Gott Nytt År!

Gott Nytt År alla bloggläsare. Själv spenderar jag kvällen hemma hos mormor och morfar. Vi har druckit Champagne och ätit hummer och oxfilé än så länge. Det blir lugnt och skönt och nära hem. Hoppas på en nyårsfest nästa årsskifte! ;)

Pussar å Kramar!

Nätlös

Fan vad trist det är att inte ha internet...

På tunnelbanan

På väg hem nu. Har haft väldigt roligt. ;) Jag, Sara och Gabi var först på Dickens och sen återupplivade vi gamla minnen på Skeppsbar, haha! Vi höjde medelåldern rejält, om man säger så. Ja herregud. Ska bli skönt att sova.

Ålderspanik!

Jag har precis insett att det idag är exakt 4 månader till jag blir 26... PANIK! Jag börjar bli gammal... Jaja, antar att det inte går att göra så mycket åt saken. Är på väg ut nu. Ska dricka öl. ;) Skoj skoj!

Du har mail

*suck* Jag borde verkligen inte kolla på romantiska komedier i mitt tillstånd... Trots att jag sett filmen flera gånger bölar jag ändå, herregud. Trött nu. Tilda ligger bredvid mig i sängen och sover, mysigt. ;)

Gardin-chock

Uuhh... Befinner mig i någon slags matkoma... Idag var jag iväg till Vällingby igen. Fyndade chockrosa gardiner för 100 kr på Åhléns, kommer bli riktigt fint! ;) Nyår nalkas, vad hittar ni på?

Nytt gammalt jobb?

Svårt att sova... Igår kväll var jag i Kista C med Sara, sjukt mycket folk. Men det var nice att ses. Idag har jag varit i V-by och på Ikea med mamma, har dock bara kollat, inte shoppat. Och på Ica kastade sig Lotta över mig, så jag ska dit vecka 2. ;)

Linda goes michelingubbe...

Seg dag idag. Det är sjukt kallt hemma hos pappa, lite jobbigt tycker jag. Nu är jag på väg hem till Annika. Har dunjackan idag, inte särskilt snyggt, men varmt...

Julafton

GOD JUL alla bloggläsare! Själv har jag varit vaken sen halv sju. Pappa och Kristina gick upp då. Nu har de åkt iväg till flygplatsen. Jag ska ta det lugnt och piffa och ha mig till ca halv två då jag ska gå hem till mormor. ;) Älskar julafton!

Julstress

Jaha, då var man i Stockholm igen... Det märktes verkligen inne i stan. Men det gick hyfsat bra iaf. Fast i leksaksaffären höll jag på att bli tokig... Nu är alla klapparna inslagna och julgodiset stelnar i kylen. Det har varit en väldigt bra dag idag. :)

Framme

Hmm... Kanske ska meddela att jag kommit fram... :) Resan gick väldigt bra och smidigt. Tror vi var framme nån gång runt fyra. Är sjukt trött och ska sova nu. Imorrn blir det julklappsshopping! In i Stockholmsstressen igen. Fan vad kallt det är här nere!

Framme

Hmm... Kanske ska meddela att jag kommit fram... :) Resan gick väldigt bra och smidigt. Tror vi var framme nån gång runt fyra. Är sjukt trött och ska sova nu. Imorrn blir det julklappsshopping! In i Stockholmsstressen igen. Fan vad kallt det är här nere!

På väg

Nu har vi nyligen åkt över Höga Kusten-bron. Jättefint här. :) Än så länge går det bra.

Resfeber

Hej allihopa!

Nu är det äntligen jullov! Det var ett gäng trötta studenter som samlades i sal C202 imorse. Nea var gullig och bjöd på clementiner, nötter och torkad frukt. Sen blev det analysering av Kate Millet och lite prat om normer kring akademiskt skrivande. Tiden gick hyffsat fort. Stackars Elin försov sig så pass mycket att hon inte kom överhuvudtaget så jag fick tyvärr inte säga hejdå ordentligt, fast vi prata i telefon sen för jag var ju tvungen att rapportera vad vi gjort under seminariet.

Nu är jag hemma. Har handlat "färdkost" till imorrn. Gjort en massa mackor som nu ligger inplastade i kylen och ser goda ut. ;) Har nog nästan packat allt, lite småkrafs kvar bara, och typ duschgrejer och smink... Ska se till att städa lite oxå samtidigt som jag packar det sista.

Daniel har hämtat bilen och är och fixar lite saker i skolan. Sen är tanken att vi ska åka och slänga en del skräp, äta middag på en nyöppnad restaurang i närheten och sen åka och hämta släpet.

Imorrn ska vi försöka komma iväg senast runt 07.00, hoppas tidsplanen håller. Kommer ju ta ett antal timmar att ta sig ner.

Jag kommer nog försöka blogga ett par gånger på vägen ner, via mobilen. Håll tummar och tår för att min resa går bra! ;)


Om mindre än ett och ett halvt dygn bör jag befinna mig i Stockholm! Yey!

Besök

Har precis haft Carro över på besök. Skönt att vi hann ses innan jag åker. ;)

Seminariet idag var ganska roligt. Imorrn har vi tre timmar till, hoppas de blir lika givande.

Nä, nu ska jag sova. Har mycket att göra imorgon.

Huvudvärk

Det har inte blivit någon träning ännu idag. Har sjukt ont i huvudet. Sov dåligt inatt, fattar inte varför jag inte kan sova när Daniel inte är hemma.

Börjar 13.15 idag. Vi börjar vårt fjärde och sista moment som handlar om skrivövningar, hoppas att det inte är så jobbigt som det låter. Slutar 17.00, vilket känns sjukt sent. Det är ju helt mörkt ute redan vid tretiden...

Ska se om jag kan packa något mer här hemma nu.

Jag är fääärdig!

Kors i taket! Vad var det som hände? Jag är redan klar med examinationen. Helt underbart.

Ska se till att njuta lite av kvällen. Blir nog en promenad ner till djuraffären nu, måste ju införskaffa en reserv-Torkel! ;)

Hårfärg

Gomorron!

Nu har snart halva arbetsveckan gått, lovely! ;)

Håller på att färga håret.
 Det blir ju så dassigt efter en tid, tänkte friska upp håret lite inför julen, så man känner sig lite snygg.

Ska skriva klart tentan idag så att Daniel kan skriva ut den åt mig.

Drack den sista koppen kaffe här hemma nu på morgonen. Mitt kaffe tog nämligen slut och då tänkte jag att jag kan göra rent kaffebryggaren och packa ner den under dagen. Imorrn ska jag packa de andra köksgrejerna.

Jag vet att jag tjatar, men snart är det lördag!

Redo

Tilda är redo för avfärd. ;) Hon har gått och lagt sig i transportburen och väntar på att vi ska åka.

I väntan på tomten

Har fått litegrann gjort idag iaf. Tagit upp två kartonger från källaren, skrivit lite till på tentan (bara en massa referenser som ska in nu...), dammsugit, mailat min blivande bovärd ang nycklar m.m. Känner mig rätt duktig. Fast jag borde väl lagt ännu mer energi på tentan än vad jag gjort, men men. Ni vet ju hur det brukar vara med mig...

När det gäller julafton (6 dagar kvar!) så är jag som ett barn... längtar som fan... ;)

Det är kanske bara bra att vi inte har någon gran...



Moahahaha! Har inte haft någon jul med både gran och Tilda ännu, kanske nästa år... ;) Förra året kräktes hon presentsnöre... Jag trodde jag hade lyckats gömma undan allt ordentligt, men icke. Presentsnöre är tydligen oemotståndligt gott.

Happy Christmas



Bjuder på en liten julsång... ;) Är det bara jag som nästan alltid börjar grina när jag hör julsånger? Iofs är det här inte precis den muntraste, men den är vacker. Celine Dion sjunger John Lennons låt "Happy Christmas".

Flug-jakt

Dagarna flyger iväg, helt underbart! Bara fyra dagar kvar, eller tre beroende på hur man räknar. Måste se till att packa. Fast det är mycket som jag inte kan packa ner ännu, köksgrejer och sånt.

Idag måste jag skriva lite mer på tentan. Sen tänkte jag nog försöka tömma förrådet på mina saker, så att allt jag ska ha med mig finns här uppe. Funderar på att gå ner till djuraffären oxå, om jag orkar. Torkel är försvunnen (Tildas tygmus...) och vi kan inte hitta honom någonstans. Tänkte köpa en reserv-Torkel... ;)

Imorse hade vi en fluga i lägenheten. Tilda var helt tokig och sprang fram och tillbaka så att jag var tvungen att flytta på blommor och vaser... Daniel och Tilda hjälptes åt att försöka fånga flugan men de misslyckades, till Tildas stora förtret.

Krisen är över

Pratade med Daniel nu. Krisen är över! Vi kan hämta släpet när vi vill på fredag. Förslagsvis efter att vi hämtat bilen, haha.

Aaahhh! Vilken lättnad... blev väldigt nervös där ett tag.

Tvätten är tvättad och nästan torr. Borde dammsuga oxå men har inte så stor lust. Har skrivit ca 1,5-2 sidor på tentan, som ska vara 3-4 sidor. Känns bra. Ska väl vika tvätt och bädda om i sängen nu då...

Min nya kärlek

Hmm... Svårt att ta tag i det jag egentligen borde göra. Känner mig lite trött. Dessutom är det lite kris, eller kanske inte så lite... Igår trodde vi att vi skulle bekräfta bokningen av släpet på Statoil. Men när Daniel ringde så sa de att de inte vet om det kommer finnas något inne. Det som vi trodde var en bokning var alltså inte det, man verkar inte kunna boka så långt i förväg. De sa att Daniel skulle ringa dit igen idag, så jag hoppas på ett positivt besked. Har ju min sketna flygbiljett, som ingen vill köpa, kvar, vilket kanske är tur... men hur gör jag med grejerna i värsta fall? Ont i magen...

Får man finare hud av att träna? Min hud har iaf blivit jättelen och mjuk på hela kroppen. Kanske dricker mer vatten nuförtiden... Och häromdan hittade jag en ny kärlek... har använt den förut men nu känns den helt fantastisk. ;) Här är den:
 image57  Love it!

Nä, kanske borde skriva lite på tentan... Har tvättstuga klockan 12 oxå, tråkigt men nödvändigt.

Fixat

Nu har solen nästan gått ner och jag är hemma igen.

Det gick bra att lämna tillbaka juklappen och att byta byxorna. Hon i kassan på H&M var en aning skeptisk och sa att jag måste fastnat i något men jag sa att jag inte kunde komma på vart det skulle ha varit. Vi har ju tyg på stolarna i skolan och här hemma låg jag ju mest på sängen den dagen. Så hon frågade en kollega och hon sa att det bara var att byta, skitbra! ;)

Sen gick jag till Designhögskolan och hämtade hem min cykel som någon ställt där för evigheter sedan. Lustigt att jag skulle behöva hämta den. Var lite rädd att låset skulle vara fruset, men jag fick upp det utan större problem. Så nu är den hemma igen.

Ska nog vila lite nu. Trött efter mina två ganska långa promenader. ;)

Sunday, sunny day

Ja, herregud... Varför blir jag ens förvånad?

Imorse gick det bättre att komma upp. Bara fem dagars möjlighet till träning kvar. På lördag hinner vi inte, har tänkt att komma iväg så tidigt som möjligt. Daniel måste ju sova ordentligt natten innan oxå, så han inte somnar vid ratten... Synd att jag inte har körkort.

Har precis duschat och gjort mig iordning. Tänker ta mig ner till stan och lämna tillbaka en julklapp som jag inte blev riktigt nöjd med, ska hitta något bättre. Sen ska jag till H&M och se om jag kan få byta ett par tights jag köpte där. Hade dem en dag, sen var det ett stort hål i mitten bak på ena låret. Vad jag vet så har jag inte fastnat i något så det känns som att det borde ha varit något litet hål där från början. Får se vad de säger. Vore nice om man kunde få ett nytt par.

Solen har nästan gått upp, och den skiner! ;)

Långt straff

Kan vi inte börja med såna här domar i Sverige också? Dödsstraff är jag inte för men vi skulle klart behöva längre straff i Sverige när det gäller vissa brott. Kanske inte fullt så långt som detta då...

Hälsosamt

Igår satt jag och zappade lite framför tv:n och fastnade en liten stund framför Conan O'brien. Han gästades av skådespelerskan Eva Mendes. Hon sa att hon försöker leva hälsosamt men att hon ibland pendlar lite i vikt, 5-10 pounds. Men då sa hon att det gör ju inte så mycket för det sätter sig på de "roliga" ställena. Jag tyckte det var bra sagt. Skönt att inte alla Hollywoodstjärnor strävar efter size zero...

 Eva Mendes

Gymma

Haha, mina planer för morgonen gick inte så bra... Daniel kom aldrig hem igår så jag hade svårt att sova just för att jag inte visste om han skulle komma eller inte.

Så det blev inget gym vid 06.00 som det brukar bli. Vaknade ca 08.30. Då hade ju även min tvättid redan börjat, så jag struntade i den. Ska boka en ny tid, är ju ändå "ledig" i ett par dar.

Gick till gymmet nån gång runt 09.30. Det var inte så mycket folk så det var rätt skönt. Blev 40 min på denna 
 maskin.   Gymmet.

Jag har blivit utmanad

Du har blivit "utmanad", :-),
att skriva vilka egenskaper hos en person du uppskattar och vilka du retar dig på! Läs mitt inlägg så förstår du tanken, men du kan ju utforma ditt inlägg hur du vill; en kort lista eller lång text...

christermagister.blogg.se/1197402681_per...egenskaper.html

MVH
Christer

Ok, här kommer svaret på utmaningen:

Egenskaper jag uppskattar:

Ärlighet
Har blivit sviken ett flertal gånger och har svårt att lita på människor, ibland även på mig själv. Att säga saker som inte betyder något är helt meningslöst, då kan man lika gärna vara tyst enligt mig. Sanningen kommer alltid fram till slut.

Humor
Behöver jag säga mer? ;)

Omtänksamhet och empati
Att bry sig om och att kunna känna med folk är en otroligt viktig egenskap enligt mig.

Egenskaper jag retar mig på:

Oärlighet
Att ljuga för och gå bakom ryggen på någon är något av det värsta man kan göra mot en människa. Den dumhetskänsla som infinner sig när man inser att man blivit "lurad" är vidrig.

Besserwisser-fasoner
Visst, alla kan vi väl lite då och då få vara lite extra "smarta" och "duktiga" och samtidigt låta andra få veta det. Men folk som gör det konstant går fet-bort! Orka lixom... Bara för att man själv har en egen åsikt behöver ju inte alla andra ha fel, eller?

Snålhet
Jag anser mig vara en ganska generös person. Om jag någon gång får större "tillgångar" ska jag se till att skämma bort alla jag älskar extra mycket. Visst kan det vara dumt att slösa alltför mycket men å andra sidan är livet rätt kort. Just nu har jag en person i min omgivning som t o m ifrågasätter det jag handlar för mina egna pengar, bara för att hon själv är så j-a (ursäkta svordomen) snål... det stör mig en aning.

Brist på respekt
Jag förstår inte hur man fungerar om man bara tänker på sitt eget bästa konstant. Hur tänker man när man inte respekterar t ex att en person säger ifrån? I mitt nuvarande hem är det en gigantisk brist på respekt... 8 dagar kvar, snart 7...

Kan inte komma på så mycket mer just nu. Det här är nog det viktigaste iaf.


Ensam hemma, i dubbel bemärkelse

Skön fredagkväll. Daniel är på julfest på Designhögskolan så jag och Tilda har det lugnt och skönt här hemma.

Är det barnsligt att gilla "Ensam Hemma"-filmerna? I så fall är jag jävligt barnslig, haha! Tycker de är jätteroliga, 1:an och 2:an alltså. Pappa och jag har tittat på dem tillsammans ett antal gånger och vi har alltid jättekul, tror det är därför jag gillar dem så mycket. Tittade iaf på 2:an nu på kvällen. ;)



Förutom det har jag svullat godis och piffat fötterna. ;)

Imorrn blir det först gymmet och sen har jag tvättstuga. Dessutom är det nog dags att börja planera packningen och resan hem. På söndag ska vi ringa och bekräfta hyr-släpet.

Och sen har jag en hemtenta som ska lämnas in på torsdag. Så vi är alltså "lediga" måndag-onsdag, ganska bra för då kan jag packa och förbereda. Tentan är ganska fri så jag tror det ska gå rätt så smärtfritt.

Är fortfarande frustrerad över mitt hår... Hur tänkte hon?

Hon klippte för mkt!

Mitt hår... Fy fan... *Snyft!* Det blev lite väl kort tycker jag. Jag som till och med visade en bild på hur jag ville ha det... Jaja, det går att sätta upp, och det växer ju ut, men ändå... Kanske blir bättre nästa vecka när jag färgat det oxå.

Det gick bra i skolan. Jag gillar verkligen den här kursen, folk är så otroligt schyssta. När vi hade slutat gick jag till bibblan och lånade en bok inför nästa veckas hemtenta.


Fredag 14 december

Nyss hemkommen från gymmet. Dricker kaffe och kokar ägg.

Idag blir det seminarium och jag är helt oförberedd för jag kan inte koncentrera mig, asjobbigt... Hoppas det går bra ändå.

Kl 13.00 är det klippning som gäller!!! Yey!!! ;)

Fick mail om julpyssel på måndag kväll. Det lät jättekul och hon som ska ha det, Maria, bor väldigt nära. Så det ska jag nog gå på!

Imorrn är det bara en vecka kvar!!!

Fiskmiddag

Tack för tipset Christer, ska kolla upp det. :)

Nu har jag varit på gymmet. Väldigt skönt. Blev bara kondition, vissa dagar är jag lite extra folkskygg...

Håller på och lagar mat nu. Det blir torsk idag. Tilda älskar när jag gör torsk för hon får altid smaka. Fast hon blir jävligt sur när jag sölar mig och står och förbereder min mat utan att ge henne något. Då jamar hon jätteargt och springer fram och tillbaka runt fötterna på mig. ♥

Oduglig

Jag borde gå en kurs i webbdesign... Det här blir ju inte så bra, att fixa och trixa med bilder fattar jag inte överhuvudtaget... ;P

Träningen ger resultat! ;)

Har ägnat en stund åt att titta mig i spegeln... Det var faktiskt riktigt trevligt! ;) Jag ser verkligen resultat av de senaste månadernas träning. Känns skitbra! Det har ju inte hänt något på vågen de senaste gångerna så nu har jag bestämt mig för att strunta i den ett tag, är så lätt att hänga upp sig på vikten och då blir man ju bara deprimerad om det inte händer något där.

Måste se till att skaffa något slags träningskort så fort som möjligt när jag kommit hem, så att jag kan fortsätta. Funderar på simhallens kort igen. Tänkte att om de har något kort som gäller för både gym, gruppträning och simning så vore det ju jättebra. Ett par kilo till så borde jag äntligen klara av en offentlig simbassäng igen. Har inte gjort det sen lågstadiet tror jag. Och både Jimmy och Cissi har anmält sig som träningssällskap! Skoj skoj! Ska börja jaga upp dem klockan 06 på morgonen! Moahahahaha! ;P


Jag lär mig

Håller på och lär mig hur man lägger upp egna videoklipp, först på youtube och sen i bloggen. ;)

Här är Tilda i fönstret hemma hos John och Elin. Hon sitter och kikar på alla fåglarna som flyger förbi och pratar lite med dem... Tyvärr vet jag inte om det går att vända filmen åt rätt håll... har inte lärt mig hur man i så fall, haha. Men ni ser nog ändå.


Min lilla sötis! ;)

Jullovshjärna

Uh, seg morgon. Har inte lyckats ta mig till gymmet ännu. Har lite ont i huvudet. ska försöka gå dit lite senare.

Har ingen skola idag men har en hel del som ska läsas. Problemet är att jag inte har boken. Går jag ner till UB kommer någon garanterat ha lagt vantarna på boken och sitta och läsa den i Röda rummet. Får se hur jag gör med det där. Som vanligt vid den här tiden på året har min hjärna redan gått på jullov.

Kanske bara lallar runt här hemma och sjunger luciasånger i smyg hela dagen! ;P

Julklappsplan

Som Cissi skrev i en kommentar så är det ju självklart viktigast att "de små" får klappar, inte vi vuxna. För mig känns det viktigast med gemenskapen och kanske lite god mat. ;)

Men hursomhelst, nu har jag fixat tre "vuxenklappar" via nätet! Brabra! Vi vill ju inte att det ska va tomt under granen, ser så trist ut, så därför köper man något billigt till var och en.

En grej till! Jag kommer inte köpa några julklappar till någon av mina vänner, inte heller skicka några julkort... F'låt... Men jag har en plan... En ganska bra plan tror jag, men vi får väl se hur det går, haha.

Misslyckad julshopping

Försökte handla julklappar nere på stan men det gick inte så bra. Hittade iofs massor men allt var för dyrt för min julklappsbudget. Handlade dock lite grejer till mig själv som jag anser mig behöva, ex hårfärg och strumbyxor som jag tänker ha på julafton. Det blir till att stresshoppa klapparna i Stockholm den 23:e tror jag...

Ikväll är det fest och lussevaka hemma hos Danni och Annie på Ålidhem. Hade varit så himla kul att gå men jag känner mig sjukt trött. Dessutom är det förbenat kallt ute, trots att termometern visar på -4 grader. Har ingen lust att gå ut mer idag. Får väl se om man ändrar sig.

Feministiskt luciatåg

Imorse när jag gick till skolan, rätt sent strax före 10, var solen på väg upp. Senare när jag kom till stan, ca 13.00, hade den nästan gått ner... Det är rätt så mörkt såhär års...

Efter föreläsningen, som blev ett seminarium, kom Nea med veganlussebullar (supergoda!) och pepparkakor. Sedan kom överraskningen. In tågade lucior, tärnor, tomtar och en pepparkaksgubbe. Men det var inget traditionellt luciatåg, det var Kravallkören. Sångerna hade inte riktigt samma texter som de brukar. Det var feministiska och samhällskritiska texter istället. De var asbra! ;)


Bra jobbat SL

Moahahahahaha!!! De sa på nyheterna nu att personal från SL är här uppe i norr för att lära sig röja snö från tågspår... På tiden kanske...

Jag tyckte iaf att det var väldigt roligt... ;)

10 dagar

Godmorgon!

Har varit och gymmat tidigare och nu ska jag snart ner till skolan. Idag blir det föreläsning med samma tjej som igår, kul! ;) "Heterosexualitet som utmanad norm" är ämnet. Hörde förresten på radion idag att Jodie Foster nu officiellt är lesbisk. Japp.

Efter föreläsningen blir det fika och "överraskning" med Nea. Sen får vi se om jag eventuellt tar mig ner till stan, om jag orkar.

Bara 10 dagar kvar nu! Helt sjukt vad fort det går, fast ändå inte.

Stopp!

Vart går gränsen? Det måste ju finnas en gräns för hur mycket man ska tåla när någon inkräktar på ens kroppsliga integritet, eller?

Klipptid

Lääängtar till fredag!!! Då blir det besök på klippsalongen. Ska bli så underbart. Har dock drömt att jag glömt bort tiden flera gånger nu, får hoppas det inte händer. Fredag klockan ett är det juh! Nice!

 Det bir nog ungefär den här längden, den trivs jag i. Och så uppklippt såklart! ;)

Särskrivning



En av Sveriges bästa komiker, enligt mig. ;)

Ungefär så känns det, fast ändå inte


Sappy pathetic little me
That was the girl I used to be
You had me on my knees
I'd trade you places any day
I'd never thought you could be that way
But you looked like me on Sunday
You came in with the breeze
On Sunday Morning
You sure have changed since yesterday
Without any warning

I thought I knew you
I thought I knew you
I thought I knew you well... so well

You're trying my shoes on for a change
They look so good but fit so strange
Out of fashion so I can complain

You came in with the breeze
On Sunday Morning
You sure have changed since yesterday
Without any warning

I thought I knew you
I thought I knew you
I thought I knew you well... so well

I know who I am, but who are you?
You're not looking like you used to
You're on the other side of the mirror
So nothing's looking quite as clear

Thank you, for turning on the light
Thank you, now you're the parasite
I didn't think you had it in you
And now, you're looking like I used to!

You came in with the breeze
On Sunday Morning
You sure have changed since yesterday
Without any warning
And you want me badly
You cannot have me

I thought I knew you
I've got a new view
I thought I knew you well...oh well

("Sunday morning", No Doubt)

Patetisk som jag är...

En rolig grej ang det jag inte bryr mig om som jag egentligen bryr mig alldeles för mycket om... Tjejen har jordens fulaste tatuering i nacken. Tyckte jag var riktigt kul, barnslig och patetisk som jag är! Moahahahahaha!!!

Nattliga "pussar"

Gissa vem som skulle slicka mig i ansiktet halva natten... ;) Nä, det var inte Daniel, han kom inte hem igår heller. Tilda däremot var helt knäpp och kom och väckte mig nån gång mitt i natten och skulle slicka på mig. Vände mig om flera gånger men hon bytte bara sida hon med... Visst brukar hon komma och göra så ibland om man ligger på sängen, men inte när jag sover. Det gjorde hon bara de första två nätterna efter att jag fått henne. Undrar vad hon ville säga inatt? Kanske var det bara så att jag smakade väldans gott! ;)

image52

Kallt

Nu är det äntligen minusgrader igen! Men fy fan vad kallt det känns, trots att det bara är -5 grader. Man är aldrig nöjd helt enkelt...

Vi hade en riktigt rolig föreläsning idag om queerteorier. Skitbra.

Äcklad

Det här året har verkligen varit besvikelsens år. Just nu äcklas jag av den här stan...


Men någon äcklar mig mer än andra, ni fattar säkert vem... Vad fan sysslar han med egentligen? Häromdan frågade han t o m om inte jag ville fira nyår med honom på Loka Brunn... Han kan ju inte va riktigt klok.


Tiden går, om hundra år är vi stjärndamm min vän

http://bumblan.blogg.se/2006/december/2006-12-10-1.html

Ett år sen...

Spännande


Fick detta mail skickat från vår lärare. Hon är så gullig. Undrar vad överraskningen innebär...

På onsdag, direkt efter AnnaSofias föreläsning
bjuder Forum på Lussefika med överraskning.
Hoppas ni inte har superbråttom iväg utan kan vara med...
Jag kommer att stå utanför dörren till C202 när
ni sluter kl. 12.00 och har med mig fika. Vi
hjälps åt att möblera till lite mysigt, tänder
ljus och... sen kommer överraskningen....

Spännande... ;)

Kanske ett luciatåg? Eller striptease? ;P Haha!

Bröllopsfotografering

Någon som har planer på att gifta sig nästa år? Eller kanske känner någon som ska det? Gå in här i så fall!

Båt

Någon som är sugen på en kryssning i början av januari? Fick ett erbjudande:

Erbjudandet gäller dygnskryssning Stockholm-Mariehamn t/r den 1-19/1 2008. Fri resa i C-hytt alla dagar. Fri resa i B-hytt sön-tors, tillägg 100 kr fre-lör. Fönsterhytt (A-hytt) 200 kr alla dagar. Minst två vuxna och högst fyra personer i hytten. Max två hytter per bokning. Anslutningsbussar från drygt 60 orter (tillägg). Begränsat antal platser. Åldergräns 21 år. Avgång dagligen 18.00, åter 15.30. Artistlistor etc på vikingline.se/cinderella.

Kunde ju vara lite kul, vet dock inte om jag har några pengar, men men...

Kvinnan och hemmet

Försöker göra rent i spisen. Fy fan vilket meck! Det är ju galler-/plåthållare och värmegrunkor här och där och då kommer man ju inte åt! Blir galen!

Vågar man ens laga mat i den sen? Jag undrar ja...

"The Flock"

"There are over half a million registered sex offenders in the United States.


For every thousand offenders, there is only one caseworker that monitors them.


Every two minutes a woman or child is sexually assaulted in America."

Så inleds filmen "The Flock". Den var väldigt obehaglig. Fy fan vilka vidriga människor det finns i världen, man blir äcklad.


Hur korkad får man va?



"I thought Europe was a country..." Smart tjej...

10 december

Godmorgon!

Daniel kom aldrig hem igår. Det var sova "på skolan" som gällde, vad det nu innebär. Gaaahh! Stör mig på att jag ens orkar bry mig. 12 dagar kvar...

Var på gymmet imorse och sen var jag nästan klar att gå till skolan när jag började må illa och fick jordens mensvärk... kul... Så jag hoppar skolan idag. Skulle ju ha intro på queerteorier, hoppas jag inte missar något viktigt.

Nu ska jag kolla på film.

Slarviga hjärtan

De har satt upp julbelysningen runt fotbollsplanen nere vid Vasaplan nu. I år verkar det dock vara färre hjärtan och slarvigare upphängning. Inte alls lika fint som förra året. Lite symboliskt kanske... Man ska inte vara slarvig med hjärtan, speciellt inte med andras...

41669-175
Bild från förra året.

Stänga av en del

Nu grinar jag till filmen... ("Love Actually") Eller jag har iaf den som ursäkt, haha.

Daniel är fortfarande inte hemma. Han åkte till "skolan" vid halv fyra... Vet inte riktigt vad han sysslar med... Inte för att jag borde bry mig. Ska bli skönt att stänga av den delen av mitt liv snart.

Halsband

image50 Har varit inne på Accessora och kikat lite. Många fina väskor och smycken, bland annat. Hittade det här jättefina halsbandet från Hultquist-Copenhagen. 399 kr kostar det. Som sagt, jättefint!

Av vikt...

Har tränat 5 gånger den här veckan. Det är väl ganska bra? Fast jag får ångest de dagar jag inte tränar, som idag... Har bara gått ner 0,5 kilo de senaste två veckorna. Helt sjukt ju! Jag äter ganska nyttigt med några undantag då och då och jag äter ganska lite. Fattar ingenting... Men de svarta jeansen sitter bra nu iaf, ibland känns de nästan stora, men bara nästan. Den rutiga klänningen går nu att knäppa hela vägen ner men är fortfarande lite för tajt för att visa sig för andra i...  Suck... att allt ska ta sån tid.

Filmtips!

"Love Actually" på femman nu! Se den om ni inte sett den! Jag bölar typ filmen igenom, haha! Love it!

Tatuering

Hmmm... Bör kanske sluta titta på "Miami Ink" på kanal 6. Blir sjukt sugen på att göra en tatuering. De är grymt duktiga! Jag vill ha en förbannad/ledsen liten ängel någonstans på kroppen. Har dock inte hittat någon bild som motsvarar min idé än. Någon som är bra på att rita?

......

Kommer ni ihåg de där underkläderna jag beställde från H&M? De har hamnat hos mormor... Har ju gjort adressändring dit för att få söka till Komvux. Mamma ska skicka upp dem så jag får dem i veckan. Inte för att jag har så stor användning av dem häruppe men jag vill se om de passar och så.

En dålig sak är att ögonskuggorna jag beställde var slut. Får köpa nere på stan istället.

Möbler

Håller på att kika runt lite på IKEA.se. Kommer behöva en hel del nya möbler och grejer när jag flyttat in i nya lägenheten. Fick ett tips om Beddinge bäddsoffa. Den verkar helt ok till ett bra pris. Kommer nog att kolla lite second hand oxå men soffa vill jag nog helst ha en ny, eller om jag eventuellt får en av nån närstående.

Frigörande

Har ju inte berättat om fredagens redovisning i skolan.

Min grupp, jag, Julia och Nina, pratade om onani, kvinnors onani. Som exempel hade vi en scen ur "Fucking Åmål" och en text ifrån "Linas kvällsbok". Vi pratade bland annat om myterna kring kvinnans könorgan (det finns t ex inga bevis på att det ens finns en mödomshinna...) och att onani har varit tabu för kvinnor. Vi menade på att filmen och boken är bra på det sättet att de visar för unga tjejer att onani är normalt och ok. Jag var ganska imponerad över mig själv som stod och pratade om något så intimt inför halva klassen, utan att rodna eller så. Det kändes helt naturligt. Och i onsdags när jag hade hela min basgrupp här (jag, Elin, Julia, Nina, Jessica och Angelica) satt vi och pratade ännu mer personligt utan problem. Väldigt frigörande på något sätt.

De andra som redovisade hade lite andra teman. Några hade lite konst-bilder. Sen var det en grupp som visade delar ur filmen "Shortbus". Jag blev väldigt nyfiken på filmen så jag och Daniel såg den igår. Den var bra. Är man känslig för sex-scener eller om man har homofobi bör man dock kanske inte se den.

Den kommande veckan ska vi fördjupa oss i ämnet Queer, kommer bli intressant. ;)

Om tre veckor

Vad händer på nyårsafton då? Jag är clueless som vanligt...

Hemlängtan

Längtar hem som bara den just nu. Längtar till julafton! Få vara hemma hos mormor och morfar med halva släkten och äta god mat och mysa. Finns inget jag hellre vill nu.

Imorrn är det två veckor kvar, det känns både kort och långt på samma gång... skumt...


Två veckor kvar

Seg lördag... Man har inte haft någon lust att gå ut överhuvudtaget. Har ägnat dagen åt att kolla på film och tv. Just nu kollar jag på "Leilas jul" på tv4+. Ja, jag vet! Jag har otroligt svårt för den människan, men det är inte så mycket annat att titta på. Dessutom är ju julgodis gott! ;P Undrar var hon har köpt toppen hon har på sig, svart med rosa och vita prickar, skitsnygg!

Leila Lindholm FOTO:TV4
Bild: tv4.se

Daniel ligger på golvet och skissar. Stönar och låter konstigt gör han oxå... haha... ;) Kanske blir så när man koncentrerar sig!?

Om två veckor befinner jag mig förhoppningsvis i Stockholm, eller iaf i närheten. Det kommer bli en lång resa så vi får hoppas att det går bra. Kanske dags att börja packa snart? Fast det mesta är ju redan i kartonger, tack och lov.

Elf dance

Gå in här och se mig dansa! Haha! ;P


Kort

Sjukt trött så det blir ett kort inlägg...

Fick godkänt på tentan! Så himla skööönt!

Har handlat julklappar till Julia, typ resten av släkten/famijen kvar...

Fick hem örhängena jag beställde igår idag! Jättenöjd!

Det regnar ute... Astråkigt!

Nu vet ni. ;)

Örhängen!

Är så glad! Har precis fått mitt lilla paket som jag beställde från Modemecka! Hittade dit via Käthe. Jättefina saker till bra priser. Själv beställde jag dessa plus ett tredje par som nu är slutsålda så det fanns ingen bild just nu. De guldiga löven ska bli en del av mammas julklapp är det tänkt. Måste erkänna att jag blev så nöjd med det jag fick idag så jag la en ny order på 5 par örhängen till i still med de till vänster här under, i olika färger. Får se hur många jag ger bort, lär ju behålla de flesta själv! Haha! Jag hade tur som fick det sista paren av de röda och de svarta med rosetter. 29 kr styck kostade de och frakten är oxå på 29. Dessutom går det fort, jag beställde mina på kvällen den 3:e och de kom idag!

   Bilder från Modemecka.se.

Det blev en ganska kort träff på UB. Vi delade upp arbetet. Jag ska ta inledningen plus läsa en bit ur Emma Hamberg's bok "Linas Kvällsbok".

Tror jag ska lägga mig och vila en stund. Börjar känna av att jag inte får tillräckligt med sömn. Kan ju iofs bero på att jag går upp 05.45 varje morgon för att gå till gymmet, men det kan jag ju inte sluta med! Är så skönt att vara där på morgonen. ;)

Sjukt men trevligt

Redan torsdag!? Helt sjukt! Men trevligt.

Klockan 11 ska jag träffa Nina och Julia på UB. Ska planera morgondagens redovisning. Och vad ska vi prata om? Jo, kvinnlig onani. Ska bli kul. Något som inte är så kul är att vi efter redovisningen har 3 timmars håltimma, suck... Orka. Funderar på att då ta mig ner till stan och shoppa några julklappar. På eftermiddagen får vi tillbaka våra senaste examinationer, så på kvällen blir det ligga och gråta på sängen.

Det är världens pissigaste väder ute. Asså, det kan ju inte ens vara tillåtet med regn i december, måste ju finnas någon slags lag emot det...

En bra sak: Mina svarta jeans sitter bättre än nånsin! ;)

Stress

Stressig dag idag, ingen "egentid" alls...

Har haft hela basgruppen här hemma. Vi håller på med ett mindre grupparbete. Skitkul! ;)

Hår

Gaaah! Är så fruktansvärt trött på mitt hår! Det ser verkligen hemskt ut. Längtar till nästa fredag för då ska jag klippa av en hel del. Ska bli sååå skönt.

Imorrn kommer en tjej och kollar på lägenheten, så det blir till att städa ikväll då. Dessutom fick vi vår sista hyresavi idag, den var höjd med nästan 100 kr. Tidigare i år fick vi papper från Hyresgästföreningen om att vi inte skulle få höjd hyra... Oj vad bra det verkar va att va medlem där, not!


Hmm... Kanske ta en powernap innan skolan? Fast det funkar ju inte på mig...

Trött

Oj vad trött jag blev helt plötsligt. Ingen lust alls att gå till skolan. Men idag har vi obligatoriskt seminarium så vill man inte ha restuppgift så måste man gå.

Vi har ingen gran och vi kommer inte heller skaffa någon som ni säkert förstår. Däremot har grannen under oss satt ut en gran här på baksidan.
 Lite mer julstämning... ;)

Blev jätteglad igår när jag kollade posten.
Ida fick i uppdrag att köpa en concealer åt mig. Jag är helt såld på MAC's concealer och vill inte ha någon annan men det finns ingen som säljer MAC häruppe vad jag vet. Så Ida köpte en i Stockholm och skickade upp den. Skitbra!

"Sovmorgon"

Gomorron! ;)

Det tog emot lite imorse när klockan ringde. Men fokuserar man bara på hur skönt det kommer kännas efter gymmet så går det mycket bättre att ta sig upp.

Idag har jag sjukt lång "sovmorgon", börjar inte förrän 15.15. Lite jobbigt faktiskt tycker jag, börjar och slutar hellre tidigt. Nu blir det lixom att jag slutar 17.15, men men.

Världens bästa

Jag har världens bästa mormor och världens bästa mamma. De ställer alltid upp, vad det än gäller. Min snälla mormor har betalat min första hyra på nya lägenheten, så jag slipper betala dubbelt. Underlättar väldigt mycket för mig. Å mamma är med och hjälper till hon oxå. ♥ De är bäst helt enkelt.

Fick bilder från förra och senaste helgens kalas. Många i släkten som fyller år nu. Julia, min Julia, har blivit rätt så stor. Måste köpa julklappar till henne. Hon önskade sig lego, nån polishelikopter, nån slags rymdvarelse och sen kommer jag inte ihåg mer. ;) Inga Barbie's här inte, thank God! Får väl se vad jag hittar. Måste ta en shoppingdag någon dag, kanske nästa vecka.

I helgen har jag och Carro bestämt att jag ska åka till henne. Hennes katt har fått ungar och ni vet ju hur jag är med djur... som ett litet barn, haha! ;)

Hemma

Nu har jag äntligen varit och lämnat tillbaka boken. Det är is typ överallt på marken, lyckligtvis har någon slängt ut ett par gruskorn lite här och där... Jag tog bussen ner till Universum, lämnade boken på UB och fick sen stå och vänta i en halv evighet på bussen hem. Men nu är jag iaf hemma och tänker inte gå ut mer idag.

Våld mot kvinnor

Nu har jag läst lite drygt 50 deprimerande sidor, ca 100 kvar...

Vad har jag läst om då? Jo, jag har läst om hur man inom den svenska politiken har behandlat frågor om våldtäkt och misshandel riktat mot kvinnor från 1930-talet och framåt. Det är skrämmande att läsa om hur kvinnor görs ansvariga för männens (de män som slår/våldtar) beteende. Förr i tiden var det t o m lagligt att slå och våldta sin fru, det kunde ses som en rättighet. Kvinnan var mannens egendom. Tack och lov har vi kommit en bit på vägen.

Men våld mot kvinnor sker fortfarande i stor utsträckning. En bra sak är dock att allt fler anmäler. Snubblade över
detta på Aftonbladet.se.

Men varför går inte den slagna kvinnan? Det är en fråga som alltför ofta kommer upp. Återigen är det kvinnan som skuldbeläggs. Ni som ställer er den frågan, läs om normaliseringsprocessen, allt är inte alltid så enkelt som det kan verka när man är mitt uppe i det. Vem som helst kan hamna i samma situation.

Varför är då mäns våld mot kvinnor "så viktigt" jämfört med annat våld? (Vet inte hur jag ska uttrycka mig bättre, hoppas ni förstår hur jag menar.) Detta var en fråga jag också ställde mig innan jag var på besök hos kvinnojouren på stan. Visst finns det kvinnor som slår män, kvinnor som slår kvinnor och män som slår män i parrelationer, men mäns våld mot kvinnor är mycket större. Och att det våldet på något skulle vara annorlunda än våld ute på våra gator förklaras med att man faktiskt är i en nära relation med den som slår, något som gör det hela mycket svårt.

Våld ska vara straffbart, oavsett vem som slår/hotar vem, oavsett vart eller när. Det är min åsikt. Och vad gäller våldtäkt ska det fan inte spela någon roll vad offret haft på sig eller hur hon/han betett sig innan eller efter våldtäkten. En våldtäkt är en våldtäkt. Punkt.

Som sagt, man blir arg av det här momentet i kursen, men det är väl bra antar jag...

Och NEJ! Alla män är inte våldtäktsmän eller djur eller talibaner eller något sånt!




"Den människa som påstår att en kvinna får skylla sig själv om hon blev våldtagen eftersom hon steg upp i en främmande mans bil, det är den människan som påstår att alla män är potentiella våldtäktsmän." (Alltså den samhälleliga normen...)

Maria-Pia Boëthius


Bokstöld

Attans oxå... Tilda har lagt sig på boken jag skulle läsa. Försökte ta den ifrån henne men då "morrade" hon (snarare muttrade...) och bredde ut sig ännu mer över den... "Nej, jag har inte gjort "läxan" för min katt snodde min bok..."? Haha! Nä, måste se till att återerövra den om det ska bli något läst innan den ska tillbaka till bibblan.

Roligt

Haha! Måste bara dela med mig av vad jag hörde på de lokala nyheterna. Måste bara poängtera först att vi har "riktiga" nyheter oxå! Ibland... ;)

Men iaf... De berättade om en man och en kvinna som var på bilresa. De stannade vid en mack för att mannen skulle tanka bilen. Han la inte märke till att kvinnan gick in i butiken för att handla. Mannen åker iväg och upptäcker inte att "någon" saknas förrän efter två(!?) timmar! Haha! Hur kunde det ta så lång tid innan han upptäckte det? Hon satt i baksätet för att de hade sitt barn i framsätet, men ändå!!! ;)


Träningsvärk

Jag har faktiskt lite träningsvärk idag. Brukar inte ha det, undrar varför just idag. Men det är ganska nice, det känns lixom att man gjort något! ;)


www.tenton.se

Den "hysteriska" kvinnan

"Att porträttera en arg kvinna som »hysterisk« är ett gammalt retoriskt knep för att underminera effekten av hennes uttryck för ilska. En »hysterisk« kvinna är ju i de flestas ögon någon som åtminstone är på gränsen till att vara sjuk, eller i varje fall irrationell. En sådan person brukar man inte behöva ta på allvar."
Ur "Hon, han och hemmet", Eva Magnusson

Någon som känner igen sig?


Turkosblått vatten

Inatt har jag fått ha sängen för mig själv, sååå skönt. Har sovit riktigt gott, förmodligen av utmattning efter gårdagens "hysteriska" utbrott, m.m. Jag drömde iaf att jag var utomlands och hade nån slags bungalow/tält på en sandstrand precis vid det turkosblåa vattnet... Det var nice, tillbaka dit tack!

Den snö vi hade smälter bort just nu. Det är blött, slaskigt och snorhalt ute. Hata! Jag som måste ner till UB och lämna tillbaka en bok, fan... Dock måste jag läsa 150 sidor till i den först... Kul...

Jag mår illa

Skulle ju ha varit duktig och tränat idag med. Men hela dan blev ju helt hemsk så nu har jag istället tryckt i mig en massa chips och godis, bläää! Jag vet att man inte ska säga så, men ibland önskar jag faktiskt att jag var en aning bulimisk...

20 dagar kvar, eller kanske 21... får se hur det blir med den där hemresan...


Terror

Fy fan... Dagen var bra, tills Daniel kom hem... Terror är nog ett passande ord...

Första advent

Jaha, så var det redan första advent, mysigt! Hade dock velat ha lite varm glögg att "fira" med. Tog mig ner i källaren igår och letade fram en elljusstake, hade ju bara två kartonger där nere så den var inte så svår att hitta. Resultatet blev jättemysigt! Tänk vad en liten stake(!?) kan göra... ;)

image169

Daniel har fortfarande inte kommit hem från sin tv-spelskväll, han får gärna stanna där tycker jag. Så lungt och skönt när det bara är jag och Tilda hemma.

Snön vräker ner här. Hur är det hos er? Har ni någon snö? Jag hoppas på snö och minusgrader i Stockholm på julafton iaf.

Träna träna träna

Jag kom iväg till gymmet till slut! Så himla skönt. Va bara jag och någon till där. Bra bra.

Och jag märker ju att det ger resultat. Hade ju mina svarta jeans på mig igår kväll, yey! ;)

December

Vilken skön dag! För en gångs skull sov jag riktigt länge. Vaknade vid tiotiden.

Nån gång efter tolv eller ett åkte Daniel till en kompis på Ålidhem. Jag gick till Ica och handlade lite. Unnade mig lite naturgodis och lite lösgodis. Efter det har jag myst framför filmen "No reservations", vet inte vad den heter på svenska. Catherine Zeta Jones är iaf restaurangchef och får ta hand om sin systers dotter... Den var helt ok, tyvärr är ju såna filmer lite förutsägbara, men som sagt, helt ok.

Nu håller jag på att laga mat. Kycklingfilé med grönsaker. Blir eventuellt en film till. Måste passa på att mysa ordentligt när jag har min egen quality-time! ;)

Förhoppningsvis pallrar jag mig iväg till gymmet nån gång mellan åtta och nio oxå. Så dålig disciplin... Faaan...


Helt sjukt att det redan är december! Eller hur!? But I like it!

Korvkväll

Det blev riktigt lyckat igår kväll. Vi var iaf 8 stycken från klassen och ungefär lika många från Designhögskolan som samlades hemma hos John och Elin. Trots horoskopet lyckades jag klara mig utan missöden. ;) De är alltid kul att se hur folk är utanför skolan.

Kom hem vid tvåtiden inatt så vi struntade i att ens försöka vara på gymmet så tidigt som vi brukar. Får pallra oss dit under dagen eller kvällen. Jag måste dit hursomhelst!

Om tre veckor sitter jag i en bil på väg ner till Stockholm! Lycka! ♥