn
And the world spins madly on

I let the day go by
I always say goodbye
I watch the stars from my window sill
The whole world is moving and I'm standing still

Woke up and wished that I was dead
With an aching in my head
I lay motionless in bed
The night is here and the day is gone
And the world spins madly on

I thought of you and where you'd gone
And the world spins madly on.

The world spins madly on,
The Weepies



Ok, ta nu inte allting för bokstavligt...

Många låttexter i de senaste inläggen... Jaja...

Som om jag inte fanns

Usch usch usch... Jag mår piss, både psykiskt och fysiskt. Men så får man väl inte säga egentligen för allt ska väl bara vara bra och alldeles fantastiskt. Men så är det i alla fall inte.

Imorse tog jag en morgonpromenad. Skönt att få skingra tankarna en stund. Daniel sov vidare, som en klubbad oxe. När jag kom hem gjorde jag kaffe och satte mig ner och gluttade lite i "Sexualpolitiken" igen, inte blev jag klokare av det.

Gjorde mig iordning och sen begav jag och Daniel (han hade alltså oxå vaknat och så nu...) ner till Universitetbiblioteket så att jag kunde kopiera lite.

När vi kom hem blev det städning och så bakade jag en kladdkaka. Några timmar senare kom John och Elin på besök. Det var nice, även om jag inte riktigt är på så socialt humör. Vill ändå inte vara ensam, vilket jag är just nu. Eller ja, det känns som att jag är det ganska ofta. Ibland känns det som att jag inte finns, som att jag står stilla och allt annat runtomkring fortsätter att röra sig, som om jag inte fanns. En konstig känsla.

Ja, inte bra det här... Faen oxå...  Jag får väl utveckla det hela någon annan dag för jag orkar inte just nu. Ni får väl läsa lite mellan raderna så länge, eller något...

Big girls don't cry


Like the little school mate in the school yard
We'll play jacks and uno cards
I'll be your best friend and you'll be mine Valentine
Yes you can hold my hand if you want to
'Cause I want to hold yours too
We'll be playmates and lovers and share our secret worlds
But it's time for me to go home
It's getting late, dark outside
I need to be with myself and center, clarity
Peace, Serenity


I hope you know, I hope you know
That this has nothing to do with you
It's personal, myself and I
We've got some straightenin' out to do
And I'm gonna miss you like a child misses their blanket
But I've got to get a move on with my life
It's time to be a big girl now
And big girls don't cry
Don't cry

ur "Big girls don't cry", Fergie

Dad


En av de finaste låtarna jag vet...

I was a kid, you were my dad
I didn't always understand
I wanted freedom, you got mad
You were concerned, I got upset
I didn't recognize you yet

And did you cry, I know I did
When I lied to you
I didn't want to hurt you
I just never knew I did

You never told me that you loved me
I know you didn't know how
I guess that shows we're much the same
'Cause I love you too and until now
I've never said those words out loud
I hope you're proud
To be my dad...

What are your secrets, do you pray
Is there a god that shows your way
I wish I knew...
Do you have crazy fantasies
What happens in your dreams
I want to know...

I guess you'll always be a mystery to me
But you taught me how to value life
And what else do I need
I have a dad who watches over me
Dad,
K's choice

Min egen pappa fyller 55 på tisdag så då får jag inte glömma bort att ringa och gratta honom.


"Sexualpolitiken"

Ska läsa Kate Millett's "Sexualpolitiken" är det tänkt, det går inte så jättebra. Har svårt att koncentrera mig. Elin föreslog att jag skulle komma till Schmäck och fika med henne, John och Pirre, de var på väg dit när jag ringde henne. Men jag insåg att jag var tvungen att stanna hemma om jag ens skulle hinna läsa texten en gång... Lite tråkigt... Vi ska ha redovisning på onsdag och då ska min grupp låtsas vara Kate Millett så vi måste läsa texten ett antal gånger så att vi verkligen vet vad hon står för. Härligt.

Det var en gubbe här förut och köpte min stereo för 500 kr, väldigt bra med tanke på hur gammal den är. Sen cyklade jag till Ica och handlade upp större delen av pengarna...

Funderar på om man ska ta en promenad. Men jag bör väl ta mig igenom de resterande 20 sidorna av "Sexualpolitiken" först.

image129

Tilda hjälper till med att anteckna... ;)


Tro inte att jag aldrig bäddar sängen! Lär ju se ut som det på bilderna... Men det gör jag faktiskt  varje dag i vanliga fall!


Facebook

Jag har kommit på en lite läskig sak med Facebook. Alla känner egentligen alla. Allt hänger ihop. Ex. min kompis Emelie känner Kim som är kompis med en tjej som jag var bästa kompis med i mellan- och högstadiet. Flera av mina nuvarande kompisar känner Kristian och Kristoffer som är kompisar med folk som jag kände under mellan- och högstadiet. Dessutom har jag ju jobbat med både Kristian och Kristoffer, på Ica, men jag såg inte vem som var vem... haha...

Ja... som sagt, allt hänger ihop... på ett eller annat sätt...


Att se fram emot

Ja just det! Jag har biljetter till både Jonas Gardell och Emil Jensen!!! Yey!!! Lycka!!! Kul med något roligt att se fram emot i vinter!!!

Vetenskapligt bevisat?

Hade en riktigt förvirrande föreläsning idag, den kändes rörig. Fast vår handledare, som höll i föreläsningen, är helt underbar. Hade ett litet möte med henne och en annan ny tjej efter föreläsningen. Sen gick Elin och jag till bibblan och fixade lånekort åt mig, lånade en bok och kopierade en massa papper.

Handlade på vägen hem och lyckades sen få en tvättid trots att jag var en och en halv timma försenad.

Daniel kom hem, men sen åkte han tillbaka till skolan... kul... Jaja, karlar... Hjärnan arbetar väl inte så effektivt... USCH, så får jag ju inte säga!!! Men ärligt... ibland blir man så j-a trött...

Dricker lite vin nu, dels för att det är gott och dels för att jag kanske sover bättre då. Är det inte vetenskapligt bevisat att man blir trött av rödvin...? ;P Önskar bara jag hade lite sällskap...

Lyssnar på depp-musik, det får man INTE göra enligt den där "livscoachen", Mia Thörnblom eller vad hon nu heter, hon den där blonda glada saken på tv3... men ibland så... ibland så bara måste man...

En bra grej är att jag ska sälja min stereo imorrn. Tror jag får ca 500 för den, inte illa pinkat. Då borde jag klara mig tills csn-pengarna kommer, om de kommer.

Fönstergluttare

Det är en man i en skylift utanför fönstret... lite läskigt... Vi har ju lixom inga persienner eller så. Kan de inte förvarna innan de gör sånna grejer?

Ständigt denna sömnbrist

Vad är det för fel på mig? Varför kan jag aldrig sova? Den här natten var det iofs lite grannarnas och Tildas fel oxå. Igår när jag hade gått och lagt mig kom grannen hem. Det läskiga var att det lät som att någon öppnade våran dörr så jag trodde först att det var Daniel som hade ändrat sig ang att stanna kvar i Norrmjöle. Sen började grannen hålla på med sitt element, vet inte vad han/hon/de gjorde. Rören går ju in i vår lägenhet oxå så det låter väldigt mycket om någon står och bankar på rören i den andra lägenheten. Puckon.

För någon timma sedan började Tilda springa runt och leka och klev upp på min rygg när jag låg och sov, så nu är man vaken. Ingen idé att ens försöka längre...

Funderar på om man kanske ska dricka ett par glas vin ikväll. Då kanske man somnar gott inatt...

Vad vore livet utan er

John: Vill du ha en kram?

Elin: Vem pratar du med?

John: Linda

Jag: ....?

Jag måste ha sett för ynklig ut igår när jag satt vid deras köksbord och var sjukt trött och illamående... Ibland förundras jag över vilken tur jag har när det gäller att träffa underbara människor. Det finns ett helt gäng med underbara tjejer i Stockholm som alltid finns där när jag behöver dem. Och sen här, till och med i lilla Ume, hittar man några underbara människor till som alltid bryr sig och ställer upp. Jag är så lyckligt lottad. Försvinn aldrig ur mitt liv, inte någon av er...

Var bara tvungen att säga det. NU ska jag sooova!

2 veckor vs. 3 dagar...

I min frustration över att fortfarande inte hört av csn gick jag än en gång in på deras hemsida. Gick in på mina sidor men självklart hade det inte hänt något nytt de senaste timmarna. Dock lyckades jag, efter att ha "klickat" runt på sidorna ett tag, hitta en text där det stod att om man skickar in sin ansökan via post (vilket puckade jag har gjort) så tar det ca 2 veckor att få besked. Skickar man däremot en ansökan via nätet så tar det ca 3 dagar... Inte trodde jag att det var stor skillnad på handläggningstid... Det var ju jävligt puckat av mig att tro något annat... Jaja, då kanske man får pengar om 2 veckor då... Ibland blir man verkligen arg på sig själv... men mest av allt på alla andra... haha

Nä, nu måste jag sova. Hoppas det går bättre inatt. Förra natten sov jag ju dåligt och drömde mardrömmar om en man som gick runt och skar upp folk med en stor kniv... härligt... Kan det vara stressrelaterat tro...?

Min katt har stulit min dator...

41669-119

Hur lätt är det att blogga när Tilda ligger på tangentbordet...? Stackarn... Hon ville hålla mig sällskap när jag läste högt ur "Det olyckliga äktenskapet mellan marxism och feminism" men det var så många krångliga ord att hon blev väldigt trött och då var tydligen tangentbordet den skönaste platsen... Min lilla gullegos!!!

Förstörd

Sov inge bra alls inatt... Tur att jag hade tagit bort mitt varuplockar-pass på morgonen, det hade aldrig gått.

Daniel ringde förut, från Johns mobil, han har nämligen ingen täckning därute. Han frågade om han fick komma hem imorrn, typ som att han inte skulle få det... Som att jag skulle vilja att han bosatte sig därute i skogen.

Skönt att det snart är helg. Fast jag måste se till att läsa en hel del, vill inte hamna efter.

Som stenar mot glas

Känner mig som den tröttaste människan i världen just nu... Mår illa och har sjukt ont i huvudet. Sömnbrist, stress och dålig (otroligt dålig...) kost har gjort sitt för att jag ska må såhär. Så ja, jag ska sova snart.

Daniel är kvar i Norrmjöle, ganska skönt. Men John sa att han var ensam kvar med Hanna, och då blir ju jag så klart sotis, trots att jag känner Hanna. Ja... ni vet ju hur jag e... Usch ja... Tragiskt...

Imorrn ska jag gå själv till skolan, eller alltså vara där själv, utan Elin... Men det ska nog gå bra. Det blir föreläsningsstafett med lite olika människor. Sen måste jag till bibblan och hämta lite böcker oxå. Måste försöka hinna med att läsa "Det olyckliga äktenskapet mellan marxism och feminism" oxå... Marxism är ett krångligt ord... iaf när det står i varannan mening. Samhälleliga är ett annat ord som inte vill ligga riktigt rätt på tungan...

Hoppas att jag sover bra inatt nu när jag har hela sängen för mig själv. Vore ju nice om man vaknade någorlunda utsövd och orkade ta sig ut på en promenad imorgon bitti... skulle verkligen behövas...

Om ni undrar över rubriken så lyssnade jag på Winnerbäck... ♥

Ja just det, en sak till att ha ångest över eftersom csn-pengarna dröjer. Biljetterna till ♥Jonas Gardell♥ och biljetterna till Emil Jensen ska hämtas ut senast på fredag... Faaan... Gardell är min husgud så jag MÅSTE ha en biljett!

Gonatt nu och sov så gott! Det tänker jag göra!

Studentsportardag

Varför går tiden så himla fort när man är "ledig"?

Idag har vi "studentsportardag"... Själv skulle jag vilja ägna mig åt sporten shopping men csn-pengarna verkar dröja. Har sett på mina sidor att mina papper iaf kommit fram, tack och lov för det. Hoppas bara man kan få pengar snart för det börjar bli tomt på kontot. Har hittat en klänning på
tjallamalla som är på rea och som jag vill ha! Vill beställa nu men det blir billigast att betala i förskott och det kan jag ju inte just nu... J-a skit. Har iaf beställt en kofta ifrån Ellos som jag tyckte såg riktigt mysig ut. Behöver lite stickat nu till hösten. image3166Hoppas den blir skön och bra. Ska även kolla runt en sväng på H&M innan jobbet tänkte jag. Har ju 25% på valfri vara om jag handlar på nätet. Daniel föreslog att jag skulle leta efter en sån där jacka som jag vill ha. Hittar jag ingen kan jag se om jag kan prova något liknande så man kanske får en liten idé om passform och så och sen kan man beställa. Sen, i värsta fall, så är det väl bara att returnera om den skulle sitta illa. Rabatten gäller iaf i två dagar till så det börjar bli lite bråttom. 25% på 598 kr är ju ändå litegrann...

Nä usch... Man får väl ta och göra sig iordning... Äta lite lunch kanske. Gjorde jättegod mat igår, fullkornsbulgur med grönsaker, fetaost och lite feta/oliv-cremefraiche. Det blev lite kvar till idag, värsta bra!

Halvt avliden

Idag höll Elin och jag på att avlida i skolan... Fruktansvärt lång dag idag, hela 6 timmar... Och då var drygt en timma "frivillig" läsning (vi möttes tidigare och läste det som vi skulle ha läst till idag imorse) och drygt en timma var lunch... Hade dock en seg föreläsning på nästan tre timmar oxå... Ni som oxå pluggat/pluggar förstår säkert. Usch ja...

Daniel skulle ju vara borta på konstresa den här veckan, i Norrmjöle. Men icke, det ligger så nära så han åker hem varje eftermiddag, till mitt stora förtret. Hade sett fram emot lite tid för mig själv... Grrr...

Men jag kan inte tycka alltför illa om honom. I fredags kom han hem med ett presentkort på en klippning till mig! Jag behöver VERKLIGEN klippa mig! Just nu väntar jag dock på csn-pengarna så att jag kanske kan lägga till lite pengar och få en färgning oxå. Vill färga håret och det vore kul att kunna göra det på salong för en gångs skull.

Jag jobbade förresten inte igår. Kom fram till att det var en hel del att läsa så jag ringde och bad om att få flytta mitt pass.

Längtar till fredag eftermiddag, då är den här veckan äntligen över, det är lite för mycket just nu.

Extra ledigt

Känns som att man skulle behövt ett par dagar extra ledigt... Konstant extremt trött...

Helgen har iaf varit bra men jag har inte varit så effektiv som jag hade velat vara. I fredags städade jag lite hemma och sen åkte jag ner till Mio och blomaffären. Köpte en fin ljuslykta och en blomma till vardagsrummet. Det är dags att det händer lite här hemma nu. Snart kommer vintern och då vill man ju att det ska kännas mysigt att vara inne.

På lördagen tog vi oss ner till stan eftersom jag hade läst om någon marknad som skulle vara där. Vi hittade ingen marknad men vi träffade Carro, som jag inte träffat på länge. Vi ska försöka ses i veckan bestämde vi. Det var sjukt mycket folk på stan, man blev helt matt... Det visade sig att även John och Elin var på stan så vi mötte upp dem inne på Åhléns. Vi bestämde att vi skulle gå och fika på Rost. På vägen dit hittade vi "marknaden", det var typ 5 stånd med lite olika grejer. Jag och Elin fyndade kollegieblock. Eftersom vi alla var hungriga blev det en sen lunch på Rost, där vi faktiskt lyckades få sittplatser trots mängden folk.

När vi kom hem från stan på lördagseftermiddagen var jag riktigt trött. Låg och vilade lite och kollade sen på tv. Daniel ville åka ner till skolan och sen ville han ta en öl. Jag var lite osäker på om jag skulle orka. Men sen messade Elin att de oxå skulle ut och då tänkte jag att jag inte ville missa något kul så jag gjorde mig iordning och cyklade ner till stan ändå. Jag, John, Elin och deras två kompisar gick till Pipes. Där var det ju såklart fotboll på tv... Jobbigt... Efter bara några minuter kom Daniel och Nisse oxå. De ville inte vara kvar på Pipes pga fotbollen, så jag följde med dem två till News istället. Jag drack en öl där sen blev jag jättetrött och ville bara åka hem. De drack några öl till sen blev det McDonalds innan vi åkte hem. Hade varit bättre om jag stannat hemma och sovit istället... Men men...

Igår slappade vi hela dagen. Vi kollade på repriserna av Idol, åkte och handlade och sen kollade vi på film.

Idag väntar två föreläsningar och sen måste jag åka och jobba oxå, usch usch... 

Kläder

Sådär... Nu har jag lagt en ansiktsmask. Deep cleansing med grön lera. Nice!

Kollade runt lite på H&M, på nätet alltså. Finns mycket fint men jag känner att jag helst skulle vilja prova de flesta plaggen först. Visst går det att skicka tillbaka men jag tycker det är jobbigt. Skulle gärna vilja ha en sån här jacka:


  www.hm.com

men jag vet som sagt inte vilken storlek som blir bäst. Har letat efter en att iaf prova här i stan, men de verkar vara slut... :(  Finns även lite koftor, tröjor och toppar som jag är sugen på.

Har annars spanat in en skinnjacka på Dixi som är jävligt snygg, men det blir ju lite dyrare. Sen är jag ju lite kluven när det gäller skinn... Tycker den är snyggt och bra och så men jag gillar ju inte att man dödar djur... Dilemma... 

Behöver byxor oxå. Mina blå jeans håller på att pajja totalt. Daniel köpte för övrigt nya jeans till sig själv igår så jag tänkte att jag oxå ska göra det när csn-pengarna börjar trilla in. Lääängtar...



Min bra-iga torsdag

Min första skoldag var rolig och mycket givande. Jag cyklade ner till Elin på förmidddagen så att vi skulle hinna läsa lite innan seminariet. Så vi läste den inte allt för lättlästa texten om Rousseau och Ellen Key och sen käkade vi lunch innan vi gick upp till Universitetet.

Det är inte konstigt att samhället ser ut som det gör med tanke på synsätten på män och kvinnor genom tiderna... Kvinnans plats är i hemmet och det hon gör bäst är att föda barn. Dessutom kan ju kvinnor vara rätt dumma så när du pratar med en kvinna måste du prata tydligt och kort... HERREGUUUD!!! Hela klassen konstaterade att det inte hänt så värst mycket de senaste 200 åren (liiite har ju självklart förändrats, men inte tillräckligt). MEN, vi har iaf fått snyggare kläder, sa en tjej lite uppgivet. ;)

När seminariet var över gick ner mot stan igen, Elin och jag. Jag hade lämnat cykeln hos henne eftersom jag skulle möta Daniel på stan. Så jag hämtade den och hon gick upp till sig. När jag kom till Åhléns, där Daniel och jag skulle mötas, stod både Daniel, Nilas och John där. De hade bestämt att vi skulle gå och fika. Så John ringde Elin och det var bara för henne att pallra sig ut igen (tur att de bor så nära). Vi gick till Schmäck och satt där och myste i nån timma. Sen var alla så trötta så vi delade på oss och Daniel och jag gick och shoppade lite innan vi cyklade hem.

Idag är jag ledig så jag ska ägna dagen åt läsning. Ska läsa "Det mest förbjudna" av Kerstin Thorvall och "Vi som aldrig sa hora" av Ronnie Sandahl, de verkar väldigt bra båda två. Tänkte även städa lite å sen får vi se om jag tar mig ner på stan oxå.

Förresten så sa jag upp mig igår!!! ÄNTLIGEN!!! Vilken lycka! Patrik försökte övertyga mig om att det ju faktiskt kunde vara bra att ha kvar ett extrajobb med lön varje fredag, men jag hade redan bestämt mig så han gav upp... Nu ska jag bara jobba 8 pass till sen är jag fri!!!

Förändringar

Idag ska jag börja skolan! Yey!

Inspirerad av Elin ska jag hoppa på kursen hon läser, Genusvetenskap Makt och Kön, lär bli mycket intressant. Jag pratade med kursansvarig igår och hon var supertrevlig och väldigt glad över att jag ville börja. 

Försökte säga upp mig från jobbet igår, men det gick inte för att han som är personalansvarig inte var där... Men så får de väl inte göra väl? Har inte jag rätt att säga upp mig när jag vill? Jaja, ska iaf dit idag och se om jag kan hitta honom, annars får jag fan lämna en lapp på hans skrivbord.

Igår gick det skitdåligt på jobbet. Jag sålde tidningen Hennes. Man fick tre nr plus tre nr av tidningen VagaBond för 79 kr. Många tyckte nog att erbjudandet var lite för dyrt. Det brukar ju oftast vara tre nr plus en premie för 49 kr, vilket är mycket bättre. Det roliga var att erbjudandet var värt nästan 400 kr (eller iaf 300...) men en gång sa en av tjejerna jag satt med att "hela paketet är värt lååångt över 600 kr...", jag bah "Eeehhh... What is she saying...?" Haha!



En lösning?

Låg vaken halva natten och grubblade. Har kanske kommit på en bra lösning, om det nu är genomförbart men det ska kollas upp idag. Hoppas hoppas! Då skulle jag äntligen kunna säga upp mig!

Har jag sagt att Daniel har tappat bort sin plånbok? Jag har iaf sagt till honom att han borde ringa till polisen och fråga om de inte har fått in den där. Vi var nämligen ganska säkra på att han tappat den och att den inte var stulen. Han har sagt att han ska ringa polisen men har inte gjort det. Igår sa han att han skulle beställa hem papper för att skaffa ett nytt körkort. Då frågade jag om det inte vore bra att bara ringa och kolla med polisen först, man vet ju aldrig om någon snäll varelse hittat den och lämnat in den... Jo, det skulle han väl göra... Imorse ringde Daniels pappa och  sa att polisen ringt dit igår och sagt att de hade plånboken där. Karlar... Varför kan de inte lyssna på oss? 

I min lilla bubbla av glas...

Jag vill inte vara här... inte just nu... Bristen på jobb, pengar och socialt umgänge tär på mig, vilket i sin tur tär på Daniels och mitt förhållande... 

Jag har t o m börjat sakna min gamla lägenhet i Jakan... försöker påminna mig själv om hur mycket jag faktiskt hatade den men jag kommer tydligen bara ihåg de bra sakerna, vilka det nu var...

Hoppas hoppas hoppas att allt känns lite bättre imorrn. Ska ju först till studievägledaren och sen fika med Elin. Tur att jag har henne häruppe iaf, annars hade jag inte orkat kan jag erkänna. Daniel har ju redan hunnit skapa en grund här med vänner och skola osv, så han har lite svårt att förstå hur jag faktiskt känner mig. På kvällen ska jag jobba ett pass, fast det tar emot som bara den. Pratade med syrran om det där. Hon har varit med om ungefär samma sak, att vantrivas på jobbet alltså. Hon blev sjukskriven till slut. Vi kom dock fram till att sjukskrivning inte är ett särskilt bra alternativ eftersom folk inte så gärna anställer någon som är sjukskriven. Men det är skönt att kunna prata med någon som varit med om samma sak.

I behov av små piller

Vaknade vid sju när Daniels klocka ringde, med världens huvudvärk... När han hade gått kom Tilda och kröp ner under täcket. Hon låg så att jag hade hennes varma mjuka päls mot min mage. Så somnade vi om i typ två timmar.

Har fortfarande huvudvärk. Alla värktabletter är slut såklart, måste hämta ut en ny burk pronaxen när jag får pengar. Så det blir alltså inget jobb idag heller. Men nu har jag lagt in tre jobbpass de närmaste tre dagarna plus att jag ska plocka upp varor på Ica på torsdag morgon.

Cyklade ner till Designhögskolan igår kväll. Mötte upp Daniel. Han ville så gärna att jag skulle komma ner så jag gjorde det. Det var ganska lugnt där. De grillade korv och sålde öl och cider. Jag är absolut inte bakis idag för jag drack inte ens en hel öl. 

Nästa vecka ska Daniels klass iväg på nån konstresa. Blir ju skönt, men samtidigt väldigt ensamt. Han måste lära mig hur man kollar på film på datorn... Jag har en del problem. Hoppas även att Elin har en massa håltimmar så att vi kan fika. Vill gå på Schmäck! www.schmack.se (vet inte hur man skapar en länk på en Mac... de små symbolerna här ovanför funkar inte alls...)

10 sanningar om mig


1. Jag är en köksnazist, i köket är det MITT sätt eller inget sätt alls

2. Jag gillar fortfarande inte tv-kocken Leila Lindholm för att hon skällde ut mig en gång, trots att hon kom och bad om ursäkt senare. 

3. Jag glömmer aldrig, speciellt inte saker som sårat

4. Jag bryr mig för mycket om vad andra tycker och tänker om mig

5. Tanken på framtiden gör mig yr eftersom jag inte har en aning om vad jag vill

6. Jag avskyr mitt jobb

7. Jag är nog rätt lat, eller iaf bekväm, fast det vill jag helst inte erkänna

8. Jag har 5ive's "Keep on moving" på spellistan i mobilen, inte för att den på något sätt skulle vara musikaliskt genialisk utan bara för att den alltid alltid alltid får mig att le... 

9. Jag önskar ibland att jag var liten och fick bli tröstad i mammas knä... 

10. Jag saknar alla kompisar i Stockholm

Mardrömmar, halsont, pizza å bio

Min natt kan sammanfattas i ett ord, mardrömmar... Flera stycken väldigt obehagliga mardrömmar som avlöste varandra. Vet inte om det bara är så att vi kollat på för många knäppa filmer eller om det är något annat. Vaknade bara med en enorm känsla av obehag imorse. 

Halsontet vill inte försvinna. Bokade inte in något jobbpass idag, tänkte vila rösten lite.

Idag var det Daniels första skoldag för den här terminen. Han var som ett litet barn... :) Han hade t o m bestämt vad han skulle ha på sig i förväg... Haha, jag trodde inte killar gjorde sånt. De skulle iaf ha grillning och sånt ikväll så jag antar att han inte kommer hem alltför tidigt.

Igår mötte vi upp John och Elin utanför Designhögskolan. Daniel och John gick till datasalen och skrev ut min ansökan medan Elin och jag passade på att ta en fika. Sen cyklade vi till Haga och åt pizza och sen tillbaka till stan till bion. 

Bild från: http://www.moviezine.se/filmsidor/underbar_och_alskad.shtml

Filmen var bra, dock inte lika bra som boken men så är det ju alltid. Martina Haag var iaf väldigt bra som Bella. Satt dock och störde mig på hennes hår och en hel del av hennes kläder, men det var väl meningen att det skulle va som det va antar jag. Farligt dock att titta på filmer från Stockholm, får ännu mera hemlängtan...


Boring

Sååå himla tråkigt... Det är vad jag har just nu...

I torsdags jobbade jag som sagt dubbelpass. Det gick, men shit vad trött jag var efteråt. Fast det var kul att tävla mot Daniel på kvällen, även om han vann... Andreas försökte peppa. "Du måste knäcka honom nu, han blir så j-a kaxig annars..." Haha. Det var ju ändå Daniels sista pass på jobbet så det var väl lika bra att han fick vinna...

Hur som helst... Jag har haft sjukt ont i halsen sen i torsdags. Överansträngde rösten. Antar att det blir så om man pratar supertrevligt i typ åtta timmar i sträck.

Hade gärna gått ut idag om jag inte känt mig så hängig och inte haft så dåligt med pengar. Både Hanna och Elin undrade om jag inte skulle med ut. Kändes trist att inte kunna hänga med, men jag antar att det kommer många fler tillfällen.

Nä, nu måste det göras något åt den här pengasituationen... Hatar det här. Håller på med en ansökan till Duka. Den ska iväg imorrn är det tänkt. Tycker att jag borde ha ganska stor möjlighet att få den tjänsten, men man vet ju aldrig. På torsdag ska jag jobba extra på Ica på Teg, hoppas de är schysstare än de på Maxi. Är så himla jobbigt när man inte får den information som man behöver. Så har det varit på Maxi, ingen som ens presenterat sig för mig, herregud... Jaja, whatever...

Imorrn blir det iaf bio med middag innan. Vi har rabattkuponger från Ica som ska användas! ;)