Gaaaahhh!

Tog 3 timmar att ta sig från jobbet till Sätra igår. Signalfel och strömavbrott på pendeln så jag satt fast i Upplands Väsby. Först fick man inte veta någonting så alla satt snällt kvar på tåget. Sen efter 40 min får alla kliva av. Efter ytterligare nån halvtimme utan information bestämmer jag mig för att ringa en taxi. Växeltjejen säger att det kan dröja. Efter en halvtimma ringer jag och frågar vad som händer. Då har taxin inte hittat mig trots att jag klart och tydligt sagt var jag stod. Blir lovad en ny taxi. Den kommer till slut. Vid Kista trafikplats, mitt på motorvägen, får bilen soppatorsk... Chauffören får ringa på en annan taxi som kan ta mig resten av biten. Inte ok på min födelsedag och allt! ;(

25 april

Godmorgon, eller vad man nu säger vid den här tiden.

Jag har faktiskt varit uppe ett tag, sen halv tio eller strax efter. Fredrik åkte till jobbet då och jag hade ingen lust att ligga kvar ensam i sängen. Inte alls glad över att han ska jobba idag, men det kan ju inte han rå för.

Det blev en väldigt trevlig kväll igår, även om det finns sjukt jobbiga fenomen ute på stan. Inne på Strands restaurang var det skrikiga barn och ännu skrikigare föräldrar som inte ens visste vart de befann sig någonstans, eller hur man beter sig på restaurang. Och inne i konsertdelen fanns det en tjej som hade en magisk förmåga att helt plötsligt stå mitt framför en och skymma hela sikten...

Bild snodd av Sara

Mellan maten och konserten tog vi oss bort till galleriet Konst och folk på Hornsgatan där vi tittade på Lisa Rinnevuos fina tavlor. Vi hade ju velat gömma varsin i jackan innan vi gick ut, men jag tror inte vi har rätta skillsen för det.

Sen blev det "efterrätt" på Vampire Lounge. Mmm... Jag drack världens godaste glassdrink! Sen blev jag så mätt att jag knappt kunde dricka mer öl under kvällen, haha. Men gott var det!

Måndag imorrn... Men jag tror att den här veckan kan bli kul, med bl a kundbesök på torsdag och utbildning (i Stockholm!) på fredag. Sen var det lite att fira oxå, en 2 års dag, en 28 års dag och en 55(?) års dag! ;)

Lön

Hellu!

Här är man uppe med tuppen för jag är hundvakt. De kom vid sjutiden så det blev ingen sovmorgon här inte, eller jo jag fick ju sova två timmar längre än vanligt, men jag gick ju och la mig rätt sent igår.

Fredrik har åkt till jobbet, men innan han åkte var vi ute med hundarna. Vid Personnebadet hade en tysk kvinna släppt sin spanielvalp som inte lydde för fem öre. Så den tog sig ur inhängnaden och sprang fram fram till oss varpå Kenny ska fram kolla vad det är för nån knäppis som kommer fram och kaxar. Han drar så in i helvete att min ena nagel blir helt mos, så nu har den börjat släppa och jag är något irriterad... Dumma tyska tant...

Igår var en riktigt bra dag, förutom att det var ett smärre kaos på jobbet. Tänk att folk blir så upprörda när de inte har fått in lönen på kontot på löningsdagen... hehe. Det hela löste sig till slut, men ja det känns ju jättebra att jag ska ta över den kunden sen. Skönt att det inte var mitt fel igår iaf, det hade varit väldigt jobbigt såhär i början, även om jag vet att det är sånt som man definitivt kommer att råka ut för på något sätt.

Själv fick jag min lön i tid. Väääldigt trevligt. Var tvungen att logga in på banken, göra en print screen och spara... :) Flexade ut tjugo i fyra (roligare att flexa ut än att flexa in, haha) och mötte upp mamma i stan en timme senare. Det blev en del shopping och sen middag med en massa vin på Fredriks jobb.


Hmm, hundarna ligger och sover. Funderar på om jag oxå ska krypa ner i sängen igen. Man vill ju inte vara för trött ikväll. Måste kanske åka till Liljeholmen eller något oxå, vet inte vad jag ska ha på mig ikväll...

Snö, och kultur

Fy vad kallt det är, det är inte ok! I Arlandastad har det snöat stora blaffiga snöflingor idag. Lyckligtvis smälte de så fort de nuddade marken.

TGIF imorrn! Sweet! Ska försöka hinna med lite shopping efter jobbet. Känns kul att man får va lite rik för en stund. Och ja, det blir väl en rätt kort stund... Närmare en tredjedel ska sparas till resan, och sen har man ju räkningar oxå...

Igår ringde min svärmor och frågade vad vi skulle göra nästa torsdag. "Ingenting", svarade jag. "Bra, då ordnar jag lite mat så kan ni komma över efter jobbet". Ganska bra att vi fyller år samma dag. ;)
 

I helgen väntar konsert, och så ska Sara och jag se om vi hinner med en konstutställning med min favoritkonstnär Lisa Rinnevuo. Det är ju Kulturnatt mellan lördag och söndag! Lisas tavlor är iaf to die for!

Snart hemma

Fredrik ringde nyss. Han ska åka tåg från Köpenhamn sent ikväll, så han är hemma imorgon bitti! ;D "Så farligt var det väl inte" tänker väl alla nu. Men om man hade hört honom i fredags när jag pratade med honom, då hade man nog förstått hur de här sista dagarna har känts. Lördagen var värst.

Stackars mamma åker världens långsammaste buss som stannar för pauser hela tiden. Men hon åker med sin körledare Gabriel Forss så jag tror att hon är ganska nöjd ändå. :) (Jag följer hans blogg på tv4.se för att se hur det går på deras resa). Dock tror jag inte att en 60 timmars bussresa är så skön när man har en whiplashskada.

Igår kom jag i säng ganska sent för jag messade och pratade med mamma och Fredrik och sen låg jag och skrämde upp mig själv i mörkret. "Tänk om jag sträckte ut handen för att ta min mobil, och så bah känner jag en annan hand där..." Stöööörd... Jag somnade till slut iaf, men vaknade jättetidigt av en hosta som inte ville sluta. Hann bara slumra till lite sen innan jag tvingades gå upp. Men sen blev jag klar hyfsat fort för en gångs skull och hann med en tidigare t-bana och ett tidigare tåg, värsta bra för då hann jag jobba in lite flex.

Nästa vecka ska jag få följa med på ett kundbesök på torsdagen och sen på fredagen ska jag och en till tjej från min grupp på utbildning för nyanställda. Och vet ni vad? Den är i Stockholm! Fy f-n vad skönt! Börjar 9 gör jag oxå, värsta lyxen! Detta är ju dagen efter min födelsedg, så då gör det alltså inget om jag tar ett glas vin eller öl när jag fyller år. ;) Skönt att slippa gå upp vid 5...


I lördags var jag hos Annika och fick naglarna fixade och fransar och bryn färgade, så nu är jag lite vårfin. På söndagen hade jag besök av min lillebror, min storasyster (som jag inte sett på 2,5 år), hennes kille och deras son som snart är 11 år. Det var väldigt trevligt så jag hoppas att det inte tar lika lång tid till nästa gång.

Igår kväll åkte jag in till stan och mötte upp Bella. Bella och jag har gått på bollgympa tillsammans när vi var i mellanstadieåldern och sen gick vi i samma skola i högstadiet. Vi har aldrig umgåtts så, men det var kul att ses och prata lite om vad andra från skoltiden gör nu osv. En väldigt trevlig kväll med många skratt blev det iaf.

 
Om min hosta kunde ta och försvinna snart... hade varit skönt...

Frustration

Det kryper i kroppen och jag känner mig extremt rastlös. Har sovit väldigt dåligt oxå, både på grund av förkylningen och flygkaoset.

Kände mig till slut helt hemsk igår varje gång jag messade eller ringde Fredrik och rapporterade om flygläget. De mådde ju bara sämre och sämre ju mer jag berättade. Till slut sa jag att nu messar jag inget mer ikväll, och vid 22-tiden kom det bara ett "Godnatt" från honom.

Fredrik och Victor skulle flyga hem imorrn, men luftrummen är ju stängda och i nuläget verkar de förbli så hela helgen. Dessutom har Ryanair ställt in alla flyg till och med måndag kl 13. Skulle trafiken komma igång igen går nästa plan från Prag på fredag, och den biljetten kostar drygt 2 000 kr... Vet inte hur det fungerar med ombokningar och sånt, men de kan ju inte stanna där till fredag.



Planen är att de idag ska ta sig till tågstationen och se vilka alternativ som finns. Jag tror att de kan ta tåget till Berlin där och sen finns det en buss som går från Berlin till Stockholm, eller om man fortsätter åka tåg resten av vägen. Gäller bara att det finns platser kvar.

Vad gäller mamma så vet jag inte riktigt vad som händer, de skulle få lite info igår kväll, men jag har inte hört något. Alla hennes sms verkar inte komma fram. De är ju en stor grupp på närmare 100 pers, så förhoppningen är ju att researrangören sätter in bussar. Men jag tycker synd om mamma som har sin whiplashskada och inte direkt är gjord för ett eller två dygn på en buss, men vad gör man?

Fan, jag vill bara ta en stor bil och åka ner och hämta hem dem! Men det går ju inte...

Kanske tur att jag ska till Annika sen och bli lite ompysslad. Då kan jag kanske slappna av en stund och prata av mig lite. Och imorrn kommer ju syster och bror hit så då får jag lite sällskap då oxå.

Jag lyckades iaf städa lite igår, men mest satt jag vid datorn... Lyckades bära ner mina kartonger som stått här i månader på grund av att det inte funnits plats i förrådet, så nu ser det helt tomt ut istället. Ska bära ner vinterjackorna och vinterskorna oxå, kommer det snö igen får det duga med det som finns häruppe helt enkelt. Jag har svårt att se att det ska bli så kallt att man behöver dunjackan.

Knas

Usch, jag pratade med Fredrik förut. Det hade blivit lite tokigt inatt och hans kompis Victors konto har blivit tömt efter att några ukrainskor lurat med dem till något ställe där de tvingats köpa champagne osv... Vi har fört över alla Fredriks pengar till ett annat konto nu för säkerhets skull. 

Och så händer det här med vulkanaskan oxå så de är ju oroliga över att inte få åka hem på söndag, för det är väl det enda de vill nu. För om flyget blir inställt måste de ju köpa nya biljetter. Om nu flygen kommer igång alls i början av nästa vecka... vad fan gör man annars? Bilar? Men eftersom de skulle öppna luftrummet i Norrland nu så borde det väl snart öppnas i resten av landet oxå, eller?




Hoppas han kommer hem snart.

Sjuk

Jag är sjuk idag, riktigt risig. Var hostig redan igår och hängig med halsont har jag varit i flera dagar. Men idag blev jag till och med hemma från jobbet. Jag hatar att ringa och sjukanmäla mig. Det sitter i från tiden på Ica. Där blev alltid den som svarade jättearg eller suckade högt när man ringde, och en gång skällde chefen ut mig för att jag sa "och jag kommer nog inte imorgon heller". Han menade att man inte kunde sjukanmäla sig för två dagar vilket jag iofs kan förstå, men man känner ju sin kropp och gäller det t ex en ordentlig förkylning så vet man ju ungefär hur länge man är däckad. Och kassaledaren hade sagt till mig att om man visste att man skulle bli borta så var det bra om man förvarnade, för det är inte lätt att få tag i kassapersonal om man ringer runt vid 8-tiden på morgonen, speciellt på en helg. Men jaja, chefen på Ica var inte den bästa, kunderna satte ju till och med in en insändare i lokaltidningen en gång och efterfrågade ett leende från hans sida. Idag gick det iaf bättre att ringa, min teamleader visste ju hur jag var igår så det var ju nästan väntat.

Igår ja, sjukt mycket att göra helt plötsligt. Blev kvar på jobbet till 19.00 och var inte hemma förrän 21.00. Men det är bra, då får jag kanske ihop lite flex snart att ta ut. Hade möte med min chef oxå, det kändes bra och de verkade nöjda än så länge, thank God.

Jag hoppas att den där vulkanaskan lägger sig snart. Mamma ska ju åka hem från Portugal imorrn och Fredrik hem från Prag på söndag. Han hade ringt mig vid 05.00 imorse, undrar om han ville något särskilt. Han hör väl av sig när han vaknar sen antar jag.


13 april

Inte en enda människa som undrar över vart man tagit vägen... schysst lixom...

Mina vardagar består nu av att bege sig till jobbet (1,5 timme), jobba (8 timmar, 8,5 timmar inkl. lunch), åka hem (1,5-2 timmar, 3-4 om man hoppar av i stan eller Liljeholmen på vägen hem). Sen försöker jag ha lite kvalitetstid med min pojkvän, när han är hemma... fast förra veckan var det fotboll på tv varenda j-a dag.

Annars börjar det iaf bli riktigt roligt på jobbet nu när jag börjar komma in i saker och få lite mer ansvar, även om jag blev lite nervös igår när vi hade möte och min teamleader sa "Linda tar den och den och den och den..." Jag håller på att bli sjuk nu igen, så tröttheten är tyvärr extrem för tillfället.

Imorrn sticker Fredrik till Prag. Nej, han vet inte att det finns andra platser i världen... Jag är avis och var riktigt sur och grinig igår, tröttheten gjorde nog sitt till oxå. Han kommer hem på söndag igen. 

Å mamma är i Portugal med Gabriel Forss och gospelkören. Kul att vissa har det bra då... ;P

Jag har iaf suttit i ett litet möte alldeles nyss och skrivit på lite papper och så. Jag är ju VD nu, så jag måste ju försöka ha lite koll... Verkar som att jag behöver göra ett prov till fram emot sommaren, men det borde väl inte vara några problem. Och går det bra får jag ju mer pengar, trevligt värre. Just nu går jag bara och längtar till nästa fredag då jag får lön från tre håll.

Nu ska jag bara slappa framför tvn en stund. Fast jag kom på att jag måste göra lunchlåda oxå, urk!
  

5 april

Hmm... verkar som bloggläsarna tagit ledigt under påsken, inte så konstigt kanske. Man har ju haft fullt upp med att sitta ute i solen och mysa. All helgens mat har varit grillad... ;) Grillad lax, grillad oxfilé, grillad lammfärsburgare och grillad anka, ljuuuvligt!

Därför trodde jag verkligen att jag drömde när jag gick på toa vid 6-tiden imorse. Tittade ut genom fönstrena och tyckte att det såg väldigt konstigt ut. Gnuggade mig förtvivlat i ögonen, men nä, den var kvar! Snöhelvete! Var 17 kom den ifrån!?

Jaja, tur att lördagen och söndagen blev fina. Vi har bara slappat, ätit god mat, godis, solat och kollat på film. Blir det bra väder nästa helg åker vi nog till landet då med, fast med Fredriks föräldrar. Hoppas på det, det är så skönt att komma bort lite.

Har ruggig söndagsångest nu, ser inte fram emot att gå upp 5 imorrn... Några veckor till så kanske man kommer in i det, hoppas jag...


En liten lapp...

Tycker inte att man borde ha huvudvärk efter 2 glas öl och ett glas cider, men jag har iaf det. Migrän på väg kanske? Var samma sak i onsdags, men då hade jag sovit dåligt (och inte druckit alkohol). Får kanske ta en Eeze i förebyggande syfte.

Igår var jag hos Julia och klippte mig och färgade håret. Det fick bli lite mörkare än jag tänkt mig, för mina toppar var för mörka. Hade vi blekt håret först för att få rätt nyans så hade det förmodligen trillat av, så vi hoppade det... Jag passar ju bra i mörkt oxå, man ser bara lite blek ut ibland. Men nu verkar solen komma så då kan man ju kanske få lite färg iaf i ansiktet snart. 500 kr kostade klippning och färg, värsta bra ju!

Efter klippningen följde Julia med mig till Östermalmstorg eftersom hon ville hitta en påskpresent till Henke, men inne på Åhléns fanns det ju ingen killavdelning!? Så hon fick gå tillbaka till salongen tomhänt. Själv åkte jag till stan (Vad konstigt det låter, jag var ju redan i stan! Men ni fattar nog vad jag menar) Lämnade tillbaka lite kläder jag köpt som inte alls var bra. Köpte en väska till vår videokamera och en snordyr Smashbox-primer, min gamla hade ju tagit slut och det känns som att sminket sitter ännu lite bättre med den. Fast jag kanske ska testa ID:s primer nästa gång, eftersom det är ID:s smink jag använder... men men, jag har ju varit nöjd med Smashbox.

När jag kom hem så var jag tvungen att gå och lägga mig. Jag var så fruktansvärt trött. Sov väl någon timme och drömde en massa störda saker. Sen tvingade jag mig upp. Roade mig med facebook och sen kollade jag på den nya serien med Christian Slater (han är ju ganska snygg ju!) och sen Lyxfällan.

Sen ringde Fredrik och frågade om jag inte ville möta upp han och de andra kockarna i stan för en öl. Först sa jag nej för jag va så j-a trött. Men sen ändrade jag mig och åkte in. Det blev en väldigt intressant kväll, haha. Det kom en kvinna i 40-45 års åldern och ställde sig vid vårt bord. Hon var ganska full och skulle klappa på alla killarna, trots att både Fredrik och Tobbe hade varsin tjej med sig. Jag sa till henne att det var ganska modigt att gå fram till helt okända människor sådär. Hon svarade att nu var hon ju så full så då var det inga problem. Sen fick hon syn på Viktor. "Men guuuud va han e schnyyyygg, viskade hon sluddrande till mig. Hon var ute för att hennes äldsta dotter skulle ha fest och ville ha FF. Sen började hon prata om penisstorlekar... ja, jag skrattade iaf sjukt mycket för hela situationen var väldigt rolig. Det hela slutade med att Viktor promenerade iväg med kvinnan nedför Götgatsbacken när Fredrik och jag gick till t-banan. Vad som än hände så hoppas jag att han såg till att hon kom hem ordentligt.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Borde städa lite, speciellt i köket. Panta lite burkar och flaskor kanske? Borde gå en promenad eller något oxå, komma ut och röra på mig lite.

Skulle göra kaffe nyss och hittade en liten lapp i kaffeburken... ;) Så nu kommer jag va glad hela dagen! Och jag som klagar på att min pojkvän inte är romantisk... Jag tar tillbaka det!