inget spännande

Har inte hänt så mycket spännande idag.

Fick värsta chocken imorse när jag kollade ut genom fönstret. Snön vräkte ner... Dåligt... Jag har absolut inga bra kläder för blött vinterväder, skulle egentligen behöva det när jag är på förskolan. Men är man fattig student så är man... Eller fattig och fattig... Men det finns ju iaf roligare saker att lägga pengarna på.

Men snön va nog mitt fel ändå... Köpte en vårjacka igår, va nog därför det snöade. Har inte bestämt mig för om jag ska behålla den än. Ska kanske kolla lite andra butiker på måndag, kanske hittar nån bättre, fast den här känns rätt bra.

Behövde inte vara ute något alls på förskolan idag. Fick vara med på planeringsmöte och handledarmöte, mycket intressant. En liten flicka var så söt imorse när jag kom, "Jag fick ingen kram av dig förra gången när du gick" sa hon. :) Så hon fick en idag istället. Hon är så gullig, hela förskolans lilla prinsessa, bokstavligen. Hon älskar rosa och vill alltid ha kjol eller klänning på sig för att hon ska känna sig som en prinsessa. Om hon inte har en egen klänning eller kjol på sig när hon kommer till förskolan tar hon en från högen av utklädningskläder. :)

Usch, jobba imorrn... Men sen ledig två dar i sträck, så jag ska inte klaga. Jag får ju som en helg ändå. Ska förmodligen fika med Sara på måndag, så kan hon äntligen få sin present... Hey, bättre sent än aldrig... Typ...

Ska nog sova snart. Har fortfarande inte tagit mig ur min svacka. Orkar knappt ta mig ur sängen på morgnarna...


.......

Ja, just det... Lägenheten som jag bodde i innan den här är till salu... Ligger ute på hemnet.se. Gamla Midsommarkransen, 695 000 kr utgångspris. Saknar den inte ett dugg, bara området och närheten till stan.

Nä... Sova kanske...

Soft

Trött... Som fan...

Den här kvällen var väl lite bättre än gårdagen, ingen huvudvärk iaf. Flera av kassorna var paj, Jocke var skitförbannad på de som hade "lagat" kassan som inte ville ta emot femhundringar... Han lagade den själv till slut men strax innan stängning gick den sönder igen...

För alla blekfisar därute kan jag tipsa om Dove:s nya bodylotion med brun-utan-sol-effekt. Jag är snart brun som en pepparkaka. ;)

Färgade håret nu på kvällen. Såg i spegeln på jobbet att håret såg förjävligt ut, så jag kände att jag var tvungen att göra något.

Nån som vill gå och se Ice Age 2 med mig nästa vecka? Har kupong, gå två för 120 kr! Och jag vill se filmen för den verkar askul!!! Säg till bara. Försten som frågar får hänga med. :)

Dagis imorrn, soft (som min käre bror brukar säga...).

jobbkväll

Usch vilken kväll det var igår... Huvudvärken höll i sig och intensifierades under kvällen, härligt...

Min 5 minuters rast drog ut till nästan en halvtimma för att jag var tvungen att diskutera semesterproblem med Inger. Alla kassörskorna har kryssat i samma veckor... Smart... Dessutom frågade Inger om jag "måste" ha semester den 29:e april, kunde jag inte ta det i pengar istället? Trött man blir...

Bytte av Ellen efter rasten. Tyvärr glömde hon informera om datafelet i posten... Det gick inte att hämta ut eller skicka några paket överhuvudtaget. Tessan och jag var schyssta mot en kund och lät honom hämta ut ett ändå, Tessan skulle fixa in det i datorn idag. Det konstiga var att alla kunderna sa att "jag ska åka bort imorrn...", "min dotter fyller år imorrn, och det är hennes present..." och liknande saker. Så det var lika bra att inte hjälpa någon sen, för om man hjälper en måste man hjälpa alla och då finns ju risken att det blir väldigt fel i datorn till slut.

När jag stod i ettan och skulle ta betalt av en kvinna pajade cash guard. Hon skulle betala 102,50 kr. Hon stoppade i 5 kr och jag fick en 100-lapp. Jag stoppade in den i facket, men den kom ut igen. När jag drog ut den helt för att försöka igen kom det ut en 100-lapp till... Jag provade att stoppa in en av dem, men då hände samma sak igen. Kunde ha stått så hela kvällen men jag ringde på Inger. Hon stod bara och skrattade när jag visade vad som hände. Vi fick stänga kassan och flytta kunder och varor till en annan. Tessan och jag skrattade och skämtade om vad det fanns mer som kunde gå fel, som tur var så var klockan rätt så mycket vid det här laget så det han inte hända så mycket mer förutom att jag fick göra fler postkunder besvikna.

När jag kommit hem hade jag fortfarande helvetiskt ont i huvudet. Börjar tro att det är migrän-attacker jag har när det blir sådär. Farmor och pappa har tydligen oxå såna. Ringde till mamma och fick gå dit och hämta alvedon, hjälpte lite iaf.

Ska till skolan snart. Blir nog mycket diskussioner om schemat idag... Sen ska jag jobba, bläää!

huvudvärk

Usch... Har värsta huvudvärken och ska åka till jobbet och drygt en timma... Vill inte! Ska i alla fall fråga Inger om jag kan få ta ut min sista semesterdag på min födelsedag, har ingen lust att jobba då. Tänkte ju fixa lite fest, eller vad man nu ska kalla det...

Ringde förskolan idag, ska dit på fredag. Lika bra att passa på när man är ledig. Hoppas bara att man inte blir sjuk igen.

Jag vet inte om jag gjort något eller sagt något, eller om det bara är mycket just nu... Man undrar lite...

Jag är inne i nån slags djup energisvacka, orkade knapp kliva ur sängen imorse. Skulle behöva åka och träna eller i alla fall gå en promenad. Kanske borde börja äta nån slags vitamintabletter, frågan är om det hjälper. Såhär kan jag ju inte ha det. Kommer ju inte orka med skolarbetet heller om jag inte får ordning på det hela.

Ska försöka ta en "power-nap" nu... Gäsp...

Utebliven föreläsning

Blev en lite knasig dag idag, men det va bara kul!

När jag kom till Tillbergssalen var Linda och Sandra redan där. Lite senare kom resten av klassen. Vi tyckte att det var väldigt skumt att det bara var vi där och att Wanja aldrig kom. Vi kom fram till att det förmodligen stod fel i schemat eftersom det stod något helt annat i studiehandledningen. När klockan var kvart över tolv gav vi upp. De kan ju inte begära att man ska sitta och vänta hur länge som helst... Kändes ju lite surt att man suttit och åkt till skolan helt i onödan. Men jag, Linda, Cissi och Sandra åkte in till stan.

Först gick vi till Pixi (som nu mer verkar heta Cocos, eller nåt), massor med fina saker! Fanns en ursnygg hylla som jag gärna skulle vilja ha, 8900 kr tror jag den kostade, men fin var den.

Sen gick vi till café Fåtöljen och åt lunch och fikade, satt där och pratade i ett par timmar, skoj skoj! Tror inte vi nämnde skolan en enda gång, förutom när vi skulle hem, jätteskönt!


Pratade om att vi måste gå och ta en öl eller något sånt nån kväll, fast cola till Sandra och "Plutten"! Linda visste tydligen något bra ställe.


Riktigt dåligt väder idag, fuktigt och typ varmt. Mitt hår gillar inte fukt... :( Inte mina skor heller, haha!

Läste igenom häftet om tid nyss så nu behöver jag bara läsa kapitel fem i Elisabeths bok till på torsdag, skönt. Det här momentet verkar klart roligare och lättare än det förra.

Ska nog vila nu, sen mat, typ nudlar... Glömde ta fram kyckling ur frysen, typiskt...



.......

De där champagneglasen som Efva Attling designat åt Orrefors e jääävligt snygga! Vill ha! Var jag nu skulle ha dem nånstans... Hehe...

Föreläsning och deklarering

Riktigt bra föreläsning idag! Elisabeth i var i högform! :) Alla tycker hon e rolig men knäpp, men vi som har henne som lärare tycker hon är bra, och knäpp och rolig... :) Efteråt satt Linda, Sandra och jag och skrev ihop en sammanfattning, det gick ovanligt bra för en gångs skull. Ingen ville gå ut i det kalla trista vädret så vi blev sittande en stund och pratade om annat, trevligt.

Stod en konstig man på en papperskorg på Kungsgatan och blåste i en trumpet... Why? Coolt, men skumt...

Jag har blivit en shopaholic... Inte bra... Får ju inte börja låna av semesterpengarna, de måste jag ju ha till en resa, förhoppningsvis...

Har deklarerat idag. Nu kommer nån säkert komma och säga att det är något jag kunde ha dragit av, men men... Skickade iväg ett sms å sen va det klart! Smidigt! Två och två ska jag få tillbaka, wonderful! Mer än dubbelt mot förra året.


Dove's nya bodylotion är bra men den "lätta" brun-utan-sol-effekten var lite effektivare än jag väntat mig, men det blir nog bra.

Får nog ta och köpa ett husdjur snart, e så ensamt här. Har börjat prata med mig själv... Illa... Man kan nog bli lätt galen av att bo själv... Men det går i perioder, ibland är det bara skönt, men just nu är det inte det.

Ska plugga lite nu.


......

Look for the girl with the broken smile and ask her if she want to stay a while.

Morgon

Hade en jättekonstig dröm inatt... Fattar ingenting... Drömmar brukar ju ha en undermedveten betydelse men den här vet jag inte riktigt vad den skulle betyda...

Usch, alldeles grått och trist ute. Vart tog solen vägen? Kom tillbaka!

Va en nybliven pensionär som skrapade fram tre miljoner i tv 4 nu på morgonen. Tänk vad skönt! Att kunna göra precis vad man vill! Lite avis...

Ska duscha nu.


Söndag

Tiden läker inga sår och det som inte dödar stärker inte heller
och så länge man landar på sina fötter klarar man sig inte
och det finns inga kläder som tål det dåliga väder du och jag haft så länge nu
och det känns som om jag har ett litet privat djävla moln över mig som följer mig
vart jag än går.
(Lasse Lindh)

Tog mig till gymmet imorse, bra av mig tycker jag. Sen blev det lite shopping, igen... Jag och min lägenhet firar ju ett år tillsammans nästa helg så det är väl klart den ska ha lite nya grejer! ;) En ursnygg tavellist som så småningom ska fyllas med foton, ska eventuellt köpa en till senare. Hittade skålar i samma färg som mitt porslin, köpte två, så nu kan jag slänga de två sista djupa tallrikarna jag fick av Lena när jag flyttade hemifrån, yey!

När jag kommit hem och duschat och så åkte jag till Ikea. Fick skjuts av mamma och Jorge i deras coola van. Ja, jag vet att det bara tar 20 minuter att gå, men jag var lite trött så annars hade det nog inte blivit av överhuvudtaget. Knökfullt med folk var det i alla fall. När jag kom till hall-avdelningen såg jag till min stora besvikelse att skostället jag tänkte köpa var slut... Jaja, tänkte jag, ska ju ändå köpa krukor oxå. När jag kom ner till växt-avdelningen upptäckte jag att de oxå var slut! Trött man blir! Så det var bara att gå rätt igenom kassan, utan varor... :( Gick till Bauhaus istället och där hittade jag ett par schyssta krukor som till och med var billigare än Ikeas, bra bra! Så nu har jag planterat om mina små blommor. Hoppas de överlever krukflytten bara...

Skola imorrn, två timmars föreläsning, helt ok. Hoppas ingen nämner examinationsuppgiften, orkar inte... Ledig på onsdag, fan att man ska jobba... Man förtränger det ibland och så kommer man på det helt plötsligt så att det blir som en obehaglig överraskning... Men fredagen är helt fri!!! Än så länge... Kanske borde ringa förskolan, behöver ju 12 timmar till.

Kollade på Askungen idag, the lucky bitch... Man kanske borde skaffa sig några möss som kan sy schyssta kläder åt en... Å en fe som kan fixa en prins som man kan leva "lycklig i alla sina dagar" med... Haha... Eh...

Tankar

Så mycket tankar... Var sitter avstängningsknappen? Varför finns det ingen?

Vågar inte kolla studentmailen och kommer inte våga göra det de närmaste dagarna heller... Jag hatar att misslyckas... Och det är precis så jag känner mig just nu, misslyckad... Som fan...

"Det är bara att höra av dig om det är något, om du vill prata". Jomen tjena... Man hör av sig och talar om att man behöver reda ut lite saker men nä, det går inte. J-a pucko!

Aaahhh!!! Jag blir galen!!!

Söndag imorrn... Det är söndag alltför ofta tycker jag...

.......

Mamma var här förut och hämtade lite grejer. Jag berättade om pappa, men det var ju rätt så korkat av mig. Så fort jag nämnt honom började hon tjata om hans drickande. Jag ville bara hålla för öronen och skrika. Men jag sa bara att det inte är hennes problem, så hon skulle bli tyst. Ibland säger hon så j-a onödiga saker...

Skulle vilja måla om badrummet, typ svart. Ja, jag vet, svart är mörkt... Hittade värsta snygga duschdraperiet på Lagerhaus, skulle bli så coolt tillsammans med svarta väggar och röda detaljer. Men men... Nytt golv skulle jag vilja ha oxå, schackrutigt skulle ju passa utmärkt. Nytt golv skulle man för övrigt vilja ha i resten av lägenheten oxå, gärna rätt mörkt, nån slags parkett. Men nu är det ju så att det är en hyreslägenhet så det lönar sig ju inte riktigt.

Ne, jag har inget liv... Usch...

bergochdalbana

Jaha... Nu har jag pratat med pappa. Inte blev jag mindre orolig för det...

Han ska till en hjärtspecialist om typ två veckor. Alla värden är på topp förutom blodtrycket som är way too high, läkaren hade inte fattat någonting och sett ut som en "fågelholk" enligt pappa. Skumt...

Livet är som en fucking bergochdalbana, och ibland vill jag faktiskt kliva av och stå bredvid och bara titta ett tag... Innan jag är redo för nästa åktur...

lot's of våfflor

Uäck... Mår illa... Men men... är det våffeldagen så är det, klart den ska firas ordentligt! Lot's of våfflor helt enkelt!

Idag har jag shoppat! Hittade så mycket fint, ville köpa allt allt allt både på Stockhome och på Lagerhaus! Hittade ett alldeles precis lagom stort diskställ, urbra ju! Och ljus i massor! Ska nog köpa några fler ljushållare nästa gång, de verkar sitta bra. Haha, hann inte mer än skriva detta innan den trilla ner... Ok, kanske inte ska köpa fler då... På Stockhome fanns ursnygga burkar att ha typ te och pasta i, men e lite osäker på om de passar här. Tyvärr glömde jag att jag skulle kolla lite på Indiska oxå, men det va nog lika bra det för jag orkade knappt bära hem det jag redan köpt.

En kändisspaning blev det oxå. Rikard Wolff var på Hemköp och shoppade. :)

Undrar vad man ska hitta på nu då... Städa? Låter tråkigt, inte speciellt stökigt här heller. Skulle behöva ta mig till Ikea men då vill jag ju helst ha nån med bil med mig för jag orkar inte bära hela vägen hem, dessutom är Ikea inte så trevligt på löningshelger.

Pratade med syrran igår, hon är orolig för pappa och det är jag med. Nu fick jag ju veta att han äter några tabletter som ska motverka hjärtinfarkt eller något sånt oxå, så då blev jag ännu oroligare. Usch...





.......

Fan! Jävla helvete!

Blahh

Amen va fan...

Jag är världens sämsta skolarbetsskrivare... ;(

Mamma ringde förut...
 
Hon: "Jag åker till Kalmar imorrn."

Jag: "Eh... Jaha..."

Hon: "Ja... Jag och Jorge ska köpa en van..."

Jag: "Eh... Jaha... Bara sådär...?"

Hon: "Ja, vi har kollat runt en massa på blocket."


Jag: "Oki..."


Jaja... Om de har råd att köpa en bil bara sådär förväntar jag mig en schysst födelsedagspresent! Hehe! :) Önskar mig Hästens anatomiska sovkudde! Men det är ju ett tag kvar.

Lönen va lite dålig den här månaden såg jag idag när jag loggade in på banken för att betala alla trevliga räkningar. Va ju sjuk nån dag så det var väl därför. Men blir mer nästa månad för jag hade ju två semesterdagar nu, bra bra.




Min dag hittills

26 hours and 4 pages to go... Va fan sitter du och skriver blogg för då?, undrar ni säkert. Undrar jag med...

Va helt död imorse när klockan ringde. Varför ska man alltid gå upp när man sover som bäst? Va? Dumt...

Kom jättetidigt till stationen men orkade inte ta tåget som stod inne för då skulle jag ju komma mer än en halvtimma för tidigt till skolan.

Träffade Erika vid Thorildsplan. Beklagade mig över arbetet men hon tröstade mig med att det inte är så många andra som fattar något heller... Satte mig på bänken i K-huset för att vänta på de andra. Då kom Jenny. Fick lite tips av henne sen kändes det lite bättre.

När Sandra och Linda hade kommit gick vi bort och satte oss utanför Ellen, som då är skolans restaurang. Cissi var sen som vanligt. :)

Linda och Sandra hade ju skrivt massor, fick ångest. Cissi däremot hade inte skrivit mer än hälften, ångesten dämpades en aning. Vi satt väl där i typ en och en halv timma. en halvtimma ägnades väl åt skolarbetet medan resten av tiden gick åt till att diskutera roligare saker som killar och vad vi ska göra i helgen...


När jag skulle kliva av t-banan vid S:t Eriksplan på vägen hem ringde mobilen. Det va Sara. Hon va oxå vid S:t Eriksplan! Värsta coolt! Och hon undrade om vi inte kunde käka lunch. Jag kände mig ju lite stressad men tänkte att jag ju ändå hade behövt äta något om jag skulle ha åkt direkt hem. Så vi gick till ett fik i närheten. Sara fick bjuda, jag e ju pank... I några timmar till... J-a skit att jag inte visste att vi skulle ses, då kunde jag ha tagit med presenten.


Bara två veckor kvar till Saras operation. Känns som att det var hundra år sen hon började prata om den. Hon nämnde nåt om besökstid så jag ska ringa Tina sen och kolla om vi inte kan åka dit tillsammans då. Tur att det är en jämn vecka, annars hade jag ju jobbat. Sara åker ju till Linköping när hon blivit utskriven dagen efter så man vill ju gärna träffa henne på torsdagen, vet ju inte hur länge hon tänkt att stanna hos sin mamma.


Idag har jag lärt mig att jag, om jag får barn, inte ska lämna in dem i barnhörnan på Ikea... Jag har alltid trott att den personal som jobbar där har någon slags pedagogisk utbildning, att de i alla fall har fått gå någon liten kurs eller så, men icke... Sara skulle jobba där ikväll. Sara hatar barn... Eller alltså, hon är ju inte elak mot dem eller så, men hon tycker lixom inte att det är så himla kul att ha dem kring sig... Dessutom skulle hon kanske få vara ensam med 15 ungar, och det tycker jag är rätt så illa. Man vet ju själv hur det är på förskolan bara när man ska ha koll på ett par stycken... Herregud...

Usch... Tillbax till utvecklingspsykologiska och kontextuella teorier...


Snart helg!

Lost börjar bli riktigt tråkigt... De får nog styra upp det snart, annars orkar man ju inte titta. Hur länge ska serien hålla på? De kan ju inte dra ut på det hur länge som helst, eller?

Börjar få lite ångest inför morgondagen. Men det är bara att köra på. Har ju fram till fredag kl 16 på mig. Hoppas bara att mailen funkar då.

Ledig i helgen! Underbart! Och inte en enda grej inplanerad... Ångest... Ikea kanske... Har en liten lista på grejer som bör införskaffas snarast möjligast. Eventuellt en sväng in till stan. Har en del inredningsbutiker jag vill botanisera i. Dessutom behövs ett par nya skor och en jacka. Det värsta är att det oftast är så j-a mycket folk i stan på helgerna, speciellt kring löning... Vet inte heller riktigt hur pengarna ska räcka till allt detta... Har ju i alla fall lärt mig äta nudlar igen så jag får satsa på det i matväg och lägga pengarna på skojigare saker.

Sara ringde nyss, på väg hem från sitt underbara jobb. Inte ledig att träffas förrän nästa söndag, illa... Mycket illa... Överväger att posta presenten, väger ju inte så mkt så den går ju som brev.


Nä... Sova nu... Hoppas det går bättre än föregående nätter, så man orkar med morgondagen. Bläää!


.......

Ha ha... Vad tragiskt. Verkar inte bara va jag som inte fattar något... Ska vi skratta eller gråta? Ja ja, ska ju ses i skolan imorrn. Kanske kan hjälpa varandra lite då, hoppas vi...

Kollar på Conan O'Brien.. Han är i Finland. Sååå kul! :) Ha ha!

Pluggar... eller försöker i alla fall...

En halv sida skriven! Yey! Bara fyra och en halv kvar... Problemet är bara att jag nu insett att jag inte riktigt vet exakt VAD det är vi ska skriva... Sitter och tittar i böcker och anteckningar men känner mig som ett enda frågetecken. Härligt...

Och lärarhögskolans hemsida kommer jag inte in på just nu. Illa...

Skulle gå upp jättetidigt imorse och åka till gymmet hade jag tänkt mig. Men precis som föregående natt så gick det inte särskilt bra att sova så det blev inget idag heller. Kanske lika bra det eftersom jag hostat lite idag, förkylningen är väl inte riktigt riktigt borta, men nästan!




Vår!

Är ju värsta underbara vädret ute! Var och handlade för en liten stund sen. Jätteskönt ute. Och min termometer sitter mitt i solen och visar på över 10 grader varmt. :) Och så vill min lärare att man ska sitta hemma och läsa hennes tråkiga bok och skriva om tråkiga teoretikers teorier... Inte klokt ju. Hon säger ju själv att det är så mycket bla bla bla...

Saras present har äntligen kommit. Jag var ju lite sent ute med att beställa. Köpte en likadan till mig själv så nu sitter jag här och njuter. Hoppas hon blir glad.


Vill ha

Vill ha pengar nu!!! Massor med pengar!!! Har hittat så mycket vackra och coola saker när jag kollat runt på inredningsbutikers hemsidor på nätet. Vill ha!!!

Plugg-paus

Hm... Undrar vad det är för fel på mitt kaffe... Smakar inte som det brukar...

Har tagit en liten paus i pluggandet. Är lite frusen så jag tänkte att jag skulle värma mig med lite kaffe, men som sagt, det smakar lite skumt. Måste nog ändra inställningarna på bryggaren.

En bok avklarad i alla fall! Eller alltså inte en HEL bok, men ett kapitel ur den... Var det som skulle läsas i den. Skönt... Skulle ju aldrig hinna läsa fyra hela böcker idag. Varför ska det alltid vara så krångliga ord i kurslitteraturen? Man läser och läser och så stannar man upp och undrar vad fan det har stått på de sista tio sidorna... Men men...

Blev konstig frukost idag, blodpudding... I brist på annat... Ska nog gå och handla lite sen.

Nähä, om man skulle ta och ge sig på nästa bok. Snart... :)

Längtan

Fan vad jag längtar efter dig just nu. Kan du inte bara lägga böckerna åt sidan och komma hit.

......

Det va en man på tv imorse som sa att jag behövs. Det var en skön känsla, att känna sig viktig. Coolt...

Omotiverad

Klockan är över tre och jag har inte ens öppnat en endaste bok idag... Jag har jävligt dålig självdisciplin...

Men jag har i alla fall fått hjälp av mamma att slänga allt skräp som blockerade hallen. Och så har jag städat lite.

Men mest har jag umgåtts med Lasse Lindh och Richard Marx. Lyssnat på musik alltså...

Ska väl inte gnälla mer på grannen som spelar samma musik om och om igen för jag gör ju precis likadant...

Kan ingen komma hit på en fika? Jag e uttråkad och omotiverad och rätt så lat...

Dumma pappa...

Jävla pappa...

Vad arg jag blir... Varför beter han sig såhär? Så jävla barnsligt.

Blir så ledsen oxå när han säger att han inte ens vill komma på min födelsedag. Förstår att han är ledsen men varför ska det gå ut över mig?

Jävla skit...

Fel låt vann

Jävla Carola...

Kom till Sara vid fyratiden igår. När vi hade städat och fixat lite åkte vi till Sköndals centrum och handlade. Tina kom lagom tills vi var klara. Vi gick till pizzerian där Sara bjöd på middag. Bakom mig satt ett gäng tanter och hade väldigt svårt att bestämma sig för vad de skulle beställa. Det var rätt roligt att lyssna på dem fast vi oroade oss för att vi kanske blir likadana om typ 40 år... Skrämmande...

Kvällen var rolig. Vi var lagom många i Saras lilla lya. Hälften av tjejerna hette Johanna. :)

Det blev lite dålig stämning när Carola vann melodifestivalen, vi försökte ringa på Andreas Johnsson flera gånger men det var inte så lätt att komma fram. Efter ett antal försök lyckades vi, men det hjälpte föga...

Vi stängde av tv:n och lyssnade på Manson och Rammstein istället. :)

Gjorde sällskap med Tina, Johanna, Johanna och Kalle. Tina tog bussen mot Tyresö i Norra Sköndal och vi andra skiljdes åt vid Gullmarsplan.


Stackars Fager var trött när han kom och mötte mig. Tur att han hade sovmorgon idag. Så mysigt att sova tillsammans. Skönt att förkylningen nästan är borta, jag hoppas jag inte störde honom alltför mycket.

Kom hem strax efter två och sen dess har jag knappt gjort något alls. Mest sovit och lyssnat på musik med texter som består av ord som man önskar att man någon gång fick höra.

Jaha... Ny vecka på G och jag har inte en aning om hur det är tänkt. Tror att det är så att man ska jobba med examinationsuppgiften hela veckan och lämna in den på fredag. Får nog ta kontakt med nån i studentarbetslaget och dubbelkolla, så jag inte missar något. Hoppas att de inte har lagt in något mer på schemat. Har jag 4-5 dagar på mig borde det inte vara något problem att skriva uppgiften, trots att jag inte haft energi att plugga något.

Löning på fredag! Yey!


Basgruppsdag

Mötte Malin från jobbet i tunneln vid stationen idag när jag var på väg till kyrkan. Hon skulle också på basgruppsdag, fast i Riddarhuset.

Jag var den enda från mitt studentarbetslag som kom idag, Johan va borta. Kanske är sjuk? En glad överraskning var i alla fall att vi fick sluta 13.00 istället för 15.30, väldigt skönt.

Inte så ansträngande dag. Först fick vi välja ut en favoritbild från ett antal svartvita foton. Sen skulle man berätta om sitt namn och sen förklara varför man valt just den bilden. Sen spelade vi "Värdegrundspelet", det var kul, hoppas vi kan göra något liknande flera gånger. Vi kom in lite på "keps-dilemmat" också så det var ju tur att Sussi inte var där för jag höll på att bli riktigt förbannad sist vi hade den diskussionen. Då hade hon inte ett enda vettigt argument...

Råkade handla lite för mycket på vägen hem... Fick en chock nu när jag kollade kontot... Kanske inte skulle ha köpt det där linnet... Eller örhängena... Att jag aldrig lär mig... Jaja, en vecka till löning!

Undrar när jag ska till Sara imorrn. Får nog ringa henne.

 


"Svenska Hjärtan"

"Svensk sommar tinar frusna själar och stackars satar som du och jag
som tror och hoppas och tänker att nu så nu är det väl
Äntligen våran tur att träffa någon som behandlar oss väl
kysser mig ömt och brutalt sover sked håller hårt både morgon och kväll
Dom säger dom bästa är tagna men dom ljuger dom ljuger för vi finns ju kvar
Och om dom bara gav oss chansen

Jag ger dig inte min morgon och inte min dag du får nått så mycket bättre
du får hela djävla jag
Hela underbara och unika jag inte något så fjuttigt som en morgon och en dag

Svenska hjärtan tinar aldrig när dom väl har frusit
skitsnack ge mig kärlek och passion och hunger och magi så smälter jag rakt av
Och vi som väntar på något gott vi väntar alltid för länge jag vet, jag vet
men ett liv med låga krav är som sommar utan sol och vinter utan snö
Och vem vill leva så

Jag ger dig inte min morgon och inte min dag du får nått så mycket bättre
du får hela djävla jag
Hela underbara och unika jag inte något så fjuttigt som en morgon och en dag"

Svenska Hjärtan (Lasse Lindh)

Stämmer så otroligt bra!

Ah! "Ny" musik i lurarna! Skönt! :)

Blev kär i låten jag fick av Fager, fast jag förstår inte ett enda ord... ;)

Nu sova. Kyrkan imorrn halv tio. På 6 timmar ska vi hinna fika två gånger, äta lunch OCH lära oss något... Ujuj... Haha!

......

Examinationsuppgiften lär ju gå åt h-e... Åkte aldrig till skolan idag. Mådde inte så bra imorse. Jag gick upp i god tid och så men efter ett  tag var det bara att ge upp och gå och lägga sig igen. Sov länge, jätteskönt. Fast grannen spelade musik på högsta volym... Iofs var det James Blunt så det va ju bra musik. Men han spelade "Goodbye My Lover" om och om igen. Jag gillar den låten, men om man spelar en låt för mycket så tröttnar man ju på den. Får upplysa honom om det nästa gång jag möter honom i trappen.

Börjar känna mig bättre nu i alla fall. Köpte ju tonvis med naturläkemedel igår. Fanns t o m tabletter mot nästäppa, yey!

Imorrn är det basgruppsdag. Usch, måste de lägga den på en fredag. Slutar ju så sent. Typ halv fyra... Hoppas den ska handla om något intressant. Förra gången var det ju bra. Då var inte den där urjobbiga kvinnan där. Jag får panik när hon pratar. Vill gärna slippa henne imorrn med.


Please shoot me...

Shit vad jag är trött på det här... Förkylningen alltså. Kan ingen skjuta mig eller nåt? Ja, jag vet att jag är gnällig, men ändå... Please...

Ska åka till jobbet snart, yey... Har bränt en skiva till Ellen, hoppas hon blir glad. Lovade ju att jag skulle göra det förut.

Hittade lite saker hos mamma... Var uppe hos henne och tvättade lite förut. Måste försöka förtränga... Och NEJ, tänker inte säga vad det va...

Någon har etsat sig fast i min hjärna... Fast jag måste erkänna att det är rätt så trevligt... ;)

Nä, ska gå bort till centrum och botanisera på Naturapoteket innan bussen går. Måste kurera mig snarast möjligast! E ju fest å annat trevligt på lördag!

sjuk, igen...

Har knappt sovit något alls inatt. Vid halv fem på morgonen gav jag upp och gick och duschade. Sen la jag mig igen och lyckades somna en liten liten stund. Tyvärr ringde klockan när man sov som bäst.

Pallrade mig iväg till skolan, väldigt oskönt... Kunde inte säga något eftersom rösten är paj igen. När halva tvåtimmars passet var över började jag må illa oxå. Så när de andra i gruppen sen skulle gå igenom det vi skrivit åkte jag hem.

Sov några timmar nu på dan. Vaknade av att Sara ringde. Hon va i stan för hon ska på Thåströms konsert. Hon va tvungen att ringa mig för hon hade precis sett HONOM med hans nya. Hon är enligt Sara ful som fan. Trevligt att höra. Fast Sara är ju väldigt väldigt partisk. HAN kunde lika gärna haft en fotomodell vid sin sida, hon hade ändå sagt att hon va skitful... Egentligen så bryr jag mig inte så mycket längre, vill bara bli av med HANS dumma fiskegrejer som står i mitt förråd.

Föreläsningen imorrn... Kanske hoppar den. Får se hur det känns imorrn. Sen måste jag jobba ett par timmar på kvällen.


Igår när jag skulle gå och lägga mig ringde telefonen. Är fortfarande inte helt säker på vem det var... Orkade inte bry mig. Jag lovade att adda nån adress på msn men jag skrev inte ens upp den... Det måste ju ha varit nån av två jag tagit bort och blockerat för rätt så länge sen, så varför skulle jag vilja adda karln igen? Ja ja...

Ikväll är Desperate Housewifes på tv! Yey!


Tjejen i badrummet

Vad var det han sa nu igen då? Billy Ehn... Mest ointresserad vinner? Jag vet inte jag... Just nu vet jag inte ens vad jag skulle vilja vinna...

Såg en tjej i badrummet idag. Shit vad hon såg ut. Blek med mörka ringar under de blodsprängda ögonen. Platt stripigt hår. Spruckna torra läppar. Hon var rödflammig runt näsan, och näsblod hade hon blödit också. Skitsnyggt, verkligen... Jag släckte lampan och bestämde mig för att jag inte ska spegla mig mer idag...




Något av det bästa...

Något av det bästa som finns är att få somna och vakna upp med någon bredvid sig, någon man tycker om. Den lyxen hade jag inatt. Det var väldigt mysigt.

Jag hoppas verkligen att jag inte smittat honom med min hemska förkylning bara. Får hoppas han förlåter mig i värsta fall.

Igår ringde pappa och typ grät i telefon för att han kände sig ensam nu när han fått veta att mamma har en ny. Vi pratade rätt så länge. Jag tycker alltid att det är svårt att trösta sina föräldrar, det ska ju va tvärtom lixom, de ska trösta mig... Låter det själviskt? Eller förstår ni hur jag menar?

Nu på eftermiddagen har jag varit hemma hos mormor och morfar på middag och tårta eftersom morfar fyller år. Julia lekte affär med mig och kom och gav mig pengar lite då och då, fast hon "köpte" aldrig nåt. Efter ett tag kom hon och krävde tillbaka pengarna. :) Hon har nog inte riktigt fattat hur det funkar ännu...

Va på jobbet och handlade på hemvägen. Tessan tyckte jag va knäpp som kom dit när jag va ledig... Det tycker iofs jag med...

Blir väl sängen tidigt idag, känner mig lite hängig och så måste jag plugga imorrn... Härligt... Typ inte...

Funkar

Äntligen fungerar mitt bredband igen! Har varit värsta krånglet de senaste dagarna. J-a Upc...

Är jätteglad att jag följde med mamma i torsdags, trots förkylningen. Det va ju så många pensionärer där så jag var ju garanterat inte den som hostade mest... Blev lite irriterad på tanten bredvid mig som satt och sprayade nässpray över mig... Hon verkade inte ha fattat hur den skulle användas...

Pjäsen var sååå rolig! Och skådespelarna var jättebra! Rekommenderar den verkligen, En midsommarnatts dröm på Stockholms Stadsteater.

Förkylningen verkar ge med sig lite nu. Sov väldigt bra inatt, utan andningssvårigheter och hosta. Får väl ta det rätt så lugnt idag med. Ska gå och duscha nu.

.......

Gick hem tidigare från förskolan igår. Va rätt så hängig så Kristina tyckte att jag skulle gå hem och vila. Stannade till efter lunchen.

Sara fick komma över på kvällen iaf. Vi skulle ju ändå bara äta lite mat, prata och kolla på tv. Hon la in lite ny musik på sin mp3 spelare oxå. Internet funkade inte, väldigt irriterande.

När jag hade följt Sara till centrum strax efter 22 och var på väg tillbaka trodde jag att jag skulle dö. Va så himla trött och det kändes som att det var minst 100 minusgrader ute. Jag hade jätteont i halsen av allt hostande oxå. Men jag lyckades ta mig hem och få i mig hostmedicin och två Ipren, sen somnade jag rätt snabbt.

Vaknade 06.40 imorse... Fråga mig inte varför... Lyckades somna om som tur var. Ringde och sjukanmälde mig, känns jobbigt men man blir ju aldrig frisk om man inte är hemma. Fast snart ska jag in till stan för mamma tvingar med mig på teatern, hon lyckades inte få tag på någon annan som kunde. Jag vill ju gå men jag vill ju inte sitta och hosta och förstöra för alla andra... Får försöka hålla hostan inne i ca 2,5 timmar...

Idag är det dock en klar förbättring från igår. Imorrn ska jag sova länge så det är förhoppningsvis ännu bättre då. :) I wish!

Måste gå nu. Wish me luck!

Typ död...

Är helt slut... Var inte hemma förrän 19.00...

Idag hade vi sångsamling sen gick vi ut i kylan... Vissa barn grät för att det va så j-a kallt. Vi försökte få dem att röra lite på sig men det va ju inte det lättaste. Islyktan blev väldigt bra, men det är ju inte så mörkt ute längre. Barnen är ju inte kvar på förskolan så länge.

Strax efter fyra var det bara tre barn kvar på avdelningen. Jag, Kerstin och Lena satte oss och pratade om barnen i gruppen. Det var intressant att få vara med och det var kul att de lyssnade på vad jag hade att säga oxå. Dök upp många nya dilemman i mitt huvud efter mötet...

Blev telefonterrad igen nu på kvällen... Att man inte ger upp! Har jag inte svarat de senaste 100 gångerna lär jag ju inte göra det nu heller...

Imorrn är det onsdag, då har snart halva arbetsveckan gått, skönt... :)



Otakt

På torsdag ska jag till Stadsteatern och se En midsommarnatts dröm. Ska bli kul. På stora scenen. Har själv stått där en gång. Gick i trean då. Vi var ca 180 elever från skolan som sjöng vårsånger tillsammans med ett antal kända skådespelare på stadsteaterns stora scen. Det var länge sen, men jag kommer ihåg att det var väldigt kul. Men enligt somliga hoppar jag i otakt i slutet... :)

Snart är det mysigt igen i mitt lilla hem. Har sett rätt illa ut här ett tag. Brukar alltid bli så efter ett skolarbete som ska lämnas in, så snart är det väl stökigt igen...

Ärligt... Kan han inte bara säga någonting? Några ord bara... Så man vet... 

Ska sova nu. Hoppas på en bra dröm som inte vill ta slut... 

Saknar

Visste inte vad jag skulle ha på mig imorse. Letade fram jeansen från förrförra sommaren och med lite våld lyckades jag klämma ner mig och min stora rumpa i dem. Helt otroligt. De är två storlekar mindre än "rumptältet" (ett par svarta byxor som sitter bra i midjan och nertill men är jättestora vid rumpan, vet inte riktigt vad för slags kroppsform de har tänkt sig att man ska ha för att passa i dem...), trevligt! Jeansen hade ju sett jävligt mycket snyggare ut på mig om de hade varit lite mer bootcut, men men, det får gå just nu...

Fick skynda mig till bussen sen när jag hade gått av upptäckte jag att jag hade tappat mina vantar, typiskt. Som tur var fick jag låna Kerstins vantar när vi var ute på eftermiddagen. Jag gjorde en islykta tillsammans med en 6 årig tjej. Får se imorrn om den blev bra, hoppas det. Tidigare under dagen byggde vi en koja, Kerstin var mycket imponerad av min smarta idé att använda ribbstolen som en vägg. På gympan lekte vi bacill, jag var ambulans, var helt slut efteråt för barnen räknade så fort så det låg kullade barn på golvet hela tiden. Imorrn ska jag stanna lite längre och va med när några av pedagogerna ska prata om barnen i gruppen jag är mest med.

James Blunts dvd går varm här just nu. Och jag sjunger med, så högt jag kan, stackars grannar...

Jag saknar, men vågar inte säga något. Tänk om man gör bort sig? Hemska tanke... För visst är det så att något av det läskigaste som finns är att göra bort sig? Säg till om jag har fel.

Måndagmorgon

Var svårt att somna igår. Låg länge och tittade upp i taket där halvmånen kastade långa skuggor. Saknade föregående natts kyssar.

Pratade med Sara innan jag gick och la mig, kanske ses på onsdag, hon va iaf ledig då. Måste snart fixa en födelsedagspresent åt henne, vad det nu skulle va...


.......

Och nu då?

Söndag

Var en väldigt bra dag igår. Använde min nya plattång. Senare på jobbet haglade komplimangerna över mig. "Vad fin du är i håret!" "Vilken fin frisyr!" "Du ser jättebra ut!" "Vad fint sminkad du va idag!" "Har du gått ner i vikt?" Snacka om att den nya plattången är bra! ;)

Sitter alltid och räknar minuterna de sista timmarna på jobbet. När klockan är 15.05 på lördagarna är det 100 minuter kvar... De brukar gå ganska fort.

Ca 40 minuter innan jag planerat att stänga min kassa kom min favoritkund Julia, alltså min lilla kusin! Hon var och handlade med sin mamma och pappa. Är alltid så roligt när hon kommer för hon är alltid så glad att se mig!

Ungefär vid samma tid kom ett erbjudande om filmkväll i form av ett sms. Jag blev jätteglad.

Ca 5 minuter innan jag planerat att stänga min kassa gick den sönder... Det blev CashGuard-error... Kassaledaren var tvungen att starta om kassan så jag fick gå.

Ellen va schysst och väntade på mig i omklädningsrummet så jag fick sen sällskap till Abrahamsberg.

Det va knas med tunnelbanan så jag fick åka ersättningsbuss från Gullmarsplan till Stureby, lite jobbigt men det gick rätt så smidigt trots allt.

Vi kollade på två filmer. Jag skrattade så mycket att jag nästan fick ont i käkarna. Sen var klockan rätt så mycket. Jag fick sova över trots att han skulle upp tidigt. Väldigt snällt. Det var så skönt att inte sova själv. Eller sova och sova... Det blev väl inte så jättemycket sömn... Men det var mysigt. ;)

Var jättetrött när jag kom hem. La mig och sov i några timmar. Kunde ju inte sova bort hela dan så till slut gick jag upp och duschade och klädde på mig. Sen bar jag äntligen ner Skruttans bur i källaren. Nu är det proppfullt därnere. Mitt källarförråd är väldigt litet. Måste se till att slänga lite grejer. Får ta det när mamma kommit hem igen så vi kan ta bilen.

Var uppe hos mamma och vattnade hennes blommor. Är svårt att vattna åt andra tycker jag. Mina egna blommor känner jag ju så jag vet hur mycket vatten de vill ha men med andras så chansar jag bara och hoppas att blommorna är vid liv när personen kommer hem igen...

Hoppas det är något kul på tv ikväll.


Sen...

Började 10.00 imorse. Av någon konstig anledning hade jag fått för mig att jag skulle gå hemifrån 09.40... 08.30 kom jag på att jag ju måste gå 08.40... Panik! Hade precis duschat ju, bara att fixa håret tar ju evigheter...

Skyndade mig så mycket jag kunde och hann med kvart-över-tåget. Kom till skolan kvart i tio så det var lugnt. Alexandra och några andra satt utanför K-aulan och väntade. Jag köpte en macka i caféet eftersom jag inte hade hunnit äta något.

Föreläsningen var bra, många konstiga ord bara... Efteråt satte vi oss med våra händelser och gick igenom dem, tror dock inte att vi blev mycket klokare av det tyvärr.

Cissi ringde till Akademibokhandeln, boken som har varit slut i minst en vecka hade äntligen kommit in! Cissi, Linda och jag åkte in till stan och köpte den. Sen gick vi till Skopunkten där Cissi provade stövlarna hon hade köpt i Växjö men lämnat tillbaka. Hon bestämde sig för att köpa dem ändå, men ändrade sig vid kassan... Hmm... Påminner om en viss Emelie... ;)

När Linda och Cissi skulle ta bussen till Fridhemsplan gick jag till Åhléns och införskaffade en ny plattång. Den verkar tusen gånger bättre än min gamla.

Tåget hem var försenat nästan en kvart... Men det fanns ändå sittplatser så det va ok, bara jobbigt att stå och frysa på perrongen. Fast det fanns ögongodis att titta på... ;)

Måste bära ner en massa grejer till källaren. Är jättestökigt här när det ligger saker överallt... Kanske göra det på söndag, eller imorrn efter jobbet.

Mamma messade nyss, de är framme välbehållna på Fosselökka. Tack Gud för det! Hoppas det går bra när de ska hem oxå.

Jobba imorrn... Fyyy fan... Men sen inget lördagspass på tre veckor! Yey!


Tråkigt...

Jaha... Hann inte mer än komma hem från jobbet och logga in på msn innan man fick värsta utskällningen... Spelade ingen roll vad jag sa, blev inte trodd iaf... Tråkigt... Förstår inte riktigt varför man bestämmer sig för att konfrontera någon och fråga en massa saker om redan har bestämt sig för att allt den andra personen säger bara är lögner.




.....

Sååå seg... Orkade inte ta mig till skolan idag... Kollade på planeringen för idag och det såg inte ut som om jag skulle missa något viktigt så jag messade Alexandra och frågade om hon kunde ta papper och sånt åt mig. Kan skriva av hennes anteckningar imorrn.

Sov väldigt gott inatt. Drömde en underbar dröm imorse... Tyvärr vaknade jag när det  höll på att bli riktigt trevligt... ;) Försökte somna om men det gick inte. Synd... Hade gärna stannat där, i min dröm, länge länge...

Har hostat jättemycket nu på morgonen. Kanske var dumt att träna i tisdags. Men det är så frustrerande att inte kunna gå till gymmet. Dessutom betalar jag ju för det.

Ska duscha snart, å sen försöka skriva lite på uppgiften. Vygotski och Piaget... Yey...

42 tums plasma tv

Var och fikade med Annika igår, det var kul. Finns alltid mycket att prata om när man inte ses så ofta. (Spännande det där med Camilla...) Vi var på Coppola och fikade sen kollade vi runt lite i affärerna. Provade skor men kunde inte bestämma mig. Köpte några blockljus och ett fint fat till dem, blev jättefint. Hade först tänkt vänta inne i stan på Sara och de andra men jag var så himla trött så jag åkte hem. Och det var ju tur för jag pratade med Sara nyss och hon berättade att hon hade suttit hos frisören i typ tre timmar så de åkte aldrig in till stan.

Tänkte åka in till stan idag igen men vädret var så tråkigt att jag tappade lusten. Får ta det imorrn istället, efter skolan, innan jobbet.

Var lite ofokuserad i kassan idag, satt och tänkte på någon fager... Eftersom jag var förvirrad blev kunderna oxå förvirrade, men det gick bra ändå. Inger såg ut som att hon skulle börja gråta när jag frågade om semester, men hon fixade det. Sååå skönt att vara ledig tre lördagar i rad! Ska bara jobba den här lördagen först...

Jocke har köpt en typ 42 tums plasma tv till lunchrummet på jobbet... Vad ska vi ha den till? Ska vi inte jobba? Hörde något om nåt fotbolls VM... Köpte han den BARA därför? Han kunde väl ha köpt nya möbler istället? Jag kunde ha valt ut dem, jag har bra smak! ;) Jaja, hoppas man får se nåt kul på den där tvn iaf...

När jag kom till busshållplatsen efter att vi hade stängt stod det en kille där och pratade i telefon. När han hade avslutat samtalet började han prata med mig istället. Han var rätt trevlig. 21 år och trött på att bo i Hässelby. "Arabdalen" (ja, området kallas faktiskt så...) är nog inte den bästa platsen att bo på... Skulle åka och träffa sin tjej i Barkarby. Han verkade rätt smart och hade intressanta åsikter. Han berättade att han hade blivit gråtfärdig igår när han läste om Palmemordet. Jag påpekade att han själv bara var ett år när mordet skedde. "Men Palme gjorde mycket för invandrarna", sa han då. Rätt gulligt tycker jag. Det var ett roligt samtal iaf.

Är inte bra att det kommer mer snö hela tiden. Mamma och mormor ska ju åka till Halden på fredag, i mammas lilla Atos... Gick ju iofs bra i somras, men då var det ju inte snö... bara väldigt regnigt i Uddevalla... Då åkte vi en helt annan väg och sov på Grand i Jönköping och hos mammas kompis i Uddevalla. Nu åker de raka vägen, bara 50 mil. Hoppas det går bra. Måste bli konstigt för dem att bo ensamma på Fosselökka nu när Gerd är på sjukhuset.

Börjar tidigt imorrn... Jobbigt...