Söndagkväll

Imorrn är det säsongsstart för OTH i USA, yey! Jaaa... man kan inte tro att jag e 26... haha. Det roliga är att jag glömmer bort det rätt ofta. Har fått för mig att 83:orna är 23... så då är jag ju alltså 24... Inte lätt det där, det går ju så fort.



Lyssnar på Kristian Antillas "Din kärlek". En ny favvo! Försökte hitta en video eller iaf texten här på nätet så ni kunde få höra/läsa, men den fanns inte. Men fin är den, tro mig.

Pratade med Elin förut. Hon är nu på plats i Finspång och planerar att komma till Stockholm någon gång i oktober. Ska bli sjukt kul! Synd att vi inte har något Schmäck här...

Kors i taket!

Linda lagar mat! ;) Ja, det händer extremt sällan. Jag brukade älska att laga mat, men det är lixom inte kul i ett minimalt skit-kök och utan folk att laga till. När man bodde hemma kunde man ju iaf laga åt familjen... Borde ha middagar med kompisarna oftare tycker jag. Iaf så blev jag nu inspirerad av en känd bloggerska... så det blev detta:


Kantareller


Bacon


Och en klar favvo, Haloumi!


Tadaaa! ;)

Tror ni min kock hade blivit imponerad? Haha! Kanske inte, men gott blev det!


Har även varit inne på att baka kanelbullar ett tag, men det har inte blivit av. För vad ska jag göra med en massa bullar? Äta upp allihopa? Låter inte som en bra idé... Mitt lilla frysfack är ju redan fullt... Bullfest? Jag vet inte. Lägger väl det på is till julbaket om några månader, ingen jul utan lussebullar!

Mys

Det går väl sisådär med pluggandet, eller typ inte alls rättare sagt. Men det är ju alltid så för mig.



Har iaf fixat det där busskortet nu, och handlat lite mat och sånt. Hoppas csn-pengarna kommer i början av veckan, för nu är det tomt på kontot.

Blev lite avis när jag läste Blondinbellas blogg. Iofs så skulle hon oxå plugga, men sen var tydligen söndagsmys som gällde i form av middag och bio. Fast jag ska väl inte klaga, för i så fall hade jag ju måndagsmys i måndags. ;)

Seg söndag

Sov väldigt dåligt inatt, det gick lixom inte alls. Så nu är jag fruktansvärt seg.

Idag måste jag ta itu med ekonomiläxan. Vore bra om jag hade gjort klart alla uppgifterna och läst igenom tre kapitel till imorrn, får väl se hur det går. Det blir ju heldag imorrn, vilket är asjobbigt, man brukar alltid va helt slut i huvudet efter en heldag med Birgitta. Men den här gången har vi ju faktiskt valt det själva för att få va lediga på tisdag.

Måste gå och införskaffa ett busskort oxå, mitt går ut idag. Lika bra att ha lite framförhållning för en gång när jag hade planerat att köpa kort i t-banekiosken på morgonen så satt det en skylt där där det stod "Kommer strax", inte så populärt om man har ett tåg att passa... Så fort csn-pengarna kommer ska jag byta in 30-dagarskortet mot ett studentkort, så sparar jag en del pengar.

Ironic

Jag igår, efter att Cissi berättat om sin personalfest som var i fredags:

"Eeehhh... ok... Nu vill jag aldrig låta en pojkvän gå på personalfest..."

Några timmar senare kommer ett sms från Fredrik:

"Det e kräftskiva på jobbet imorrn."

Någon däruppe gillar verkligen ironi...haha!
;P

080830

Hallå!

Idag har jag varit lite mer produktiv. Har hunnit med både tvättstugan, varit ute med Tilda och sen oxå gått en promenad med Cissi. Pluggandet har jag dock skjutit lite på, men det är ju en dag imorrn oxå.

Känner mig lite hängig... ingen lust att bli sjuk... ;(

Sova ensam


Känner mig ensam ikväll. Har försökt mysa till det lite med ljus och te, men det blir nog sängen snart. På tv visar de jordens sämsta film, Flood. Började titta på den nån gång förra året men orkade aldrig kolla klart för den var så fruktansvärt dålig, usch ja.



Jaha, nähä... gonatt då... Ingen lust att sova själv juh, fan.

Gos

Nähä, inte mycket vettigt gjort idag. Vad är det för mening med att va ledig när alla andra är så busy...?

Mamma kom hit på eftermiddagen med en flaska vin, souvlaki och saganaki! Gott! ;) Sen fick jag slinga hennes hår oxå, tror det blev rätt bra, som vanligt.

Nu på kvällen har jag mest gosat med min mysiga katt. ♥




Ursäkta mig men...

...det är en katt i mitt skafferi...


Jag fryser

J-a pissväder...

Längtar tillbaka till värmen.








Nuts...

Läste förresten på expressen.se nyss om att det råkat bli ett fel i ett recept i tidningen Matmagasinet och att detta i sin tur hade gjort folk sjuka. I ett recept på äppelkaka skulle man haft i 2 kryddmått muskotnöt, men det hade blivit något fel så istället stod det 20 muskotnötter...

Men ärligt...

Är muskot gott!? Inte ens i närheten...

Verkar det logiskt att man ska ha 20 st i EN kaka!? Knappast... Man behöver väl inte va Einstein för att lista ut det...

Jaja, det är underhållande, men en aning läskigt att folk kan va så korkade... Värsta nötterna... ;P


New stuff

Tror jag sa något om att jag skulle sova idag efter skolan, but nooo... Tog en sväng till Skanstull när jag hade slutat. Var tvungen att köpa ett par leggings på H&M för de jag hade på mig ville inte sitta kvar, haha. Vill ju inte gå med rumpan bar mitt på stan lixom...

Till mitt hem införskaffades dessa:




Fina va!? Om ni nu kan se vad det är... hehe!

Bra att jag prioriterar prylar framför räkningar, eller hur? ;P Visst känns det tryggt att jag ska bli ekonom? Men urgulliga Katarina skrev iaf ut mina csn-papper hemma hos sig och hade med sig dem idag, så nu ska snart pengarna va på väg.

På vägen hem mötte jag upp mamma. Vi hämtade mormor och åkte och tog en fika för att hon skulle komma bort från oväsendet hemma på gatan, de håller på och drar in fjärrvärme där. Jag provade ett par skinnjackor, är lite sugen på att skaffa mig en... men jag har inte bestämt mig ännu. Sjukt kallt idag på eftermiddagen iaf, så jag vill iaf skaffa ett par stickade koftor eller tröjor. Har hittat en jättefin lång polo på Sisters, får se om jag slår till på en sån senare.

Någon timme efter att jag kommit hem kom morfar över och hjälpte mig med den rosa grejen här ovanför. Det blev lite krångligare än vi väntat oss, plus att han fick åka iväg och bogsera hem en granne mitt i allt. Men nu är det klart! Jag har världens bästa mormor och morfar! ;D

Imorrn MÅSTE det bli tvättstugan! Fast det blir nog inte första passet...

Jag är trött, men även glad! :D Och lite kär... ♥

4,5 timmar

Snart är det helg! Bara 4,5 timmar kvar! ;)

Men jag är väldigt väldigt trött, går och lägger mig för sent och sen går jag upp väldigt tidigt för att jag tycker om att ta det lugnt på morronen.

Tyckte att jag fick för lite lön från Ica den här månaden. Har tittat närmare på lönespecen och konstaterat att det står semesterlön 63 kr... Det låter extremt lite. Visst, jag hade bara en betald semesterdag, men de brukar ju va på runt en 1000-lapp. Måste kolla upp det där. Skulle ju iaf bli ett antal hundralappar mer i slutändan om jag har rätt.

Nähä, får väl leta reda på något att ha på mig. Blir nog tvättstugan imorron bitti, vill helst bara sova när jag kommer hem sen, fast det är ju inte alltid det blir så.

Planering

Har kollat lite närmare på schemat nu, och det ser ju faktiskt helt ok ut. Dock hoppas jag att projektarbetet i höst är ett grupparbete! Vi har sjuuukt mycket avsatt tid till det, och det blir lätt att man gör annat om man inte har en grupp att vara lojal emot. Dock gäller det att man hamnar i rätt grupp...

Fortfarande inte pluggat, får nog bli i helgen... Anledningen är att mina böcker inte har kommit ännu, svårt att göra uppgifterna utan textboken som stöd. Känner mig lite tom i huvudet efter sommarlovet, är ju så mycket annat skoj som snurrar runt därinne... ;)

Onsdag

Var heldag i skolan idag, men den blev faktiskt inte så jobbigt som man hade väntat sig. Juridik på en lagom nivå är ju ganska intressant, och föreläsaren var bra så man tröttnade inte. Åt lunch på videobutiken (kommer inte ihåg vad den heter) med Desirée, Viktoria, Malin och Katarina. Sen försökte jag och Katarina få ut min studieförsäkring ur datorn, but nooo, skrivaren krånglade. När vi kom ner till aulan igen hade några puckon från en annan utbildning snott våra platser, så j-a dålig stil, men nu vet vi vad som gäller de kommande gångerna.

Fick sluta redan 14.30 trots att det stod 16.00 på schemat, ingen av oss protesterade. Jag gick en sväng till Götgatsbacken och kollade lite. Sen åkte jag till Vällingby där jag hittade samma kalender som fanns i Skärholmen, kanske inte exakt den jag ville ha, men samma modell. På vägen hem var det förseningar så jag fick vänta i en kvart på t-banan.

Jag är sååå trött, och har fortfarande inte gjort läxan till imorrn. Så här kan det inte fortsätta i höst. Det får väl bli lite mjukstart denna och kanske nästa vecka, men sen måste jag försöka ligga ett steg före, men vi vet ju hur sånt brukar gå...

Imorrn är det 4 månader... ♥ Tänka sig... ;)
    

Andra bra grejer imorrn är att jag slutar kl 12 och att det är clubdag på H&M, dessutom är det SOFO-kväll med modeparad på söder, fast jag måste nog ha tvättstugan på kvällen... annars måste jag börja gå naken... eller så skjuter jag på det ännu längre och tar det på fredag... gaahhh!

Gonatt

Å vem är fortfarande vaken? Jag... inte bra alls. Har tänkt va på skolan i god tid imorrn eftersom vi ska va i aulan.

Vet ni hur mycket bröd jag slängde på jobbet i söndags? En hel j-a sopsäck! Och det var fullt ätbart bröd. Det va allt bake-off bröd som var kvar efter att vi i personalen fått ta det vi ville, bullar, wienerbröd, baguetter, frallor, mm. Är det inte lite synd egentligen?


Tilda är lite spattig ikväll, tror hon saknat mig inatt. Det är ganska kul när hon är på bushumör, så länge det inte är när man ska sova...

Hade ett missat samtal på mobilen tidigare ikväll, tror att det var Elins syrra. Har typ lovat att hon ska få sova här en eller två nätter när hon ska på kurs. Borde ju inte va några probem tycker jag, annars får jag väl skicka bort henne till Jimmy istället, haha!

Känns som måndag idag

Hallå där! ;)

Igår åkte jag in till stan på dan. Blev inte så jättemycket shopping, en kortärmad kofta och ett gäng armband från H&M, nagellack och solpuder från Åhléns och sen den där jättespännande boken från Akademibokhandeln såklart. Det gör verkligen ont att köpa studentlitteratur, ajajaj...

När jag fått nog i stan åkte jag hem till Fredrik. Vi bestämde oss för att ta en sväng till Skärholmen innan vi skulle till Heron City för att äta och gå på bio. Det blev O'learys och Arkiv X. Filmen var rätt så bra, lite seg för bio kanske, kändes mer som en "hemmafilm", eller hur man nu ska förklara det.



Efter bion tog vi bussen till Skärholmen, sen gick vi hem därifrån, sviiinkallt! Väldigt jobbigt det där, är ju ändå hyffsat varmt på dagarna än så länge, men nätterna är ju inte ens i närheten av sköna. Bara om man är inomhus... Å e man två i en 90-säng blir det aldrig kallt... ;) hihi!

Hittade en snygg kalender i bokhandeln i Skärholmen, dum som jag var så köpte jag inte den... ville kolla på Ordning & Reda först... Och det gjorde jag idag, men deras var ju urfula och dubbet så dyra. Får väl ta mig till Skärholmen igen nån dag, eller ev kolla om den kan finnas på typ Svanströms. Fanns inte på Akademibokhandeln iaf.

Idag började skolan igen, och det var bara pang på på en gång. Härligt... Våran lärare tyckte vi skulle göra uppgifter över helgen... Mmmm... Tur att jag är ledig fredag-söndag då. Slutar 12 på torsdag till och med, yey! Dessutom la vi om schemat för nästa vecka så vi har heldag på måndag och är lediga på tisdag, istället för två halvdagar.

Efter skolan mötte jag upp mamma och hennes pappa. Shit asså... en gammal gubbe som bott i en liten stad med en grinig kärring hur länge som helst. Han var som jag kommer ihåg honom, fast värre... älskar att prata om sig själv, knappt något intresse alls för sina barnbarn. Dessutom är han väldigt rasistisk i sitt språk, ytterst pinsamt. Stackars mamma som måste umgås med honom ett antal dagar till...

På vägen hem från stan hade jag världens migrän och trodde jag skulle kräkas på t-banan, men det gick bra. Fast jag är väldigt trött... Imorrn är det heldag, 9-16, i aulan... Hoppas det är en bra lärare, annars blir det jobbigt.

Måndag

Godmorgon!

Idag är det löning och jag tänkte bege mig in till stan för att shoppa lite grejer inför skolstarten. Ska bl a köpa en bok om affärsjuridik, hoppas den är roligare än vad titeln låter... Måste fixa en kalender oxå, hade ingen förra terminen. Det funkade ju, men ibland var man förvirrad, så nu tänkte jag va lite mer organiserad.

Senare ikväll tänkte jag bjuda Fredrik på middag, får väl se vad det blir. ;)

Anonym i tofs

Hemma igen. Skönt.

Idag har jag kommit på att kunderna inte känner igen mig när jag har håret uppsatt. Har ju det oftast inte utsläppt nu eftersom jag hatar att det inte är långt. Men idag hade jag ändå det och helt plötsligt fick jag höra kommentarer som "oj, dig har jag inte sett på jättelänge!" Tror det var minst 4-5 stycken som sa något om det. Det roligaste var mannen som, när jag sa att jag bott i Umeå, sa "Men han var inget att ha eller?" Haha! Jag ba "Eeeehh, nä..." Lite kul att han lista ut på en gång hur det låg till.

Jobba extra

Nu har jag kollat på typ 20 avsnitt av The Hills, haha usch ja... Fast jag har sovit oxå, har inte suttit uppe hela natten.

Lotta ringde för en stund sedan och lät helt förstörd, det va lite kris på jobbet. Så jag ska hoppa in och jobba 15.00-20.30. Värsta bra egentligen, för eftersom det är söndag får jag dubbelt betalt, yey. Fast jag hade egentligen behövt städa och framför allt tvätta... Jaja, det får gå ändå.

You




"You're like an Indian summer in the middle of winter
Like a hard candy with a surprise center"


Hemmakväll

Hellu!

Dagen tog slut till slut. Värst var det imorse när jag skulle göra typ 4-5 saker samtidigt... funkade inte riktigt, men men...

Gick hem från jobbet. Hade inte tänkt att handla något alls ikväll, men en stund efter att jag kommit hem insåg jag hur trött och hungrig jag var. Ringde upp till Top Wok och beställde kyckling med nudlar. De har jättegod mat där. Så nu har jag myst här hemma med thaimat och några avsnitt av The Hills. En dålig sak är att det inte går att få tag i alla avsnitt, så det blir en del hopp... störigt...

 

Tilda är arg för att jag inte vill gå ut med henne. Såg ut som att hon hotade med att ta livet av sig förut, genom att försöka kväva sig i min ryggsäck. Det gick inte ens i närheten av bra, för den va stängd... så nu ligger hon här och surar.

Zzzzz...

Sååå trött... Fastnade självklart framför ett avsnitt av CSI som jag inte hade sett igår, men det var ju helt i onödan för jag orkade inte ens kolla klart.

Bara 10,5 timmar till dagen är avklarad, härligt. Men lördagarna brukar väl gå hyffsat fort, har jag för mig.

Work work

Usch vilken eftermiddag. Sjukt mycket folk. Skulle gå och kolla priset på en ost som saknade streckkod, men kom knappt fram och tempot i kassan var högt. Är ju inte så att jag inte klarar av det, men skitkul första dan efter semestern lixom... Men men, folk var glada och trevliga iaf, det är ju fredag. :)

På vägen hem pratade jag med Cissi i telefon. Bussen, som jag trodde att jag missat, körde om mig men jag orkade inte springa ikapp den (den stannade vid en hållplats ganska nära). Och tur var väl det, för när bussen hade stannat vid radhusen där jag bodde förut så stängde busschauffören plötsligt av bussen helt och hållet och jag hörde, från andra sidan gatan, hur han skrek på någon kille att han fan inte kunde spotta honom i ansiktet. Jag hann iaf hela vägen förbi kyrkogården utan att någon buss hade kört om mig, så förmodligen inväntade han polis eller så.

Var uppe hos Cissi en stund nu på kvällen och försökte tillsammans med Malin vara smakråd ang Cissis outfit till sin pappas bröllop imorrn. Hoppas hon känner sig snygg imorrn oavsett, för båda alternativen var snygga!

Nu ska jag väl ta och försöka sova. Hoppas det går för jag ska ju upp tidigt imorrn. Ingen lust alls! Känner att jag inte riktigt gillar mitt jobb, nej... Får väl ta och ta till mig Fredriks mammas tips om extrajobb. Försöka iaf.

Sov gott allihopa! ♥

Dum dag och p-fest

Två minuter på jobbet, sen var hela dagen förstörd...

Mamma körde en fuling nyss och kom hit med min sk "morfar". Visste inte vad jag skulle säga... Var väl lite ignorant för han ba "Hon nobbar mig..." Haha, han vet nog att han får skylla sig själv en aning.

Alla kunder köper kräftor. Vissa kör lyx och köper svenska och en massa goda tillbehör, andra kör budget med Icas egna och en baguette. Jag vill oxå äta kräftor! Tror de va flera år sen sist... Min kära pojkvän och hans vänner skulle till och med fiska egna kräftor i helgen som de sen ska ha skiva på. En aning fuskigt tycker jag.

Sitter en lapp uppe om personalfest här, iaf något som är kul. En bra grej är (eller det har iaf varit så förut) att chefen bjuder på ALLT, även drickat, inte bara ett glas vin eller öl till maten som det ibland kan va. Hoppas han inte ändrat sig på den punkten.

Pics

Godmorgon. Är ni pigga, eller lika trötta som jag?

Vädret ser rätt halvdant ut. Kanske får kolla upp om det finns någon passande buss, ifall det skulle börja regna.

Lägger in lite fler Greklandsbilder i brist på annat att göra.


Vårat lilla rosa lägenhetshotell. Vår dörr rakt fram här.


Lägenheten var rosa inuti oxå. ;)


På vägen till stranden, tog väl ca 2-3 minuter att gå dit.


Låg på samma strand varje dag, trots att mr Antonio skrämde Sara så mycket (han va helt störd...) att hon inte ville gå upp till "kiosken" mer på hela veckan. Att köpa glass var min dagliga uppgift. :)


Inte världens bästa bild på vår strand. Men här låg vi iaf. Det var jättefin botten och när det inte blåste för mycket, som det gjorde någon av de sista dagarna, så var vattnet helt kristallklart. Skulle inte ha något emot att ligga där en vecka
till... Även om det är rätt skönt att va hemma igen.

Tan

En konstig grej har hänt nu när jag har fått lite färg. Mina ärr från förra årets cykelolycka har "poppat" upp igen. Hade till och med en liten blåsa i pannan, och nej, jag har inte bränt mig. Använde solskyddsfaktor 30 i ansiktet flera gånger varje dag. Men det kanske är så att ärren stannat kvar i något underliggande hudlager, eller något. Vad vet jag...

Dock känner jag mig redan blek. "Solbrännan" försvann nog så fort man klev av transferbussen på Kefalonias flygplats, eller så sögs den ut genom flygplanets aircondition-system... Illa! ;P

Känns som söndag...

Jag har ingen lust alls att jobba imorrn. Skulle gärna ha semester några veckor till, eller månader... år...? Jaja, det är ju bara två dagar. Och imorrn har jag förhoppningsvis en lönespec i mitt fack, lika spännande varje gång... Hoppas att det är mer än 8, helst 9 eller 10, fast det är nog att hoppas för mycket, haha usch.

Får väl ta och göra mig iordning för sängen snart, om jag ska orka. Bläääääöööäöäööäöö!!!

They say it's in his kiss...

                                              

"Du säger att det är tufft att va tjej.
Att du inte vet om dom gillar dig.
Eller om du bara fyller någon kvot."

Mat...

Ujujuj, inte gjort något vettigt alls idag. Men men...

Nämnde ju tidigare något om mat på plan... När Sara och jag satt på planet på väg till Kefalonia märkte vi att flygvärdinnorna sa till varandra att maten var slut. De hade serverat alla utom oss två och en kille som satt bredvid mig. Efter en liten stund kommer en av dem och erkänner att det måste ha blivit något fel för att det saknas tre portioner... "Jaha", tänker vi. Flygvärdinnan fortsätter och berättar att det finns två andra portioner med varm mat (personalens mat) men att den tar ett par minuter att värma. Utöver den finns det även en portion med en kall laxsallad. Killen bredvid mig säger på en gång att han inte ens gillar lax och Sara säger nej tack. Så jag skruvar på mig en kort stund innan jag offrar mig på laxen, som visar sig vara en besvikelse. Försök att käka ruccolasallad på ett plan... Jaja, vi överlevde ju, men man blir lite sur när man har betalat för att få den mat som alla andra betalande får.

Väl i Grekland har vi ätit jättegod mat. Det har bl a blivit saganaki varje dag! ;) Sååå gott! Sen har det även ätits en hel del grekisk sallad oxå, den smakar ju ännu bättre där än här hemma.



Halvt uppäten grekisk sallad

När det gäller dryck så var det alltid den grekiska ölen Mythos som gällde till maten.


Mmmm... ;)

Ett par drinkar slank väl oxå ner får jag väl erkänna.


Just denna Pina Colada var gratis, och väldigt god, konstigt nog dunstade den väldigt fort... måste ha berott på värmen...


Rabatt

Nu står det en tant i min rabatt, precis utanför mitt fönster. Vet inte riktigt om jag är så bekväm med det. Visst, det är skitbra med en privat trädgårdsmästare för det är alltid snyggt kring mitt hem, men jag vill inte ha henne gloendes in här när jag är hemma. Dessutom hör jag ALLT hon och mina grannar pratar om, hehe. Nu pratar de om att någon annan granne låter sina barn stå och sparka på dörren istället för att släppa in dem, ujujuj.

Men gud, kan de va tysta nån gång...

Blame it on the weatherman

Men skjuttsingen (nytt grekiskt uttryck, haha), vart tog den vägen? Sommaren alltså... Var den ens här överhuvudtaget? Man känner sig lite lurad på något sätt. Nä nu är det i princip höst och kallt ute. Funderar på att köpa mig en termometer, en sån man kan sätta på utsidan av fönstret. Blir så krångligt om man ska gå ut och "känna efter" varje gång man ska klä sig. Eller om man ska ringa folk som varit ute, och fråga dem. Då blir det knasigt om man ringer en varmblodig person som tycker att det är jättevarmt ute, och sen går man runt och fryser, och tvärtom...

Igår var det kallt ute. Var inne i stan på eftermiddagen (sällskapssjuk) och fikade med Annika. Det var jacka och scarf som gällde, ingen Greklandsvärme här inte... Men på vägen hem blev jag varm, av de fina smsen. Blev sådär bubblig och glad, ni vet (jag hoppas iaf att ni oxå känt så ibland). Det var nästan så att jag ville göra några hoppsasteg på vägen hem från t-banan. Var väl tur att jag inte gjorde det för det satt någon i en bil på vägen och tittade på mig när jag gick där och fånlog. Men ärligt talat, vad hade det spelat för roll... ;)


Tankar

Nu blev det jobbigt. Ett enda ord. Det var där, mitt på skärmen, och liksom stack mig i hjärtat. Förmodligen har det inte ens någon mening, men det störde mig ändå. Typiskt mig att lägga stor vikt i skitsaker...  Jag vill fråga, men jag antar att det inte är läge, inte just nu.

Vad fan ska man göra idag? Man vill ju ta vara på de sista få lediga dagarna. Men tiden tickar ju så fort. Elin verkar inte höra av sig, hon skulle ev komma till Stockholm idag men det verkar inte ha blivit så.

Idag kommer min biologiska morfar till Stockholm. Men jag vet inte om jag vill träffa honom. Har inte haft någon kontakt med honom på över 10 år, så jag kan inte påstå att jag ens känner honom. Får väl se hur jag gör...

Måste leta reda på min kod till csn oxå. Har glömt lösenordet till min e-legitimation, typiskt... Man måste skriva ut sin studieförsäkran och få den påskriven och skickad till csn för att få pengar. Ska se till att fixa det på tisdag när skolan börjar. Usch, jag är inte så sugen på skolan... men jag antar att det känns bättre när man kommit in i det.


Hemresan

Jajjemensann, nu funkar det igen! Skönt.

Det har varit en otroligt skön vecka i Grekland. Har njutit av solen varenda dag.


I tisdags var det ju dags för hemresa och eftersom den var på kvällen och man måste lämna lägenheten vid 12 så spenderades den dagen vid poolen.

 Skitsnygg bild, eller hur... haha! Den bjuder jag på! ;)

Vi skulle hämtas av en transferbuss vid ca 18.55. Den kom typ 35 minuter senare, för att sedan köra oss till ett annat hotell där vi och alla andra ska stå och vänta på en stor buss som ska köra oss den 10-15 minuter långa vägen till flygplatsen.

På vägen till flygplatsen får vi veta att vi ska köa utanför ingången eftersom det är en väldigt liten flygplats. Man tänker inte mycket mer på det förrän man får se kön... Då vi har varit så "smarta" och slängt in våra resväskor i bussen först så får vi dem sist och hamnar därför sist i kön... Där får vi stå i ungefär 3 timmar, om det nu inte var mer, innan vi tagit oss förbi incheckning och passkontroll.

Handlar lite taxfree för våra sista euro. Köper en macka då jag inte ätit på väldigt många timmar. Sen kommer vi på att vi ska hitta något för småpengarna som vi fortfarande har kvar. När vi kommer ut från taxfree-shopen ser vi att våra medpassagerare har börjat köa. "Skitbra", tänker vi, ska bara gå på toa först.

Precis när jag har satt mig på toan börjar Sara banka på dörren och säga att vi måste gå för att de ropar på oss. Jag blir skitsur och skriker något tillbaka om att jag kommer. Tror ju att hon bara menar att de ropar att alla som ska till Stockholm ska till gaten, men icke...

När jag kommer ut från toan (utan att ha hunnit kissa!) är Sara borta, men det står en man där i flygplatsuniform.

"Are you going to Stockholm?"   

"Yes"

"Give me boardingpass, and then, you run"

Jag ba "eeehhh", ger honom boardingpasset, får min del och får sen springa ut genom gaten. Som tur är står Sara där och väntar. Fan vad arg jag var på hela situationen. Först vänta så j-a länge och sen världens stress. Jag hörde inte en enda gång att de ropade något om Stockholm och boarding eller go to gate. Visst, det är en liten vänthall, men det kunde väl ändå vara bra, eller?

Som tur var så var det inte så att hela planet satt och väntade på bara oss eller så, det hade varit pinsamt. När vi var på väg till våra platser hörde jag en mamma som svor och sa åt sina barn att va lugna för att alla andra på planet ville ha lugn och ro. Jag kunde inte hålla mig för skratt för hon formulerade sig så roligt. Hon tittade på mig och sa något om att hon behövde lugnande tabletter (på skämt alltså), och jag svarade att hon inte var den enda, efter den där kvällen. Jag var så trött så jag var helt gråtfärdig när jag satte mig på min plats. Men på den här resan fick vi iaf mat... för det får man inte alltid, trots att man beställt. Får berätta mer om det sen...

Landade vid Stockholm vid 02-tiden. Och sen vet ni ju hur det gick med flyg- och nattbuss. Var väl hemma vid 04-tiden antar jag.

Och här hemma hade några av mina nära och kära konspirerat ihop sig, så här väntade en stor överraskning... en av de bästa jag någonsin fått! ;) Jag säger det igen, du är bäst! ♥


Men va fan!

Mitt bredband funkar inte, igen! Jag som har så mkt som jag hade tänkt fixa på nätet, inte bara skriva och läsa bloggar, haha. Jaja, hoppas det funkar imorrn då...

Nattbuss

Hade tur och hann med en nattbuss som enligt sl.se inte skulle gå förrän en timme senare. Så nu är jag snart hemma. Jag höjde medelåldern här avsevärt när jag klev på kan jag ju säga. Vad gör så unga människor ute såhär sent? Eller e d jag som e gammal?

På flygbussen

Nu sitter jag på flygbussen på väg in mot Sthlm City. Veckan har varit hur skön som helst men de senaste 8 timmarna har varit asjobbiga. Att man är sjukt trött har gjort det hela 1000 jobbigare oxå. Men men... Får se hur vi ska ta oss hem från stan sen...

Hejdå

Nu åker vi!

Puss å hej allihopa!

Sara hälsar oxå!

Dokumentär

Jag har sovit så dåligt inatt att det nu känns som att jag är bakis... Usch ja.

Fastnade framför en dokumentär igår kväll. Den 6:e respektive 9:e augusti 1945 släppte USA atombomber över de japanska städerna Hiroshima och Nagasaki. Runt 200 000 människor dog direkt och ännu fler dog senare av skador och sjukdomar som uppkom senare. I dokumentären fick man se bilder och höra överlevande berätta om attackerna. Vissa visade även sina skador. Jag tror jag grinade genom hela filmen... Det var verkligen hemskt. I slutet av filmen sa man att de sammanlagda atombomberna som finns idag är lika med 400 000 Hiroshima-bomber...
Ibland hatar jag den här världen...



Nu kom mamma, så nu ska jag va lite social.

Countdown

Känns skönt att ha tvätten avklarad, inte min favoritsysselsättning precis...

Nu är det mindre än 48 timmar till vårat plan lyfter. Ska bli sååå skönt att komma iväg. Fast det känns inte ens verkligt ännu, skumt.

När vi kommer hem igen ska planet landa på Arlanda ca 02.25. Jag räknar med någon timmes försening. Har alltid varit så när jag rest förut. Men den här gången är det nästan bara bra om det blir så för Arlanda Express börjar gå vid 05.00-tiden. Åker hellre den än buss... Å Taxi är ju rätt dyrt... Mamma hade iaf ingen lust att hämta, konstigt va? Men hon kör oss nu på tisdag iaf. Saknar ju Fredrik så drömmen vore ju att han var på Arlanda när vi landar, men det är nog en aning långsökt då han varken har bil eller körkort. Men han kunde väl ändå ligga här i min säng när jag kommer hem... ;)

Imorrn ska det städas och fixas. Och mamma ska komma hit med bilen så att vi kan dubbelkolla att vi får in två resväskor, hennes bil är nämligen rätt liten. Skulle det inte funka har vi en backup, men vi hoppas att det går, blir ju smidigast så. Sara kommer hit imorrn, vi ska dricka rosé och se till så att vi har bra musik med oss.


Denna ligger på kylning i skrivande stund... ;)

Dagens...

Taurus: Today will be quite an adventure!
Being open-minded will allow you to discover
so many exciting things!

Hahaha! Kan det verkligen bli så spännande i tvättstugan?

Dagen efter

Konserten var suuuperbra! Lite tråkigt att jag missade det mesta av Emil då jag fick vänta på Sara som varit och kollat på när hennes kompis Emma hoppade fallskärm, men men. Jag blev lycklig när jag fick höra "Så får du mig ändå". ;)

Markus Krunegård var skitbra, precis som väntat. Dock spelade han inte "Samma nätter...", till mitt stora förtret... Men "Idioter" och "Jag är en vampyr" är inte dumma de heller.


Markus på stora scenen

Regnet öste ner när vi kom till Zinkensdamm. Men tack vare våra snygga regnkappor från Ikea så var humöret ändå på topp!


Glad Sara, trots regn ;)

Tyvärr har jag ingen bild på Lasse. Men jag måste säga att det är något särskilt med utomhuskonserter med Lasse på sommaren. Finaste låtarna för kvällen var nog "Om du lämnade mig nu" (duett med Miss Li) och "Du hade tid". Saknade Fredrik då jag såg alla kramande par överallt. Men jag tror knappast att jag ens skulle ha fått med honom på en Lasse-konsert... haha!

Idag blir det tvättstugan. Bara 2 dagar kvar till vi åker nu ju!

Konsert

Godmorgon, höll jag nästan på att skriva, men det stämmer ju inte riktigt. Har redan blivit eftermiddag.

Idag är det konsert som gäller och eftersom jag ska kika efter leggings i stan så får jag väl bege mig relativt snart. Konserten börjar redan kl 18.00, vilket är ganska ovanligt. Detta beror på att det är flera artister som uppträder. 18.45 är det iaf min favvo Emil Jensen och 19.30 står den andra favvon Markus Krunegård på scenen. Över 17000 biljetter är sålda, hur ska vi få plats? Jag får alltid för mig att man bara är ett par hundra som står där och trängs... ;) Har packat ner regnkappan och lämnar solbrillorna hemma, det brukar funka om man vill att det ska bli sol... hoppas hoppas... Här är det iaf just nu en del hotfulla moln på himlen.

Ska bara lista ut vad jag ska ha på mig nu... Usch ja...

   

Emil, Markus, och så Lasse såklart! ;)

Miss U

Saknar dig väldigt mycket ikväll...

Pon and Zi

Att göra-listan börjar krympa

Jaha, nähä... Det är fredag och klockan är redan 20.00. Känns på något sätt som att man bara väntar ut tiden fram till tisdag.

I V-by fick jag tag på en hudfärgad bh, en deo och ett par svarta caprileggings. Nu ska jag bara se om jag kan hitta ett par bruna leggings oxå, sen är jag all set för resan. Växlade in lite pengar oxå så nu är det gjort. En dålig sak med euro är att det känns som att man går back. Killen i kassan får en tusenlapp och jag får drygt 100 spänn i utbyte för det... drygt... men det är ju samma värde, tack och lov. De svenska pengar jag har i plånboken nu ska gå till leggings och öl på konserten imorrn, vad jag ska äta de närmaste dagarna är en annan fråga... haha! Får väl gå och växla in fler enkronor kanske, bytte 100 stycken mot en hundralapp på kassaservice idag.

Vi åt ceasarsallad till middag! Gott! ;) Tack Sara!

Kan det inte få va uppehåll imorron kväll!? Mardrömmen vore åska, då skulle jag nog inte våga stå där... Jaja, hoppas inte det. Måste komma ihåg biljetterna oxå, fick ta dem idag så att Sara inte slarvar bort dem eller glömmer dem. ;)

Om 4 dygn sitter vi på planet!

Mörkt

Hmmm... Känns lite som att den där 08-festivalen regnar bort. Det är mörkt ute och det känns som att klockan är kväll. Usch ja. Tror Sara börjar bli klar snart, sen ska jag bege mig till V-by för lite ärenden och möta upp henne.

Tackade ja till en partyinbjudan jag fick häromdagen. Festen är den 6:e september så det är ett tag kvar, men det stod inget senaste datum för rsvp så jag tänkte att det är väl lika bra att tacka ja på en gång så man får det gjort. För den vill jag ju inte missa! ;)

Fredag

Fredrik är nu i Galveston, USA. Saknar honom... Nu är det ju perfekt filmväder. Hade varit mysigt att krypa ihop i soffan tillsammans och kolla på en bra film. Men jag gissar att det kommer gott om såna här dagar i höst.

Å underbara Cissi, som just nu oxå befinner sig i USA (närmare bestämt NYC), har erbjudit sig att gå hit varje dag medan jag är borta och ta hand om Tilda. Tack tack tack! Nu slipper min kära mamma det, hon är ju allergisk oxå så det var ju inte den ultimata lösningen heller. Jag har världens underbaraste vänner.

Nu tror jag att jag ska ta mig till duschen. Får ta och prata ihop mig lite med Sara sen oxå, jag har ju lite varor från båten som hon ska ha. ;)

Ny kärlek


ANTI FRIZZ SPRAY

Hjälper ditt vacra hår att hållas spikrakt när luftfuktigheten vill krulla, locka och göra det flygigt. Poker Straight Dehumidifier är det perfekta vapnet mot oönskad krusighet, frizz. Spraya från en halv armslängd över hela ditt hår före; du tränar, nattsuddar, går till sängs eller möter världen! Det här ger dig det perfekta paraplyet mot frizz.


Hur har jag kunnat missa denna!? Den är iaf underbar i mitt hopplösa hår! I love!

Stjärnor

Godmorgon!

Kikade runt på lite bloggar nu och hittade lite saker om oxen hos
Evelina. Eftersom jag oxå är oxe så snodde jag den. Tycker att det mesta stämmer in faktiskt, både det bra och det dåliga... Är inte en sån som tror på horoskop och sånt, men jag tycker ändå att det är lite kul att läsa, även om det många gånger säkert bara är slumpen som avgör om de stämmer eller inte.  

OXEN:


Goda egenskaper

Oxen är en lugn, trygg och jordnära person. Allt du tar dig för sker stillsamt, metodiskt och väl genomtänkt. Du är praktiskt lagd och mycket bra på att ta ansvar.

Oxen är känd för sin starka vilja, lojalitet och pålitlighet.

Du är öm, tillgiven och kärleksfull mot dem du älskar. Till barn och djur har du ett särskilt gott hjärta. Du är som en varm, trygg björn att hålla om och lita på då det blåser upp.


Mindre goda egenskaper

Oxen har ett starkt behov av att kontrollera. Detta faktum gör att du ibland tar dina nära relationer på för stort allvar, som om du faktiskt "ägde" dem.

Din envishet kan också reta andra, liksom din motvilja till förändringar. Du kan ibland möjligen ge ett tråkigt och konservativt intryck.


Så tänker du

Du vill helst ha det tryggt och lugnt omkring dig. Det bästa är om allt går sin gilla gång, precis enligt en redan genomtänkt planering.

Du strävar dock ständigt mot framtida mål, men det ska ske tålmodigt utan något förhastande. Det gäller både sådant i den enkla vardagen och i lite större perspektiv.

Du är behärskad och tålmodig i din relation med andra, men ändå bara upp till en viss gräns. Vid oärlighet, svek och liknande vet Oxen att det långa tålamodet ändå kan brista, och då blir det rejält.


Yrken du passar inom

Oxen passar bra som egen företagare och affärsman. I ett arbete har du sunt förnuft, organisationsförmåga och gott tålamod. Det ger dig goda karriärsmöjligheter inom exempelvis bank- och kontor.

Genom dina konstnärliga drag kan du dock även trivas som musiker, författare eller skådespelare.

Du gillar också hårt arbete och kan därför också passa inom exempelvis lantbruket.


Kärlek och vänskap

Oxen har en bild av att hitta en partner att bygga upp en gemensam ekonomisk trygghet med. Oxen har alltid långsiktiga planer i tankarna och vill gärna ha någon att dela dem med.

Du är inte skyndsam i kärlek, men blir du plötsligt förälskad kan även du tappa kontroll och fattning, och bli kär och galen.

Hittar du den rätte är du mycket öm, kärleksfull och beskyddande.


Flyt

Jag har sagt det förut, och jag säger igen, det är väldigt läskigt när i stort sett allt i mitt liv känns så otroligt bra. Jag har flyt just nu, och ni är en del av min flytväst! ;)


Sommaren som Gud glömde...

Det regnar, igen! Varför är man inte förvånad...?

Euro



Imorrn måste jag gå och växla pengar. Guuud vad jobbigt, eller typ inte! Haha! ;P Inte någon brådska ännu iofs, men det vore rätt skönt att få det gjort imorrn. Sen konsert lördag, städa, tvätta, packa och gosa extra mycket med Tilda söndag och måndag. Dagarna går fort tycker jag, nästan för fort... "poff" så kommer Greklandsveckan vara över, usch ja... Men jag ska njuuuta!

Hellu!

Nu är jag hemma igen. Var en liten kisse här som var otroligt glad när jag kom innanför dörrren. Man undrar ju hur det ska gå nästa vecka...

Det var en rolig kryssning. Åkte ju med mamma, mormor och lillebror, men det va inte tråkigt för det! ;) Igår var det middagsbuffé och "pubhäng", idag blev det lite taxfree och en massa bakismat, haha!


Vatten...


Lillebror och jag


No comments...


Snygga jag! ;)


Jag och min söta mormor


Jag och min lilla underbara mamma



Det blev en hel del dricka... När discot stängde kl 02.00 blev det en sista öl på caféet innan vi stupade i säng.

När jag kom hem nu hittade jag ett litet men tjockt kuvert i brevlådan. Det visade sig att jag vunnit ett lipgloss från Make Up Store i någon tävling som jag inte ens kommer ihåg. Väldigt förvånad blev jag, men glad!

Samma nätter...


"Samma nätter väntar alla" Markus Krunegård

Älskar den här låten! Inte världens bästa video dock... men men... ;)

I'm back!

Äntligen funkar bredbandet igen! Stört att man ska bli helt handikappad varje gång det slutar fungera. Hur klarade vi oss förr lixom?

Hmm... ja det har inte hänt så mycket här faktiskt, mycket tack vare regnet och den tomma plånboken. Pengarna man har ska gå till de inplanerade nöjena den kommande veckan. Ikväll blir det kryssning! Ska bli nice. Har aldrig åkt Birka Paradise tidigare så det ska bli intressant. ;) Lite fräschare än Cinderella-båten gissar jag, haha!



Vi ska få skjuts hela vägen in till Slussen, värsta bra. Innan dess ska jag duscha, fixa med mitt hår, gå ut med Tilda, ringa Jimmy och hämta ett paket på posten (hoppas jag iaf). Fick för övrigt hem en jättefin "ballongklänning" igår, 87 spänn inkl. frakt! Perfa!

Hade fått två till mail från Fredrik... ♥ Är ju väldigt frustrerande att bredbandet inte funkar när man försöker hålla kontakten via mailen, men nu är det ju löst så det är ju bra. 

 Jag hoppas att det inte regnar på lördag. Sara och jag ska gå och se Lasse och hans vänner på Zinken. Hittills har vi alltid haft tur med våra utomhuskonserter, men det ser ju lite ostadigt ut. Vore ju skönt om det inte heller är blött på marken för oftast vill man kunna sätta sig ner en stund. Jag hoppas iaf innerligt på att få höra "Samma nätter väntar alla" med Markus och "Så får du mig ändå" med Emil! Då blir jag lycklig! ;)

Knas

Mitt bredband har lagt av, igen! Blir galen! Igår klippte jag mig och lyckades beställa taxfree hemifrån mamma. Hade fått mail från Fredrik oxå, gulle honom! ;) Å tidigt imorse kom ett sms... Idag orkar man ingenting. Blir deppig av det pissiga vädret...

.......

Har inte gjort ett skit idag. Inte något vettigt iaf. Mest drömt mig bort...


Bild från Kalimera.nu

Sara och jag försökte beställa taxfree förut men det funkade inte, måste ringa imorrn och försöka fixa det. Läste lite på Novairs hemsida om att man kunde checka in sitt bagage helt själv om man vill, nån som testat det någon gång?

Har klickat hem lite grejer från nätet som jag hoppas ska funka på mitt hår bl a. Ska förhoppningsvis klippa mig imorrn, vilket verkligen behövs för det går inte att få ordning på det just nu. Jag känner mig bara ful... Men en klippning och ev en färgning eller toning kan nog styra upp det. Ska bli nice, fast jag önskar att mitt hår var sååå mycket längre än vad det är...
Taxfree ja... På onsdag bär det ju av ut på havet, blir nog lite taxfree då oxå. ;)

Zzzömn...

Idag blev det en sväng in till stan. Dock inte så mycket parad-tittande eftersom det regnade. Fick iaf med mig en vit bh (hm) och en superbillig tygväska (topshop) hem! Mycket bra. Börjar bli redo för Grekland nu, bara 10 (snart 9) dagar kvar! Innan jag åkte hem igen blev jag bjuden på middag på Mamas and Tapas, av mamma. :D

Nu blir det snart sängen, tror jag har sovit mindre än 10 timmar sammanlagt de senaste två nätterna. Jaja, inte så extremt kanske, men ändå dags att styra upp! Ibland önskar man att man hade en laddad morfinspruta hemma...

Flyga Drake

Nu har jag läst ut boken "Flyga drake" och sett filmen. Det kändes som att halva boken glömts bort när de gjorde filmen. Så läs boken istället för att se filmen, eller iaf innan ni ser filmen, om ni nu är intresserade. Den var väldigt bra.

Silly me

Nu verkar det bra-iga vädret vara på väg bort...

Igår låg jag på stranden i ett par timmar. Mamma och mormor kom dit och gjorde mig sällskap. Det blev lite bad och en hel del sol. Sen gick jag hem och gjorde mig iordning.

När jag var på väg till Fredrik från Sätra centrum mötte jag en man som stannade upp och talade om vilken vacker kvinna jag var. Det sas på ett artigt sätt så jag sa tack tack. ;) Trevligt. Strax efter att jag kommit hem till Fredrik gick vi ner till hans föräldrar. Där blev det grillat och kostymprovning (Fredrik ska ju på bröllop imorrn). Tyckte han va skitsnygg i sin nya kostym så jag påpekade att jag hoppades att det inte skulle komma några snygga singeltjejer på det där bröllopet...

När vi kom hem igen irrade Fredrik runt i lägenheten en stund innan han kom igång med packandet. Kan ju säga att vi inte alls har samma strukturering på det hela. Själv skriver jag en packlista någon vecka innan och börjar säkert packa lite smått nån dag i förväg. Men men, det gick rätt smidigt. Sen kollade vi på film innan vi gick och la oss.

Imorse gick vi upp kl 06.00. Tror vi tog en t-bana som gick från Sätra runt ca 06.50. Jag var nästan gråtfärdig på t-banan. Jag blir alltid extra emotionell när jag är trött. Jag följde med upp på Centralstationen och väntade med honom en stund. Sen sa han att han skulle gå till Arlanda-tåget. Så vi sa hejdå. Men sen sa han att jag kunde ju faktiskt följa med dit oxå, haha. Och det gjorde jag ju såklart. Så vi satt där och väntade och undrade vart Fredriks kompis tagit vägen. Då ringer han och säger att de ska med det tåget som går om en minut! Så Fredrik fick typ springa. Det var ju tur att vi redan hade sagt hejdå en gång tidigare för nu hanns det inte riktigt med. Hade varit väldigt jobbigt om jag inte hade fått göra det alls. Sånt är viktigt för mig. På vägen hem sen var jag ändå lite tårögd. Som jag sa till Fredrik: jag är lite fånig... Han kommer ju hem igen om två veckor och jag kommer hem från Grekland om 19 dagar. ♥

Gick och la mig på stranden igen när jag hade kommit hem. Måste ju passa på medan tillfälle finns! ;)

Imorrn blir det Pride, shopping och mat i stan. Hoppas på regnbrist!

Bara 11 dagar till Grekland nu! Det går rätt fort ändå.