Den bara går och går och går...

En elegi för alla vägar som vi inte vandrat än
För en tid som bara går och aldrig kommer igen




Förresten... Kan ingen putsa mina fönster...? De ser för***liga ut...

Nyår

Knappt sovit något, som vanligt. Sen när jag väl somnat vaknar jag as-tidigt med jordens huvudvärk. Härligt...

Känner mig inte särskilt pepp på något alls just nu. Skulle helst bara ligga i sängen med täcket över huvudet. Men hur deprimerande skulle inte det kännas ikväll. Skulle jag välja att stanna hemma så skulle jag förmodligen ångra det beslutet under kvällen.

Hoppas bara jag blir av med den här huvudvärken innan kvällen.


I brist på fyrverkeribilder... GOTT NYTT ÅR allihopa! Puss på Er!

........


Choklad och lera

Idag har jag varit inne i stan och lunchat med Ida. TacoBar... Hade inte ätit tacos på närmare 10 månader, det var gott, men inte lika gott som jag hade för mig att det var. Inte så att jag slutade äta det med flit, det bara blev så. Tänk om det hade varit lika lätt att sluta äta andra onyttiga saker...

 Igår la jag en ansiktsmask, choklad och lera. Nice. ;) Om ni tycker det ser lite konstigt ut där runt näsan så är det nog för att den hade börjat stelna. Tjusigt va!?

För ett par timmar sen var morfar här och hjälpte mig sätta upp min tavellist som jag haft i min ägo i flera år utan att ha fått upp den på väggen.

Men nu så!
   Blev idolbilder på mig själv oxå såklart, vem annars... XD

Jag är trött på alla j-a smällare som låter hela tiden, man hoppar ju högt varje gång. Har märkt att jag är en aning ljudkänslig för tillfället. Trött på grannarnas tv som alltid står på på högsta volym. Sen är jag trött på att va trött och aldrig kunna sova, och trött på att aldrig va prio ett...

.......

Usch, dagarna går så fort när man är ledig, trots att man inte gör något vettigt. Igår gav jag mig på att fortsätta läsa Karin Alvtegens bok Skugga som jag började läsa några sidor i i somras. Nu kunde jag inte lägga den ifrån mig och läste hela kvällen igår och hela förmiddagen idag tills boken tog slut. Var i Vällingby förut och köpte en annan av hennes böcker. Jag har iofs en hel del andra som ligger och väntar, men Alvtegens böcker är ju så spännande... ;)

Kollar på Ensam Hemma 2 nu, en julfavvo. :D Nån gång i framtiden ska jag åka till New York och julshoppa. Det vore sååå nice!

Not that lucky

Önskar inte ni oxå att ni var den där personen i Helsingborg som vunnit 110 miljoner kronor på lotto!? I wish I wish I wish! Men jag har ju varken spelat eller varit i Helsingborg... Tråkigt...

Tänk vilken fest vi skulle haft annars! Hehe! ;D

8 månader

;)

De senaste veckorna har väl varit lite uppochner, men vilka förhållanden har inte såna perioder? Behövs kanske ibland för att få det att gå framåt, om ni fattar vad jag menar. Lite trist bara att det blev just under julen då man vill kunna mysa extra mycket. Men men... Det blir nog bra. Och jag vill ju inte gärna vara utan dig. ♥


 

Söndag

Gomorron, eller gomiddag kanske... Sovit gott? Inte jag, fast det är väl mer regel än undantag just nu.

Tilda har busat runt här halva morgonen och lekt med bollar. Hon tar sats från hallen och glider under sängen och tjongar in i elementet. Hade hon några hjärnceller från början så är de nog borta nu... e nog därför hon är så bra på att se förvirrad ut... haha, nääääää! Min söta lilla kisse. Hon e bäst.


                   

Friends

;) Vilka underbara vänner jag har som hör av sig när de märker att jag är nere...

   

Frustration

Vad skönt det är att vara ledig. Men fruktansvärt fruktansvärt tråkigt... Har inte gjort ett skit idag. Tillät mig att ha en sån dag, men hade nog önskat att den haft mer innehåll. Imorrn ska jag ta mig till gymmet och så borde jag ringa mormor och morfar för att se om de kan köra hit min lampa samt kolla om morfar har en borrmaskin. Vill sätta upp en grej på väggen.

Vad ska jag säga? Jag mår skit just nu. Skit skit skit...


Pon And Zi

Kunder...

Tant: "Vänta nu, vad tänkte du ta för den där julgruppen!?"
Jag: "Jag tänkte scanna den här streckkoden och ta det pris som kommer upp... 239 kr blev det."
Tanten: "Ja DET e den ju inte värd! Den är ju inte fräsch."
Jag: "Jag tycker den ser fin ut jag. Hyacinten har ju inte ens slagit ut. Men om du väntar några dagar så går ju priserna ner såklart."
Tanten fnyser och betalar för julgruppen.
Jag: "Det finns blompapper och blompåsar här utanför."
Tanten tar blomman och går iväg i rask takt utan att slå in den, trots att det är minusgrader ute. Vad jag vet så tål iaf inte julblommor kyla, och en sådan fanns i julgruppen... Kan ju gissa att den vissnade så fort hon kom hem...



Man: "Ursäkta, har ni inga kryddnejlikor?"
Jag: "Finns det inga där? Vänta så ska jag gå ut på lagret och kolla."
Jag går ut på lagret, frågar Hanna om hon vet något om kryddnejlikorna samt kollar igenom en bur med kryddor. Sen går jag tillbaka ut till mannen.
Jag: "De verkar tyvärr vara slut."
Mannen: "Då är det den kryddansvarige som har klantat sig då."
Jag: "Mmmm..."
Jag börjar gå tillbaka till varorna som jag höll på att plocka upp. Mannen följer efter.
Mannen: "Det var väldigt dåligt av er. Jag trodde det här var en välsorterad butik."
Jag: "Ja, fast det kan ju va lite såhär kring jultider. Det är väldigt svårt att beräkna hur mycket som ska gå åt."
(Det är alltid grejer som tar slut kring jul, något år tog till och med julskinkorna slut.)
Mannen: "Nä! Det är den kryddansvarige som har klantat sig!"
Jag håller tyst för att jag inte ska få ett utbrott och skrika åt mannen att han fan kunde ha köpt de där j-a kryddnejlikorna i tid istället. Till slut går han. En stund senare går han förbi och pratar högt i mobilen och tittar på mig för att se om jag hör "...ja det var ju en väldigt osorterad butik det här..." Att man orkar... Han fick nog inga fina julklappar, om han ens fick några alls.

som stenar mot glas...


Update

Har ni en bra julhelg än så länge? Hoppas det. Min är väl lite sisådär...

Igår var det jobb från 07.30. Först inga kunder alls och sen full rulle hela dagen. När vi stängde vid 14.00 stod folk förvånade utanför. MEN ÄRLIGT! DET ÄR JULAFTON! GÅ HEM! Sen fick vi vänta i hundra år på den som var ansvarig för stängningen... Jag var en aning sur och grinig... trött om inte annat. Förresten så kom killarna på Lidl över till oss i kassan på morgonen och gav oss billiga chokladaskar och önskade god jul samtidigt som de fotograferade oss. Kändes inte helt ok, men man blev så förvånad att man glömde bort att protestera.

Väl hemma hos mormor och morfar höll jag nästan på att somna. Tur att Julia höll mig vaken. Hon tvingade mig att dansa, flera gånger. "Vi väntar...!" sa hon med armarna i kors... Haha, hemska unge! Nädå, hon är världens gulligaste. När vi kollade på klippet från Djungelboken under Kalle Anka sa hon: "Men det är ju Pippis pappa". Hon kände alltså igen Beppe Wolgers röst, bara sådär. 5 år är hon, och har uppenbarligen ärvt sin mosters smarthet. ;)



Tomten (som hade skägg ända uppe i pannan...) var lite läskig... Det tråkiga var att Julias pappa var tvungen att åka hem och "stänga dörren"(?) under kvällen, och då missade han ju tomten... Attans... Höhö!



Titta vad många klappar vi hade under granen! Vi trodde aldrig paketöppningen skulle ta slut.

Och vad fick jag då? Jo, det ska jag berätta:
♥ Lyxigt schampo från Redken
♥ Lyxig bodylotion från L'occitane
♥ Ett armband från Gina Tricot
♥ Boken Sputnik Älskling
♥ Strumpor
♥ En golvlampa från Bolagret
♥ Två ljuslyktor med en tillhörande påse värmeljus
♥ En resa till Gran Canaria tillsammans med mamma

Ja... Jag är lite sur över den där resan... För grejen är att det är svårt att åka bort när man pluggar, speciellt i min skola där man får en massa skit så fort man är borta. Fast det beror ju lite på vem man är verkar det som... Men jag kan iaf inte missa en hel veckas löner då jag missade en del under vårterminen. Så det känns trist. Men det kommer nog fler tillfällen. Får hålla tummarna att det fortsätter att gå bra för mammas killes företag... ;D

Idag har jag jobbat 09.30-16.30. Det var inte så dött som jag trott, tack och lov. Men det var skönt att gå hem när dan var över! Nu är det bara imorrn kvar, sen är jag ledig ett tag!

Julaftons morgon

Godmorgon.

Jag känner mig hyfsat pigg faktiskt. Kanske tack vare några piller... haha!

Tänkte göra te men kom sen på att jag faktiskt har O'boy hemma (avskrivet kross från jobbet). Så jag började dagen med ett glas varm choklad! På julafton får man! Tycker jag iaf.

Ska ta och duscha och plocka ihop det som ska med, sen ska Tilda få lite julklappar i form av lyxmat och lite extra godis. Bussen går 07.05... Hoppas Maria är på den för jag vet inte hur jag kommer in så tidigt... Fast det borde va fler som kommer samtidigt, hela kassalinjen börjar 07.30. Sen kommer vi skickas hem under dagen, om det är lugnt...

Ni får ha en underbar julafton allihopa! Puss på er!

Sleepless

Fy fan... Blev inte mycket sömn inatt. Hur slappnar man av? Dessutom har den där j-a brevlådan (eller om det var ett balkongräcke...) stått och slagit hela natten... kan ju bli galen för mindre...

Ska gå till jobbet om drygt en timma. Tänkte att jag skulle promenera eftersom det inte blir något gym på några dagar, men vi får väl se.

Nä, nu ska jag hålla andan och hoppas att detta blir en bra dag...

Puss på er!

Countdown

Hej hopp! Nu är det inte lång tid kvar! Snart kommer tomten! ;) Ni vet väl att han finns? Jag hörde nämligen bjällror på taket en julaftonsmorgon för ett par år sen. Så nog finns han, haha!

Idag har jag handlat de sista klapparna och slagit in dem. Tilda hjälpte till, med stor förtjusning.


     

 Näääeee vaddå? Jag vilar bara hakan...

 Mmmm, det luktar ju och smakar ju såååå gott...

Mamma och jag åkte över till mormor och morfar med alla mina klappar, så slipper jag släpa med dem till jobbet på julafton. Mycket bra, för det hade blivit lite tungt och jag tror inte de hade fått plats i mitt skåp.

Sen har jag gjort det alla verkar göra nu, städa, och jag vet inte riktigt varför. Är ju inte så att jag ska va hemma i jul. Men det verkar tydligen höra till julen att det ska vara städat... Jaja, man mår faktiskt rätt bra när hemmet känns städat och hemtrevligt. Jag trivs mycket bättre i min lägenhet sen jag möblerade om, även om möbleringen inte är helt fantastisk. Men rummet känns större.

Nu ska jag plocka undan lite, slänga sopor och bära över ett par grejer till källarförrådet. Sen måste det bli gymmet. Imorrn blir det fult ös medvetslös på Ica 10.00-19.30. Men det brukar vara en rätt rolig dag att jobba på, det är något med stämningen lixom... ;) Hoppas jag inte har fel nu... haha!

Tiden går...

Imorrn är det ett år sen jag kom hem... och jag är så glad att jag gjorde det.

Fjärde advent

Jaha, så var det redan fjärde advent. Snart är året slut, och jag har ju redan konstaterat att jag faktiskt haft ett väldigt bra år. Hoppas 2009 blir minst lika bra. ;)

Imorse mådde jag inte så jättebra. När jag kollade på Love Actually igår så drack jag lite glögg. Hade inte ätit så mycket heller och det var nog ingen bra kombination för imorse kräktes jag. Först trodde jag att jag fått vinterkräksjukan, men sen verkade det mer som att det var glöggen som spökade. Akta er för 08-glöggen, Cissi hade tydligen oxå mått illa av den.

Idag fyller min mormor år. Hon blir 76 men ser inte alls ut som det. Hoppas man ärvt de generna... ;) Det blev fika med tårtor, kakor, bullar och godis. Glögg var jag inte så jättesugen på... haha!

Lillebror och jag ska snart ge oss ut på en promenad. Jag åt inte så mycket tårta, men eftersom jag mådde illa och kände mig sjukt hungrig åt jag pizza förut. Ajaj, inte bra såhär före jul... Så en promenad är på sin plats. Och imorrn måste det bli gymmet, för sen hinns det inte med då de kortar ned öppettiderna och jag jobbar ju hela julhelgen.



Blev väldigt glad idag när Fredrik sa att han kunde komma över på tisdag. Det har varit rätt mycket nu så vi har inte hunnit ses så ofta. Det blir så ibland, speciellt vid den här tiden på året. Men nu är jag iaf glad. ;D

Kärlek

Nu har jag grinat mig igenom hela Love Actually. Jag älskar dig. Och jag saknar dig...

Love Actually

Love Actually på fyran nu. Jag älskar den! Se den om ni inte sett den! Jag vet inte om jag borde se den... kommer böla ögonen ur mig... som vanligt. Och jag tycker det är sjukt jobbigt när Karen (Emma Thompson) hittar halsbandet...


love actually

Till tomten...


Julklappar

Kolla vad jag fick häromdagen! ;)  En kabinväska! I den ligger även en tillhörande axelremsväska. Skiiitbra ju! Nu är det bara en weekendresa i julklapp som saknas! Gärna London! Men Santa's little helper (aka mamma...) sa att det kunde jag ju fetglömma... Attans! Jaja, bra att ha är den ju iaf.

Här hemma håller Tilda på att bli alldeles tokig.
 Ja ni ser ju... Det luktar nämligen julklappar i lägenheten. Hon går runt och sniffar i luften och ställer sig sen på baktassarna vid kassen med julklappar, som någon förtretligt hängt upp(!) på dörrhandtaget(!).  Inte så många klappar ännu, men de luktar tydligen ändå, eller så är det presentsnöret som doftar mumma... ;)

Ute i hallen ligger ett ensamt paket och väntar.
 Det ser kanske inte mycket ut för världen, men det är innehållet som räknas... Tihi!

2008

Japp, 2008 var året:

♦ då jag flyttade, igen... 13:e gången... (om man räknar de 2 gånger då jag tillfälligt flyttat hela mitt bohag hem till pappa)

♦ då jag lyckades komma in på Frans Schartau

♦ som fick en något jobbig start

♦ då jag helt plötsligt var tillbaka i kassan på Ica igen...

♦ då jag hade en av mina bästa födelsedagar ever, tack vare mina underbara vänner

♦ då jag träffade Fredrik, och började tro på kärleken igen

♦ då jag spenderade sommarens soliga och lediga dagar på strandbadet 

♦ då Sara och jag gick runt på gatorna i Kefalonia och sjöng "It's a bag in box, it's a bag in da box...!"

♦ då någon gjorde något väldigt fint för mig när jag kom hem från Grekland ♥

♦ då jag fick VG i mina flesta skolämnen, känns mycket bra

♦ då det som vanligt blev en del konserter... jag såg Kent, Thåström, Winnerbäck, Robyn, Weeping, m fl. Yey!

♦ då jag helt plötsligt ofta ansåg mig vara det jag alltid drömt om att bli, lycklig

♦ då jag fick besöka ett av mina drömresmål, Prag!

                 

Jag är så glad att ni finns...


Julbak

Idag har jag bakat och gjort julgodis hemma hos mormor, så nu är jag helt slut. Men resultatet blev iaf väldigt bra.

Tidigare på dagen passade Cissi och jag på att njuta lite av solen, som helt plötsligt uppenbarade sig på himlen. Vi gick en promenad runt halva H-by.

Imorrn tror jag det blir till att försöka inhandla de sista klapparna. Känns nästan konstigt, och en aning frustrerande, att inte ha något alls inplanerat de kommande dagarna. Så hojta om ni vill hitta på något.

Känner mig lite deprimerad helt plötsligt. Vet inte varför. Kanske är det alla jobbiga minnen från förra året som spökar. För ett år sen hade jag bara ett mål, och det var att ta mig hem. Fy fan vilken tid det var. Och nu så har det varit så mörkt, grått och trist ute. Ingen bra kombination antar jag, minnena och vädret alltså. Hoppas att deppigheten går över snart. Vill inte må såhär i jul.

Baby I'm the worrying kind

Kan man oroa sig så mycket att hjärtat slutar slå? Det känns så ibland... och jag hittar ju alltid så mycket att oroa mig för...

Idag har jag suttit i ett par telefonsamtal och fixat med en julklapp. Sen var jag ute och beställde tre stycken andra julklappar. Hoppas nu att de hinner komma innan julafton. Kanske fredag, men troligtvis måndag eller tisdag sa killen jag pratade med. Hoppas de kommer före tisdag, för jag jobbar ju hela dan då.

Har precis varit med mormor och morfar och handlat en massa ingredienser till julbaket imorrn. Det blir knäck, lussebullar (två olika sorter) och min version av Leilas "rocky road". Sen har vi köpt lite kristyr att pynta pepparkakor med. Skoj skoj!

Jullov!

Gäääsp! Idag har vi lyssnat på tio(!) redovisningar... kan ju inte påstå att jag kommer ihåg så mycket av de två-tre sista. Sen blev det avslutning med två tredjedelar av klassen. Trevligt värre, borde göra sånt oftare. Men det kommer väl inte bli så eftersom vi knappt kommer ses från vecka elva nästa år, då börjar ju praktiken.

Igår åkte jag hem till Fredrik. Mysigt att få en hel kväll tillsammans. Han lagade jättegod mat och sen kollade vi på Wall-E (jag började grina... den va ju så söt...) och så såg vi klart slutet på Saw 5, väääldigt mycket blod...

Titanic på tv nu. Och på femman är det Bodyguard. Romantik! ♥ Jag har redan sagt det tusen gånger, men Kate Winslet e ju sååå vacker! Å alla fina klänningar hon har i filmen! Ååååhh! ;) Ibland vill jag leva förr i tiden...

Nu är jag leeedig fram till 23:e december! Sweet!

Färgade linser

Fick ett tips om att man kunde få gratis linser om man hade bloggat i mer än två månader, och det har ju jag, med råge!

Linserna kommer från
färgadelinser.com. Jag har provat bruna linser därifrån tidigare och det var jättekul. Dock tyckte mamma att jag såg lite läskig ut... haha! Men det är ju ett roligt och enkelt sätt att förändra utseendet på, så det ska bli kul att få va lite brunögd igen. ;)

Gå in på färgadelinser och kolla! De har mycket att välja på och det är bra priser!


Luciamorgon

Zzz... På väg till jobbet nu. Busschauffören spelar hemsk musik... Radio Viking... Luciafirandet på tv imorse var på skånska! Isch! Å sen kom det kom det även en massa läskiga små barn som oxå sjöng på skånska! Nope, it doesn't do it for me...

Team Alice

Dear God vad trött jag är. Har väl varit en helt ok arbetsdag. Pensionärerna har börjat handla sina konstiga jul-tillbehör, som dopp i grytan och sånt där...

Ååååhhh! Idag fick jag se och höra ett luciatåg! Sååå mysigt! Det värsta var att jag höll på att börja grina i kassan... Asså det måste ju nästan vara något fel på mig!!?? Hur blödig får man bli lixom!? Illa...

Stängningen tog sjukt lång tid så jag och Angelica missade bussen såklart. Men det visade sig att Nina hade både bil och körkort och hon var jättesnäll och gav oss båda skjuts hem.

Jag längtar till imorron kväll. Då börjar min ledighet, om man bortser från tisdagen då... men den räknas knappt. På torsdag är det tänkt att familjen Hällhagen ska baka hemma hos mormor. Vem vet, det kanske blir en ny jultradition!? ;)

Ska nog sova snart. Bryr mig väl inte så mycket om Idol, eller något annat program heller. Har kollat nån gång såhär på fredagkvällen efter jobbet. Aldrig haft någon särskild favorit. Men måste jag välja mellan Kevin och Alice blir det Alice.

Jobbhelg

Ujuj, så mycket nu att man knappt hinner blogga. Men snart blir det lugnt!

Julbordet häromdan var väldigt trevligt. Dock märktes det rätt väl att det är stor åldersskillnad mellan mig och många av mina arbetskamrater... Många visste inte ens vad ett julbord innebar... På natten fick jag efterlängtat besök. ♥

Feedbacken igår var överraskande positiv. ;D Superlativen haglade över gruppen. Men vi hade ändå en del att fixa efteråt. Var kvar i skolan ända till 16.45.

På kvällen var mamma och jag på VIP-kväll i V-by. Hittade ingenting, trots rabatter i de flesta butikerna. Tänkte att jag kunde tittat ut ev julklappar som jag kunde önska mig, men inte ens det gick då inget föll mig i smaken. Åkte hem med en påse med reklamtidningar och varuprover iaf. ;)

Nu ska jag snart pallra mig till jobbet. Hoppas jag piggnar till under dagen...

Dö inte!

Idag har vi haft föreläsning om pensioner, rätt intressant faktiskt. Jag brukar dock förtränga såna där hemska saker som ligger lååångt bort i framtiden... Vi fick iaf lära oss att om man har efterlevandeskydd så får ens familj och barn ut 2% av ens pensionspengar om man dör, resten "försvinner"... härligt... Får väl tillägga att det fanns olika extra belopp beroende på barnens ålder osv, men ändå! Borde inte alla pengarna betalas ut oavsett? Så det gäller alltså att INTE dö kära ni! För då har ni minsann gått och slavat ihop er pension helt i onödan.

Ska bege mig till bussen om en stund. Ska möta Maria där, messade henne imorse för jag ville inte åka själv till Riddersvik. Känns lite knäppt att man ska äta julmat, det är ju inte julafton! Två veckor kvar! Jag längtar som ett litet barn. Kanske är tur att jag börjar typ 07.00 på julafton, med tanke på att jag ändå inte kan sova... hehe!

Imorrn hoppas jag på enbart positiv feedback. Jag orkar inte sitta och komplettera, det är sååå tråkigt. Men jag har faktiskt ingen aning om vad de kommer säga. Wish me luck!

Och ja, jag saknar Fredrik. Var bara tvungen att nämna det... ♥ Han jobbar asset av sig, som vanligt. But it's a cute ass! ;) Haha! Ujuj, ingen glögg för mig ikväll!

Julstämning

Ahh! Det är så skönt att inte ha några läxor eller uppgifter som man måste göra på kvällarna! Önskar bara att jag hade en lampa vid sängen så att jag kunde läsa lite vanliga böcker, har ju ett antal som väntar på att bli lästa. Men utan belysning går det ju inte. Taklampan ger inte tillräckligt ljus för att man ska orka sitta en längre stund.

Idag hade vi en föreläsning om konflikthantering, det mesta hade man hört förut tyvärr... Sen skulle vi prova på att skattedeklarera för ett AB, det gick väl sisådär, sjukt mycket datakrångel.

Nu är det färdigpyntat för jul här hemma. Inte så hysteriskt mycket, men ändå tillräckligt för att få lite mer mys och julstämning. Har till och med fixat en tjusig prydnad till dörren. Jag hoppas verkligen att den får sitta kvar.



Killarna i blomståndet i V-by tyckte att det var JÄTTEkul att jag köpt ett dyrare ris med mindre glitter än deras... Grrr... Men fint blev det iaf. Hoppas bara det får stå kvar. Är ju någon som redan varit framme och smakat lite på kvistarna samt petat lite försiktigt på några av kulorna... Men det är rätt kul för hon fattar verkligen att hon inte får för hon ser väldigt skyldig ut om man kommer på henne med att göra något, hahaha! ;)

Imorrn har jag bara två timmar föreläsning, om pensioner... Fick själv ett kuvert från Fora idag, tjänstepension, vågar inte ens öppna. Har för mig att jag hade skrapat ihop typ 20-50 spänn i månaden sist jag kollade. Känns ju skiiitbra...

Nä, nu ska jag sätta mig och hoppas på att någon snart kommer och ställer sig under min mistel... ;D Ni vet ju redan vem jag hoppas på, hehe!



Kallt

Usch... trött och frusen...

Slutade skolan redan vid 12.30, väldigt skönt. Åkte till Vällingby och mötte upp mamma. Vi letade efter dörrkransar och julris, men hittade inget som föll i smaken. Fixade dock en julklapp!

Jag är sååå blödig, igår började jag grina när jag såg Björn Borg-reklamen för första gången. Har ni sett den? I like! Sen grina jag ännu mer när jag kollade på Välkommen till familjen.

Om nån timma har jag lovat lillebror att följa med honom på en promenad... hua... Får ta på mig en massa kläder så jag inte fryser. Tänkte att jag kan gå en promenad idag och sen är jag förhoppningsvis redo att pallra mig till gymmet imorrn.

Veckan som kommer

Såhär ser min kommande vecka ut:


Måndag: 9.00-? göra klart och lämna in rapport (tar förhoppningsvis inte mer än ett par timmar), 11.10 utvecklingssamtal

Tisdag: 10.30-12.30 föreläsning, 13.00-16.00 ekonomi

Onsdag: 9.00-11.00 föreläsning, 19.00 julbord

Torsdag: 9.00-11.45 ekonomi, 13.00-16.00 feedback projekt, 19.00 (eller var det 20.00?) VIP-kväll i V-by

Fredag: 11.00-20.30 jobba

Lördag: 8.30-17.30 jobba, 19.00 hejdåmiddag för Ankan på Fridays

Söndag: 14.00 födelsedagsfika hos moster

Den ser ju nästan full ut, men det känns rätt slappt. Alla betyg utom det på projektet är redan satta, så föreläsningarna och ekonomilektionerna är bara extragrejer. Klart man ska vara närvarande, men det kommer ju lixom inga prov eller liknande efteråt. Och veckan efter har jag bara skola på tisdagen, och då ska vi endast sitta och lyssna på Lev7:ornas examensarbeten. Resten av veckan är looov!!!

Vore skönt att komma igång med träningen igen oxå, nu när man börjar bli frisk igen. Min näsa har förresten typ gått sönder... den delen som sitter mellan näsborrarna (vad den nu heter...) är alldeles svullen... JÄTTEsnyggt! Mmmm... Som Michael Jackson, fast tvärtom. Min näsa är röd och svullen och hans är vit och typ finns inte...

Hmmm... Nog dags att sova när man börjar skriva en massa dåliga skämt... Gonatt på er!

Söndag

Hellu! I'm back!

I fredags gjorde jag inte så mycket. Var i V-by en kort sväng och på kvällen åkte jag hem till Fredrik där vi kollade på Saw 4 och halva Saw 5.

På lördagen åkte han till jobbet. Jag stannade kvar en stund och sa hejdå till hans katter, som flyttar idag, sen åkte jag hem för att fixa mig lite. Sedan bar det iväg igen, till Tyresö.

Med oss hade Sara och jag ett paket:




Fint va!? Är dock lite drygt en månad kvar till det är tänkt att bebisen ska komma ut. Egentligen borde man kanske ha köpt något till mamman oxå...

Det blev iaf god mat, alkoholfritt och trevligt sällskap. Vi blev kvar rätt sent och Tina såg jättetrött ut men ville inte säga något trots att hon var astrött. Till slut fattade vi det och begav oss iväg till bussen. Hade tur i Gullmars och hann precis med mitt tåg, mycket smidigt!

Nu är det storstädning på gång här hemma. Det går sisådär. Jag har möblerat om... min lägenhet är fanimej omöblerbar! Skulle kanske blivit bättre om jag haft en annan soffa, en annan matta, ett annat soffbord, en tv-bänk och lite grejer att sätt upp på väggarna...

Jaja, får väl sätta lite fart igen. Lite senare ska jag och Cissi ha lite glöggfika. ;)

;D



Hahaha! Jag tar nog det lite lugnare sen när jag ska julbaka. Men har ju iaf kommit fram till att om jag skulle försöka göra lussebullar här hemma så skulle jag kunna grädda kanske 3-4 stycken åt gången... har ju inte världens största ugn precis. Planen är att ha en bak-dag hos mormor så fort jullovet börjat, och då hamnar ju allt där det ska va på julafton redan från början.

Sova snart

Borde väl gå och lägga mig snart. Känner mig dock inte så trött ännu, antagligen tack vare de timmarna jag sov nu på eftermiddagen. Skönt att man är ledig imorrn, då kan man sova så länge man vill, eller till man vaknar av sig själv iaf...

Och så va det det där med nyår igen. Vad gör man? Förra året skrev jag "Hoppas på en nyårsfest nästa årsskifte!". Vill ju så gärna va med Fredrik (tänka sig! ;P), men han har sagt att han kanske måste jobba. Mmm... jag är lite som Lauren i The Hills "I want a New Years kiss!" Jaja, det är ju nästan 4 veckor kvar, så än så länge ska man väl inte behöva stressa upp sig.

Lite wild and crazy...

Förresten gjorde jag något helt galet igår. Jag bytte sida på min bena! Hehe! ;D

Nä, nu ska jag nog dricka lite varm glögg, som omväxling till te. Jag har ju en del att ta av... Dock hittar jag nya glöggsorter hela tiden som låter goda och spännande.

Nån som smakat denna? En glittrande glögg med ett vackert namn.
Tindra glittrande glögg
Bild lånad från Saturnus.se

Börjar bli bättre

Idag mår jag lite bättre. Var i skolan ett par timmar oxå, det var otroligt skönt att vi ansåg oss klara vid 12-tiden. Åkte hem och somnade...

Hämtade ut ett paket idag som Sara och jag har beställt. ;) Ska försöka komma ihåg att ta bilder sen så ni får se...

Vad gott det hade varit med färdigmat idag... typ thai... Men orkar inte, varken laga mat eller gå och handla.



Messade Elin igår för att tala om att jag inte glömt bort henne. Hade ju tänkt att åka till Finspång och hälsa på, men just nu finns det ju varken tid eller pengar så jag skrev att jag får komma i januari eller februari istället. Lite trist. Speciellt med tanke på messet jag fick idag där det stod att John hade gjort slut med henne. ;( Så himla tråkigt, de var så gulliga tillsammans.

Jag hoppas jag ska va så pass frisk imorrn att jag kan åka till Fredrik och mysa, utan att sitta och snora... Har inte setts på över en vecka juh. Jag får abstinens, typ.


Nu är det helg! Yey! Och Sara har hittat en lägenhet som hon ska köpa! Yey igen! ;)

Sjuk

Ujujuj... Jag e jättesjuuuk! Stackars mig. Har lyckats snyta upp en hel toarulle plus lite till. Så jag känner mig med andra ord übersnygg just nu, not! Låg vaken hela natten för jag kunde ju såklart inte andas. Därför var jag tvungen att messa de andra i min grupp och "sjukskriva" mig imorse. Sen lyckades jag få iaf två timmars sömn, yey.

Dagen har ägnats åt att kolla på meningslösa tv-program, sms-terra pojkvännen (skulle ju ha åkt dit idag... snyft!) och självklart snyta mig! Jag hatar att va sjuk! Mamma var dock gullig och kom med mat, tidning och lite godis på eftermiddagen.

Ja... jag vet inte hur vi ska göra med den där glögg-fikan. Jag kan bara nu på söndag, den 7:e alltså. Är det någon som har lust?

Hjälpsamhet

Man blir ju knäpp av att inte träna på ett tag. Var tvungen att gå ut och gå en promenad. När jag är på väg tllbaka hem och är ungefär vid kyrkogården tänker jag på att jag borde köpa en julblomma nån dag och gå till farmor med den för att det vore snällt och jag har ju inte träffat henne på väldigt länge. Sen kom jag att tänka på den där gubben jag fick hjälpa att gå till banken för några veckor sedan. "Man blir glad av att hjälpa och göra andra glada" tänker jag.

Vad händer då? Jo, när jag är nästan hemma, i backen som leder ner till mig möter jag en kvinna med en massa tunga kassar. "Jag trodde inte det skulle bli såhär tungt" säger hon. "Kan inte du hjälpa mig att bära hem de här?" Vad gör man? Klart man hjälper till! Men shit vad tung den ena kassen var! Kunde inte låta bli att undra om de kassar som hon valde att bära var lika tunga som mina... haha. Hon var så tacksam sen, och jag blev glad. ;)

Visst är jag snäll!? ;)

Nu sitter jag och dricker lite glögg, den med äppelsmak. Nyser gör jag konstant, och Tilda blir lika rädd varje gång...



On tape

Vad roligt det är att se sig själv på video! NOT! Men jag gjorde väldigt bra ifrån mig tycker jag, långt över min förväntan. Fick bara positiv feedback! Skönt ändå att dagens moment är över. Blev dock lite knasigt när tjejen vi skulle intervjua inte kom, så vi fick intervjua en kvinna som arbetar på skolan istället.

Fick se mitt marknadsföringsprov idag 54 poäng av 60, VG! Jag e så j-a bra! ;)

Måste ha haft väääldigt bråttom imorse. När jag kom hem var innerdörren öppen och både lampan i hallen och den i rummet lös. Jag var tvungen att kolla runt om det var någon som tagit sig in, haha!

Har precis kollat på senaste The Hills, förvånats, förfärats och gråtit en skvätt. Fick sms från Fredrik oxå och då blev jag så glad så jag grät lite över det med. Jag är nog inne i en lättrörd fas just nu... Haha! Blir lätt så när man är trött och sjuk och tycker lite synd om sig själv.

Jaha. Nu ska vi bara skriva klart rapporten på onsdag och torsdag, sen hoppas vi på ledighet fredag, lördag, söndag.
Det kittlas i näsan hela tiden... jag blir tokig!!! Hatar att va sjuk!!!

Nu ska jag kolla på julkalendern. Sunes såklart! :) Tänk att det är 17 år sen den gick på tv! Vi är helt galet gamla!


Tänk att man fick svära så mycket i ett barnprogram... hehe!

Hängig

Gaaahh! Jag håller på att bli sjuk! Detta tack vare att man äntligen börjat slappna av och komma ifrån all stress, härligt... Ska försöka kurera mig så gott det går, måste hålla mig någorlunda allert resten av veckan. Men just nu känner jag mig rätt däckad. Slutade tidigt i skolan och mötte upp mamma i V-by vid ett. Vi kollade bara runt en kort stund innan hon skjutsade hem mig. Väl hemma åt jag en macka innan jag gick och la mig i sängen. När Tilda såg att jag skulle krypa ner under täcket ville hon oxå det. ;) Var så mysigt när hon låg ihopkrupen vid min mage i en hel timme. Lite senare så somnade jag och vaknade med ett ryck och trodde att klockan var typ nio, men den var inte ens sex, tur det.

Är sååå trött på det här grupparbetet just nu. Ska bli skönt med en paus snart. Känner mig allt annat än pepp på de där intervjuerna, speciellt nu när man mår som man mår.

Å imorse var man ju helt gråtfärdig på t-banan för att man var så trött och hade drömt en massa mardrömmar som lämnat en obehaglig känsla efter sig. De senaste nätterna har jag drömt att jag har varit otrogen mot Fredrik, att han har varit otrogen mot mig och att vi har bråkat riktigt ordentligt. Usch! Resten av året vill jag bara drömma om roliga och mysiga saker! OK!?

Jag som hade tänkt bege mig till gymmet... nog ingen bra idé. Kanske ta en liten promenad istället? Köpa halstabletter? Mjölk? Mat? Thaimat vore gott, men jag är nog inte så hungrig tror jag. I-landsproblem... Var e min kock? Saknar honom... ♥

Bläää

Dålig sömn och mardrömmar... ;(