Inte så hemsk

Ok, dagen blev inte fullt så hemsk som jag befarat... Min älskling ringde imorse, bra start på dagen! Jag glömde dock att äta frukost.

Fick sällskap under föreläsningen, trots allt, av Malin. Föreläsningen var för övrigt rätt rolig. Det pratades om makt. Det var roligt när gubben gick och gömde sig och sa "Nu försvann makten!"... :) Var dock en aning frustrerande mot slutet då klockan blev tolv och över och gubben inte ville sluta prata!

Letade upp Cissi och Linda i caféet, lunchade med dem. Linda fick boken "Singel-uppdraget" av mig, hennes nya liv! ;) Var skönt att för en stund få umgås med folk i skolan som man kan prata med.

Sen var det tre timmars seminarium. Oj, oj... Kändes som flera av oss ibland inte visste vad folk pratade om, eller ens vad vi själva pratade om, haha! Trevlig kurs det här... Nä usch...

Hemresa i rusningstrafiken... Inte kul, folk e ju helt galna... Det gäller att ha vassa armbågar.

Tilda har varit spatt-katt nu på kvällen och galopperat runt här. Har hört att innekatter gärna gör det ibland för att bli av med sin överskottsenergi. Ibland springer hon jättesnabbt fram till mig och typ nuddar mig med tassen och sen springer hon blixtsnabbt iväg igen, typ som kull... fast jag hänger inte med... ;)

Haha!

Hahaha! Stockholm Live! Så himla kul! ;)

10, 9, 8, 7...

Tio första:
Första bästa kompis:
Sandra (har ingen kontakt längre)
Första bil: Inget körkort… ;(
Första riktiga pojkvän: Calle
Första husdjur: Skorpan, en svart kanin eller så var det Sacco, vår galna men underbart fina hund...
Första semester: Utomlands? Alcudia, eller typ Danmark…
Första jobb: Sommarjobb, Svenska Bostäder
Första köpta skiva: Absolute music 17? Ha ha!
Första riktiga kyss: Alanya, Turkiet…
Första piercing: Öronen, åtta år var jag då.
Första konsert: Tror det var Lilla Okejdagen på gamla Gino. Gruppen 911 var där kommer jag ihåg. Helena och jag blev sååå kära… Ha ha!

Nio sista:

Sista alkoholdrycken: Måste varit ölen jag drack med Annika och Adam.
Sista bilfärd: Antingen var det när Daniel skjutsade hem mig på nyårsdagen, eller så har jag åkt någonstans med mamma efter det… Kommer inte ihåg…
Sista filmen du såg: ”Jersey Girl” urtrist!
Sista bubbelbadet: Oj, måste varit i Hagis. Har inte haft badkar sen dess. Vill gärna ha både kar och dusch, så man kan välja. Lyx!
Sista spelade cd: Melody Clubs ”Scream”
Sista gången du grät: Igår
Sista måltiden: Middag

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar?
Haha, nej.
Blivit arresterad? Nope.
Blivit kär vid första ögonkastet? Nä, inte kär, men intresserad.
Varit på tv? Ja, en gång iaf.
Fått ditt hjärta krossat? Ja, men det e helt nu och jag är så kär! ♥
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Nix, det skulle jag aldrig göra.
Haft ett one night stand? Måste jag svara på det?
Busringt till nån? Japp!

Sju saker du har på dig just nu:
1. Strumpor

2. Ett par strumpor till (det e ju faktiskt kallt…)

3. Trosor

4. Bh

5. Linne

6. Tröja

7. Mjukisbrallor

Fyra personer du kan berätta allt för:
Jag tror nog att jag har fler än fyra personer jag kan berätta det allra mesta för. Jag kan komma på iaf 10 personer som jag kan berätta i stort sett allt för. Ni vet nog själva vilka ni är…

Tre val:
Svart eller vit? Svart
Sommar eller vinter? Båda har sin charm
Choklad eller chips? Choklad, för det mesta.

Två saker att göra innan du dör:
Förverkliga mina drömmar… fast det är nog mer än två saker…

En sak du ångrar:
Finns väl flera saker, fast vissa av de sakerna har å andra sidan lett till andra saker som varit bra, så det är svårt att säga något specifikt. Men en sak jag ångrar är att jag en gång för flera år sedan tackade nej till ett jobb jag blev erbjuden. Mycket dumt, lät mig påverkas av andra, men men… Kanske inte hade blivit bra ändå så det är väl ingen idé att bry sig idag.

Ångest

Usch usch usch... Vill inte åka till skolan... Känns som att man e tillbaka i högstadiet igen... Helt otroligt.

Umeå

♥Nu har jag bokat biljetter!♥

This is how it works

This is how it works
You're young until you're not
You love until you don't
You try until you can't
You laugh until you cry
You cry until you laugh
And everyone must breathe
Until their dying breath

No, this is how it works
You peer inside yourself
You take the things you like
And try to love the things you took
And then you take that love you made
And stick it into some
Someone else's heart
Pumping someone else's blood
And walking arm in arm
You hope it don't get harmed
But even if it does
You'll just do it all again

(ur "On the radio", Regina Spektor)

Skolan...

Idag har jag varit inne i stan och lunchat med Ida. Det blev TacoBar för vi kunde inte komma på något bra ställe. Men gott var det! ;)

Sen begav vi oss för att leta efter skor till mig. Detta visade sig vara ett fullkomligt omöjligt uppdrag... Någon av mina vänner får gärna bli skomakare och skräddarsy dojjor åt mig för det finns inga i butikerna som jag får på mina fötter... Lär ju halka och bryta både armar och ben i mina gympadojjor, men men...

Igår hade vi föreläsning i skolan. Fyyy faaan säger jag bara... Kom till skolan, gick till caféet för att köpa kaffe och en flapjack till lunch (inte världens bästa lunch, nej, men ändå...), träffade Cissi! Blev sååå glad! Brun som en pepparkaka var hon såklart... Tyvärr skulle hon inte på min föreläsning. Det har visat sig att hon och Linda går på en helt annan instution än mig, j-a skit!

Satte mig på första bästa plats i föreläsningssalen, det var ju iofs inte det smartaste då jag ju inte såg ett skit, men men... Min hörsel är det ju iaf inget större fel på, trots att jag snart är så mycket som 25 år... (Hemska tanke...)

Satt där själv och lyssnade på föreläsningen, som ju faktiskt var rätt så bra och rolig för en gångs skull. I pausen skulle typ tio pers springa fram och tillbaka så jag fick lyfta upp bänkskivan femtioelva ggr. En tjej från studentarbetslaget råkade gå förbi, jag sa hej, hon typ tittade konstigt på mig... Antar att man inte får säga hej till henne. Hon har ju påpekat att vi faktiskt inte går på lärarhögskolan för att lära känna varandra och vara sociala, utan för att plugga... Kul tjej... Mamma mia, ta mig härifrån... Studievägledarna, here I come. Kan inte stanna i den där hemska klassen... Jag ska till Umeå, så det så!

Blev iaf överlycklig när det visade sig att Cissi oxå var kvar i skolan efter föreläsningen. Vi drack te i caféet innan vi åkte hem. Gick på toa gjorde jag oxå. Det var kul för en tjej hade glömt att låsa dörren, "NEEEJ, JÄVLAR!!!" skrek hon när jag öppnade, haha!

Imorrn är det lång skoldag. På torsdag jobb på kvällen. Fredag nada. Lördag middag med Tina, Niklas, Sara, Annika, Emelie och kanske någon mer, trevligt! Emelie är i stan hela veckan och ska förhoppningsvis komma över hit någon dag, om hon hinner.

Längtar efter min Daniel. Men nu kan jag iaf äntligen boka biljetter. Ska bara dubbelkolla med honom vilka tider som passar bäst först.

........

Sååå seeeg... Gick och la mig redan vid nio igår oxå. Tänkte att jag då kunde gå upp tidigt, vid sex-sju eller så. Men icke... Ställde om klockan ett antal ggr imorse... Gick väl upp vid halv nio...

Låg och hoppades att Daniel skulle ringa tidigt nu på morgonen. Typ två minuter senare ringde han! Lycka! ;) ♥

Slut på veckan

Jaha, då var den snart över, min jobbhelg. En hel del knasiga kunder men även ett par normala... vad som nu menas med normalt... Hade några idag som skulle handla bestick precis vid stängning, lite frustrerande, men det gick bra. Det kan ibland vara lätt att stressa upp sig vid stängning eftersom man har en bra bit hem, men jag gillar trots allt mitt jobb.

I veckan kommer csn-pengarna och då ska jag boka biljetten till Umeå! ;)

Väldigt trött är jag... Gick och la mig vid nio igår, känns inte normalt. Går väl och lägger mig rätt tidigt idag med. Vore skönt att känna sig pigg någon gång.

Personalmötet imorrn är inställt. Så det är bara föreläsning i två timmar som gäller, rätt så skönt. Blev dock väldigt besviken igår när Cissi och jag konstaterade att det inte verkar som att vi har några föreläsningar tillsammans, mycket dåligt!

Givande...

Hade väldigt svårt att gå upp imorse. Har inte sovit ordentligt på över en vecka nu. För mycket som rör sig i mitt huvud... Har lite svårt att hålla ögonen öppna emellanåt...

Åkte till skolan och mötte upp studentarbetslaget vid elva. De pratade hebreiska i typ en och en halv timma. Eller ja, det kändes som att de pratade hebreiska för jag fattade nada.

Vid ett började seminariet med P-A. Vi delades in i tvärgrupper och fick gå iväg och babbla lite. Sen gick vi tillbaka och pratade lite om vad vi pratat om. Och sen var det dags att gå hem! Mycket givande dag.

Var bara hemma en liten stund sen gick jag över till frisören och klippte mig. Tyvärr fick han ta bort en hel del för det var så slitet, men jag tänkte att det växer ju ut... Sen när jag kom hem så färgade jag det på en gång. Skönt att ha det gjort.

Öppna imorrn, stänga på söndag och personalmöte på måndag... helt ok...


Shopping

Det blev en riktig shoppingdag idag! Åkte in till stan vid 12-tiden. Köpte mascara och ansiktscreme och lite annat. Ett par timmar senare ringde Annika. Hon hade slutat skolan för dagen och kom in till stan hon med. Vi gick och fikade och sen blev det mer shopping. Hittade en jättefin bh på H&M, kunde inte låta bli att köpa den...
bh

Fin va!?


Jag var inte hemma förrän efter 19. Väldigt trött är jag. Imorrn är det skola och i helgen är det jobb.


Tvättstugemorgon

Trots nästan ingen sömn inatt gick jag upp strax före sju imorse eftersom jag hade tvättstugan... härligt...
 Tilda hjälpte oxå till(?)...
Nu har folk tydligen börjat stjäla tvätt oxå, herregud! Hur kan man ens vilja ha någon annans gamla kläder? Jag fattar verkligen inte det. Anna i min förra kurs berättade i förra veckan att någon hade snott hennes gamla urtvättade trosor i tvättstugan, knäppa människor det finns...

När jag äntligen tvättat klart och gjort mig iordning gick jag till tåget. Träffade Camilla och Sara från basgruppen på perrongen. Åkte till skolan med dem och Erika och Elin. Vår nya lärare var väl trevlig och så, men han hade världens mest monotona röst... man orkade knappt lyssna på vad han sa.

Den här kursen verkar riktigt hemsk. Igår på intro-mötet sa de som är ansvariga för kursen att man kunde jämföra en föreläsning med en viss professor med att äta smultron mitt i vintern... Kan ju säga att jag inte var den enda som satt och skrattade... Har haft ett par föreläsningar med denna professor och jag skulle ärligt talat hellre titta på färg som torkar... Under en föreläsning med honom reste sig ungefär hälften av åhörarna och gick... Sååå rolig är han att lyssna på.

Imorrn får man äntligen lön! Och jag blev VÄLDIGT nöjd med min faktiskt. Fast den täcker knappt räkningarna. Men jag hoppas att mina csn-pengar trillar in på kontot i nästa vecka nu när vi äntligen registrerat oss på nya kursen. Men imorrn hoppas jag på att kunna klippa mig och köpa sånt som börjar ta slut här hemma, som shampo och sånt. Ledig är jag iaf, mkt skönt.

Vill till Daniel... Nuuu!


Min katt

Haha! Min lilla katt e så söt! Ibland så försvinner hon helt plötsligt. Sen om man tittar riktigt noga på sängen så ser man att det är en stor bulle under överkastet eller madrassen. Så var det för en stund sedan. Hon hade gömt sig under överkastet. När jag gick dit och pratade lite med henne grymtade (mja... hon e nog hälften gris...) hon lite som svar... Jag lät henne ligga där. En stund senare pratade jag med henne igen. Då kom hon ut, alldeles nyvaken och tilltufsad, med påsar under ögonen... Visste ni det? Att katter kan få påsar under ögonen? Min Tilda kan iaf det! ;) HiHi!

Tilda
Tilda utan påsar... ;)

Samson

Vackraste låten just nu...

You are my sweetest downfall
I loved you first, I loved you first
Beneath the sheets of paper lies my truth
I have to go, I have to go
Your hair was long when we first met

Samson went back to bed
Not much hair left on his head
He ate a slice of wonder bread and went right back to bed
And history books forgot about us and the bible didn't mention us
And the bible didn't mention us, not even once

You are my sweetest downfall
I loved you first, I loved you first
Beneath the stars came fallin' on our heads
But they're just old light, they're just old light
Your hair was long when we first met

Samson came to my bed
Told me that my hair was red
Told me I was beautiful and came into my bed
Oh I cut his hair myself one night
A pair of dull scissors in the yellow light
And he told me that I'd done alright
And kissed me 'til the mornin' light, the mornin' light
And he kissed me 'til the mornin' light

Samson went back to bed
Not much hair left on his head
Ate a slice of wonderbread and went right back to bed
Oh, we couldn't bring the columns down
Yeah we couldn't destroy a single one
And history books forgot about us
And the bible didn't mention us, not even once

You are my sweetest downfall
I loved you first
("Samson", Regina Spektor)

För den som såg förra veckans avsnitt av "CSI NY" så spelades den här låten i slutet av det avsnittet. Underbara Sara tog med sig Reginas album hit förra veckan så jag kunde lägga in låtarna i mobilen, mkt bra. Tyvärr spelar man lätt sönder låtar, alltså spelar dem för mkt... Men men...

Seg måndag

Oooh så tjusigt det blev i "Från koja till slott"! Skönt att slippa stänkmålning... ;)

Seg dag idag med. Har mest roat mig med tv-tittande, ingen energi överhuvudtaget. Har även kollat mailen typ trehundra gånger. Väntar på svar på lite olika frågor, men icke... Dåligt dåligt dåligt!

Längtar till mina glasögon kommer. Så slipper jag de här jag har på mig nu. Gillar dem inte alls, måste t o m ta av mig dem om jag ska gå in i badrummet för jag kan ju råka kolla mig i spegeln... I know, I'm weird...

Så fort lönen kommer måste jag gå och klippa mig! Ska färga håret oxå, men det gör jag själv, har en förpackning som står och väntar. Sen ska jag köpa biljetter till Umeå oxå! Det är det viktigaste! Har väldiga abstinensbesvär av min Daniel-brist... Såg idag att man kan flyga tur och retur för 798 kr, mkt bra ju! Dock blir det Arlanda i så fall... Bromma e ju lite bättre då mamma kan erbjuda sig att skjutsa till och från. Hon åker inte gärna till Arlanda med bilen. Kan man bli lämnad och hämtad vid flygplatsen kan ju det vara värt någon hundring extra. Får väl se vad jag hittar.



Pulka? Någon? ;)

Snacka om seg helg... Man går bara och väntar på att den ska ta slut. Tyvärr är jag ledig imorrn oxå så det dröjer ett tag till... Förutom det så räknar jag varenda dag fram till jag kan åka upp till min älskling igen...

Har roat mig med att titta på "Laguna Beach"- och "The Hills"-marathon på Mtv, tragiskt men sant. Fast det är ju rätt kul... får jag väl erkänna...

Snöat har det gjort, som bara den! Hade varit lite kul att åka typ pulka... ;) Var ju ett tag sen sist... typ 100 år...

Just det, mitt fasta telefonabonnemang stängs om en vecka så då är det bara mitt mobilnr som gäller, så ni vet.

Rolig skoldag

Haha, ett lägenhetserbjudande! Hur chockade blev inte vi lixom... ;) Roligt!

Igår var det en riktigt rolig skoldag. Först hade vi redovisningar. Mikas grupps redovisning var helt klart bäst. Den handlade om uppskattning. Vi skulle t ex uppskatta hur långa två snören var, hur många makaroner det var i en burk, hur mycket en påse kulor vägde etc. Min grupp vann! Vi fick varsin klubba som pris. Sen fanns det en individuell tävling där man skulle uppskatta hur många kolor det var i en burk. Det visade sig att jag och min lärare var närmast och hade gissat 78st båda två. Eftersom alla andra verkade ha gissat på fler, gissade jag 84st i vår lilla final. Min lärare hade gissat färre och vann eftersom det var 75st i burken. Men ganska coolt att jag gissade fel på bara tre st från början.

Sen gick Linda och jag och åt hejdå-paj i caféet. Jag är så fattig så Linda fick låna mig pengar, hon e så snäll. Väldigt jobbigt att man måste hamna i ny grupp nästa vecka, trivs inte i min basgrupp...

Efter det åkte jag till jobbet. Var en och en halv timma tidig så jag satt och läste lite tidningar och skickade iväg ett par viktiga mail. Stina sa att jag fick börja tidigare om jag ville, hon e så snäll, det blev dock bara en kvart tidigare efter att jag hade gjort allt annat jag skulle.

Fick lite skit för att det hade varit kartonger i kassan igår morse. Jag kontrade med att man faktiskt bör stänga och låsa lagerdörren efter sig. Sen blev det tyst och vi pratade inte mer om det. Fast jag hörde ett par kommentarer om att minsann bara är en person som gör ALLT... Jaja, jag kirrade budgeten iaf. ;)

Vad 17 ska man göra idag? Totalt ledig och totalt pank... Man borde haft pengar så kunde man ha flygit uppåt en bit, typ till Umeå... ;)

Torsdagkväll...

Uuuhh... Trött som bara den...

Efter samtalet med Kajsa, som inte alls var särskilt givande, åkte jag till jobbet. Där var väl inte stämningen helt på topp, alla på jobbet prioriterar inte samma saker... Men men... Det blev lugnt och trevligt när det bara var Becka och jag kvar. Hon berättade att den hemska jobbiga kunden vi hade i söndags hade kommit tillbaka för att hämta sina betalda varor efter att Becka hade stängt den kvällen. Becka ville egentligen inte dra upp jalusin igen men kände sig tvungen eftersom hon inte orkade tjafsa med den bitchiga tanten... Hon bad tanten hämta en egen vagn till stolarna då vi inte ville bli av med vår enda lastvagn. Det ville inte tanten... Då sa Becka att hon måste komma tillbaka med vagnen så fort som möjligt så att Becka kunde få gå hem, det var ju faktiskt efter stängning. Tanten kom aldrig tillbaka med vagnen... Vissa människor alltså... Trött man blir...

Idag när jag hade släckt butiken och skulle gå ut upptäckte jag att dörren till lagret, där vi går ut, var olåst och stod på glänt... Pucko som inte stängt den... Tänk om nån skulle ha gömt sig inne på lagret och lurpassat på en när man stängt... Creepy...

Idag fick jag reda på att det iaf finns EN bra anledning till att fylla 25 i år, man får tre nr av tidningen Hennes för 30 kr, eller jag får det iaf, jättebra! ;) Är inte så mkt för såna tidningar, men när de är så billiga så går det bra.

Glömde säga att igår när mamma och jag gick till tåget efter att vi varit i stan så såg vi en man i kostym som satt och mediterade mitt i kvällsrusningen i tunneln mellan pendeltågen och t-banan, hur coolt som helst. Det var väl en slags manifestation eller protest mot all stress antar jag.

Meck

Guuud va krångligt allt ska vara... Känns som att man ringer och mailar som en j-a idiot. Och ingen kan riktigt svara på de frågor man har... Härligt... Nu har jag iaf skickat iväg ytterligare ett mail, hoppas på att få ett bra svar därifrån, please...

Snart ska jag åka till skolan för en kvarts samtal med Kajsa... Kul... verkligen...

Glasögon

Tog bussen till Vällingby på förmiddagen och mötte upp mamma. Vi tog t-banan men hann bara till Islandstorget innan jag kom på att jag glömt studentkortet hemma, ingen glasögonrabatt utan det ju! Så vi klev av, åkte tillbaka till Vällingby, gick till mammas bil och tog den till Jakan.

Tog sen pendeln in till stan. Gick till Synsam och beställde glasögonen och fixade avbetalning via mamma, mkt bra. Det blev mycket billigare än väntat oxå, väldigt bra! 4680 kr! Trodde det skulle bli typ 1000 kr mer... Fick studentrabatt 10% iaf, behövde dock aldrig visa mitt kort, hade säkert behövt det om jag inte hämtat det...

Mamma och jag kollade runt lite. Sen åt vi middag på Harry B James, gott!

Imorrn har jag enskilt samtal med min lärare i en kvart, känns ju nödvändigt... Sen jobba kväll.


Tre små ord

Idag har jag ägnat hela förmiddagen till att storstäda min lilla lya. Var nog länge sen det var såhär rent. Är dock katthår typ överallt, går lixom inte att få bort, funderar stark på att raka Tilda... Haha, neee, jag skoja bara!

Sen kom Sara. Vi gick runt i centrum och kollade lite. Jag blev kär i en bikini på Lindex. Provade överdelen, very nice! Vill ha! Måste köpa när jag får pengar, brukar ju ha såna problem att hitta nån jag gillar som verkligen passar, iofs använder jag väl inte bikini så väldans ofta, men ändå...

På vägen hem köpte vi kebab såklart. Bytte julklappar gjorde vi sen. Jag fick ett par rosa muddar som jag har svårt att slita mig från, de lär användas flitigt. Utöver det fick jag en jättefin party-plånbok! I love!

Imorgon är en speciell dag...

Måndag

Skoldagen blev kort. Vi gjorde klart vårat temaarbete på en och en halv timma, väldigt skönt! Så nu är jag ledig i två dagar! ;) Synd bara att man e totalt pank... Linda och jag kom på att vi skulle gå och kolla på tapetutställningen på Nordiska muséet idag. Men sen kollade vi upp vad inträdet kostade, 60 kr, det hade vi inte råd med kom vi fram till. Hoppas att csn-pengarna kommer fort, lämnade studieförsäkran imorse.

Fortfarande trött efter nattens brist på sömn. Sov ett par timmar när jag kom hem men vill inte sova för länge för då somnar jag väl inte ikväll istället.

Åka pendeltåg

Extratåget var såklart inställt. Typ 1000 människor på perrongen... Men jag lyckades få en sittplats på tåget! Hatar att åka den här tiden på dygnet, för mkt folk... Jävla Kajsa som gjort schemat så dumt...

Gomorron...

Jaha, då var man vaken igen... Känns som att man aldrig riktigt somnade. Grannarna bredvid började dammsuga 00.50 på natten... Natten innan hade han låst ut henne och hon stod och plingade på dörren oavbrutet kl 03.00 på natten... Behöver jag säga att jag hatar mina grannar...?

Nu är det tänkt att jag ska finslipa lite på examinationen. Inget avancerat, bara kolla att allt stämmer, orkar inte anstränga mig mer...

Hoppas skoldagen blir kort så man kan åka hem och sova sen.

.....

Gonatt...

Ska jag verkligen...?

Såg ju nu att "Sömnlös i Seattle" går på tvåan! Vill se! Men ska jag verkligen göra det? För det första har jag fortfarande typ 1 och 1/2 sida kvar på arbetet och för det andra lär jag ju sitta här och lipa för mig själv som bara den... Men jag älskar den filmen! Typiskt mig... ;)

Lördag

Jaha... Något ord i timman blir det... på examinationen... Lär få sitta vaken natten till måndag... Jaja, känns som att det är mindre kvar än vanligt iaf.

Var Becka och jag bäst idag eller vad!? Tog budgeten med drygt 200%! Typiskt oss. Men shit vad det ser ut i butiken just nu. Vi håller på och försöker styra upp, men vi lär ju inte hinna bli klara med det imorrn. Jag menar man måste ju hjälpa kunderna oxå, även om vissa medarbetare är av annan åsikt...

"Cold Case" på femman nu! Måste se! Puss på er!

Zzzzzzzz....

Usch... Gick och la mig redan vid tio igår, med en helvetisk huvudvärk. Sen vaknade jag vid kvart i två, fortfarande huvudvärk och svårt att somna om. Nu ska jag åka snart åka till jobbet, fortfarande huvudvärk...

Jobbade med en tjej som kallade mig Malin hela tiden igår... trots att jag har namnbricka...

Äkta

Kärlek

Det här är äkta kärlek! Läs artikeln på
www.expressen.se.

Bilder från www.expressen.se.

Långsamt

Det går fortfarande trögt med uppgiften, dock bara knappt två sidor kvar... Det går åt rätt håll iaf...


Plugg...

Ehh... Jaaa... Fick väl inte så jättemycket gjort i skolan... Dumma mig!

Efter ett par timmar gav Linda och jag upp, min kompis Linda alltså, jag e inte schizo... Jag tog t-banan till Hornstull och gick till centrum för vuxenutbildning där. Det var mycket folk men de flesta skulle till SFI så det tog väl inte mer än 20 min eller något. Sen fick jag veta att jag borde gå två trappor upp och prata med en studievägledare där istället, så det gjorde jag. Satt väl där i 20-30 min. Sen fick jag prata med en jättetrevlig kvinna. Hon kunde inte hjälpa mig så jättemycket men kom iaf med lite goda råd om vad jag kan göra. Alltid något.

Måste väl plugga lite nu. Går det i den här takten kommer det bli en sån där mardrömsexamination som den där gången jag satt uppe till 03.00 på natten och sen gick upp strax efter 06.00 dagen efter för att finslipa på det sista... Hua... På måndag morgon ska det in, och jag ska jobba hela helgen...

.........

Seeegt... Trött är jag oxå, å hungrig...

Men Linda e här iaf! Å håller mig sällskap! :)

Fjärde reserv

Jaha... Då var man i skolan igen... Tog lite tid att ta sig hit... SL... Need I say more? Blött och slaskigt är det överallt oxå, dåligt!

Kollade ju aldrig min brevlåda igår eftersom jag bara var ute för att gå en promenad och då tog jag inte med mig brevlådenyckeln, så jag kollade den nu när jag gick hemifrån. Hade fått ett brev från antagningsenheten, jag är antagen som fjärde reserv till kursen "Glas, skulptur och design" på Umeå universitet! Coolt! Men fyra pers lär nog inte hoppa av... Å vad gör jag om det skulle hända? Då blir det bråttom bråttom, jaja, vi får ta det när det händer. Vore iaf väldigt kul att få gå den kursen!

Fick ett annat brev oxå, inte lika trevligt. Ny räkning från Handels med nya medlemsavgiften efter bajsmoderaternas puckade höjning... 210 kronor har jag betalat per månad hittills. Den nya avgiften för mig är på 469 kronor... Kan det verkligen stämma? Jag måste kolla upp om de kanske har glömt att jag är student, de brukar glömma sånt vid nya terminer... Ska jag betala 469 kronor i månaden måste jag gå ur facket. Då får jag betala bara a-kassan istället. Men jag skulle ju helst vara med i facket oxå då man aldrig vet vad som händer på jobbet...

Har sovit jättedåligt inatt. Borde nog inte druckit kaffe vid 19.30-tiden. Somnade kanske någon gång runt 02.30... Härligt...

Idag fyller en av mina bästa kompisar, Tina, år!!! Ja må hon leva, ja må hon leva! Grattis gumman! Tina fyller 24 år, lyckosten... Fast hon har lika mycket åldersnoja som vi andra ändå, haha, man blir som man umgås! Vi har kommit fram till att vi är gamla som gatan... Mycket jobbigt...

Nähä, vad var det nu jag skulle göra? Varför sitter jag här? Ja just det, plugga var det ja... Hoppas Linda kommer sen...

......

Mmmm... russin... jättegott... njäää...

Sitter och myser i min bruna filt från Ikea i Örebro. ;) Inget kul på tv ikväll, dåligt...

Bra

Nu är det bra. Har pratat med Daniel i telefon, sen gått en timmes promenad och nyss pratat med Sara i telefon.

Har trampat en halvtimma på step-maskinen oxå idag, bra bra. Blev väl lite för mycket av det goda under jul och nyår... :) Men, vågen har nu börjat röra sig nedåt igen, skönt...


Ta bort...

Kan inte någon ta bort den här otroligt hemska känslan? Rädslan... Kan inte koncentrera mig... kan inte ens andas normalt... Blir så arg, på mig själv, och på den som gjort mig till den jag är... You'll get yours, eventually... kharma...

Just keep me and I'll be ok.

.....

Fick mina kläder från H&M idag, trevligt! Dock var en top för stor och jag vet inte hur man ska vara byggd för att kunna ha bikiniöverdelen jag beställt... den var varken för stor eller för liten, den var bara för konstig... Men det andra var bra. Gillar myskläderna man fick gratis, väldigt bra! ;)

Imorrn MÅSTE jag plugga, hemska tanke...

Ja just det, har sökt ännu ett jobb idag, bra av mig tycker jag!

Jag vill...

"Att bryta upp ger förnyad kraft" (Tidningen City idag)

Miss U...

Shot like an arrow going through my heart
That's the pain I feel
I feel whenever we're apart
Not to say that I'm in love with you
But who's to say that I'm not
I just know that it feels wrong,
When I'm away too long
It makes my body hot
So let me tell ya baby

I'll tell your mama
I'll tell your friends
I'll tell anyone whose heart can comprehend
Send it in a letter baby
Tell you on the phone
I'm not the kinda girl
Who likes to be alone
I miss ya much
I really miss you much
I miss ya much
Baby I really miss you much

I'm rushing home
Just as soon as I can
I'm rushing home to see
Your smiling face
And feel your warm embrace
It makes me feel so good
So I'll tell you baby

I'll tell your mama
I'll tell your friends
I'll tell anyone whose heart can comprehend
Send it in a letter baby
Tell you on the phone
I'm not the kinda girl
Who likes to be alone
I miss ya much
I really miss you much
I miss ya much
Baby I really miss you much

I miss you much
I really really miss you much
I miss you much
I'm not ashamed to tell the world
I miss you

I'll tell your mama
I'll tell your friends
I'll tell anyone whose heart can comprehend
Send it in a letter baby
Tell you on the phone
I'm not the kinda girl
Who likes to be alone
I miss ya much
I really miss you much
I miss ya much
Baby I really miss you much
(Miss you much, Janet Jackson)

Aaaarrrrggghhhh

J-a skitdag...

Det enda bra på hela dagen var Linda, och messen från Cissi (Mauritius...) och Annika, och mamma såklart som såg till att jag fick med mig lite mat hem från affären...

Ångesten sköljde över mig när jag kom till skolan. Fick ännu mer ångest när jag fem i fortfarande stod ensam utanför salen. Beklagade mig för mamma i telefon... De andra kom sen som tur var. Varför har man reflektionsseminarium? Ingen brydde sig ett skit vad de andra hade gjort... Två bortkastade timmar... Och Linda och jag höll på att dö när en person öppnade munnen, den personen är ofta väldigt underlig...

Var in på Synsam och lämnade tillbaka bågarna och frågade om pris... Typ runt 6000 kronor för bågar och glas... Det var ju iofs väntat, men ändå... Dessutom var det så att om jag ville beställa dem idag så ville de ha minst 500 kronor på en gång (pengar som jag inte har...) och sen närmare en tusenlapp i månaden det närmaste halvåret... Är man student kan man tydligen inte ta den längre avbetalningen för man måste ha en "fast inkomst"...

Var nära till tårarna inne i glasögonbutiken. Jag blir så himla frustrerad och irriterad att man ska vara så j-a beroende av pengar hela tiden. Man måste jobba extra, annars räcker inte pengarna. Jag kan inte träffa Daniel för jag har inga pengar. Jag kan inte gå och klippa mig för jag har inga pengar. Jag kunde inte gå ut med mina kompisar i helgen för jag har inga pengar. Jag kan inte sluta skolan för då får jag inga pengar. Trött man blir. Visst, jag erkänner, jag slänger säkert bort ett antal tusenlappar om året på "skit", det blir ju så, det gör väl alla, men ändå... Jaja, mamma ska iaf ta lånet på brillorna åt mig så jag kan betala till henne.

Usch vad jag gnäller... Lika bra jag slutar nu...

Måndagmorgon

Uuuhhh... Tilda väckte mig tidigt... 06.40 ville hon gosa... sen försökte hon ta sig in i städskåpet, bra att jag ställt dammsugaren i vägen, måste fixa något så att dörren stängs ordentligt. Sen skulle grannen gå till jobbet, det låter jättemycket när han ska låsa sin dörr. Vet inte riktigt vad det är han sysslar med, ibland verkar det som att han har tvångstankar och måste låsa och låsa upp 10-15 ggr innan det är klart... SEN kom det en sopbil eller varutransport till lastkajen utanför fönstret... Man kan ju bli galen för mindre.... Får börja sova med öronproppar, härligt. Ytterligare ett krav ska läggas på listan för nästa lägenhet, den ska absolut INTE ligga ens i närheten av en lastkaj eller ett soprum!!!

Jaja, börjar ju inte förrän 13.00 iaf, skönt.

Önsketankar

"Det är dom där önsketankarna. Du vet... man tänker på det riktigt mycket och så får man till slut för sig att man kan få det att bli verklighet." (Ungefärligt taget från "Tusenbröder")

Precis så fungerar jag just nu. Jag tänker och tänker och tänker, och dagdrömmer och fantiserar... Som om det fortare skulle bli verklighet då... Men vem vet, det kanske funkar... I wish...

Söndagkväll... bläää...

Usch, sista kvällen innan skolan börjar igen... Ingen motivation överhuvudtaget... Har förträngt skolan så mycket att jag till och med glömt bort vilken grupp jag tillhör. Linda och jag kom tillsammans fram till att vi nog e grupp 3, och då börjar vi 13.00 imorrn. Vi ska ha reflektionsseminarium, kul... eller inte...

Måste till Synsam oxå och lämna tillbaka brillorna. Får se om de kan säga något pris och så så att man kanske kan beställa dem.

Idag har jag inte gjort så mycket men iaf det viktiga.

Pappa ringde. Han hade haft det jättebra på Madeira. Nästan så man blir lite avis. :)

Snart e klockan nio och då ska jag mysa framför tv:n, är ju "Åter till Cold Mountain" på fyran, I like!

Vad vore jag...



Jag vet att du sover
känner värmen från din hud
bara lukten gör mej svag
men jag vågar inte väcka dej nu

Jag skulle ge dej
allting du pekar på
men bara när du inte hör
vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och genomskinlig grå
blir jag
utan dina andetag

Min klocka har stannat
under dina ögonlock
fladdrar drömmarna förbi
inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
mitt hjärta i din hand
har jag tappat bort mitt språk
det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och färglös som en tår
blir jag
utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
om du inte ser på
och genomskinlig grå
vad vore jag
utan dina andetag

Vad vore jag
utan dina andetag
(Utan dina andetag, Kent)

Love


Me and my dog

Testade förut vilken ras jag skulle vara om jag var en hund... Resultatet:

Cocker Spaniel

Carnival of rust

D' you breath the name of your saviour in your hour of need,
n' taste the blame if the flavor should remind you of greed,
Of implication, insinuation and ill will, till' you cannot lie still,
In all this turmoil, before red cape and foil come closing in for a kill

Come feed the rain
Cos I'm thirsty for your love dancing underneath the skies of lust

Yeah feed the rain
Cos without your love my life ain't nothing but this carnival of rust

It's all a game, avoiding failure, when true colors will bleed
All in the name of misbehavior and the things we don't need
I lust for after no disaster can touch us anymore
And more than ever, I hope to never fall, where enough is not the same it was before

Come feed the rain...

Don't walk away, don't walk away, oh, when the world is burning
Don't walk away, don't walk away, oh, when the heart is yearning
(Carnival of rust, Poets of the fall)

Hörde den här låten för första gången idag, I like! ;)

Seg, men iaf liiite produktiv...

Ahhh... Seg dag...

Mensvärk oxå, och inga värktabletter, trodde jag skulle kräkas inne i badrummet för någon timma sen... Härligt...

Första halvan av dagen ägnades åt slött tv-tittande. Kollade på "Pippi på de sju haven"... Ja, skratta på ni, det gjorde Daniel och Tina oxå... Jag tyckte iaf att det var roligt att kolla då det var så länge sen sist, kan dock ändå många repliker utantill... Yes, jag är en sucker för Astrid Lindgren- och Disneyfilmer.

Löste in min trisslott idag, mot två nya. Borde egentligen tagit pengar istället men det vill man ju inte när det bara är 50 kronor, då är det ju nästan lag på att man ska ta nya lotter. Så det gjorde jag och vann 50 kronor igen...

Nu har jag äntligen lyckats slita mig från tv:n och skrivit ihop ett CV och skickat iväg ett par jobbansökningar. Duktigt av sega mig!

Igår mötte jag upp Annika i stan. Vi gick och kollade på glasögon. Jag lånade hem ett par till på måndag. Tror nog att det blir dom, de var snygga.

Sen gick vi och fikade. Kladdkakan dunstade dock väldigt fort så vi hann knappt äta den, eller hur det nu var... ;) Adam mötte upp oss på caféet och sen gick vi och åt middag på TacoBar. Mycket trevligt. Sen frågade Adam och Annika om jag ville ta en öl med dem, det ville jag, ekonomin tillät dock bara en enda, inte ens det egentligen... Men det var kul.

Brillor

Idag har jag varit inne i stan och fikat med Tina. Vi drack latte och bytte julklappar, mycket trevligt. Sen gick vi en sväng på stan och dreglade över vackra saker på t ex Berry och The One...

Provade glasögon gjorde jag oxå, men shit asså, det är faen inte min grej... Ser ju förjävlig ut... Men men... Hittade ett par som verkar ok, de var rätt billiga oxå vilket är bra då mina glas brukar vara rätt så dyra. Plus att jag ju inte precis lär använda dem dygnet runt...Tänkte att jag ska släpa med flera smakråd till Synsam innan jag bestämmer mig. Sen är det bara att hålla tummarna för att man ligger kvar i Synsams databas då det var ett par månader sen jag var där...

Imorrn blir det lunch hos Ida och sen jobba 4,5 timmar.

Nu bråkar grannarna igen... Härligt... Har jag berättat att de lyckats tillverka ett barn nån gång mellan bråken? De har iaf en liten bebis nu som oxå gärna skriker då och då. Stackars unge...

Min egen lilla "bebis" hjälpte mig att spola medan jag fortfarande satt på toan idag... ;)

To do 2007

• Komma i liiite bättre form...

• Flytta (Krav på nästkommande lägenhet är följande: balkong, badrum med plats för tvättmaskin samt ett riktigt kök där man faktiskt kan laga mat...)

• Byta utbildning alt. skaffa ett jobb...

Se där... Detta bör väl inte bli alltför svårt... ;)

........

Usch... Oroskänslor i magen... Dumma älskade lillebror... Att det ska vara så svårt att svara i telefon...