Söndag, igen

Så var det söndagkväll igen, varför går helgerna så himla fort? Jag längtar efter en långhelg nu, men det dröjer väl till påsk antar jag.

Imorrn bör jag försöka vara på jobbet kl 07:00 och sen vara beredd på att jobba över litegrann. Vi har en lite tajt deadline som måste fixas. Men det ska väl gå, med lite vilja och hjälp så. Jag kan fortfarande förundras över folk som inte gör sina tidrapporter, trots att de då riskerar att bli utan lön...

Utan lön ja, jag upptäckte ju att min arbetsgivare betalat ut felaktig lön till mig denna månad, och i fredags när jag och min kollega satt och diskuterade kom vi fram till att även hennes lön var felaktig. Ibland är det tur att man kan mycket om löner och sånt... 

Hela min helg har varit lugn. Jag har mest haft sällskap av Kenny. Jimmy var förbi igår och spelade lite SuperMario.
Lugnet har känts som en bra laddning inför den kommande hektiska veckan. Massor att göra varje dag. Ångrar att jag bokade in det där tandläkarbesöket... Fy fan! Men jag antar att det måste göras någon gång, men såna hemskheter kunde ju vart gratis iaf.

Möte

Mjaa... Det är ju tur att blogg.se för statistik så man vet att någon läser, haha.

Seg dag idag. Fanns inte särskilt mycket att göra på jobbet på eftermiddagen och ännu mindre kommer det vara imorgon. Då är jag hellre stressad... Men stressen kommer på måndag, då kommer jag troligtvis behöva jobba över precis som förra månaden, men med tanke på de timmar man förlorat på grund av SL så är det ju bara bra.

Idag när jag skulle gå hem så ringde en tjej och ville boka in ett möte. Jag är ju helt uppbokad nästa vecka så det var ju inte lätt att hitta någon tid. Imorrn ska jag hämta Kenny på dagis oxå så efter att jag velat en lång stund och vi bestämt 16 så ringde jag upp henne igen och ändrade till 14... Hoppas hon inte tyckte jag var asjobbig på grund av det... Det vore så skönt om det blev något av det här. Jag har ju en flaska champagne som legat och väntat i kylen sen examen, jag känner att det måste komma ett bra tillfälle att korka upp den snart, hoppas hoppas. Hur länge håller champagne egentligen?

Såg ni stafetten igår? Det var ju sjukt spännande, förvånande nog. Jag satt och skrek för mig själv här i soffan.
Hockeyn imorse  gick ju lite sämre, men den slapp jag se.

Sitter och väntar på Kenny nu, han borde komma snart.

Skattjakt

Jag har fastnat i Eniros skattjakt! Såna där gåtor och grejer är ju jättekul, men klurigt. Just nu förstår jag inte riktigt vad jag ska göra. Någon himla antilop säger att jag ska använda vägbeskrivningen, men hur? Får nog ta och lägga ner det där för idag snart tror jag...

Fortfarande förkyld

Fy vad jag är trött på att vara täppt i näsan! Vaknade hundratals gånger inatt, kändes det som iaf... Och innan dess var jag tvungen att gå ut och lägga mig på soffan eftersom Fredrik snarkade.

Får nog gå och lägga mig snart, Fredriks mamma kommer och hämtar mig tidigt imorgon, precis som idag. Skönt att slippa stå i kylan och vänta på ersättningsbussar, speciellt när jag hört att det ska bli -18 grader imorgon bitti, hua!

Jag har värsta problemet. Har ett möte inbokat imorgon eftermiddag, men jag vet inte vart jag ska. Personen som ringde upp mig och bokade in mig sa att han skulle maila adress och kontaktuppgifter, men något sådant mail har jag inte fått... Vad gör man? Han ringde från dolt nr och jag uppfattade aldrig namnet på företaget eftersom han pratade väldigt fort... Jag har försökt googla fram vad det kunde va, men det var ju inte så lätt. Gaaahh! Vad jobbigt! Det stod ju i mitt horoskop att onsdagen skulle va en lugn och harmonisk dag...

Måndag

Fortfarande sjuk, därför har det blivit dåligt med bloggandet. I fredags stupade jag i säng runt kvart i nio... hur normalt är det?

I helgen har vi varit hundvakt så jag har iaf fått komma ut lite, sen har det mest blivit tv-spel och film/tv. Fredrik köpte SuperMario till Wii i lördags, det var jättekul fast vi blev lite osams när vi försökte spela båda två samtidigt. ;)

Imorse tog det drygt 2,5 timmar att ta sig till jobbet, något som i vanliga fall brukar ta ungefär en halvtimme. Jävligt less blir man, och sur för att man förlorar pengar. Men min supersnälla svärmor gav mig skjuts hem, även om det tog sin tid så var det skönt att åka varm bil istället för att stå och frysa på en knökfull busshållplats. Ska åka med henne imorgon bitti oxå. Passar bra eftersom vi ska ha utbildning kl nio och jag vill absolut inte bli sen.

Fick min lönespec idag och såg till min förskräckelse att de dragit 30% istället för tabellskatt. Det skiljde över tusen kronor! Men jag mailade till min konsultchef som svarade att det blivit någon miss på lönekontoret, så nu ska jag få mellanskillnaden utbetald i början av nästa månad, tur det.

Sjuk

Läggdags snart. Jag är sjuk så nu blir det sängen tidigt... ;(

Lugnt

Lugn dag idag. Jag åkte bort till Slussen för jag skulle köpa ett par nya leggins, men som vanligt var de slut i min storlek. Samma sak i Liljeholmen. Attans...

Konstigt att man inte är tröttare idag. Jag hade svårt att sova och sen ringde telefonen runt tretiden inatt då min pojkvän ringde och meddelade att han strax var på väg hem. Två timmar senare kröp han ner i sängen, sen lyckades jag äntligen somna om, trots en del snarkningar.

Har läst lite i Kenzas och Tyras bloggar i helgen och nu vill jag oxå åka till Hasseludden. Jag har ju varit där en gång, men det var ju bara på studiebesök med hotellklassen, vi fick ju inte bada eller något. En svit med eget bad vore något det. ;) Får ta det i framtiden när jag fått ett jobb och blivit "rik".

Ikväll har jag varit duktig och lagat en broccoligratäng att ha till matlåda i veckan, plus att jag gjort mina inbakade monstermackor. Ska baka av Fredriks när han är på väg hem från jobbet. Själv har jag redan ätit och är proppmätt.

Imorrn blir det jobb igen, sen homeparty i Sätra. Ska bli skoj!


Hearts

Imorrn är det ju Alla hjärtans dag, och ja jag vet att det är en kommersiell dag skapad av handeln, men jag är ju en sucker för allt som handlar om kärlek.

Det var ju lite roligt tidigare idag när det ringde på dörren. Jag satt i soffan och tittade på film och undrade vem sjutton som ringer på dörren, bara sådär. För visst är det så att det inte händer så ofta? Jag tog för givet att det var någon som ville sälja något eller typ Jehovas vittnen, så jag tänkte att JAAAG tänker minsann INTE öppna...

Men sen började jag tänka att det är ju faktiskt en viss dag imorgon, kan det kanske vara...? Jag gick till dörren och kikade ut och såg att det såg ut att vara någonting vid dörren. Jag öppnade och kollade, och där hängde det stora blompaketet! Det fanns ingen avsändare, men eftersom det stod "jag älskar dig" så gissade jag vem det kunde va. ;) Så jag ringde upp honom på jobbet och sa tack. Imorrn ska han få en liten sak av mig... ♥ 




...om han nu vaknar. Pojkarna ska ut ikväll, så det kan bli sent. Jag hoppas iaf att han gillar min present, det är ju så himla svårt att köpa till killar, om man inte har råd med en dator eller någon annan svindyr teknikpryl, haha!

Min förkylning är nästan borta, lite skumt. Men det kanske var Enchinaforce som gjorde susen igen. Jag har inte tid att vara sjuk så på vägen hem igår, med migrän, tvingade jag mig själv till Apoteket där jag inhandlade både nässpray och Enchinaforcetabletter. Och idag har jag varit väldigt pigg, nästan rastlös. Hoppas bara att man slipper bli mer sjuk nu. Jag ser fram emot måndag kväll och så vill jag ha den lön jag räknat på i mars, så jag får inte va borta från jobbet! I'm gonna be a rich bitch! I alla fall om man jämför med nu...  

Have you ever thrown a fistful of glitter in the air?

Melodifestivalen i all ära, men jag såg precis Pinks uppträdande på Grammy Awards. Sååå grymt! Plus att hon är så j-a snygg oxå!

Texten är vacker, speciellt de sista sex raderna. Jag vet precis vilken kväll jag tänker på... ♥



Have you ever fed a lover with just your hands
Closed your eyes and trusted
Just trusted

Have you ever thrown a fistful of glitter in the air
Have you ever looked fear in the face and said, "I just don't care"

It's only half past the point of no return
The tip of the iceberg
The sun before the burn
The thunder before the lightning
The breath before the phrase
Have you ever felt this way

Have you ever hated yourself for staring at the phone
Your whole life waiting on the ring to prove you're not alone

Have you ever been touched so gently you had to cry
Have you ever invited a stranger to come inside

It's only half past the point of oblivion
The hourglass on the table
The walk before the run
The breath before the kiss and the fear before the flames
Have you ever felt this way

There you are
Sitting in the garden
Clutching my coffee
Calling me sugar
You called me sugar

Have you ever wished for an endless night
Lassoed the moon and the stars
And pulled that rope tight

Have you ever held your breath
And asked yourself, "Will it ever get better than tonight
Tonight"

Sen tycker jag att det var trevligt att en Kent-låt äntligen var med i Melodifestivalen. ;) Tycker att den låten borde vara Sveriges nya nationalsång, den är så fin.

Resultatet i festivalen finns det inte så mycket att säga om, vi är fortfarande i chock över att vägsaltskillarna gick vidare förra veckan...

Det ringde på dörren...


Go green

Aaahh, vilka fina kläder och tapeter de har hos Gemenskap grön! De har jättefina kläder och leksaker för barn oxå. Och allt är miljövänligt! Sjukt bra! Jag önskar dock att de var liiiiite billigare. Är lite kär i dessa:


     

Fredag

Fredag kväll, fy f** vad skönt! Har varit riktigt hängig idag, nyst ca femhundrasjuttioelva gånger och haft sprängande huvudvärk. Trodde jag skulle dö på vägen hem, eller iaf kräkas på den söta, unga, blonda tjejen mittemot mig på t-banan. Men jag överlevde. Gick och la mig och vilade i två timmar, sen var det bättre. Men åka t-bana med migrän är en skräckupplevelse, starka lampor, folk med för mycket parfym och LJUD!

Idag blev vi bjudna på lunch av vår konsultchef, det var trevligt, och gott. ;) Jag var helt överlycklig över det goda kaffet på lunchrestaurangen, det på jobbet går fan inte att dricka. Brukar försöka dricka cappuccinon från maskinen, men de senaste dagarna har det smakat så illa att jag inte kunnat dricka upp det. Så det har blivit varm choklad istället... känns inte så supernyttigt, men man behöver något annat än bara vatten för att pigga upp sig. Dessutom behöver man värmen, vi är ganska frusna av oss inne på vårt lilla rum.

Kollade på Aftonbladets hemsida nyss och såg den där rodelåkaren som dött, fy vad läskigt det såg ut. Jag säger ju det, sport är farligt! Kommer ni titta på OS? Jag lär ju tvingas titta på lite då min sambo är en sportnörd... kanske lika bra att det mesta går på natten. Skulle det gå bra för Sverige i någon gren kan det ju va kul, men annars känns det ganska meningslöst.

Lyssnar på Lasse Lindh nu och tidigare kollade jag på gamla bilder. Tror ni att det är någon som är blödig här eller? Tårarna bokstavligen sprutade... Jag är världens lyckligaste i mitt förhållande, men allt annat känns lite kaos just nu. Dessutom är självförtroendet så dåligt att jag får för mig en massa dumma saker hela tiden. Får ha långa allvarliga samtal med mig själv ibland, men det är inte alltid jag tror på det jag säger.

Har förresten tittat på Moulin Rouge för första gången ikväll, en vacker film.

"Come what may..." Jag ska bara tuffa till mig lite först...

Dan före dan före helg!

Produktiv dag idag. Fan vad jag är bra. Hann registrera fler gubbar än jag hoppats på. Vore skönt att bli klar med förra veckans rapporter imorrn, så vi hoppas på det. Imorrn blir det även lunchdejt med chefen. Jag och min kollega är lite nervösa, vad kan hon ha att säga lixom? Hoppas att hon plockar upp två tillsvidaretjänster ur fickan, bara sådär! Som någon slags alla hjärtans dag-present, fast i förskott.

Appropå presenter så måste jag pallra mig iväg och hämta ut ett paket... får se om jag orkar det ikväll.

På måndag ska mamma och jag (och Fredrik oxå tror jag) hem till Fredriks mamma (och pappa) på home party. Ska bli trevligt. Men det blir inga tupperware eller dildosar denna gång, det är inredningsprylar som gäller. Me likey!


För övrigt så saknar jag den här stora lurven nu. Vi hade honom i ett dygn och sen blev det väldigt tomt, man vande sig snabbt. Men om två veckor ska vi ha honom i två veckor när husse och matte drar till Aruba. Myspys!




Kenny

Läggdags

Mitt glasögonfodral gick sönder häromdagen... vad sjutton har hänt med all min tur!? Har jag lixom använt upp den helt och hållet och nu får jag va utan resten av livet eller?

Käre gode Gud, gör så att jag får ett jobb, med en heltidslön...

...kanske lite förmåner oxå...

...som friskvårdsbidrag och massage...

...och om du har möjlighet kan du väl fixa ett nytt glasögonfodral?

...gärna nya glasögon oxå...

eller en ögonoperation, så slipper man de fula groparna vid näsroten...

Många prickar blev det, hehe. Nu ska jag sova!

I've got this banging in my head

Fy vilken huvudvärk jag har, inge kul alls. Har känt mig konstig hela dagen. Det har svidit i ögonen som om jag inte sovit på veckor, fastdet har jag ju. Och så har jag känt mig hängig, haft huvudvärk och knappt orkat något alls. Kanske en förkylning på gång? Folk går ju runt och snorar och hostar och har sig hela tiden, speciellt i t-banan, uäck!

Appropå t-banan så kom jag knappt hem igår... Jag klev av gröna linjen vid Gamla stan. Sen kom ett tåg mot Fruängen men det var så fullt så jag tänkte att jag skulle ta nästa, men sen kom det inga fler... Det var när den där olyckan hände så förmodligen var det tåget jag väntade på som körde på den där mannen. Jag tog gröna linjen till Gullmars och begav mig sedan ut på världens längsta bussresa till Fruängen. Men jag kämpade tappert och kom hem till slut, hel och ren och med grillad kyckling i matkassen.

Hade jag inte haft så ont i huvudet hade jag nog velat spela lite Wii. Vi köpte (eller snarare Fredrik) ett i helgen. Det är riktigt roligt, men man får träningsvärk. ;) I lördags kom Fredriks syster och hennes kille över och tittade på melodifestivalen med oss, sen körde vi lite Wii oxå. Stackars Kenny (hunden) undrade vad vi sysslade med.

Tycker det är riktigt skönt att veckan går så fort. Jag har sovit bättre de senaste dagarna men eftersom jag är lite hängig så ska det bli skönt att va ledig två dar igen. Just nu är jag fruktansvärt avundsjuk på alla som ska åka iväg till varmare ställen, tycker att det verkar som att ALLA ska till typ Thailand. Jag vill oxå!

Confidence

Hmm, hinner inte riktigt med att skriva nuförtiden. Finns kanske inte så mycket att blogga om heller iofs.

I helgen har vi varit hundvakt. Det var faktiskt riktigt mysigt, förutom att jag blev väckt kl 03 på natten av att han skällde på några människor ute på gatan. Ska bli mysigt att ha honom i två veckor i början av mars, även om det är en del jobb oxå.

Jobb ja. På jobbet går det bra. Det börjar flyta på nu vilket är skönt. På fredag ska vi luncha med vår arbetsgivare, vet inte vad vi ska prata om men det vore ju kul om hon kände till lite nya intressanta uppdrag.

Det känns som att det börjar vända nu på jobbfronten. Fast självförtroendet är helt nerkört i botten så då kanske det inte hjälper. Hursomhelst så har flera potentiella arbetsgivare hört av sig, en stor skillnad mot i höstas. Jag vill dock fortfarande hoppas på min sköraste lilla tråd som jag med hjälp av Fredriks mamma slängt ut... Tålamod Linda, tålamod...

Annars känner jag mig mest ful, tråkig och nere just nu. Kanske inte den bästa utgångspunkten när man har en intervju på onsdag...

Zzzz

Alldeles för trött för att blogga. Allvarliga sömnproblem denna veckan. Ska bli skönt med helg.

Bebbe eller vovve?

Vad roligt det är att inte ha någon inkomst! Agria drar pengar fast försäkringen är uppsagd, ComHem drar någon hundralapp extra helt plötsligt, och en ask p-piller kostar närmare trehundra spänn. Gaaah! Jag är för fattig för att ha sex!

Detta var slutet på en galen dag. Ja, eller iaf förmiddagen var galen. Jag kämpade febrilt för att hinna med alla gubbar innan körningen. Stirrade mig blind på tillkrånglade tidrapporter. Men jag hann, med någon timmas mariginal till och med. Men hade jag inte jobbat över två timmar igår så hade det nog inte gått.

Vi hade en lite rolig diskussion idag angående barn och djur. Om man säger att man vill skaffa hund så säger alla "men åååhh, man blir ju så låst", men om man säger att man vill skaffa barn så är det ju aldrig någon som protesterar. Man blir väl rätt låst med en unge oxå? Min kollega kan inte ens gå till tvättstugan själv eftersom någon måste passa barnen. Någon sa att djur kan man ju inte ta med sig vartsomhelst... Men det tycker inte jag att man kan med barn heller, sen finns det gott om folk som gör det ändå...

Någon timme senare ringde de från dagis och min kollega fick åka hem och vabba... Nåja, allt har väl sin charm antar jag. Jag vill väl oxå ha barn, bara inte just nu. Man har väl blivit lite extra uppskrämd den senaste tiden oxå, med fika med Lilo och Cissi då vi enbart pratade om allt hemskt som kan hända under en förlossning, och sen dog ett barn i åttonde månaden för ett par i Fredriks och min närhet. Så just nu kan jag vänta ett tag till. Så det var bara att punga ut med de där 280 kronorna...