090731

Sista dagen på jobbet. Känns både bra och lite tråkigt. Ska ju bli skönt att vara ledig, men jag ser inte riktigt fram emot skola och praktik ända borta i Mörby, men men.

Fick "presenter" idag, en praktisk ryggsäck och ett badlakan. Såna saker som de anställda har fått i julklapp och så, som blivit över och ligger inne i arkivet. Men vaddå, det var ju rätt bra grejer, utan företagsloggor tack och lov.

Snart lunch på Massagotti, sen hoppas jag hinna springa iväg och shoppa ett par grejer. Har ju weekendväskan med mig så jag har ingen större lust att handla på vägen till t-banan, bökigt ju. När jag slutar ska jag iaf åka in till stan och möta upp Fredrik. Sen blir det Skavstabussen! Fast först skulle vi nog gå och kolla på en ny mobil till mig, får väl se vad det blir.

Underbara mamma ska iaf kolla till lillgrisen imorrn. Snällt av henne.

Hrrrm...

Ida hade testat hur stor snopp hon skulle haft om hon var kille. Jag var ju inte sen på att testa jag oxå, såna där vetenskapliga grejer kan man ju lixom inte vara utan!

Resultatet? 16 centimeter, vad det nu betyder. Har fått den uppfattningen att killar bryr sig mer om storleken än vad tjejer gör (de flesta iaf). Är det inte storleken på det ena så är det storleken på det andra...

Jaja, lite kuk... nej förlåt, KUL var det iaf!

YEY!

"Nu kan vi också avslöja att Lars Winnerbäck i höst kommer att ge sig ut på en omfattande arenaturné. I skrivande stund har närmare trettio konserter i Sverige och Norge lagts till turnéplanen. Premiär bli det i Göteborg på Lisebergshallen den 30 oktober och avslutning på Conventum Arena i Örebro den 12 december.

Biljetterna till samtliga konserter släpps fredagen den 17 juli kl 09.00. För komplett biljettinformation gå in på
http://www.unitedstage.se/"

Egentligen ska det ju va sommar när Lasse spelar, men det går väl bra ändå antar jag. Får hoppas att Sara inte tröttnat på han och vill följa med...

21 september kommer ett nytt album oxå. "Albumet släpps även som en limiterad box som, förutom nya CD-albumet, innehåller sångboken "112 Sånger", en vinylversion av nya albumet samt ett antal fotografier av Lars Winnerbäck. Allt i en snygg box i LP-format."

Intresseklubben antecknar frenetiskt... haha!


Här på jobbet är det rätt dött. Vi är 3 på personal, och vi har typ nada att göra. Imorrn ska jag bli utbjuden på lunch eftersom att det är min sista dag här.

Sen blir det landet. Ska bara se till att någon kollar till Tilda oxå. Var inte så kul att åka t-bana med henne, så hon får stanna hemma. Synd att man inte har bil, då hade det ju varitså himla enkelt, men men.

Nähä, dags för sista rycket innan hemgång. Tvättstugan väntar kl 18... Blääääöäöäöäöäö! Ser inte fram emot det.

090729

Snart är det dags för dagens höjdpunkt, nämligen lunch! Finns nämligen inte så mycket att göra här, men på lunchen känner man att man gör något vettigt. (Haha, som att gå runt och kolla efter något att slösa pengar på...)

Ska bli skönt med semester nästa vecka, men alla verkar ju färdigsemestrade och totalt ointresserade av umgänge. Tur att man har lite andra grejer att se fram emot lite senare då.

Än så länge ser skolschemat rätt glest ut de tre första veckorna, men tanken är väl kanske att vi ska sitta med exarbetet då, men det kan vi väl inte göra hela tiden hoppas jag. Lediga fredagar vore nice, innan praktiken börjar i september.

Fy mig

Fastnade på Hemnet... Jag ska fanimej inte gå in där! För jag tycker ju självklart att alla lägenheter är helt underbara, och jag vill helt plötsligt bo överallt. Inte bra... Skulle ha köpt den där trisslotten jag funderade på idag, då hade det ju bara varit att välja och vraka, höhö.

Men är det bara jag eller har priserna gått ner något? Eller så stiger de väl med en halv miljon eller något efter budgivning. Jaja, drömma får man väl...?

Snilleblixt

Ikea har fått en snilleblixt och äntligen kommit på att folk borde kunna beställa deras katalog. Bra där! Det tog ett tag innan poletten trillade ner.

Fast nu när jag var inne på hemsidan och skulle beställa hem en så funkade det inte.

Men tanken var god Ingvar, tanken var god...

Flyg

Ryanair har en massa biljetter för 1 kr styck nu. Fast det luriga är ju iofs att de inte alls kostar 1 kr i slutänden. Men det kan bli rätt billigt ändå. Synd bara att man måste åka i september/oktober, annars hade man kanske kunnat åka någonstans nästa vecka.

Gammal som gatan...

Bjöd in mig själv på familjemiddag igår, riktigt trevligt. Men...

"Hur gammal är du sa du?"

"27"

"Åh herreguuud! Ojojoj!"

"Ja när jag var 27 då fick jag Linda..."

"Ja inte trodde jag att hon var sååå gammal."

Ingen press Linda, å ingen stress... Höhö!

Gunggungeligung...

Det gungar fanimej fortfarande!

Till mina vänner

Jag vill sooova!!!

Om någon av mina vänner har lust att ses och hitta på något, exempelvis gå ut och äta eller något, någon dag så får ni gärna messa eller ringa. ;) Den här veckan jobbar jag, men kan ev ses nån kväll och nästa vecka är jag heeelt ledig! Bara så ni vet. Vore kul att göra någonting.

Bröllop

Datorn strular och är fruktansvärt långsam, men här kommer lite bilder iaf.



Dukat för fest



Brudparet anländer. Visst är mamma världens sötaste?! ;)



Typ världens finaste (och godaste!) tårta



Sen spårade det ur en aning...



Nämen titta! Linda dansar!



Såhär glad var jag hela kvällen, ni ser ju varför... ♥



Efter att musiken tystnat och vi hade plockat undan allt åkte Fredrik och jag med Johan (kocken) och Madde (servering) hem på efterfest! Och då tog min käre pojkvän tydligen denna fina bild...



Och denna...



Vi hörde några smällar och såg rök, så pojkarna gick ut för att kolla vad det var.



Brandkåren kom och släckte



Vi satt på balkongen tills det blev morgon, och Linda var så trött så trött...



Resorb is tha shit! Haha! (Snygga naglar va!)

Nu måste jag sova. Sista jobbveckan väntar och jag sov ju bara någon enstaka timme imorse, men det var det sååå värt. Så himla kul kväll! Gonatt!


25 juli

Tror inte jag berättade om den hemska frisören på Toni&Guy... En receptionist ringde i onsdags och sa att frisören hade kommit på att min frisyr skulle ta dubbelt så lång tid som avtalat och de då oxå ville ha dubbelt betalt... dvs drygt 1300 kr för en j-a uppsättning! Det skumma är att de nu ville att jag skulle komma 9.45 istället för 10.45, men i förra veckan så var det omöjligt, så den kunden som var innan mig måste ha ringt och avbokat. Lite ironiskt att jag valde Toni&Guy från början eftersom jag trodde att de var seriösa, men icke... Hursomhelst så avbokade jag min tid där.

Så onsdag kväll och halva torsdagen hade jag råångest över vad jag skulle göra med mitt hår. Men när vi var i stan på torsdagen kom Fredrik på att hans kompis flickvän är frisör, så han kollade om hon kunde hjälpa mig, och det kunde hon! Så igår morse var jag vid Östermalmstorg kl 10 och fick en superfin uppsättning för 500 spänn. Så hon var verkligen en ängel som kunde ställa upp.

När jag var klar där åkte jag till Slussen. Fick gå runt en stund eftersom jag var en halvtimma för tidig, men sen var det dags för smink! Kändes ju superlyxigt att slippa göra sånt där själv, även fast jag tycker att det är kul med smink. Tyckte jag blev riktigt snygg faktiskt. Sen skuttade(?) jag glad i hågen ner till båten där Madde stod och svor över skitiga glas och bestick. Jag hjälpte till att putsa lite men jag var nog rätt värdelös på det. Antar att mina putskunskaper från gymnasietiden gått till spillo...

Sen kom Fredrik och vi satte upp lite ballonger och la ut bordsplaceringen innan det var dags för mig att byta om. Hann precis klart innan de första gästerna kom.

.........

Ojojoj, här har man ju inte haft någon tid alls att blogga de senaste dagarna...

I onsdags mötte jag upp Cissi efter jobbet. Vi gick till Mamas and Tapas och åt middag, sen blev det en promenad från Kungsholmen till Slussen. En väldigt mysigt kväll.

Den kvällen åkte jag hem till Fredrik, men han hade missförstått mig så han kom inte hem förrän mitt i natten... Lite tokigt, men men. Dagen efter följde han iaf med in till stan och lunchade med mig och mamma innan vi fixade våra naglar hos Annika på Visage. Mina är såååå fina! ;D

I fredags kom lönen och det var shopping som gällde inför lördagen. Jag var och inhandlade bröllopspresent, underkläder, hårgrejer och smycken bl a. Sen blev det en spontanlunch med Annika oxå. Trots att vi hade suttit med naglarna i 3,5 timmar dagen innan så hade vi ändå så mycket att prata om att jag glömde bort tiden och fick rusa till t-banan eftersom jag skulle möta upp min morfar och min moster vid båten.

Vi ställde ut bord och stolar och förberedde litegrann innan vi åkte hem. Då var jag sjukt trött, stressad och grinig. Slängde i mig mat när jag kom hem och sen gick jag upp till mormor och morfar med klänningen och en väska med grejer. Där satt de på altanen och drack rosé, så jag satte mig där en liten stund jag oxå innan det var dags att rusa hem igen. Ville ju inte komma i säng för sent. Han till och med gå ut med Tilda en sväng innan jag tvättade håret och gick och la mig.

Lunch

Nu har vi varit och ätit lunch på ett ställe som ligger nere i backen mot Råcksta. Det var väl sisådär,äkta lunchhak lixom. Varför känns ofta lunchrestaurangmat så himla flottig? Förstår inte hur man kan slänga ner räkor i rhode island-dressing för att sedan kalla det för "räkröra", men jag är väl lite kräsen av mig. Hade nog hellre hållt mig till min hederliga chevresallad... Men det var ju trevligt att komma ut en sväng.

Guess

En ny favorit...



Guess by Marciano EdP

"En sofistikerad, feminin och framfusigt sexig doft som förenar elegant enkelhet med modern sensitivitet utan ursäkter! Guess by Marciano återspeglar den modemedvetna karriärskvinnan som är självsäkert sexig och sofistikerat glamorös. Bär doften och låt dig förföras av dess intima och sensuella influenser. Dess innovativa design är distinkt för modehuset Guess." (eleven.se)

Fick en liten provflaska när jag beställde produkter från
eleven.se. Först tyckte jag att den var lite tung, men nu älskar jag den. Dåligt bara att det är så dyrt med parfym.

Tic

Hittade ytterligare en fästing på Tilda för en stund sedan, vi hittade ju en i söndags som inte hade satt sig fast ännu. Den här dock, satt fast som bara den. Jag fick lite smått panik för de är ju sååå äckliga. Den hade satt sig på hennes nos, precis vid morrhåren, förmodligen för att det är lite glesare päls där än på resten av henne. Försökte en lång stund med pincett men var rädd att klämma sönder den, även fast jag har för mig att de är jävligt tåliga. Sen skulle jag försöka med fingrarna för det sa en på jobbet idag att hon brukade göra. Men jag var ju tvungen att ha papper emellan för att jag inte gillar småkryp så jag såg ju inte vad jag gjorde. Sen försökte jag med pincetten igen, mer våldsamt, och med ett ryck så var den äckliga lilla jäveln lös, och hel. Duktigt av mig tycker jag.

 Så j-a vidrig. Tildas var dock inte så här stor, då hade jag varit död nu, for shure. Fast jag kommer ihåg när jag var liten och Malin och jag hittade urfeta fästingar på golvet om trillat av deras hund Pajaz. Vi grillade dem på spisplattorna... Hua...

Just nu känns det som att det kryper över hela kroppen...


Phone

Mobilen håller på att pajja. Än så länge är det bara kameraknappen som strejkar, men man vet ju aldrig när resten lägger av, den har ju varit lite knäpp ibland till och från det senaste året.

Lillebror köpte mobil igår på MediaMarkt. Man kan tydligen handla helt räntefritt och utan uppläggningsavgift på avbetalning där. Så nu är jag lite inne på om jag ska kolla där. Då kan man ju betala bara nån tusenlapp den första månaden, så slipper man göra av med hela sommarjobbslönen och sen kan man betala vad man har råd med resten av tiden. Men vi får se.

Funderar på en Sony Ericsson W715 eller en W995. Fast alla lovordar ju Iphone, men jag tror inte att jag skulle gilla den så mycket. Men vad vet jag.

se-w995-red W995

090721

Det är rätt trist här på jobbet. Sitter fortfarande med papperssortering, och det känns som att det jag kommer få göra den sista tiden här är just att sortera papper... Men om någon timme ska vi köra bankfilen, fast jag behöver väl knappast va med då iofs. En dag kvar bara på denna vecka, känns bra iaf.

Igår åkte mamma, jag och Jimmy hem till mormor och strök min klänning. Jag äger ju inget strykjärn, men nu ser den alltså riktigt fin ut.

På torsdag ska jag göra naglar hos Annika, ska bli skoj. Har aldrig testat tidigare, men jag såg ju hur fina Idas naglar blev när jag var med sist.

På fredag får vi nycklarna till båten. Så vi är några stycken som ska åka in och börja ställa iordning lite inför lördagen. Mamma ska dock stanna hemma och bara ta det lugnt så att hon är utvilad på bröllopsdagen. Johan ringde igår och ville ses och gå igenom allt en extra gång så att vi inte glömt något, så jag ska se till att hinna med det oxå på fredag, eller kanske torsdag, det är han som ska laga bröllopsmiddagen bl a.

Jaha, nähä... Slut på lunchen!

Semester

Kollade lite på resor förut. Vill ju göra något på min semestervecka innan skolan börjar. Sistaminuten-resorna ligger på minst 4 500 kr, ospecat och sen tillkommer ju fickpengar och sånt så det känns rätt kört, dessutom så tror jag inte att någon annan är ledig då.

Så nu tittar jag mer på hotellnätter med spa och liknande. Fast det är ju iofs inte heller så billigt, men kanske ett sätt att kompensera för de få semesterdagar jag fick den här sommaren. En riktigt ordentlig spa-behandling kanske gör susen... haha. Fast man blir ju rätt sugen på alla romantiska hotellpaket som finns. Men Fredrik har ju inte semester samtidigt som mig, förresten så vet jag inte om han skulle uppskatta det lika mycket som jag. Men nån gång kanske man lyckas lura med honom... Ett spa-dygn med en kompis vore väl inte heller helt fel. Men ni har väl redan haft era semestrar och gjort av med alla era pengar? Eller så är ni höggravida och ska föda närsomhelst... ;P

Jaja, kanske ska hejda mig lite till lönen verkligen kommit. Annars får jag väl nöja mig med en resa till Finspång, vem vet, kanske är helt fantastiskt.
 

Lunch

Det blev inte den vanliga pastasalladen. Vi är bara fyra stycken som jobbar på personal den här veckan, så vi gick ut och åt i K:femman istället. Blev dock en annan sallad ändå, räkor och avokado.

Sen gick jag en kort sväng och kollade efter armband. Skulle vilja ha ett i silver tror jag, och det ska inte vara ett hårt armband. Hittade inget, eller de jag hittade kostade typ massor... Men jag såg en ring från EGO som jag gillade. Den kostade 300 kr. Nu när jag kollade på deras hemsida verkade de dock ha en del fina armband oxå. Får väl se, kollar väl runt en sväng på stan på fredag (läs: när lönen kommit...), och hittar jag något så hittar jag något, annars inte.
 

Nähä, nu återstår 3, timmar papperssortering...

Paperwork

Känns som att de här tre arbetsdagarna kommer att gå ganska långsamt med tanke på hur lite vettigt jag har att göra. Blir nog mest papperssortering för min del, inte särskilt kul. Just nu sitter jag och sorterar in förra månadens lönespecar i pärmar. Pärmar som redan i princip är fulla så att jag kommer behöva strukturera om alltihopa och utöka med minst en pärm... Vilka utmaningar va!? ;P

Men nu är det lunch, och jag måste ut och handla. Blir väl en pastasallad från det lilla Italienska caféet som vanligt. Börjar ju nästan bli pinsamt nu för jag är ju där varenda j-a dag... Men deras chevresallad är ju sååå god!

Förresten har mitt är i pannan, från cykelolyckan 2007, precis som förra året dykt upp igen och blivit rött. Jag är tydligen extra solkänslig där. Tunn hud sa Fredriks mamma. Frågan är om detta är något man bör ta upp med försökringsbolaget? För det är ju inte särskilt snygg. Men räknas det som ett ärr om det bara framträder en kort period per år? Får jag helt enkelt skylla mig själv som inte är förutseende och smetar på spf 45 på just det området då solen börjar skina? Någon som vet? Tänkte fråga Folksam men de hade inga mailadresser, bara telefonnr, och man vill ju inte ringa och låta dum... höhö!

En ledig helg

Hemma igen. Tog ju med mig kameran men har inte tagit ett enda kort, illa.

Hursomhelst så har det varit skönt att komma bort lite. Vi tog 16.40-bussen till Skavsta i fredags. Tilda klarade bussresan bra, det var värre på t-banan... I Skavsta blev vi upphämtade av Fredriks föräldrar. Kvällen avslutades med middag och sällskapsspel. 

Igår åkte vi ut med båten och solade lite. Det blåste dock en hel del men det var så länge sen jag åkte båt sist så jag tyckte det var riktigt kul att komma ut. Fast jag är ju så j-a osmidig på att kliva i och ur båtar... men men, det gick rätt hyfsat denna gång. På kvällen fick vi sällskap av Fredriks kompis och hans tjej. Killarna badade och sen blev det grillning (trots spöregn) hemma på altanen.  

Idag var det fortfarande trist väder så vi packade ihop rätt tidigt och begav oss hemåt. Till min förvåning (och glädje) fick jag och Tilda skjuts ända hem av Fredriks underbara föräldrar. Väldigt skönt att slippa en timme t-baneåkande med en jamande katt... ;)


Jag har världens finaste pojkvän. ♥ Ibland kan jag lixom inte tro att han är på riktigt, då måste jag ta lite på honom för att försäkra mig om att han är verklig... Fånigt va? Ja, men sån är jag... ;)

Har till och med hunnit komma igång lite med pluggandet nu i veckan som varit. Ska lära mig vägtrafiklagar och transportavtalet och sånt.

Den här veckan blir spännande... ;)

Manipulerad

Hahahahaha! Det här stämmer sååå bra! Tilda är expert på att manipulera mig. Får hon inte som hon vill hämnas hon mitt i natten genom att jama högt och klösa på garderobsdörren eller på väskan som står under sängen, allt för att låta så mycket som möjligt...


090716

Idag har jag hämtat ut klänningen. Känns skönt att ha fått det gjort, en sak mindre att tänka på. Fast jag höll på att bli smått galen på tjejen i butiken, men men...

Nu är det inte många arbetstimmar kvar innan det är dags att bege sig till landet. Tilda verkar förstå att det är något på gång. Håller tummarna för att resan går bra imorrn.

Precis som vanligt är det skitsvårt att packa. Jag vet aldrig vad jag behöver. Bikini är ju givet (man hoppas ju på sol), men man kan ju inte strutta runt i den hela helgen...


Skulle skicka tillbaka ett par skor som jag köpt på nätet. Ville skicka dem som paket eftersom jag helst ville ha ett kvitto på att jag lämnat in dem, 150 kr skulle det kosta! Helt sjukt ju. Så de fick gå som brev, för 60 kr istället. Så nu är det bara att hålla tummarna för att de kommer dit de ska... Man kan ju skicka saker som väger upp till 2 kilo som brev, men då sätter man bara på frimärken och får alltså inget kollinr. Är bättre med nätbutiker som skickar med en retursedel i försändelsen.

Kan dock tipsa om en riktigt bra nätbutik som jag känt till ett tag men först nu handlat hos,
eleven.se. De är ursnabba. Beställer man hyfsat tidigt på dagen kan man hämta ut paketet dagen efter, och så skickar de med lite varuprover varje gång, sånt gillar jag. :) Har köpt primer och anti-shine från Smashbox där, så nu sitter sminket hela dagen!


Snart...

Är det DU som ringt supporten?


Man kan aldrig vara tillräckligt tydlig ...

         IT-support..........
         Supporten: Vad kan jag hjälpa till med?
         Kunden: Jag håller på att skriva mitt första mail och jag har skrivit
         bokstaven a men hur skall jag göra för att få till den lilla cirkeln
         runtomkring?
         Supporten: Är markören fortfarande där?
         Kunden: Nej, jag är ensam här.
         ----------------------------------------------------------
         Och nästa kund kunde inte koppla upp sig.
         Supporten: Är du säker på att du använt rätt lösenord?
         Kunden: Ja jag såg när min arbetskamrat skrev in det.
         Supporten: Kan du säga mig vad lösenordet var?
         Kunden: Det var fem små stjärnor.
         ----------------------------------------------------------
         Supporten: Nu skall vi se hur ditt system ser ut, klicka på 'den här datorn'
         Kunden: Men hur skall jag kunna göra det härifrån?
         ----------------------------------------------------------
         Kunden till Hewlett Packardsupporten: Min laserskrivare är trasig.
         Supporten: Vilken modell har du?
         Kunden: Det är en Hewlett Packard.
         Supporten: Jo, jag förstår det. Är det en svartvit skrivare?
         Kunden: Nej, den är beige
         ----------------------------------------------------------
         Kunden till Tele2supporten: Jag har köpt internet och vill ha hjälp.
         Supporten: Ok, hur långt har du kommit i installationen?
         Kunden: Jag har packat upp lådan med internetet i
         Supporten: Ok, har du anslutit alla sladdar och slagit på datorn?
         Kunden: Slagit på datorn? Jag har ingen dator, jag har köpt internet.
         -----------------------------------------------------
         Kunden. 'Datorn hänger sig hela tiden.'
         Supporten 'Har du många fönster öppna?'
         Kunden: 'Nej, men dörren står lite på glänt....' 
 

Resor

Förresten så har vi bokat in en Pragresa i höst! Det blev lite bråttom när vi insåg att det inte gick att åka exakt när vi ville och sen vill man ju ha en så billig flygbiljett som möjligt. Vi är fem stycken som åker, fyra nätter i lägenhet. Ska bli sååå trevligt! ;) Kommer nog drickas en del öl kan man ju gissa... 1 800 kr kostar hela resan för mig, sen är det bara fickpengar på det som behövs.

På fredag blir det landet, den resan är ännu billigare, 110 pix för Skavstabussen. Och Tilda ska med, fast jag måste nog till Apoteket och inhandla fästingmedel, för det är mycket fästingar där kring Nyköping tydligen. Tanken är ju att Tilda ska få vara ute en del i helgen, men fästingar vill jag helst slippa på både henne och mig.

Aj

Slog huvudet i en lampa nyss när jag hade ätit lunch. Började grina... så pigg är jag lixom...

Det var ju tur att jag var själv här.

Trassel på nätet

Det är något fel på Tele2's nät just nu. Jag kan inte skicka sms ochjag har fått ett och samma sms från Annika åtta gånger nu...

Störigt när det inte funkar.

Sengångare

Zzzzz... Det går fruktansvärt tröööögt idag. Alla andra sitter i möte, så jag bestämde mig för att ta en egen liten fikapaus.

Det kändes bra på Toni&Guy igår, bara lite stressat kanske. Men frisören var väldigt engagerad och jag tror att det kan bli riktigt bra. Hon skulle försöka ordna så att jag kan komma in en halvtimme tidigare den 25:e, så att hon verkligen hinner. Var ju kanske lite osmart av receptionisterna att skriva upp mig på bara en timme. Får väl se vad som händer. Drar det ut på tiden kan man ju kanske ringa till Body Shop och säga att man blir lite sen.

Klänningen, däremot, kunde jag inte hämta ut. Sömmerskan hade blivit sjuk under helgen och inte hunnit fixa alla klänningarna som skulle sys. Sen hade hon ju självklart glömt att ringa mig och säga det. Så det var ju lite surt. Nu måste jag bege mig in till stan igen på torsdag, vilket jag hade hoppats slippa.

Hade iaf sällskap av Fredrik hela kvällen igår. Mötte upp honom efter frisörbesöket och sen följde han med till NK. Sen kollade vi runt till affärerna stängde och åkte tillbaka till Slussen och drack lite öl innan jag åkte hem. Snart får vi en hel helg tillsammans! Yey! ♥ 

Lotto

Vad underbart det hade varit med en solsemester nu... Känns ju som att sommaren inte kommer komma tillbaka. Eller så kommer den väl sen när skolan börjat. Typ 30 grader varmt... Gillar inte riktigt sånt när jag inte är ledig.

 Bada bada! ;)

Arbetsveckan börjar ta ut sin rätt. Har kommit på mig själv med att sitta och stirra tomt på skärmen flera gånger. Tre dagar kvar till helg. Hoppas att jag inte somnar hos frisören sen.

På personalavdelningen har vi idag tagit beslut om att vi ska vinna en massa pengar på lotto. En lottokupong har fyllts i och lämnats in. Så nu är vi sex stycken som håller tummar och tår inför onsdagens och lördagens dragningar, haha. Lär ju inte bli ett skit, men lite kul ändå.

Jag vill sova, vore helt sjukt skönt...

MO

Det var skönt att vara tillbaka på SB igen. Fast det gäller att vara skärpt för det är en hel del att hålla koll på. Fick in tidrapporter på ungdomar det inte fanns avtal på och allting måste alltid dubbelkollas, but I like! ;) Inte alls som Ica.

Efter jobbet kom mamma och hämtade mig så att vi kunde åka till Martin Olsson, butiken alltså, vi känner ingen som heter Martin Olsson... Köpte servetter (för att jag inte godkände de andra, ja man kan ju undra vem det är som ska gifta sig egentligen... haha) och lite alkoholfri dricka. Sen åkte vi till Coop där chipsen var mycket billigare än på MO. Vi köpte 3 kilo... hahaha, folk kollade lite konstigt på oss. Men nu ska iaf snacksen inte kunna sina. Har en j-a massa nötter oxå...

När vi äntligen tagit oss ut från Coop åkte vi hem till mormor och morfar och lämnade allt där. Mormor såg lite förskräckt ut.
"Men jag ska ju ha gäster ju..." (Mormors syster och mammas kusin kommer i nästa vecka för att vara med på bröllopet.)
"Men vi ställer ju allt i källaren ju. Du ska väl inte ha gästerna i källaren?"
"Mjooo..."

Haha, hon är för gullig min mormor...

Imorrn är det hårkonsultation, spännande! Och så hoppas jag att jag hinner till NK oxå, men det borde inte vara några problem. Håller tummarna för att klänningen sitter som en smäck! ;)

Hahahahaha! Jag satt här och undrade vad fan det är som låter. Tilda ligger och snarkar, högt! ;D Sötisen! Hon laddar säkert inför natten då hon kommer att gå runt och jama ihjäl mig...

090713

Man är lite seg efter jobbhelgen. Men arbetsveckan är inte över, den har bara börjat! Fast jag har fått lov att komma in lite senare idag så att jag inte jobbar ihjäl mig, haha. Siktar på 12-tiden tänkte jag. Känner att det säkert finns en del att ta tag i nu när jag kommer tillbaka och lönekörningen sakta men säkert närmar sig.

Idag har jag inget inplanerat efter jobbet, vilket är väldigt skönt. Imorrn ska jag vara på Toni&Guy kl 18 och sen tänkte jag att jag skulle försöka hinna till NK och hämta ut klänningen oxå. Fast jag kom på att jag måste ju betala när jag hämtar ut den, det var ju inte så bra. Men jag måste ju. Tur att det bara är 250 kr för jag börjar bli rätt pank. Har iaf lagt undan pengar så att jag kan åka till landet i helgen oxå, om vädret tillåter. En till grej om klänningen, den är på rea såg jag sist jag var där... inte så kul... vågade inte ens kolla vad den kostar nu. Sånt där är så surt. Men å andra sidan så kanske den inte hade funnits i rätt storlek eller överhuvudtaget om man hade väntat. Jaja, hoppas att min sitter riktigt bra nu efter lite justeringar.


Lite synd är det att man inte har en biljett till Brittan ikväll eller imorrn, hade ju varit rätt kul att se henne trots allt.


TuttiFrutti



Såhär kan det se ut i lunchrummet på jobbet, ganska ofta, och det är väl kanske en av de få saker man kommer att sakna... Som häromdagen då jag på morgonen konstaterade att jag tog det sista kaffefiltret ur kartongen. Och vad hittar man i lunchrummet senare under dagen? Ett avskrivet paket kaffefilter som bara är lite mosat i kanten! Skitbra ju! Kan dock meddela att dessa godispåsar skrevs av eftersom någon råkat "spilla" vinäger på dem, vet inte hur hon lyckades med det, men men. Får väl tillägga att jag kommer sakna många av arbetskamraterna oxå, även om jag känner att jag inte har någonting gemensamt med någon av dem.

Saker jag inte kommer att sakna är allt j-a griseri i personalutrymmena, idiotiska kundsituationer och att vara inlåst på obetald arbetstid.

Fortfarande sur över att jag glömde köpa en liten flaska mousserande i veckan, hade varit perfekt att korka upp imorrn vid 21-tiden, haha!

Skulle ju ha träffat Carro ikväll, men det verkar som att hon inte tog sig ner till Stockholm överhuvudtaget, men då kan man väl säga det? Jaja, jag gick direkt hem efter jobbet och imorrn har jag sovmorgon! Skööönt! Men saknar Fredrik lite, för ovanlighetens skull... ;P

På jobbet

GAAAHH!! Jag kan mycket väl tänka mig att det finns mentalsjukhus där gamla ICA-kassörskor sitter och bankar huvudet i väggen i isoleringscellen...

En och en halv dag kvar...

..........

Sådär ja! Nu är makeup inbokad! ;D

Here we go again

Efter besöket på Bobbys ser håret finfint och fräscht ut igen, fast plånboken är rätt tom.

Å nu när jag kom hem upptäckte jag att ännu ett stopp i avloppet var på gång. När det började låta väldigt mycket ringde jag SB, som ringde till LGT. Efter en liten stund var hela badrumsgolvet vattenfyllt. Ringde SB igen, sen ringde LGT upp mig och sa att de kunde dröja en stund. Ringde till jobbet och sa att jag förmodligen inte hinner komma i tid på grund av översvämning. "Höhö, det var den bästa bortförklaringen hittills!" I wish... Får se om jag hinner jobba överhuvudtaget idag, annars får jag väl kräva SB på min uteblivna lön...

Nu har iaf en SB-gubbe varit här och "dammsugit" upp allt vatten, så nu väntar vi bara på LGT...

Ringde till FACE idag, det tjejen sa igår visade sig inte stämma. Makeup var man tydligen tvungen att få någon annanstans än vad jag ville, så jag får skita i det. Får fixa det själv helt enkelt. Tänker dock dubbelkolla med Toni&Guy nästa vecka om de kanske har någon där som kan, men annars gör jag det själv. Har beställt en primer från Smashbox som tydligen ska vara jättebra och se till att maken håller bättre, låter ju nice. Hoppas att den funkar så bra som jag hört att den ska.

Bröllopstårta

Hmm... Kvällen bara försvann. Så kan det gå när man fastnar framför datorn. Har suttit och kollat efter tänkbara hotell i Prag i oktober. Vi måste tydligen boka rätt snart, iaf resan, innan biljetterna tar slut eller blir dyrare.

Idag har jag varit ledig, så himla skönt. Hade lite sovmorgon med Fredrik i hans föräldrars hus i Sätra. Har ju sovit där nu när han har varit kattvakt åt sin mosters katter.

Efter att ha gått och satt mig själv(!) på ett fik och letat runt efter en hudfärgad bh (hur j-a svårt ska det vara?) mötte jag upp mamma. Vi tog oss till Tjärhovsplan och Chokladfabriken där vi smakade på fem sorters tårtor. Vi var rörande överens om att mjölkchokladmousse med limeinteriör på tunn kokosbotten var den som skulle passa allra bäst. Tårtan kommer se ut ungefär såhär (fast "bara" tre våningar):

Bild lånad från
chokladfabriken.com

Var inne på FACE idag oxå, ska ringa dit imorrn och kanske boka in en sminkning om de har tid. Kan vara skönt att slippa sminka själv och så brukar det hålla mycket bättre när man fått det gjort sådär. Är det varmt så vill man ju inte att allt bara rinner bort.

Nästa helg blir det landet, lycka. Hoppas att det är sol då, jag vill bli bruuun! Fredrik har mer färg än mig just nu, det är mycket illa...

Imorrn ska jag till frisören, yey! Fast mitt hår är så slitet så att hon kommer vilja raka av det... Men men, jag ska försöka övertala henne att klippa så lite som möjligt och ta bort min utväxt som har sett väldigt mörk ut de senaste dagarna.

Sen blir det jobb. Sista helgen på ICA, fy fan vad gött!

090706

Godmorgon!

Det har varit väldigt skönt att vara ledig. Dock hade jag väl kanske behövt sova lite mer och städa kanske, men men. Det finns ju roligare saker att göra.

I fredags var det ju konsert. Både Ternheim och Thåström var så sjukt bra att man fick rysningar i hela kroppen. Det kom några droppar regn men vi var väl förberedda med ursnygga regnponchos.

På lördagen hade Sara och jag tänkt sola. Men det var så pass mycket moln den dagen så det kändes ju ganska hopplöst. Mötte upp Sara och Johanna på kvällen istället för lite mat och öl. Avslutade med rosé och dessert på Fredriks jobb. Sen åkte jag med honom hem för att hämta lite grejer och efter det blev det en långpromenad till Sätra.

Igår var man riktigt seg men till slut var man helt enkelt tvungen att ta sig upp eftersom vi skulle möta två av Fredriks jobbarkompisar i centrum. Det var en liten personalfest i Tanto som jag fick hänga med på. Det var trevligt och kul att få träffa folk som han umgås väldigt mycket med.

Efter detta hann vi faktiskt även med bio. Ice Age 3 som planerat. 3D var ju lite kul, men det skulle vara ännu bättre med en riktigt stor duk, typ som på Cosmonova.

Nä, nu måste jag återgå till arbetet.

090703

Konsert ikväll! Ska bli sååå nice. Blev lite nervös när regn- och åskovädret kom, men det verkar ju fint nu så vi hoppas att det fortsätter så resten av dagen/kvällen. Personalchefen blev riktigt avis när jag sa att jag skulle på Thåström, hehe. Tur för mig att jag har en så snäll pojkvän som tycker att jag ska få gå på konsert och köper biljett åt mig. ♥ Han är bäst, även fast han har sämre musiksmak än mig... 

Har jag förresten sagt att jag fick beslut om att jag slipper betala hyran nästa månad? Så j-a gött! Tycker de kan göra så varje månad, fast utan avloppsproblemen då.

Bertil ringde nyss och frågade om jag kunde jobba imorrn... HELL NO! Nä, nu ska jag vara ledig en hel helg, skönt ska det bli. Imorrn ska jag träffa Sara och på söndag ska jag och Fredrik se Ice Age 3 tänkte vi.

090702

Ganska svårt att hålla ögonen öppna. Det gick jättebra till en början och jag var otroligt effektiv här framför datorn, men sen tog energin slut. Får kanske gå och hämta lite mer kaffe, tror det var det som speedade upp mig imorse, även om jag inte brukar märka effekten av sånt.

Vi har precis varit uppe på femman och lunchat, skulle sitta ute men det var typ bastuvärme under markisen, så vi satte oss inne istället. Sushi blev det, och jag fick skämmas lite med min gaffel...

Igår åkte jag in till stan efter jobbet och gick bort till Visage, där Annika nu jobbar. Hon fixade Idas naglar så då passade jag på att hinna träffa dem båda. Sen gick Annika och jag och åt lite mat innan jag åkte mot Västertorp. Hann även boka in en nageltid jag oxå. ;)

Det var skönt när Fredrik kom hem. Önskar ju att vi kunde ses iaf liiite mer än vad vi gör just nu, men men. Mysigt var det iaf. Synd att man inte har semester samtidigt och lite mer pengar, men men. Det kommer väl tillfällen så småningom.

Frisören och det fixade jag redan under dagen igår. Har tre besök inbokade de närmsta veckorna... Ska fixa till utväxten den 9:e, gå på konsultation för uppsättning den 14:e och göra själva uppsättningen den 25:e, herregud... Men trevligt ska det bli! Och på onsdag ska mamma och jag åka och smaka på tårtor, hehe!

Nähä, ska fortsätta med alla papper här, de tar aldrig slut... Men det här är 1000 ggr roligare än Ica, så det så. Men dit ska jag om ett par timmar, hur jag nu ska ta mig dit i den här värmen. Åka buss vägrar jag. Taxi? Haha, nä skoja bara. Jag lär ju gå...
 
Nähä, kaffe var det ju...

090701

Min kropp är inte riktigt med mig idag. Hinner inte riktigt med att sova så mycket som jag borde, och nu efter fem dagars jobb med ytterligare tre arbetsdagar kvar börjar kroppen protestera. Känner mig lite skakig, typ bakis? Huvudvärk har jag oxå. Funderar på att gå ner till apoteket sen och köpa tabletter, men frågan är om de hjälper mot trötthetshuvudvärk. Vore skönt att slippa huvudvärken med tanke på allt oväsen här utanför, varuleveranser till butikerna, guldsmedens j-a piplarm som låter varenda gång en kund ska öppna dörren osv...

Låten som gick på repeat i mitt huvud igår var "Idioter" med Markus Krunegård. "Idioter, varför finns det inga kvoter... för idioooter..." Det var inte den roligaste dagen kan jag ju säga.


Efter jobbet idag ska jag åka in till stan. Tänkte att jag skulle gå till Toni&Guy vid Slussen för att se om de kan hjälpa mig med håret den 25:e. Ingen som vill ta en fika eller något där kring 18-tiden? Hojta i så fall. Sen ska jag åka hem till Fredrik, lite närmare än hem. Han jobbar sent så jag funderar på att gå och lägga mig och sova en stund innan han kommer hem, annars kommer jag vara ännu tröttare då.