090528

Fy fan vad jag längtar till nästa vecka! Är helt slut i huvudet för att jag har kommit hem sent varenda kväll och kommer att göra det resten av veckan oxå. På söndag får jag väl pusta ut lite, men då borde jag verkligen tvätta och städa... Imorrn och på lördag väntar jobb. Bläää!

Vårruset igår var kul. Min första medalj någonsin! ;)  Men vi blev jättefå. Till slut var vi två personer som skulle dela på en och en halv picnickpåse. Fick med mig en massa mat hem. Och så fick jag en t-shirt som den andra tjejen hade vunnit men inte ville ha, hur snällt som helst.

Sitter och sorterar papper, sjukt tråkigt. Man klarar en stund, sen blir det jobbigt.

När jag slutar ska jag iväg och träffa klasskamraterna, på Snaps tror jag det var. Egentligen orkar jag inte, men man har ju inte setts på flera månader så man vill ju inte missa det. För sen lär vi inte ses förrän i augusti.

Fick ett telnr till nån målerifirma i Mörby C med 2 000 anställda. De var intresserade av mig som praktikant i höst. Mörby C... Blir en jäääla bit att åka... Hmmm, får flytta in hos Fredrik, höhö! Slippa stopp i avlopp och myror och grejer.

Idag har vi varit och ätit lunch på Riddersvik. Helt ok mat. Vi tackade av en tjej som varit vikarie här ganska länge. Tror inte att det blir något liknande när jag slutar, en fika på sin höjd kanske. Man har ju varit med om lite både och... På Prinsen glömde de bort vilken dag jag skulle sluta, när jag sa hejdå sista dagen så uppdagades missförståndet att chefskocken trodde att jag skulle vara kvar en vecka till. På Rica City Hotel sket dom fullständigt i att jag slutade. På Riddersvik (ja för jag har ju praktiserat där oxå) fick jag blommor, ljusstakar och 1 000 kr, men det var oxå den bästa och roligaste platsen av de tre, mest ansvar och mest beröm. Ica ska vi inte ens tala om, och där var jag ju till och med anställd! Det var iaf kul nu när vi tackade av den här tjejen att jag fick följa med trots att jag "bara" är praktikant plus att jag fick vara med och måla tavlan som hon fick, en tradition här på personalavdelningen. Det är något som jag verkligen uppskattat här, att man får vara med på allt. Men jag längtar efter ett riktigt jobb, en fast heltidsanställning, och lööön! Heltidslööön! ;P


Nähä, fortsätta sortera kanske? Grrr... Är iaf glad att rikskupongerna kom som de skulle och att allt stämde, jag skötte ju beställningen även denna månad. Fick några av mamma när hon hade fått sina. Kan va bra att ha ikväll. Fast än så länge är jag proppmätt efter lunchen.

Tisdag

"Jag fick fyra jordgubbar"

"Haha, jag fick fem!"

"Ja, men du ligger med kocken..."

Haha, det var en väldigt trevlig kväll med sjukt god mat! Vi var på Fredriks jobb och åt. Värsta bra tycker jag för då han jag se honom lite den här hektiska veckan oxå.

I söndags var vi hemma hos Fredriks moster. Hon hade två små ulltussar hemma. De var så söta att jag är tvungen att visa dem här. Så jag hoppas att det var ok att jag lånade bilder från hennes hemsida. Kattungarna var nog liiite större nu, men lika söta!

Lånade även en Skansenbild från Svenska Bostäders intranät. Får hoppas att det oxå var ok. Det var en rolig, men väldigt intensiv dag.

Imorrn väntar Vårrus, men det ska nog regna, känns inte så jättekul...

Men men... En bra kväll som sagt. Sa jag att jag fick pussa kocken? ;) Och när jag kom hem hade jag vunnit två biobiljetter till The Reader med favvon Kate Winslet, yey!

Nuuu, läggdags!


090526

Grrr... Försöker skriva ett inlägg med en massa fina bilder, men det funkar inte alls! J-a skit!

Jaja. Ska bara jobba klart här den sista kvarten, sen ska jag bege mig in till stan. Ska möta upp Ida och Annika för middag. Trevligt!


Min skitiga fredag

Fan. Hela min lediga dag blev förstörd! Har inte hunnit med ett skit idag.

Det började imorse med att Tilda tyckte att jag skulle gå upp 07.30... Nej tack. Bråkade med henne och försökte somna om till och från. Lite senare när jag började vakna började det "bubbla" ute i badrummet. Till en början trodde jag att det berodde på vägarbetet längre bort, de stängde ju av vattnet tillfälligt för några dagar sen så nu tänkte jag att de kanske gjorde det igen men hade missat att informera om det.

Sen efter ett tag börjar jag misstänka att det är allvarligare än så eftersom vattnet i duschen inte vill rinna undan. Mamma säger att jag ska ringa jouren. Jag kollar så att det är ordentligt rensat i duschen, vilket det var, sen ringer jag. "De ringer upp alldeles strax" säger killen som tar emot samtalet,m 10.51. En och en halv timme senare ringer en annan kille. Han kom väl vid ettiden tror jag. Men han lyckades inte få bort stoppet så han ringer på några andra.

Vattnet stiger och sjunker lite vartefter folk i huset spolar vatten och spolar sina toaletter.  En av de andra killarna ringer och säger att de har lite jobb i stan först men att de ska komma sen. Då har det lugnat ner sig så jag är inte så orolig, mest sur för att hela dagen går åt till att vänta.

När klockan börjar närma sig halv fem börjar vattnet stiga och rinna ut i hallen. Då får jag lite smått panik och ringer och frågar när de har tänkt att komma. En liten stund senare är de äntligen här, och kan börja suga bort all skit (bokstavligt menat...) samt få bort stoppet, som satt långt långt bort så det tog en halv evighet. Skönt att mamma kom och höll mig sällskap i bajstraumat...




Jaha, snart läggdags då... Upp med tuppen imorrn. Hoppas folk inte bangar för en liten ev regnskur.

Helg

Idag har jag haft den mysigaste morgonen. Helt underbart att vara lediga båda två. Strax före 12 åkte vi in till stan och åt frukost innan vi gick på bio och såg Änglar och Demoner. Den har ju fått lite ljum kritik från både vänner och filmkritiker, men jag tyckte att den var helt ok och ganska spännande. JAg har iofs inte sett den tidigare filmen så jag har ju inget att jämföra med heller. Det är iaf väldigt skönt att gå på bio på eftermiddagar då det inte är så mycket folk.



Imorrn ska jag försöka pallra mig till gymmet och så ska jag se till att inte komma i säng för sent på kvällen. Ska vara utanför Skansen redan 9.45 på lördag morgon. Sen ska jag och en kvinna från ekonomiavdelningen stå och dela ut priser till alla barn som genomför femkampen. Det blir nog kul, speciellt om lite vänner dyker upp, och blir det bra väder så vet jag iaf några stycken som har tänkt att gå.

Upplevelsepresent

Jag undrar när Fredrik ska utnyttja sin julklapp... Han fick en upplevelsepresent från just upplevelsepresent.se av mig. Pistolskytte, det passar honom. En sån där machogrej lixom. Man får prova på att skjuta ett antal skott med sex olika pistoler, och känna sig lite "cool".

Själv skulle jag vilja hoppa fallskärm. "Fritt fall i 200 km/h från 3000 meters höjd." Det verkar grymt kul! Frågan är bara om man verkligen skulle våga när man sitter däruppe i luften. Men sitter man fast vid en instruktör som hoppar så måste man ju lixom följa med ner, haha!

Upplevelsepresent.se har ju sjukt mycket äventyr och upplevelser att välja på. Dessutom är de otroligt serviceminded. När jag skulle beställa strax före jul fick jag jättebra hjälp av en trevlig kille som hette Lasse. Skitbra! Så har ni idétorka när det gäller presenter någon gång så ska ni gå in på deras hemsida och kolla! Och så hoppas vi nu att den där Lasse läser detta tävlingsbidrag och låter mig vinna ett presentkort! ;)

090519

Fy fan vad trött jag är! Jag tackar alla högre makter att jag bara "jobbar" 3,5 timmar imorrn, och då är säkert en halvtimma rast. Idag hade vi 50 minuter rast på förmiddagen, haha! Vi var nog lite sega allihopa. Men bankfilerna kom iväg till slut och de anställda får sin lön på måndag, yey! Fast där räknas ju inte jag in tyvärr.

Var tvungen att gå ut med Tilda förut. Hon jamade konstant imorse och nu efter att jag kommit hem, så till slut gav jag upp. En kille med en amstaff och en bullterrier kollade extremt konstigt på mig som gick med min katt i koppel... Bara för att han hade två av mina favvorithundraser så behöver han ju inte vara mallig. Fast när det gäller favoritraser så är det väl säkert 90-99% av alla hundraser för min del eftersom jag gillar djur så mycket. 

Imorrn ska mamma och jag ta en sväng in till stan för att börja kika lite efter en klänning åt henne, till bröllopet alltså. Sen har jag tänkt att åka hem till Fredrik. Han har sålt sin tv, så vi får väl se vad vi ska hitta på, vi som oftast kollar på film... :)

Ska bli skönt med helg, man skulle haft lite mer pengar bara, men så är det väl alltid.

Nästa vecka är det en hel del på schemat. På tisdag kommer en tjej från skolan för att  kolla på vad jag gör, och på kvällen är det middag med Ida och Annika. På onsdagen ska jag och tanterna "springa" Vårruset på Djurgården. Och på torsdag ska personalavdelningen äta lunch på Riddersviks Gård (där jag ju faktiskt har praktiserat!) och sen på kvällen kan det ev bli klassträff, om de väljer rätt datum...
 


Hahahaha! Va!?

Lär dig gå i högklackat - High heel school i Kfem

Nu har du som medlem i Klubb Kfem chansen att få professionell hjälp med att gå vackert och elegant i höga klackar. Välj mellan kurstillfällena...

Som deltagare får du hjälp med att utveckla styrka och rörlighet i fötter, ben och bål. Kursen fokuserar på hållning, balans och elegans. Genom praktisk träning utvecklas en unik och personlig stil.


OBS! Ta med egna skor!

Har du inga högklackade skor kan du köpa ett par på Nilson, som har 20 % rabatt på allt högklackat 30-31 maj.


Skansen

Hojta om ni vill gå på Skansen på lördag! Jag kan fixa biljetter!

Artister och aktiviteter på schemat! Och så är ju JAG där oxå! ;)

The American dream

Gaahh! Varför hör jag inte till de där människorna som får typ 20 000 kr eller mer tillbaka på skatten? Eller till de där som har över 50 000 kr i lön...?

Till och med idag kan man köpa
flygbiljetter till New York för 2495 kr, billigt! Vet dock inte om det tillkommer några extragrejer, det brukar det ju göra, men ändå. Men sen ska man ha hotell på det och sen en massa fickpengar. ;(

Jag får fortsätta drömma...

Armband

På bellme.se fanns ett riktigt sött armband idag. Man blir lite sugen, men kanske dumt att slösa pengar när man har ont om dem.

Hmm... Sitter folk i rummet bredvid och pratar JÄTTEHÖGT! Störigt...

090517

Helgen gick fort, men det är väl kanske inte så konstigt med tanke på att man jobbade fredag-lördag.

Idag får man vara glad att man har lite norskt blod i ådrorna. Jag kollade inte ens på schlagern, men det var ju kul att Norge vann. Och så är det ju 17:e maj idag, Norges nationaldag. Då ska man gå i tåg på Skansen och vifta med norska flaggor och skrika "hurra". Fast det var ju några år sen sist jag gjorde det, och jag ska ju ändå dit nästa helg...

Något som är oerhört frustrerande är att någon på Telia har stängt av Fredriks abonnemang så jag kan varken ringa eller messa honom. Först fick jag inga svar på mina mess som jag skickade i torsdags och fredags. Sen ringde han från en kompis mobil på fredagseftermiddagen och berättade vad som hänt. Hoppas han får igång det igen nu i början av veckan, för jag tycker det är asjobbigt att inte kunna höra av sig och att inte ens kunna få några mess.

Den kommande veckan blir skön, förutom långa måndagen imorrn. På onsdag slutar jag 12 och sen är det långhelg! Bara jobb på lördagen då, men det blir nog riktigt kul, om det inte regnar.

090515

Sjukt lite att göra, som vanligt. Fast om en stund kommer vi ha sjukt mycket att göra istället... De ordinarie på löner ska sitta här på söndag och jobba tydligen. Det ska inte jag! Det får räcka med Ica ikväll och imorrn.

Men nästa helg blir det jobba extra på Skansen, som apa! Kom och titta! Hehe! Nädå, jag är stationsansvarig för "Lekar från förr" där det ska hållas femkamp. Hejåhå, vi får hoppas att det går bra. Det är Svenska Bostäder som arrangerar dagen för hyresgäster och anställda. EMD och Hanna Hedlund ska tydligen uppträda oxå. Skansen kommer att vara öppen som vanligt men vissa aktiviteter kräver biljetter som bara "SB:are" får.

Nähä, nu har min handledare smaskat i sig sin lunch, så nu ska vi väl ta tag i allt.

090514

Ja nu sitter jag här igen med mina tummar... illa...

Igår fyllde mamma år så halva företaget var ute och festade. Haha! Jaja, det var väl kanske inte just därför vi var ute, men ute var vi. Vi var på Ballbreaker vid Stadshagen där vi fick ägna oss åt diverse aktiviteter. Jag kastade lite dart, körde bilbana och bowlade. Gjorde två strikes den här gången. Fasiken vad kul det var! ;D Kvällen innehöll även en del gratis-öl och en smaskig middagsbuffé.

Åkte hem till Fredrik sen. Han kom strax efteråt, och det var ju tur det för det hade varit lite trist att stå och hänga utanför hans port hela natten...

Idag är jag lite trött. Funderar på vad jag ska äta till lunch. 16 kronor på kontot såg jag. Kanske skulle kollat om Fredrik kunde lagat lite extra mat inatt när han gjorde "middag" till sig själv, matlåda is tha shit.


Å imorrn ska man jobba oxå, himmel å pannkaka! Hur ska jag orka? Tur att det är kort vecka nästa vecka.

.......

Mycket tumm-rullande idag... Grrr...

Sa jag att jag gick hemåt från t-banan med ett fånleende i söndags? För det gjorde jag. Sånt är bra. ♥



Uttråkad

Inget att göra för tillfället. Lite frustrerande när jag måste "sitta och plocka lite" inne hos mig trots att jag inte ens har något härinne att "plocka" med. Men men...

Idag kom jag iaf av t-banan utan några problem. Det kanske inte låter som en större bedrift, men tro mig, människorna här i Vällingby här helt galna när de ska kliva på tåget. De pressar sig in innan man hunnit kliva av. Visst händer det ibland på andra stationer, men här är det extremt. Och ingen särskild grupp är mer representerad än någon annan. Vällingbyborna är kanske bara allmänt dåligt uppfostrade? Eller helt enkelt dumma i huvudet? Trött blir man iaf. Men det är kul att skratta åt dem som kommer rusande nedför trapporna trots att man tydligt hör att t-banan är på väg bort. Hur kan de ens få för sig att de ska hinna? "Idioter... varför finns det inga kvoter...?" Jaja, nu fick jag iaf spy lite galla över det.


090511

Måndag igen. Jag gillar inte riktigt de här långa måndagar då jag "jobbar" 8.30-18.30, fast å andra sidan klagar jag inte när jag slutar 14.00 på fredagar, iaf inte om jag inte måste befinna mig på mitt riktiga jobb kl 15.00...

I lördags blev det lite fest hemma hos Fredrik. Igår tog vi det lugnt och kollade på fotboll på dagen innan vi åkte hem till hans föräldrar där vi åt grillat och tårta, väldigt trevligt. Sen var jag tvungen att åka hem till Tilda, kan ju inte sova borta mer än en natt i taget, lite trist ibland. Men hon blir så himla glad när man kommer hem, det är mysigt. Min lilla gris...

Igår kväll försvann Tilda spårlöst, i min lilla lägenhet på 25 kvm... Efter väldigt mycket letande och ropande hittade jag henne instängd mellan ytterdörren och innerdörren. Jag fattar inte hur jag kunde stänga där utan att se henne.




Tycker inte ni oxå att det är lite väl många dagar till löning?

090508

Jag vet inte riktigt vad som hänt med mitt bloggande. Förut var jag ju helt beroende av bloggen, blev nästan knäpp av att inte få skriva av mig. Men den senaste tiden har jag inte ens satt på datorn när jag kommit hem. Det har faktiskt varit rätt skönt.

I söndags hade jag kalas, elva pers i min lilla lägenhet, men det var trevligt. Det blev kladdkakor, grädde och jordgubbar. När alla hade åkt hem och Fredrik åkt till jobbet mött jag upp Annika i V-by. Hon har ju äntligen kommit hem! Köpte kort på Sats gjorde honoxå, så nu kan vi förhoppningsvis träna tillsammans ibland (jag ska bara pallra mig dit igen först...).


I tisdags jobbade jag, det gick bra, men var sjukt trött där på kvällen. I förrgår åkte jag hem till Fredrik och kollade på fotboll, för den vill man ju inte missa! ;) Det var faktiskt rätt spännande in mot slutet.

Nu är det äntligen fredag och jag har inga större planer för helgen. Men det är någon som fyller 30 på söndag så han får nog räkna med lite besök då.
 

Nästa vecka är det party med praktikplatsen inplanerat och veckan efter det är det väl långhelg? Trevligt värre. Den 23:e har jag anmält mig till ett litet extrajobb på praktikplatsen, kommer att jobba på deras "vårvimmel" på Skansen. Det var väldigt bra timpenning och en rätt så kort dag, så det blir nog bra.

Nu vill jag nog att klockan ska bli 14...

Eddie

Gaaaahhh! Eddie Izzard kommer till Sverige! Vill jag gå eller vill jag gå!? ;D Men måste det va så j-a dyrt?

Lista

Jag ansåg mig utmanad av Ida. Så här är den:

1. Hur gammal är du om fem år? 32, hemska tanke...

2. Vem var den sista du träffade? Mamma, lunchade med henne.
3. Hur lång är du? 1.69
4. Vilken var den senaste film du såg?
Never been kissed, igår kväll.
5. Vem ringde du senast? Annika

6. Ditt senaste sms och till vem? Till Fredrik, stod typ bara gomorron och puss och att jag hoppades att Metallicakonserten skulle bli av ikväll.                                                                 
7. Vad är helgens planer? Jag vet inte riktigt ännu, men Fredrik fyller ju 30 så jag hoppas ju att jag får va med på något roligt. ;)
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms är väldigt smidigt. Men när man messar fram och tillbaka massor med gånger i sträck så är det kanske smartare att ringa upp istället, om man orkar... Det dumma med sms är att man ibland kan tro att ens mobil gått sönder om man inte får något svar, hrm...
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? De gifte sig, skiljde sig, flyttade ihop igen och sen flyttade de isär.
10. När såg du senast din mamma? 5 min sen?
11. Vilken ögonfärg har du? Blå

12. När vaknade du idag? 06.00
13. Har du någon gång hittat en katt? Ja, lite här och där i lägenheten kan man hitta henne.

14. Vilken är din favoritplats? Ställen där jag inte är ensam.
15. Vilken plats föredrar du minst? Hemma ensam (bara skönt enstaka stunder, men jag ogillar min lägenhet), skrikiga miljöer.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Vet inte om jag orkar tänka så långt.                
17. Vad skrämde dig som barn? Döden.
18. Vem fick dig att skratta senast? Tilda, knaskatt...
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Njae, ägde väl en eller två tror jag. Televinken ;) Men de är nog slängda nu.
20. Har du stationär eller bärbar dator? En bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Trosor                                                                  
22. Hur många kuddar har du i sängen? Två, men jag sover bara på en..

23. Hur många landskap har du bott i? Två tror jag, eller är det tre? Vet ju inte riktigt vart gränserna går där mellan södermanland och uppland. Men det är nog två gissar jag.
24. Har du någon gång spytt på någon? Bara som bebis i så fall.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor
26. Är du social? Ibland, är väl lite blyg av mig.
27. Vilken är din favoritglass? Choklad
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala av lån, lägga handpenning på en ny bostad och resa.
29. Tycker du om kinamat? Japp
30. Tycker du om kaffe? Ja!
31. Vad dricker du till frukost? Kaffe
32. Sover du på någon särskild sida? På mage, med armarna under kudden.
33. Kan du spela poker? Njae, har väl spelat några gånger men har ingen större koll.

34. Tycker du om att mysa? JAAAA!
35. Är du en beroendemänniska? Ja, jag är nog det.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Japp, min "svärmor"... och så finns det en på min praktikplats som också fyller samma dag.
37. Vill du ha barn? Ibland. Kan man beställa en som inte skriker?

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och turistspanska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, när mamma och jag var med i en bilolycka.j
40. Föredrar du havet eller en pool? När vi var i Grekland i somras var det mycket roligare att bada i havet (förutom den dagen det blåste in en massa skräp...) för man flyter 1000 ggr bättre där än i poolen.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Nöjen, kläder, hud- och hårvård och liknande. Allt utom räkningar.

42. Äger du dyra smycken? Jag har precis upptäckt att mitt dyraste smycke är försvunnet. ;( Det var en guldring som jag fick av mamma och pappa när jag konfirmerade mig. Hittar den ingenstans.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Fläskfilé med linser och kikärter. Mamma hade tagit med matlåda till mig.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Lilo
46. Välj ett ärr på din kropp?
.........                                                                                               
47. Vad har du för ringsignal? Stockholm Calling, Sophia Somajo
48. Har du kvar något klädesplagg från när du var liten?
Nä, jag hade en rosa kofta framme ett tag, men jag vet inte om den slängts. Allt annat har nog mamma gjort sig av med.          
49. Flirtar du mycket?
Nej, jag är sämst på sånt.
Vad hände med 50? Haha!
51. Kan du byta olja på bilen? Bil? Vad är det?.
52. Har du fått fortkörningsböter?  Va?
53. Vilken var den senaste bok du läste?
Tror att det var någon av Karin Alvtegens böcker, sjuuukt spännande!
54. Läser du dagstidningen? På nätet

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nix
56. Dansar du i bilen? Vilken bil. Lyssnar på musik i t-banan iaf.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? En av stationerna som finns på tvn.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Noterade att friskvårdsfakturorna var inlagda.

59. När var du i kyrkan senast? Jaaa du... Det var nog i början av förra året när vi skulle lära känna varandra i klassen och hade fått en massa uppgifter. Då var vi inne i en kyrka på Söder för att leta efter lite info.
60. Vilka personer utmanar du: Alla som vill!