Städning

Städar era karlar? Daniel är nog "smuts-blind"... Vi har haft otaliga diskussioner om det här... Jag blir tokig när det ligger grejer överallt, han tycker att jag är larvig. Idag har jag iaf dammsugit och tvättat toan och handfatet, det såg så himla äckligt ut innan...

Igår var coach-killarna på jobbet på riktigt pepp-humör... Vi fick se en snutt ur en film där Al Pacino håller ett tal om att ett lag håller ihop och så. Det var lite kul. Det gick hyffsat bra att sälja sen oxå. 

Ska väl bege mig om någon timma. Hade gärna legat hemma i sängen och läst min bok "Jenny S" som jag läser just nu. Men men... Snart har halva arbetsveckan gått. Eller, ja... Halva min har ju redan gått men jag funderar på att skriva upp mig på ett pass på fredagen oxå, kommer ju ändå behöva öka på med ett par pass till snart om pengarna ska räcka.

Puss på er!



Det blåser...

Det blåser way to much idag... :(

Utevana

41669-97

Vi försöker lära Tilda att gå ute i koppel. Det går sådär... Det finns ju så mycket att titta och nosa på när man är ute. Det är spännande, men otroligt LÄSKIGT... Men övning ger färdighet, hoppas vi... ;)

Cykelvana

Igår kväll cyklade jag hela vägen ner till Coop forum i Ersboda utan problem. Ganska duktigt av mig tycker jag. Jag är nämligen fruktansvärt ovan vid att cykla. Daniel tycker att det ser väldigt roligt och vingligt ut... Men igår cyklade jag själv och då gick det jättebra. Skönt att det finns cykelbanor typ överallt i Umeå.

På jobbet gick det lite sisådär igår. Man tycker att det borde gått bättre än vad det gjorde då det var ett väldigt bra erbjudande jag ringde om. Man fick tre mattidningar, en kniv och en tvål som tar bort lök- och fisklukt för endast 58,50. Men men... Vi hade lite tävlingar oxå så det var ganska rolig stämning trots att vi alla tyckte att det gick rätt dåligt. Vid ett tillfälle hängde sig datorerna oxå... inte lätt att tjäna pengar då... 

Efter jobbet mötte jag upp Daniel och Nisse nere vid "Båten" där vi tog en fika och de diskuterade filmen som de ska spela in nu i veckan. På vägen hem skulle Daniel cykla till Statoil för att köpa snus medan jag började gå upp för Svingen.  Jag tyckte att han tog väldigt lång tid på sig, det visade sig sen att han fått punka, igen... Måste va något fel på det där hjulet. Så vi fick leda cyklarna hem, jag som hade sett fram emot att få cykla hem från stan för första gången. (Daniel hade tagit min cykel på morgonen då hans cykel redan var i stan eftersom det var punka på den då oxå, som han lagade under dagen.) Men som sagt, jag tog en liten cykeltur på kvällen och det gick bra. ;)

Jeans

I fredags kväll tog vi bussen ner till stan. Vi gick till Tapas och åt middag, sååå himla gott! Kändes lyxigt. ;) Sen gick vi till Pipes där vi mötte upp John och Elin. Lite senare kom Hanna och två kompisar till henne. Det blev en väldigt trevlig kväll. Själv blev jag dock lite irriterad när tjejen vid bordet bredvid flirtade med Daniel, sotis som jag är... Tror hon insåg sen att han var upptagen... Haha! Hon fick gå hem själv. 

På vägen hem gick vi till Max och åt lite mat. Daniel såg Nilas utanför så han sprang ut och hämtade in honom. Så han satt och åt med oss. Sen gick Daniel och jag till skolan och gick på toa och hämtade en tröja så att jag skulle slippa frysa.

Igår var man lite seg på morgonen. När vi tagit oss ur sängen begav vi oss ner till Ersboda. Jag hittade ett par jeans på H&M! Yey! VÄLDIGT skönt! De kostade 398:- men jag hade en kupong och en bonuscheck så jag fick dem för 218,50:-! Mycket bra!

Sen gick vi in på Coop och storhandlade lite. Lite fel dag då det var proppfullt med folk, men men... Det gick bra trots allt. 

På kvällen blev det en väldigt underlig "picknick" med Ebou. Vi satt på några stolar ute på ett fält och åt lite mat och drack lite öl. Klockan var typ tio på kvällen så det var rätt kallt. Sen gick vi hem och kollade roliga klipp på Youtube resten av kvällen. ;)

Det blir aldrig mörkt häruppe! Hur är det i Stockholm? Klockan 02 inatt var det fortfarande väldigt ljust ute, lite störande när man inte har persienner eller så i sovrummet, fast det är ju bra om man är ute sent...

Snuskgubbar

Det gick jättebra att jobba igår. Vi hade lagtävling. Det laget som sålde bäst på två timmar fick hundra kronor var. Mitt lag vann dock inte, men det var kul ändå. Jag satt med två killar. Innan vi började sa de: "Ok, då säljer vi MINST tio var nu innan rasten". Ja, jo, tjena, tänkte jag. Två timmar senare hade jag sålt tolv och de sju var, haha! Det vinnande laget hade sålt 31... Jaja, det var iaf min bästa dag hittills och jag fick till och med beröm av Johan! Kändes riktigt bra.

Pratade med två snuskgubbar oxå... En ville att jag skulle komma till honom och slita av mig trosorna... Jag tackade snällt nej till det... ;) Skönt att man kan ta såna människor.

Idag har vi varit på stan. Sjuuukt mycket folk. Dels på grund av yran och dels på grund av att det är marknad i stan med en massa tråkiga stånd där man kan köpa crocks, fula t-shirts eller renkorv... Daniel köpte ett par skor (dock inte på marknaden...). För mig blev det puder från Clinique (det gamla är det bara några smulor kvar av...) och sen köpte jag Maybelines mousse-rouge, hoppas att det är bra. Har inte gillat Maybeline så mkt efter att jag provat deras mascara (Great lashes, eller vad den heter), som är den mest sålda i världen. Man blir ju helt svart under ögonen. Några byxor har jag inte hittat än, jag håller tummarna att hålet i jeansen inte blir större. Har dock upptäckt att jag ju har de vita byxorna jag hade på Idas bröllop oxå, än är de inte alltför stora. De passar väldigt bra med den svarta kortärmade skjortan jag nämnde för någon vecka sedan, den hamnade helt plötsligt på något konstigt sätt i min garderob... ;) Funderar oxå på att ha den svarta klänningen med de vita byxorna under, kan väl bli snyggt, eller?

Ikväll tänkte vi gå ut och ta någon öl. Vi ska kanske gå och äta tapas oxå, hoppas hoppas! ;) Imorrn hoppas jag på sol och picknick i det gröna, sen blir det kanske utgång oxå då Rusiak spelar på Scarinska.



Jobba forts...

...för att vara säkra... Låter inte som något för mig... ;) Vi hoppas på fint väder å picknick!

Jobba...

Nu är jag på jobbet, igen... Usch, usch, usch... I helgen är det Brännbollsyra i stan. Det kommer spelas brännboll lite överallt. Sen är det tydligen stor fest i Ålidhem. Fick höra att det brukar vara krossat glas överallt å poliserna går fyra å fyra...

Favvolåten just nu

Gray, quiet and tired and mean
Picking at a worried seam
I try to make you mad at me over the phone.
Red eyes and fire and signs
I'm taken by a nursery rhyme
I want to make a ray of sunshine and never leave home

No amount of coffee, no amount of crying
No amount of whiskey, no amount of wine
No, nothing else will do
I've gotta have you, I've gotta have you.

The road gets cold, there's no spring in the middle this year
I'm the new chicken clucking open hearts and ears
Oh, such a prima donna, sorry for myself
But green, it is also summer
And I won't be warm till I'm lying in your arms

I see it all through a telescope: guitar, suitcase, and a warm coat
Lying in the back of the blue boat, humming a tune...

("Gotta have you", The Weepies)

Byxor

Igår hade jag bokat ett kvällspass på jobbet så jag började inte förrän 16.45, ganska skönt. Fast det är ju iofs skönt att komma hem tidigt oxå... 

Igår sålde jag tidningen Vi Föräldrar. Det gick sådär. Man ringer upp stressade småbarnsföräldrar som inte ens har tid att läsa. Men! Jag vann en liten säljtävling! ;) Det kom upp ett meddelande på skärmen att den som sålde tre ordrar snabbast skulle springa till en av säljcoacherna. Jag hade tur och lyckades sälja tre stycken ovanligt fort. Så jag gick bort till coacherna och kollade om priset fanns kvar, och det gjorde det. Det var inget märkvärdigt, jag fick välja en bok ur en hög med böcker. Men man blir peppad av sånt, så det var kul.

Idag måste jag ner på stan innan jobbet. Jag upptäckte igår att mitt enda par byxor har gått sönder. Fick gå i mjukisbrallor till jobbet... Mycket frustrerande. Och mina svarta byxor är alldeles för stora, det ser inte klokt ut... Så håll tummarna för mig. Jag hatar att köpa byxor när jag verkligen MÅSTE ha ett par... 

Nä, nu ska jag bädda sängen och fixa lite innan jag måste iväg.


Måla, måla, måla


Fredagkvällen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi mötte upp några av Daniels klasskompisar vid 19-tiden. Sen var tanken att vi skulle gå på vernisage i en nyöppnad atelje, men vi hittade inte dit. Vi gick runt och letade i typ en timme. Sen gav vi upp och gick tillbaka till stan. Det blev en kort fika på NK (Nya Konditoriet) istället. Sen skulle vi gå och kasta lasso på renhorn men det var bara barn där och så luktade det så illa från tillagningen av renkött att vi blev spyfärdiga... Stod på torget en stund och kollade på nån larvig modevisning.

Sen gick vi ner till hamnmagasinet. Där var det gott om förvirrade tonåringar... Man kände sig rätt gammal. Vi kollade på någon riktigt dålig hiphop grupp och sen på Ison och Fille som var tusen gånger bättre. Vid det här laget var det bara Daniel och jag kvar. Vi lyssnade på ett antal låtar sen gick vi mot busstationen. På Rådhustorget spelade Nordman, det lät förjävligt...

Eftersom vi var hungriga gick vi till Queens och käkade pizza innan vi åkte hem. Lite snopet att det inte blev någon öl, men det var ändå en bra kväll. En dålig grej var dock att jag upptäckte att min lön inte hade kommit, som den ju skulle... Får prata med killarna på jobbet så de får fixa...

Igår var det ganska grått och trist ute. Vi bestämde oss för att gå ner till Mariedal för att kolla vad väggfärg till sovrummet skulle kosta.

När vi gick hemifrån var det uppehåll. Vi gick in på Djurmagasinet en sväng och köpte två bollar till Tilda. När vi kom ut hade det börjat spöregna... Tur att det var nära till cykelbutiken där Daniel ville kolla lite. Det regnade fortfarande intensivt när vi kom ut därifrån, så vi skyndade oss till Mio för att gå runt där ett tag och försöka vänta ut regnet. Det hjälpte inte. Så vi gick den långa vägen bort till Frasses i regnet och åt lunch där. Fortfarande spöregn... Nu var vi ju redan jätteblöta så det var bara att fortsätta bort till Flügger. Det blev inte så jättedyrt med färgen. Vi fick 20% rabatt trots att vi glömt medlemskortet till hyresgästföreningen hemma, väldigt snällt.

På vägen hem genade vi över vägen så att vi kom till godishuset. Vid det här laget var alla mina kläder blöta utom trosor och bh, mysigt... Så när vi sen gick hemåt hoppade man i vattenpölarna för man kunde ju ändå inte bli så mycket blötare. Det var otroligt skönt att få på sig torra kläder när man kom hem.

Sen satte vi igång att måla. Såhär blev resultatet. Det ska finjusteras lite här och där, men ni ser ju helheten.


41669-96

Nu har vi tvättstuga, inte så kul, men nödvändigt. Sen borde man ta sig ut för det är hur fint väder som helst ute! ;)

Var e min cykel?

Ah! Underbart att vara ledig! Fast det var rätt roligt att jobba igår. Satt med en tjej och en kille och sålde Amelia till folk. 43 ordrar fick jag iväg. Hade bestämt mig för minst 40 då provisionen var 10 kr, så jag är ganska nöjd. 

På kvällen hade Daniel och jag myskväll med film och chips.

Nu kom Schenker med min cykel! Så nu kan jag cykla till jobbet. Så snart vi fixat luft i däcken...

Ikväll ska vi ner på stan och lyssna på musik och förhoppningsvis dricka lite kall öl, gott! ;)

Jobba

Ångrar sååå mycket att jag skrev upp mig på ett kvällspass idag. Är helt slut i huvudet och har ingen aning om hur jag ska lyckas sälja något. Hoppas jag får något lättare än hälsokost iaf... De två senaste dagarna har varit skitjobbiga. Det värsta var igår när Johan kopplade in ett par hörlurar i mina och satt och lyssnade på ett par samtal... Men de är ju där för att hjälpa, man får väl vänja sig.

Daniel är ledig. Han har sagt att han ska städa när jag är borta... Kan bli intressant... Killar ser damm och smuts på ett annat sätt...

Längtar till klockan är 21 ikväll för då är jag ledig fram till måndag! Yey! ;)

Seg...

Så fruktansvärt trött. Har precis duschat och sitter nu och dricker lite kaffe, hoppas att det hjälper. Vaknar ju tidigt på mornarna och ligger och tänker på jobbet och kan inte somna om... härligt... 

Igår fick jag ett nytt säljobjekt. Det var roligt, men lite jobbigt då man skulle ringa upp stressade småbarnsmammor. Men typ 99% var jättetrevliga. Jag sålde 22 paket à 20 kr på fyra timmar = 440 kr, helt ok. Har ju lagt en gräns på 100 kronor i timman som jag hoppas på att nå över helst varje gång. Då blir det ju ungefär samma timlön som på Duka. Allt över det känns som en bonus. Extra bonus får man oxå om man jobbar mer. Jobbar man tre fyratimmars pass i veckan varje månad, då får man 500 kr i bonus. Jobbar man fyra fyratimmars pass i veckan eller mer får man 1000 kr i bonus, det är ganska schysst tycker jag. 

En rolig sak igår var att under mitt sista samtal kom två killar in i rummet som skulle vara på passet efter mitt. De satt och lyssnade på mitt samtal och så såg de säljstatistiken på datorn. "oj, du måste ha jobbat här länge" sa den ena killen. ;) Haha! Det var kul! 

Efter jobbet mötte jag upp Daniel utanför skolan i spöregnet. Vi tog bussen hem fast vi knappt ha några pengar. (Löning varje fredag på mitt jobb! Både bra och dåligt...) 

Vi har laddat hem hela serien "Kyle XY". Igår kollade vi nog på fyra avsnitt. Vi hade tänkt att kolla på de två sista oxå för det är så spännande, men vi kom fram till att vi inte orkade.

Jag bakade bullar igår. Daniel har fika i skolan idag... Vet inte riktigt varför det var JAG som skulle baka, men vi vet väl båda två att resultatet blir bäst då, haha. (Ibland måste man få va lite självgod...) Han hjälpte till att pensla dem med ägg iaf... ;)

Provade en skjorta på H&M igår, VILL HA! Så himla fin på mig. Den såg ut som min svarta klänning fast det lixom bara var överdelen. 149 kr, inte så farligt. Vill köpa NU, innan de försvinner! Kanske på fredag. Det dumma är att jag inte vet hur mycket pengar jag får från Duka nästa vecka. Får min semesterersättning då.

På fredag är det "Kulturnatta" här i stan. Det kommer vara en massa artister som uppträder och så. De flesta okända för mig. Daniel gillar Ison och Fille, och jag tycker att det lilla jag hört av dem har varit helt ok så vi ska väl kanske försöka gå och se dem då. Kul att göra något lixom.

Nä, får väl ta och göra mig iordning. Måste nog ta mig till arbetsförmedlingen innan jobbet och höra hur jag ska göra om jag vill stå kvar som arbetssökande där.  Kom ju överens med en kvinna där att jag skulle komma tillbaka senast idag. Jobbigt...

Bad hairmonth...

41669-95

Eftersom det blev riktigt illa med luggen så är detta min nya stil... (Vilken tjock hals man har... snyggt...)

Världens bästa kisse

41669-85

Min Tildis! ;)

Bilder från igår 4

41669-88

Nisse, Ebous kompis (somjag inte kan minnas namnet på...), Ebou och Daniel

Bilder från igår 3

41669-92

John

Bilder från igår 2

41669-91

Nisse och Daniel

Bilder från igår

41669-90

Elin, Hanna och Nisse

Dagen efter

Asså hallå, ursäkta vad hände egentligen igår? Eurovision... Det är inte så kul längre... 

Men vi hade roligt! ;) Därför mår jag som jag gör idag... 

Nu ska vi gå och käka pizza, sen ska vi baka kladdkaka och spendera resten av dagen med att sitta i soffan och titta på film och äta kladdkaka med glass!

Lägger upp bilder senare.

Ledig!

Ledig idag. Känns skönt. Har bokat in mig på tre pass nästa vecka än så länge, bör väl lägga till något mer antar jag.

Igår gick Johan igenom säljteknik med oss. Det var skönt med lite teori eftersom jag inte kände mig så upplagd för försäljning. Det blev två timmar försäljning. Blev glad över att jag fick dela rum med Ulrika och Carro, gillar dem jättemycket. De andra tre har jag inte pratat så mycket med.

Man var rätt peppad först eftersom vi hade fått lära oss lite mer om vilken teknik som fungerar bäst och så, men när jag inte sålt ett piss på en halvtimma blev jag typ gråtfärdig. Jag var rätt trött och hade duktigt ont i huvudet och då kommer tårarna väldigt lätt på mig. Men men.. Till slut lossnade det och jag lyckades få iväg tio ordrar, är helnöjd med det då det gav mig 350 kronor på två timmar. Min sista kund var dock helt rabiat... Alla andra hade ju typ loggat ut och gått hem när jag var klar med henne, MEN! hon handlade iaf! ;) Mkt bra!

En rolig grej på jobbet är att kontrasterna mellan säljare och teamleaders/coacher är enorm! Säljarna har en ganska avslappnad stil, jeans och luvtröja för mig då... Killarna som är lite högre upp kör jeans, skjorta, kavaj och gärna lite backslick...  Haha! Men de är jätteschyssta, så det är bra. Jag blev dock lite konfunderad igår över att Johan satt och coachade Ulrika och Carro lite smått men han sa typ ingenting till mig, han frågade bara hur det gick en gång och just då hade jag bara sålt en ynka order... Jaja, jag lär väl få mitt så småningom, vet inte ens om jag vill höra... Tror jag pratar på tok för fort... Är tydligen väldigt vanligt. 

Daniel har fått sommarjobb på mitt jobb och ska väl börja där i juni är det tänkt. Det lär bli krig hemma om vem som säljer mest, typ "jag sålde mer än dig igår så du får diska idag", ha ha. Fan vad hemskt... 

Idag ska Daniel vara domare på någon slags tävling. Han skulle få en platta RedBull som tack för hjälpen, något som är jättebra då vi ska ha lite fest imorrn och har en stor flaska rysk vodka i kylskåpet! Får se hur många vi blir. Vi tänkte kolla lite på melodifestivalen oxå såklart! Heja The Ark!

Provade en långkjol igår på Indiska. Brukar inte gilla långkjolar men tänkte att den kan vara skön att ha i sommar. Den satt väldigt bra på mig tyckte jag så jag hoppas kunna köpa en sån framöver. Den kostade bara 199 kronor, mkt bra.

ZZZzzz...

För trött för att blogga...


And the world spins madly on...

Bläää

Vill inte gå och jobba sen... mår illa... 

Säljare

Är sååå trött... Vi kollade på film rätt sent igår och sen kunde jag inte sova så bra, har legat vaken större delen av morgonen blandat med mardrömmar om mitt nya jobb...

Japp! Ni läste rätt! Igår var första dagen på mitt nya jobb! Jag kan nu titulera mig "säljare" på ett telemarketing-företag här i Umeå. Igår hade vi fyra timmar utbildning och en timma försäljning. Det var läskigt, men det gick bra. Men jag ber till gud att jag slipper lyssna på något av mina allra första samtal... Drömde att coach-killarna satt kvar på natten och drack öl och lyssnade på de nyas samtal och skrattade jättemycket... Ja ja, jag sålde iaf till fyra kunder under ca en timma, vilket gav en provision på 140 kronor, det var bäst av dem som satt i mitt rum iaf. Vi var iofs bara tre stycken, men ändå. Jag ska väl inte påstå att det här är mitt drömyrke precis, men det är bättre än ingenting och förhoppningsvis ger det mig nya och bra erfarenheter.

Vi slutade 21.00. Jag missade en buss precis och det var 50 minuter till nästa skulle gå så det var bara att promenera. Gott om motion igår alltså, sammanlagt ca två timmars promenad. Mamma var orolig att jag skulle stöta på en björn när jag gick genom skogen (på en parkväg), men det enda jag mötte var en igelkott! Sååå söt! ;)

Ikväll ska vi sälja i fyra timmar, jag känner mig inte riktigt laddad för det. Det är lite svårt nu i början för man vet inte alltid vad man ska säga. Man har ju ett manus men ibland räcker ju inte det. Vi ska dock få lära oss mer om det imorrn.

Shit vad trött jag är på min lugg. Nästa gång jag får en såndär puckad idé får ni se till att stoppa mig! 

Uhhh...

Seeeg...

Gick in till stan igår. Hittade dock ingen Svensk Kassaservice... Tur att utbetalningslappen är giltig ett tag till. Shoppade lite småsaker trots pengabrist, hade ju en bonuscheck från Åhléns så det blev rätt så billigt. När jag skulle gå hem gick jag vägen nere vid Daniels skola, och då kom han gående där! ;) Så jag följde med honom tillbaka till centrum en stund. Sen skulle han tillbaka till skolan och jag tog bussen hem för det hade börjat regna.

På kvällen klippte jag Daniel, med rakapparaten alltså. Kanske borde bli frisör... ;)

Mer spännande än så blev inte gårdagen. Var helt död på kvällen ändå...

Idag händer inte mycket, eller jo det gör det... men det är inget jag kan säga... ;P

I'm 19!

Haha, gjorde precis ett test om min egentliga ålder. Jag är 19 år! Säger ju det! Att jag inte känner mig äldre än under gymnasietiden... ;) Vet inte om det är bra eller dåligt...

Nu är Daniel äntligen hemma igen. Eller ja, nu är han ju iofs i skolan... Men ni förstår vad jag menar...

Vet inte riktigt varför jag ägnade hela morgonen igår till att städa... Ligger redan kläder och halvt uppackade väskor överallt... Hur tänker de? Tänker de alls? 

Sitter och väntar på att brevbäraren ska komma med posten. Måste se om det kommer något viktigt. Sen upptäckte jag att jag hade ett papper hemma som ska vara postat och framme senast imorrn så jag ska bege mig ut om en stund och fixa det. Sen tänkte jag nog försöka hitta en Svensk Kassaservice oxå, så jag kan hämta ut mina pengar jag fick tillbaka från elbolaget.

Zzzz...

Uppe med tuppen... eller kanske snarare katten...

Igår när jag skulle sova hade Tilda hur mycket energi som helst. Hon sprang fram och tillbaka mellan vardagsrums-, sovrums- och köksfönstret. 

Jag har insett att hon nog är rädd att jag oxå ska "försvinna". Hon följer med mig överallt och måste ha koll på mig. För någon vecka sen brydde hon sig inte så mycket. Men snart kommer Daniel hem. Skönt, för vi saknar honom båda två. Ska bli kul att se hur Tilda reagerar när han kommer. ;) 

Sjuk

Usch usch usch... Tror jag är sjuk... Sällskapssjuk... Inte så många timmar kvar nu, skönt.

Kräktes förut, inte så trevligt, nej. Nu sitter jag och tvingar i mig lite Verum vaniljyoghurt, det går sådär.

Tittade på stand up med Eddie Izzard tidigare idag, så himla kul! Min favvo! Skrattade så jag grät.

Lat

Asså ärligt... Jag kommer inte iväg till stan idag heller... Haha, jag är så j-a lat! Men men...

Pratade med Daniel nyss. Han ska på bio med lillsyrran ikväll. De ska se "Spiderman 3". Jag blev lite besviken för vi hade ju sagt att vi skulle se den tillsammans. Men ärligt talat, hur viktig känns den filmen för mig? Typ inte så jätteviktig... Dessutom tröstade han mig med att han nog säkert skulle vilja se den flera gånger... :) Klart han ska passa på att umgås med sin syrra.

Dagen har än så länge ägnats åt diverse städning, men inte överdrivet mycket. 

Nu lyssnar jag på musik. Låtar som går varma just nu:

"Suddenly I see" - KT Tunstall (Från "Djävulen bär Prada")
"Smile like you mean it" - The Killers
"Lollipop" - Mika
"Give it to me" - Timbaland feat. Nelly Furtado & Justin Timberlake
"Back to black" - Amy Winehouse
"Red cloud" - Laleh
"Inga problem" - Snook
"Sleep" - Azure Ray (Oxå från "Djävulen bär Prada")
m fl. m fl.

StayFriends

Oh My God! Var precis inne på StayFriends och kikade lite. Har inte brytt mig så mycket om den där sidan tidigare men nu hade folk börjat lägga in bilder, värsta kul! Ja, vad säger man... Folk förändras, verkligen... Överlag till det bättre. ;) Får se om man vågar skicka iväg ett meddelande till nån någon gång. Så får man hoppas att man inte får ett "Vem är du?" tillbaka... Haha!

Utsikt

41669-86

Och det här är utsikten från loftgången och våran dörr.

Hem

41669-85

Jag har försökt att lägga in flera bilder i samma inlägg men jag får det tyvärr inte att fungera på den här datorn. Är ju inte så van vid Mac än...

Det här är vårat hus! 

Scones

41669-87

Fullkornssconesen jag gjorde igår var goda äckligt mättande. Eftersom jag inte ätit vanliga scones på så himla länge gjorde jag en fjärdedels sats till frukosten imorse. Så himla gott! ;) Dock inte så nyttigt... Får hålla mig till fullkornsscones i fortsättningen...

Bullar

41669-88

Såhär blev resultatet av gårdagens bakande. Gjorde även fullkornsscones på dinkelmjöl och två trekornslimpor.

Baka baka

Ojojoj vad jag har bakat idag! Som Daniel säger, jag e typ värsta bullmamman... Haha! 

Daniel ja... Kan han inte komma hem snart... Saknar, massvis!

Jag var och kollade vad hans present skulle kosta, det var ungefär som jag hade väntat mig. Tjejen i butiken talade dock inte svenska och var inte särskilt bra på engelska, men men...

Imorrn tänkte jag städa här hemma, är lite disk kvar i köket bland annat. Har iaf bytt sängkläder idag, ska bli nice att krypa ner i sängen om en stund. Ska nog ta den där promenaden in till stan oxå imorrn. Jag behöver röra på mig. Får se om jag orkar gå både dit och hem, annars kan man ju ta bussen på hemvägen iaf.

"Blood Diamond"

Nu har jag kollat på "Blood Diamond". Den var väldigt bra, men hemsk... Väldigt obehagligt att se små barn skjuta mot oskyldiga civila. Filmen utspelar sig på 90-talet men det finns fortfarande ca 200 000 barnsoldater i Afrika. Ibland hatar jag verkligen den här världen... Jag vill aldrig någonsin ha en diamant, inte i någon ring eller något annat smycke, inte om folk dödas bara för att jag ska kunna bära den. Det sägs att man kan kräva att diamanterna är konfliktfria men när jag såg en intervju om filmen på tv sas det att det är svårt att var helt säker på att just den diamanten man köper är konfliktfri. Filmen var mycket tänkvärd, se den om ni inte sett den.

Fredag

Vad ska man göra idag då? Det ligger 1 1/2 paket jäst i kylen som borde bakas upp. Inte för att det blir ekonomisk katastrof om vi slänger dem, men ändå... Man kanske ska baka lite bullar... Gjorde det för några veckor sen. Daniel bjöd några av sina kompisar på dem, en kille trodde att de var köpta! En annan hälsade att de var väldigt goda. Jag e fenomenal på att baka bullar helt enkelt! En gång skulle Jimmys kompis gifta sig med mig för att jag bakade så goda bullar... han var iofs rätt full den gången, men ändå. Och när Ida och jag bakade bullar i skolan var det ju en (Wilk) som snodde hur många som helst, måste ha varit för att de var så goda... Bör väl baka något matbröd oxå, kanske kan handla lite mer jäst.

Funderade ett tag på att gå in till stan. Kanske tar det imorrn istället. Vet inte ens vad jag ska göra där, har ju inga pengar. Men! Jag har en bonuscheck på hela 50(!) kronor på Åhléns, yey! Vad fan får man för 50 spänn? Typ en bodylotion kanske... 

Ska se om jag kan fixa present till Daniel idag. Han har inte fått något än. Jag vet vad jag vill ge men vet inte om pengarna räcker. Igår när jag skulle fråga om priser stod det "Kommer strax" på en skylt på dörren. Orka vänta lixom... 

Sovmorgon... igen...

Daniel ringde och väckte mig strax före sju imorse... Sen somnade jag om några timmar. ;)

Dagens höjdpunkt är när posten kommer. Tyvärr verkar vi inte få någon post alls idag... Jag såg brevbärarens cykel här utanför men när jag kollade brevlådan hade hon inte lämnat någon post till oss... ;(

Nu ska jag få en liten "powerstart" på min dag med lite färska jordgubbar och vaniljyoghurt, mums!

Halv film

Började kolla på "Weddingcrashers" förut... shit vad tråkig den var... Kollade på drygt halva. Får se om jag orkar titta klart på den senare.

Sen ringde Tina! Jätteroligt att prata i telefon! Önskar bara att alla mina vänner var här istället... 

Oh no... det är en fluga som cirkulerar kring lampan i vardagsrummet... Tilda gör sig redo för attack... det här kan sluta illa...

Födelsedag

Har precis pratat med min syster. Hon fyller år idag, GRATTIS GRATTIS! 34... gammal som gatan... ;) Hehe...

Asså var är solen? Tydligen i Stockholm, enligt syrran... 

Abstinens... What to do? Städa? Boring... Kolla på tv? Inget att se... Kolla film? Orka... Bläää!!!

Rapport frukt & bär

Nu sitter jag här med en skål frukt & bär. Den är helt ok. Det kunde gärna ha varit lite mindre ananas och mera melon, men men... Den känns även en aning syrlig, något som eventuellt skulle kunna balanseras upp med en klick kesella vanilj eller liknande. Jag kan rekommendera Icas frukt & bär om man inte orkar stå och skära ihop en egen fruktsallad. Färskt är dock alltid godast!

Frukt & bär

41669-84

Någon som har testat den här? 28% hallon, 27% ananas, 27% mango, 9% grön melon och 9% blå druvor. Det låter ju gott iaf. Har lagt fram dem at tina nu iaf så man kan äta senare idag. Jag raporterar sen...

Promenad

41669-83

Gick en promenad igår, trots att jag var ensam. Har tänkt att gå ut idag med men just nu ser det himla grått och trist ut. Hoppas på bättre väder under dagen.

Förlängt

Daniel ringde igår när jag skulle sova och sa att han kommer hem på söndag istället för fredag... Självklart blev jag ledsen för det är så fruktansvärt tråkigt här. Jag kreverar av tristess... Visst kan man kolla på film eller gå en promenad, men hur kul är det när man är själv? Så idag är jag nere... 

Jag börjar förstå de som levt isolerade en längre tid och blivit knäppa... man blir knäpp... och jag haar ändå inte varit ensam så länge plus att jag har telefon, dator och tv... 

Bäversafari

Var inne på Umeå kommuns hemsida och kollade runt lite förut. Visste ni att man kan åka på bäversafari inte alltför långt härifrån!? ;) Kanske man borde prova... 

Pingviner

Fick ett mms av Daniel... det var en bild med en massa pingviner på. Jag messade tillbaka och skrev att jag trodde att de var i Göteborg, inte antarktis... Han ringde upp, de var tydligen i någon slags djurpark, eller något. Ja för pingviner och isbjörnar finns ju annars bara häruppe i norr... ;P Moahahahaha!

Längtar efter honom... som fan... 

Sara

Försöker ringa Sara men hon svarar inte. Jobbar väl som vanligt... :(

Roomservice å film

Ah, coolt resultat i "Roomservice" ikväll, blir i stort sett alltid bra när Frida inreder. Å Dregen e ju så snygg, å Nicke Borg åsså... ;)

Jag har tittat på "She's the man". Nu börjar väl folk snart tro att jag har riktigt kass filmsmak, men såna filmer är faktiskt sköna att kolla på när man inte orkar koncentrera eller engagera sig särskilt mycket... Jag är ju egentligen djupare än så. ;)

Tass

41669-82

Imorse låg det en liten katt under täcket. Allt som stack fram var en liten tass med rosa trampdynor... ;)

Stol-bild

41669-81

Såhär såg förresten stolarna ut, de som jag vill ha... Färgen skulle verkligen passa i vårat kök.

Trots att han är en gammal gubbe...

Daniel ringde nyss, lycka! ;)

Jag har precis kollat på ännu en film, "Wild Hogs". Den var väl varken bra eller dålig, lite smårolig. Å John Travolta e ju sååå snygg!!! Trots att han är en gammal gubbe... ;)

Stolar

Jaha, vad göra nu? Kolla film? Såg "The Breakup" för en liten stund sedan. Den var väl ok, men den lämnade en obehaglig känsla efter sig... Absolut ingen må-bra-film... 

Hittade fyra snygga stolar på Blocket, de skulle passa perfekt i vårat kök, synd att vi inte har några pengar. Annonsören bodde till och med här i Umeå, hade ju varit perfekt ju! Skit oxå...

Och Daniel svarar inte på mitt sms... ;( Snyft...

Låt

Ny favvolåt! "My Interpretation" med Mika! I like!

Kärlek

41669-80

Afraid

"So afraid of what people might say
But that's okay 'cause you're only human"

ur "Afraid", Nelly Furtado

Drömmar

Sov inte så bra inatt. Några grannar kom hem sent och hade efterfest. De satt här utanför och rökte ibland och pratade (skrek) jättehögt eftersom de var fulla... Men men... det var ju faktiskt Valborg...

Eftersom jag sov så hackigt drömde jag en hel del konstiga drömmar. Jag drömde t ex att jag var tillsammans med en känd svensk rappare, tänker inte säga vem, pinsamt... ;) Drömde även att jag blev hotad med pistol, kommer dock inte ihåg varför... Det läskigaste jag drömde var att en av Daniels klasskompisar och hela klasskompisens famillj hade tagit livet av sig. Läskigare än så var att jag när jag vaknade inte var säker på om det var sant eller inte. Sjuuukt...