Inte många timmar kvar nu

Blev ingen dejt med Jossan igår, hon blev sjuk. Men jag träffade Sara istället och höll henne sällskap innan hennes tåg till Gävle gick. Mycket trevligt. Sara bjöd sin fattiga vän på fika, vilket hon inte hade behövt, men är man SuperSnällaSilverSara så är man... ♥

Jag la ut min lägenhet på Blocket igår kväll. Imorse hade jag över hundra mail i inboxen. Har försökt att sålla ut de intressantaste och till och med mailat en tjej som verkade intressantast av dem alla. Men jag tycker synd om alla som verkligen verkligen behöver lägenheter, önskar att jag hade flera. Hoppas allt går smidigt iaf, jag är inte så bra på sånt här.

Ikväll blir det fest här. Fredrik lyckades prata till sig två mikrofoner till X-boxen billigt häromdagen, så vi hoppas på mycket Lips och BandHero ikväll! Alla slutar dock jättesent så jag ska åka in till Fredriks jobb och hänga i baren eller något och tigga till mig lite mat. Trist bara att hänga själv, men men. När kockarna slutar åker vi hit och sen kommer servitriserna efter. Så nu ska jag ta och dammsuga en sista gång här (det behövs alltid två vändor med dammsugaren för det kommer alltid fram saker i efterhand...) och plocka lite sen blir det dusch och piff. Än så länge är det iaf gott om tid. Men vad fan ska man ha på sig?

Nyårslöftet blir att gå ner i vikt, klyschigt va!? Vi fick en hallspegel häromdan och nu ser man verkligen hur mycket man gått upp de senaste månaderna... Kuuul... Jag skyller på all stress, så det så. Jaja, hoppas min pojkvän älskar mig ändå för jag känner mig inte snygg nånstans just nu. Det blir till att börja pallra sig till gymmet, synd bara att jag inte gillar Sats Liljeholmen... får tvinga mig dit ändå. På den arbetsplatsen där jag blivit erbjuden en visstidsanställning fanns annars träningsmöjligheter, det låter ju oxå intressant.

Gott Nytt År nu alla! Puss å Kram så ses vi år 2010! 

Tisdag

Europe-konsert igår, väldigt trevligt. Bäst var självklart de gamla låtarna som jag kände igen, men det fanns även andra som var bra. Nu önskar jag innerligt att nästa konsert blir Thåström, men då måste biljetten va gratis. Får se om det går att ordna.

Det blev spontan vinkväll i Sätra i söndags då jag och Elin passade på att umgås när pojkarna var ute och slirade. Sen kom de hem och slirade lite till innan jag höll på att somna på soffan och vi tog en taxi hem strax före tre. Kenneth och Elin hade fortsatt att parta till 5, så kan det gå när man är barnfri för en gångs skull. ;) Fredrik dansade för oss under kvällen, jag måste lägga upp filmen på fejjan sen, haha!

Idag har jag gjort massor. Var och lunchade med Lilo och Cissi och tittade dregglande på när de shoppade järnet. JAG VILL OXÅ! Monki hade en del fina saker väldigt billigt. Sen var det jobbintervju, jag tror den gick bra.

När intervjun var klar åkte jag till H-by för att hämta mina soffbord (satsbord). Jag trodde att alla tre skulle gå att frakta i en IKEA-kasse, men oj vad fel jag hade. Snälla mamma och Jimmy kom och hämtade mig, mina bord och en massa andra saker (Fredrik kommer bli galen på mig...) och körde mig "hem". Det är så himla fint här nu, ja dvs om man bortser från alla grejer som ska slängas eller ställas ner i källarförrådet. Mamma bjöd mig och lillebror på middag på sushistället i centrum. Vi har aldrig varit där tidigare, och det visade sig vara ett jättebra ställe. Maten var väldigt god. Mamma och jag åt kyckling teriyaki och Jimmy åt sushi.

Resten av kvällen har jag bara städat och fixat. Fredrik och jag skruvade ihop två Malm-byråer igår, så nu har jag fått en låda till! ;D Måste se till att lägga ut en annons om min lägenhet snart...

Imorrn ska jag köpa lite dricka till nyår och så ska jag träffa Jossan!

Det var det

Så var julen över. Jag blir alltid lite förtvivlad framåt julaftonskvällen när jag inser att dagen är över, väldigt jobbigt. Jag tror att det beror på att jag vill ha tillbaka den där magin som fanns över julafton när man var yngre. Men det är ju självklart en väldigt rolig och mysig dag ändå, en av mina favoriter. ♥

I onsdags var vi hemma hos Fredriks föräldrar på middag. Sen blev det lite julklappsutdelning där alla fick julklappar utom Fredrik. Det brodde inte på att han varit dum i år utan snarare på att vi var tre personer som inte skulle vara med på julafton.

På julafton åkte jag till H-by, hämtade min hyresavi (God Jul Linda) och sen gick jag upp till mormor och morfar. Efter middagen kom tomten, han hade skägg i hela ansiktet och bröt lite på norska till en början. ;) Julia konstaterade att nästa år så kanske lilla PeiPei (min nytillkomna kusin, även kallad Josefin) är den som får flest julklappar och inte hon själv. Jag tror att hon längtar väldigt mycket efter sin lillasyster och jag ska självklart va på Arlanda och möta när de landar, var ju jätteroligt att göra det den gången då de hade hämtat Julia.

Igår var vi förresten på bio med Fredriks föräldrar och såg Luftslottet som sprängdes. Den var väl helt ok, men någonstans i mitten av filmen höll både Fredrik och jag på att dö för att den var så himla seg. Kan tänka mig att böckerna är bättre, men jag kommer nog inte ta mig för att läsa dem.

Och vad gör man nu då? Funderar på att åka till Liljeholmen och kolla lite på rean, men orkar man slåss med folk? Ska dammsuga och plocka lite i lägenheten oxå. Fredrik jobbar idag och imorgon så jag ska väl ta det lugnt och mysa med lite filmer tror jag. På måndag blir det Europe-konsert, otippat va!? ;D Ska bli skoj, fast jag känner väl bara till tre av deras låtar. Konsert är nästan aldrig fel, är lite sugen på Thåström i februari, tror jag att det var. Synd bara att man är så fattig. Men som det ser ut just nu har jag iaf jobb från mitten av januari och ett par månader framåt. Skulle jag lyckas hyra ut min lägenhet oxå så skulle det ju se mycket bättre ut ekonomiskt. Nu betalar jag över 3000 kr i månaden för INGENTING! Känns inte bra alls. Håller på att kolla upp vad som gäller hos min hyresvärd och så.

2 dagar kvar

Fy fan vad jag är glad över all snö som är överallt. Sååå mysigt! Idag är det dock väldigt kallt ute, men man får klä på sig ordentligt helt enkelt. Jag hade mina höststövlar till jobbintervjun så jag frös en aning på dit- och hemvägen, går jag ut mer idag får det bli vinterpjucks!

Jag tror att intervjun gick bra, det kändes så, men det vet man ju aldrig. Igår ringde ett annat företag och ville att jag skulle komma på intervju nästa vecka, på ett jobb som jag inte ens hade sökt, ja tack!

Fredrik har lämnat en spritspåse med mintchokladmousse i kylskåpet... jag vet inte om det är så jättebra... men chokladmousse är väl supernyttigt va? Gaahhh, det är ju så jädrans gott! ;D

Imorrn blir det lite "lill-jul" hos Fredriks föräldrar och sen är den stora dagen! Ni kommer väl ihåg att jag alltid vaknar typ jättetidigt på julafton? Haha, får se hur det blir i år. Kanske bara bra om vi sitter och kollar på film halva natten så att jag inte orkar gå upp förrän bortåt 10-tiden. Kanske lite tidigare, för jag tänkte hinna till min lägenhet och kolla posten och så innan jag ska vara hos mormor och morfar. Världens bästa mormor och morfar, jag fick en examenspresent av dem som gör att jag iaf klarar av mina räkningar den här månaden. Jag blev ju helt gråtfärdig av lycka.

Död?

Läste precis på expressen.se att Brittany Murphy ska ha dött... Vad kan ha hänt? Riktigt tråkigt om det är sant, jag gillar henne.

Idag har jag varit i H-by på kalas. Sen var jag i min lägenhet en sväng. Den var typ insnöad... Alla räkningar hade inte ens kommit, jävligt störande. Blev iaf glatt överraskad av ett litet julkort som låg i brevlådan, sånt värmer verkligen när man känner sig lite deppig och orolig inför framtiden. ;)

Seg

Man blir lite bakis när man dricker vin och bubbel tio timmar i sträck...

På tisdag ska jag på en andra intervju till tjänsten jag intervjuades för igår, än finns det hopp.

Tjohoo!

Intervjun gick hyfsat tror jag. Ibland ska man kanske inte vara 100% ärlig i alla frågor, men men. Hon sa iaf att hon skulle presentera mig för kunden, så får vi väl se om jag får komma på ytterligare en intervju.

När jag kom hem var Fredrik fortfarande hemma. Men han hade smitit ut medan jag var borta och åkt till Fruängen och köpt rosor och bubbel till mig! Så nu har jag lite dåligt samvete för att jag pikade honom om det igår, men han sa att han planerat det hela tiden men att han var lite osäker på vilken dag det var. Och det är väl jag med, tar vi examen idag eller var det det vi gjorde igår, eller i förrgår? Idag är det avslutningslunch och sen är det ingen mer skola alls! Sjukt glad blev jag för presenterna iaf.

Var i skolan imorse för att fixa kopior på alla mina intyg och betyg eftersom det stod i mailet från rekryteraren att jag skulle ha dem med mig. Sen frågade hon inte ens efter dem, så jag kunde ha sovit en timme längre imorse. Men nu har jag ju iaf lite kopior inför ev kommande möten.

Nu ska jag snart ta t-banan till Rådhuset och möta upp klassen. Säkert sista gången man ser vissa. Men jag hoppas att man kommer hålla lite kontakt med de flesta.

SKÅL för mig! ;D

Tomorrow

Intervju imorrn. Bye bye sovmorgon... Men oj vad glad jag skulle bli om jag kunde få det här jobbet. Det är en visstidsanställning med sämre lön än vad jag egentligen vill ha, men då skulle jag kunna slappna av ett tag. Så håll tummarna för mig imorrn kl 10.00.

Kl 14.00 är det avslutningslunch. Det verkar dock råda lite blandade känslor i klassen då en del betyg var lite "oväntade"... Men jag är nöjd med exarbetesbetyget, även om lärarnas motivation var rätt så icke existerande. Dock hade jag velat fixa till några gamla betyg i någon enstaka kurs, men det är inget som går att göra något åt. Allt som allt är jag nöjd och rätt stolt över mig själv för att jag klarat de här två åren så bra, trots vissa motgångar och trots att jag redan pluggat alldeles för länge (ser inte fram emot att betala tillbaka csn-pengarna).

VG

Vi fick VG på rapporten! Yey!

Hörde förresten att vissa fått champagne och blommor av sina pojkvänner för att vi tar examen, vad är det för fusk? Mamma har sagt grattis iaf, mycket mer än så har inte hänt. Men nu har jag en titel, fan vad grymt! Fast den närmsta tiden blir väl titeln snarare arbetslös...



Min pojkvän kommer ju iofs hem med mat till mig ganska ofta... så jag ska väl inte klaga... ;)

Bara bra

Det gick ju alldeles förträffligt idag. Vår lärare var helt överväldigad. Känns jättebra och nu kan man pusta ut lite inför imorrn då vi får synpunkter och förslag till ändringar på våra rapporter. Hoppas att det bara är småsaker som behöver ändras eller kompletteras, så att man slipper sitta hela dagen. Och så vore det ju kul om vi fick ett VG, men det är kanske att hoppas på för mycket.

Ska nog lägga mig och vila en stund nu. Man blir helt slut av att sitta och lyssna hela dagen. Sen får vi se vad som händer, alternativen är nog promenad, Band Hero (sjunger bara när Fredrik inte är hemma, askuuul!), bullbak, städa, eller bara tv.

English please

Hmmm... Should I apply to a job where English is requested? Am I good enough...?

Scary shit...



Men jag kollade precis på Bridget Jones, så jag borde ha koll på språket. ;) Äääälskar de där filmerna!

Josefin

Jag glömde ju en sak....

JAG SKA FÅ EN KUSIN TILL!

Jätteglad är jag! Hon heter Josefin och beräknas komma i mars-april. Nu kanske man inte behöver känna bebis-hetsen på ett tag... Jag vet ju att mamma och mormor gärna ser ett litet barnbarn/barnbarnsbarn, men jag känner mig inte riktigt sugen ännu. Men det ska bli kul med fler barn i släkten!

Snart över

Ujujuj, nu är det inte långt kvar här i skolan. Imorrn väntar redovisning och opponering på en av de andra grupperna. Sen är det bara finslip och feedback på torsdag. På fredag väntar examenslunch och sedan är jag alltså utbildad löneekonom. Känns som att de här två åren gått sjukt fort.

De senaste veckorna har jag dock inte varit särskilt rolig att ha att göra med. Fler än få har råkat ut för mina utbrott... Stress och frustration, ja... Hoppas jultomten levererar ett jobb nästa fredag.

Det är tråkigt att vissa nära och kära inte verkar förstå att man kanske behöver lite sällskap och annat att tänka på under t ex nästa vecka. Vi pratade om julbaka och göra godis, men sen blev det inget viktigt eftersom det redan fanns bullar, fast det kanske inte riktigt var hela grejen, iaf inte för min del, från början. Nu har jag fått en massa saffran så jag ställer mig nog och bakar någon dag ändå. Skulle vilja göra knäck oxå, men vi får se.

Helgen som var var jättemysig, även om fredagen inte blev fullt så party som vi hoppats. Nästa helg ska Fredrik jobba, så jag får väl kanske spara lite bullbak till dess. Ingen som vill komma och hjälpa till eller bara dricka glögg eller något?

Idag fick min lillebror en lägenhet, inte alltför långt från oss. Värsta bra, nu ska jag bara ha ett jobb så har vi båda fått de bästa julklapparna.

Igår hade Fredriks föräldrar inbrott i sitt hem. Inte särskilt kul så här i jultider, eller ens någonsin. Lyckligtvis verkar det inte som att tjuven/tjuvarna fick med sig så mycket, men det är ju alltid obehagligt när någon inkräktar på ens privata sfär.

Nu måste jag engagera mig mer i det sista i grupparbetet. Som sagt, redovisning imorrn!

Fredag

Inom ett antal timmar är näst sista skolveckan avklarad. Känns konstigt, skönt och jobbigt på samma gång. Den här veckan har varit sisådär. Jobbiga saker händer alltid när man minst behöver dem, som om man nånsin behöver jobbiga saker.

Idag ska jag dricka vin och förhoppningsvis sjunga lite tv-spel. Står en baginbox och väntar på mig därhemma, så det ska nog gå bra. ;)

Jag förstår mig inte riktigt på vissa människor. Har alltid känt ansvar och engagerat mig, men nu är det avslutat. Trött på elaka energitjuvar.

9 dec

Sitter i skolan och försöker skriva ihop det jag ska säga på redovisningen nästa vecka. Det går riktigt trögt och alla i gruppen verkar rätt sega. Nu är iaf rapporten inlämnad, vilket är skönt, dock har vi hittat lite grejer i efterhand som vi kanske hade velat ändra på, men men.

Längtar till fredag, julbord och vin.

..........

Fy fan vad jag är less på det här! Skönt att skiten ska in imorrn...

Har iaf haft en väldigt trevlig fredagkväll och en jättemysig helg! ;D Tur det!

Det där med julgran...

Hör ni till de som springer och köper en gran så fort första advent närmar sig, eller kanske ännu tidigare? Eller är ni, som jag, uppväxta med traditionen att man klär granen kvällen innan, eller på, julafton?

Jag är nästan i chock över dem som redan har tomtar och full munderad gran hemma. Men samtidigt är jag jävligt avundsjuk. Jag älskar ju julen, och vad vore bättre än att få ha den ända från första advent och in i januari till 13 januari (20:e Knut)? Vilken lyx!

Jag är äckligt traditionsbunden när det gäller julen. Schemat ska alltid vara det samma. Fatta vad jobbigt att sluta jobbet ca 14.45 på julafton, komma till mormor runt 14.55 och KASTA i sig fika för att hinna se Kalle kl 15.00 just för att "det är tradition". Och det är ofta bara jag som sitter där i soffan och glor, trångsynta, traditionsbundna jag.


Mormor och morfars gran förra året, klädd dagen före julafton

Å andra sidan vet jag folk som plockar ner alla julsakerna innan annandagen ens är över, det är väl underligt!? Eller?

Här hos Fredrik har jag tjatat till mig att få hänga upp två adventsstjärnor, han är inte så mycket för sånt där. En gran skulle dessutom inte få plats. Men han överraskade mig med belysning till balkongen för några veckor sedan, eftersom jag pratat lite om att det borde man minsann ha. ;) Tänk att han uppmärksammar sånt man säger ibland, iaf när man inte pratar om städning och disk och sånt.

I mitt nästa hem ska jag ha gran, så det så. Och jag borde för en gångs skull försöka sluta vara så nedrans trångsynt när det gäller traditioner och se till att plocka fram den i advent så jag får njuta länge länge...


2 dec

Ångesten börjar bre ut sig över oss i klassen som ännu inte lyckats få jobb. Jag kan inte längre somna på kvällarna och jag är alldeles för ofta på dåligt humör, inte särskilt kul när sådant går ut över dem man tycker om, både hemma och i skolan. Fasiken att man inte hamnade på en praktikplats som hade rekryteringsbehov. Det är så de flesta i klassen som fått jobb har lyckats.

Annars händer tyvärr inte så mycket här. Jag går mest och längtar till helgerna då det är roliga saker inplanerade. Samtidigt önskar man att man kunde stoppa tiden ett tag...

Usch vad jag gnäller... Man får väl tänka att det alltid finns de som har det värre.