Städat

Nu ser det lite bättre ut här hemma.

Aaahhh! Läste en del i "Rädslans Politik" nyss, ska ju ha läst ut den till på tisdag. Jag började grina för det kom upp en massa minnen. Visste ni förresten att det förr var lagligt att misshandla och våldta sin fru?

Funderar på att gå bort till gymmet, blev ju inget imorse... men varför känns det så motigt?

Glädjande hårspray

La undan boken ett tag... Blev genast gladare igen när jag såg att alla från "Hairspray" är med i dagens avsnitt av "Oprah". Har ni inte sett filmen så se den! Man blir så glad! Fast man bör nog inte vara alltför allergisk mot musikaler... ;)

"Flickan och skulden"

Nu har jag läst 10 sidor i "Flickan och skulden" och jag kan säga att jag är redan galet förbannad!

Brev hemifrån

Haha, mamma är så himla gullig. Hon brukar skicka upp post till mig och inte sällan skickar hon med ett extra kuvert med antingen ett kort eller t ex pengar och rikskuponger. Det roliga är att hon tar sig tid att sätta på små fina klistermärken på kuverten. ;) Min mamma e bäst!

En dålig sak med att få lägenhet via bostadsförmedlingen är att man måste betala en förmedlingsavgift på 2000 kr, lite väl mycket tycker jag, men men... Får väl logga in på banken och betala.

Har bokat tid för klippning nu! Om två veckor blir det, känns bra. Dock blir det inte lika påkostat som sist. Tänkte klippa av en hel del och sen färga hemma. Kommer bli jättebra.

Utöver det har jag städat upp lite i vår skabbiga lägenhet. Diskat och dammsugit. Ska väl torka av toan och så oxå, bläää! Tror Daniel har gjort det typ en gång, eller kanske två, helt sjukt ju. Hur har jag stått ut egentligen? Jag skyller på normaliseringsprocessen, eller något liknande.

Three more weeks

Idag är det bara tre veckor kvar till vi ska hämta bilen och släpet. Hämtar ju dem på fredagen och sen är tanken att vi ska åka så tidigt som möjligt på lördag morgon.

Jag blir så trött på Daniel. Han kom hem nån gång mellan 23.30-00.00 igår. Höll på och kollade i kylen och frysen efter något att äta. Sen ringde han ett samtal oxå! Hallå! Jag försöker sova! Tror det var Hanna, varför vill man umgås med någon som kallat en skolans största slampa? Whatever...

Nu när Daniel skulle gå hemifrån tog han pengar ur burken där jag lagt dem, sen lämnade han lamporna tända trots att jag låg och "sov". Och han har fortfarande inte betalat hälften på de varor jag handlade hem häromdan, toapapper, duschcreme och liknande... Kan man ansöka om något slags barnbidrag? Bör jag kräva någon slags ersättning från hans mamma för att jag "tar hand" om honom? Herregud...

Vette fan om jag verkligen ska gå ikväll. Har väldigt mycket irritation och ilska inom mig känner jag.

Änglar

Tror det är dags att gå och lägga sig. Så himla trött...

Daniel ringde för en stund sen och sa att han skulle ta en buss som går 23.20. De har något projekt på G som ska vara klart imorrn.

Själv är jag "ledig" imorron men måste se till att läsa lite i boken som ska va läst tills på tisdag. På kvällen ska jag ner till John och Elin tänkte jag. En liten stund iaf, får se hur det blir. Det verkade iaf som att några från vår klass skulle komma och jag har inte hunnit umgås med dem så mycket så det vore kul. Dessutom sa Elin något om att hon minsann skulle komma upp hit och släpa ner mig om jag inte tänkte komma... ;)

Förresten har jag sett änglar idag! Snöänglar!
♥ Sååå fina! ;)

Nallen Gud

Har ni läst detta?:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1359460.ab


Är jag väldigt naiv eller korkad om jag tycker att det här är helt sjuuukt löjligt!? Herregud, varför får inte nallen heta Muhammed? Får man inte döpa sina barn till Muhammed heller? Eller är det skillnad när det gäller människor? Som sagt, sjuuukt löjligt. Kunde inte någon av de "arga föräldrarna" bara snällt upplyst lärarinnan om att det kanske inte var ett så passande namn? Att folk inte har bättre saker för sig än såna fjantiga grejer...

Ska skaffa mig en nalle, och döpa henne till Gud! ;P

Öljäst

Hoppade över frukosten imorse. Jävligt osmart kan jag ju meddela... Har ätit helt fel och för mycket idag. Måste se till att hålla mig till det jag tänkt istället, inget annat.

Jag tror inte att jag får i mig tillräckligt med B-vitamin med min kost så jag äter öljäst tabletter, man ska egentligen äta 15 om dagen men jag nöjer mig med 10...

image166

FY FAN!

Vad jag lärt mig idag:

Man uppskattar att ungefär 10% av kvinnor i Sverige som utsatts för sexualiserat våld polisanmäler detta. Om det stämmer innebär det att en kvinna blir misshandlad var 5:e minut och att en kvinna blir våldtagen varannan timma.

Sexualiserat våld betyder könsrelaterat våld, ville bara förtydliga det.

Inget

Just det, han som skulle kolla på lägenheten kommer inte. Han ringde för en stund sen och sa det. Underbart skönt tycker jag! Orkar inte städa...

En riktig våldtäktsman

Ganska tråkig föreläsning idag. Lite surt att jag missade den som var bra, den igår, bara för att jag är så lat... Idag har jag iaf varit riktigt duktig och gått både till och från skolan. Det är väldigt kallt ute kan jag meddela. Väldigt väldigt kallt. Men termometern utanför Ica visade på -6 grader, så egentligen är det ju inte så farligt. Är väl för att man inte är van kanske, eller för att min jacka är en höstjacka...

Elin igår: Ska jag ta med mig en riktig våldtäktsman till skolan?

Jag: Va!?

Haha, hon syftade ju självklart på boken med samma namn... Fast det var inte den jag skulle läsa, lånade "Flickan och skulden", ska nog börja läsa lite i den nu.

Ja må han leva, ja må han leva... ;)

Idag fyller min lillebror 24 år! Grattis! ♥

image165
Är lite osäker på vad Jimmy tycker om att jag lägger ut en bild på honom här, så det blev en bild på hans lilla råtta Bacon istället. ;)

Horoskop

Haha, det verkar som att jag borde stanna hemma på fredag... Läste mitt horoskop på tv3's text-tv. Där stod det att oxen har en bitsk tunga och att just fredagen skulle vara en rysare på det temat. Risken var stor att göra bort sig rejält. Så jag gör nog bäst i att inte gå. :s Om man nu ska tro på det där...

Så j-a förbannad!!!

Fan vad trött jag blir! Kan det inte bli 22:a december nu!?

Så j-a trött på att Daniel "lånar" pengar, saker och mat av mig. Får ju inte tillbaka det. Dessutom har jag handlat saker som toapapper och duschcreme. Hallå? Jag är fortfarande inte hans morsa... Han ska väl fan oxå betala!? Grrr...

Snart tre veckor kvar... Jag längtar...


Nycklar

Den 2:a januari får jag hämta nycklarna till min lägenhet! Spännande. Fast jag har ju inga möbler... ;( Tror att jag eventuellt skulle få en soffa av min moster, men jag vet inte. Vi får se, det löser sig.

Men typiskt mig att flytta till lägenheter jag inte sett.

6 kilo

6 kilo har jag gått ner de senaste veckorna, sen i början på november alltså. 6 kilo... önskar att det var mer...

Håller på och försöker övertyga mig själv om att fettet håller på att omvandlas till muskler och att muskler väger mer än fett och bla bla bla...

......

Elin messade förut och berättade att jag missat en hel del som kunde varit nyttigt för mig, på föreläsningen alltså. Men hon skulle ta med sig papper till mig imorrn. Snällt.

Lägenhetsvisning

Ujuj, det ringde en kille för en stund sen och undrade när han kan komma och titta på lägenheten. Haha, det ser ju för jävligt ut här tyvärr. Han lär ju undra varför vi knappt har några möbler. Jaja, vi bestämde iaf att han får komma imorrn, vid 18.

Linda skolkar

Roligt att det börjar trilla in lite fler kommentarer, och att fler okända hittar hit. Inte för att det kan vara så himla kul att läsa om mitt liv, jag har ju inga "dagens outfit" eller så, men ändå. ;) Fast jag är väldigt nyfiken på kommentaren i inlägget 12 nov, men jag gissar på Julia...

Nu är det snart bara tre veckor kvar. Helt sjukt vad fort tiden går egentligen, fast samtidigt inte.

På fredag är det korvkväll hos John och Elin, vilket alltså innebär att man käkar korv och dricker öl, typ... Först var jag jättepepp men nu är jag lite mer tveksam. Både vår klass och Daniels klass är bjudna, vad jag vet. Därför vet jag inte riktigt... Funderar på att gå dit en stund iaf, så får vi se...

Jag skolkar idag... Var så himla trött imorse, och är det fortfarande. Men jag missar bara en föreläsning så det är inte så farligt. Men imorrn ska jag gå för då handlar föreläsningen om kropp/själ och hälsa (ohälsa). På fredag har vi ingenting! Måste bara se till att läsa!

Rabies...

Haha! ;)

Ett tips om du känner att du tycker väldigt illa om en del personer och vill få ur dig det:

Ta ett papper och skriv: Män/Kvinnor/Personer jag skulle bita om jag fick rabies:

Fyll sedan på med namn... ;)

Du kan även låta andra fylla på med namn på personer de skulle vilja bita.

Ganska kul tycker jag själv iaf...

Besök på kvinnojouren

När man arbetar med en massa hemskheter är bisarr humor ett sätt att orka med. Det märkte vi igår, haha. Att vara feminist betyder ju inte att man är manshatare eller att man tycker att män är djur eller talibaner... Men just eftersom folk verkar ha fått den uppfattningen, genom t ex media, så sa kvinnan vi träffade igår att ibland så säger man att man tycker det bara för att man blir så trött på att folk är så tröga... Utöver det så skämtades det en hel del om mordmetoder, bungyjump med för långt rep var ett förslag... ;)

Det är jättebra att det finns kvinnojourer för behovet är stort. Vem som helst (bara man är kvinna) är välkommen och man får vara anonym. Vi fick skriva upp oss om vi ville gå en studiecirkel och kanske börja arbeta ideelt där. Jag hade gärna velat men eftersom jag snart flyttar ner så kändes det dumt att skriva upp sig. Kanske finns det liknande möjligheter i Stockholm, det hade varit kul att kunna göra något. Som sagt, en mycket givande kväll.

Idag är jag "ledig". Ska försöka läsa lite, har ju en hel del som ligger och väntar. Utöver det blir det nog en promenad bort till Ica oxå. Vi har jättefint väder i Ume idag! ;)

.......

Kvällen har varit väldigt upplysande, men även rolig. ;) Rapport följer imorrn. Nu vill jag sova...

Måndag eftermiddag

Ja, man har lyssnat på mycket intressanta saker bara under de få timmar man var i skolan idag. Och mer lär det bli ikväll.

Jag var så himla bra imorse och tog mig till gymmet trots att Daniel inte orkade.

Har skrivit på mitt nya hyreskontrakt nu, ska se till att få iväg det senare idag. Känns väldigt bra. ;)

Hmmm... Det har nog inte hänt så mycket mer. Tänkte att jag skulle se till att läsa litegrann nu. Sen ska jag träffa Elin och Julia (från klassen, inte Daniels...) nedanför Svingen kl 18.

Ifall ni undrar...

http://www.aftonbladet.se/debatt/article1321713.ab 

Det är såna här saker vi diskuterar i kursen. Då menar jag alltså att de flesta av oss i klassen skulle ställa oss på Veckorevyns sida, i den här debatten. Tror nästan helt säkert att alla skulle göra det. Ifall ni undrar...

Nu har jag analyserat färdigt

Nu är jag äntligen klar med min analys av Linné. Är inte särskilt nöjd med texten men jag vet att jag inte kan bättre just nu så den får vara som den är.

Har dessutom börjat läsa lite i "Rädslans politik" av Maria Wendt Höjer. Den handlar om kvinnors rädsla för våld och våldtäkt, något som finns i stor utsträckning. Bland annat tar författaren upp det faktum att vi kvinnor ägnar mycket tid och energi till att komma på sätt att känna oss trygga. Vi undviker t ex vissa platser sent på kvällen, ser till att inte gå själva hem från t-banan, osv. Ska bli intressant att läsa hela boken.

Har bokat tvättstuga nu klockan 16, jobbigt. Ska dock inte tvätta så mycket, tack och lov. Tycker det är så himla tråkigt...

Kii

Måste bara tipsa om en butik med riktigt snygga kläder och accessoarer: www.kii.se Rätta mig om jag har fel men vad jag vet så finns deras butik endast här i Ume. Ni andra får hålla tillgodo med webbshopen!

Jag, Lilo och Cissi hittade en hel del åtråvärt i den här butiken när de var här. Tyvärr hade vi inte så stora plånböcker...

Undies

Längtar efter min senaste beställning från H&M... Gjorde den för ett par veckor sedan. Hittade en bh  på deras outlet. Beställde även ett par matchande  trosor. Sen gick det inte att få iväg beställningen eftersom det inte kostade tillräckligt mycket. Då beställde jag ett set ögonskuggor   oxå, altid bra att ha. Paketet kommer inte förrän i mitten av december... Lite irriterande, men å andra sidan har jag något att se fram emot! ;)

Frieri

Jaha, snart måndag...

Fast imorrn blir en väldigt intressant dag, eller kväll iaf. Vi ska nämligen på besök på kvinnojouren då. Som sagt, väldigt intressant. Killarna får däremot inte följa med. På tisdag får de träffa en som arbetar där istället.

Kollade på ett avsnitt av "Fab5" igår. En kille köpte en lägenhet till sig och sin flickvän och sen friade han... sååå romantiskt... ♥ Jag behöver nödvändigtvis inte gifta mig, men just ett sånt där "riktigt" frieri vore så himla underbart att få uppleva. ;) Tror jag iaf... Men nuförtiden är det väl ganska vanligt att man bestämmer sånt där tillsammans?

Såg en film oxå, "Från andra sidan" tror jag den heter på svenska. Den var lagom läskig. Handlar om en kvinna (Calista Flockhart) som får ett nattjobb på ett gammalt barnsjukhus. Sjukhuset håller på att tömmas eftersom det är så gammalt så det är bara 8 barn kvar. På nätterna händer det läskiga grejer...

Imorse var vi på gymmet. Så himla skönt. Två hela dagar utan träning, jag får ju ångest! Det var så skönt för det var helt tomt på gymmet. Söndag morgon en löningshelg är väl förklaringen, haha.

Nu ska jag bara skriva klart min analys av Linné... Orka...

Haha, nu kom jag ju på att jag ju redan blivit friad till (heter det så?) en gång! Jimmys kompis Henke frågade om jag inte ville gifta mig med honom för att jag bakade så goda bullar! ;) Iofs var han ganska full då, så det var inte så jätteromantiskt...

Uppesittarkväll?

Just det, nu vet vi ju att jag kommer ner på kvällen den 22 december (så länge vi inte råkar ut för en bilolycka eller trafikstopp... men vi håller tummarna...). Så den 23:e är jag alltså i Stockholm. Har inget inplanerat, eventuellt en något stressad julshopping under dagen...

Det jag vill komma till är att om det är någon som känner för lite "uppesittarkväll", vilket kan innebära allt från att sitta hemma och glögga till att mötas på stan och ta en fika eller vadsomhelst, så hojta! Det vore kul att få träffa någon innan julhelgen. Jag är svältfödd på Stockholmsvänner... Mättnadskänslan efter Lilo och Cissi försvann ju ganska fort, kanske lite pga allt med Daniel.

Så kom ihåg det! Hojta! ;)

Shoppat hudvård

Köpte hudvårdsgrejer igår, så himla dyrt. Men de räcker väldigt länge och min hy känns bra, så det är det värt. Bara jobbigt när allt tar slut samtidigt. Hittade först ingen förpackning med rengöring, ansiktsvatten och lotion så jag tog lösa och gick till kassan. Då visade tjejen där att de visst hade ett kit med alla produkterna, det blev lite billigare oxå. Kruxet var nu att om man köpte två saker från Clinique fick man en present, och kitet räknades ju självklart bara som en grej. Men då kom jag på att jag behövde puder, väldigt dyrt, men drygt.
 Sammanlagt blev det ju lite dyrt men med tanke på att mitt förra puder såg ut så här
 
så tycker jag ändå att det var behövligt. Så eftersom jag köpte det så fick jag även det här:
 
 Det är en mascara, ett läppstift, ögonmakeup-remover, peelingcreme, ansiktsmask och en nattcreme. Alltid kul med såna här små grejer för då får man möjlighet att testa produkter man kanske inte skulle prova annars. I like! ;)

Inne på Lindex köpte jag sen denna:  Var så trött på min gamla plånbok som inte ens har ett myntfack. Föll för den här som var på rea. Daniel ska kanske köpa min andra för han har hela tiden varit avis på att jag har en vit, han har den svarta. Förutom det där köpte jag även ett rött skärp till min svarta skjortklänning, det blev superfint!

Nu ska jag inte shoppa mer den här månaden. Kan eventuellt bli någon julklapp eller något par strumpbyxor (behövs under legginsen i kylan...), men inte mer.


Bränn dom

Buss 559 Kungsängen


Tjej ~15 sitter och pratar väldigt högt i sin mobil.

Tjejen: Ja alltså, han var på g med mig samtidigt som han var tillsammans med henne. Men till henne sa han att det inte var något mellan oss! Så han har typ knullat oss båda samtidigt. Så idag brände jag honom med en lödpenna på slöjden!
(från tjuvlyssnat.se)

Fyfan vad bra! You go girl! Önskar jag oxå hade en lödpenna...


Jag = Monica

Gjorde ett test på Facebook om vilken karaktär i "Vänner" jag var mest lik... Jag är mest lik Monica. Är det någon som är förvånad? Haha! Hon och jag har en hel del gemensamt. ;) Ja förutom att jag inte är smal som en sticka då... Haha!


Lördag

Känner mig seg... trög...

Hade tänkt ta mig ner till stan och delta i fackeltåget mot mäns våld mot kvinnor, men sen insåg jag att jag inte skulle hinna så det var ingen idé. Lite synd.

Måste iaf gå och handla sen. Åt lite godis igår på kvällen men det var ju inte alls gott, inte ens skumtomtarna som brukar vara en favorit. Så jag ska fortsätta äta sånt jag ätit den senaste tiden, lax, torsk, broccoli och ägg... låter kanske lite trist, men jag gillar fisk. Ska köpa kycklingfiléer oxå, så det blir liiite variation. Lär ju få brist på b-vitamin, kanske borde köpa det på burk... får se.

Shoppade lite igår, kommer bilder senare.


Lyxmiddag!

Ahhh, det var underbart gott med tapas! ♥

Vår meny bestod av:

? Olivbröd med dipp (fetaostcreme)

? Vårrulle med getost, päron och valnöt

? Marinerad Västerbottenost

? Honungsmarinerad getost

? Longaniza al vino (rödvinsglacerad chorizo)

? Patatas de chevré (potatis med getost)

Till efterrätt åt jag:

? Chokladganash med hallon, mums!

Fast det är väldigt svårt att välja rätter när det finns så mycket att välja på och man vet att i stort sett allt är underbart gott... ;)

Minnen...

Ikväll är det exakt ett år sen jag satte mig på nattbussen och åkte upp hit för första gången...

Finally friday

Imorse kom vi inte upp. Min klocka ringde men jag stängde av den och tänkte att Daniels klocka ändå skulle ringa 10 minuter senare, men det gjorde den aldrig... Haha! Så vi skippade gymmet. Kanske lika bra det för jag känner mig fortfarande lite yr och matt. Å andra sidan kan jag ju gå dit under dagen om jag skulle ändra mig.

Ingen skola idag heller, så nice! Har tänkt att plugga lite, sen göra mig iordning och ta mig ner till Universitetet. Ska lämna tillbaka en bok och kopiera lite. Sen åker jag vidare ner till stan för lite shopping och middag! Skön dag! ;)

Igår kollade vi på "Ett öga rött", den var helt ok, men jag tror jag gillade boken lite mer även fast jag aldrig hann läsa ut den.

Hoppas ni oxå får en trevlig dag! ♥

Flygbiljett till salu

Har känt mig matt större delen av dagen. Konstigt nog gick det ändå inte att somna när jag låg och vilade på förmiddagen.

Håller på med restuppgiften, tycker den är alldeles för stor... men jag har iaf gjort över hälften. Satsar på att bli klar och maila in den under kvällen.

Har mailat alla i klassen och frågat om det finns intresse av att köpa min flygbiljett. Hoppas någon vill. Daniel skulle fråga på sin skola oxå. Eventuellt lägger jag ut en annons på Blocket om det behövs. Kanske någon bloggläsare som är intresserad? Flygbiljett Umeå - Stockholm (Bromma), 23 december, avg. 09.00, ank. ca 10.05. Pris 745 kr (inkl ombokningsavgift). Du måste dock ha studentkort av något slag eftersom det är en studentbiljett.

Bokade bord till imorrn oxå, ska bli så himla gott! ;)

Life's a bitch

Det tog emot som bara den på gymmet idag, fick pressa mig själv för att palla en hel halvtimma kondition, och då hade jag mindre motstånd än vanligt... Hoppas det går bättre imorrn. Men jag börjar iaf se resultat! Väldigt skönt! Men jag väger fortfarande mer än i somras, så förvänta er ingen smal Linda till jul, haha. Förresten kan jag ju inte bli smal, det sa min skolsköterska i mellanstadiet. Life's a bitch... ;P

Imorse sa Daniel att vi inte ska bråka, är man arg eller sur på den andra ska man bara vara tyst, för vi ska ju ut och äta imorgon kväll. "Som om det lär funka..." tänkte jag. Men man får väl försöka. Det är ju bara jobbigt att bråka och jag vill ju oxå att det ska vara trevligt imorrn när man ska till favoritrestaurangen och lyxa!

Idag är det en månad kvar tills vi ska bila ner. Fasiken vad skönt!


Gonatt

Nä usch, läggdags! Det är nog bara jag som inte kollar på "Heroes"... Har inte hängt med från början, så då känns det inte som någon idé. Nej, har inte laddat ner heller, orkar inte.

Kollade på "The Nanny Diaries" förut, jag gillade den. Men guuud vilka sjuka föräldrar! Varför skaffa barn om man inte vill vara med dem?


Sov så gott allihopa! ♥

Natti natti ;)

Dear God

"When my dreams come true I want You by my side..." (så himla fint sagt...)

Mycket intressant seminarium idag. Vi diskuterade bl a våldtäkt och porr.

Och jag träffade Anna utanför klassrummet! Det var ju lite otippat, även fast jag vet att hon och Maria pluggar häruppe. Maria mötte jag förresten för någon månad sedan. ;) De är ju snart klara med sin utbildning. Känns som att det inte alls var så länge sen vi alla jobbade på Ica... tiden går fort, väldigt fort...

När jag kom hem hade Daniel lyckats boka ett släp, värsta bra. Fast det såg för jävligt ut i köket. Jag upphör aldrig förvånas över den mannens(?) slapphet... Jaja, whatever...

Som sagt, det ska bli sååå kul att dela bil i ca 9 timmar... Moahahahaha! Käre gode Gud, jag tror inte ett skit på Dig, men ge mig styrka nog att palla...


Emelie's tävling!

Tänkte bara tipsa om en tävling! Man kan vinna en fotografering! Emelie är jätteduktig på att fotografera, läser hennes blogg i stort sett varje dag. Så gå in och anmäl er! Själv är jag ju inte i Stockholm de datumen det gäller tyvärr. Men gå in här och kolla iaf! http://emelieohlsson.blogg.se

image2112

Flyttplanering

Nu har vi bokat en bil! Verkar som att vi kan lyckas få ner allting för ca 4000 kr sammanlagt. Och Daniel ska ju betala halva bensinen så för mig borde det landa på ca 3500! Väldigt bra! ;) Hoppas nu bara att man kan lyckas bli av med flygbiljetten utan att förlora pengarna som lagts ut på den... men det borde väl knappast vara några problem tycker jag. Jag tror inte att man får avboka när man åker på studentbiljett, men man får nog överlåta den till någon annan. Ska ringa till Malmö Aviation och kolla sen.

Har varit på gymmet nu på morgonen, ska snart göra mig iordning. Men jag börjar inte förrän 13.15, och slutar 15.00. Imorrn och på fredag måste jag plugga ordentligt, var ju så himla seg igår.

fredag kväll har vi tänkt att gå till Tapas och äta. Jag har varit så generös mot Daniel så han har lovat att bjuda igen. Det ska bli sååå gott! Ska shoppa lite oxå tänkte jag, alla mina hudvårdsgrejer är slut. Som tur är har jag lånat ut pengar till Daniels mamma och kommer få asbra ränta på fredag. Hon skulle ge mig 500 kr extra! Nice! Då kan jag shoppa med gott samvete. ;)

Idag ska vi diskutera texterna jag läste i förrgår i skolan. I ena texten stod det saker som: att kvinnor inte alltid är medvetna om den påverkan de har på mannen. Att de inte förstår att en man kan bli upphetsad väldigt fort. Och vill inte kvinnan ha sex då, då måste hon tala om det väldigt tydligt, "säga att hon har mens". Men hon bör oxå hjälpa mannen på något sätt i så fall, för det är ju hennes fel att han är upphetsad... så hon ska alltså hjälpa honom med t ex handen... Ja, ni hör... herregud... Inom dessa synsätt har männen typ inga plikter alls som inte gynnar dem själva. Som sagt, det här är otroligt intressant.

Tisdagkväll

Känner mig lite hängig. Hoppas jag inte blir sjuk igen.


Mamma har varit och fotat lite vid min lägenhet. Här är en ungefärlig bild på min utsikt! Hmm... Man kanske borde införskaffa en såg... så man får lite vidare sjöutsikt! ;)


image157


Det här är inget hotell!

Ahh! Det är så skönt att veta att jag har någonstans att bo efter årsskiftet, även om det är litet och bara har kokskåp. Kan ju gå upp till Cissi, Jimmy, farmor eller mormor och äta, hehe! Alla bor på gångavstånd! Nice!

Nu är det bara transporten kvar att fixa. Daniel ringde till Avis och Statoil igår. Vad vi förstod kostade det 1700 kr att hyra bil och 1100 kr att hyra släp, inte så fasligt farligt. Sen tillkommer ju bensin och så, men blir det under 5000 kr så är jag ganska nöjd.

Men fy fan vad trött jag blir på Daniel... Han gör ingenting här hemma. Han kan aldrig ställa tillbaka saker där han först tog dem och han kan inte ens ta med sig soppåsen, som står i hallen, ut när han går hemifrån. Vi hade ju ett schema men det har ju fallit totalt... På fredag får vi pengar och då ska vi se till att dela upp kylen och frysen så att man bara handlar mat till sig själv. Som det är nu spelar det ingen roll om jag köpt något för mina pengar, han äter ändå upp det... Visst drömde jag en gång om att driva ett hotell, men nä!!!

Var jätteduktig igår och läste större delen av texterna som jag ska ha läst tills imorrn. Har ingen skola idag men jag borde se till att bli klar med restuppgiften jag fick när jag var sjuk.

Nytt moment

Måste säga att genusarbetsdelningen i det här hemmet är urusel...

För övrigt har vi idag börjat med det nya momentet i skolan. Fruktansvärt intressant. Det här kommer bli både roligt, säkert lite jobbigt (mest psykiskt) och jävligt givande. Det känns otroligt bra att jag valde att stanna kvar i kursen.

YEY!

JAG FICK LÄGENHETEN! ;)

Färdig

Jag är klar! Så himla skönt. Behövde inte sitta vaken hela natten som jag brukar göra. Hoppas bara nu att det här blir godkänt. Ofta så när man skriver examinationsuppgifter att det känns som att man bara babblar på, utan något sammanhang.

Det blev inget gym alls idag. Hade ju tänkt gå nu på kvällen men jag hade fått upp ett så bra tempo med rapporten så jag valde att prioritera den istället. Kanske bra det för annars hade jag nog inte varit klar nu.

Daniel är i skolan och ska skriva ut arbetet under natten. Sen ska han komma upp till Universitetet imorgon bitti.

Precis lagom till när jag var klar kom Tilda och talade om för mig att hon minsann oxå ville ha lite uppmärksamhet. Så vi har nyss gosat på sängen. ;) Som tack fick jag hennes rumpa upptryckt i ansiktet... Hon brukar göra så när man kliar henne... haha!

Nä, blir nog läggdags snart. Hade först tänkt kolla film men jag känner att jag inte orkar.

Sov gott allihopa!

Söndagkväll

Sådär, nu har jag varit nere på UB. Blev helt förtvivlad först för jag hittade inte böckerna i referensbiblioteket. Till slut hittade jag två kurskamrater som satt och skrev och hade böckerna hos sig. Jag fick låna dem och kopiera det jag behövde. Det bästa var att den boken jag behövde allra mest fanns inne i vanliga kursbiblioteket så den kunde jag låna hem! Värsta bra. Så nu sitter jag här och fnular. En och en halv sida till behöver jag. Sen måste jag nog strukturera upp det hela lite mer och skriva referenslista. Sen är det klart! Ska bli skönt.

Håller på och lagar mat nu. Det blir torsk i ugnen. Fick göra sån hemma hos John och Elin när jag bodde där och det var så gott så jag tänkte jag skulle försöka igen. Hoppas bara jag kom ihåg allt rätt. Man tar ett torskblock, tinar det litegrann bara. Sen skär man det i ganska tjocka skivor och ställer dem i en smord form. På med lite salt och peppar och sen brer man på ett lager majonäs. Efter halva tiden i ugnen läger man i lite tomater på sidorna oxå. Supergott! Tilda tycker däremot att det är godare med rå tinad torsk...

Imorrn börjar ett nytt moment i skolan. Det handlar om kroppen, sexualitet och våld. Kommer bli det intressantaste hittills tror jag. Nästa måndag ska vi på besök på en kvinnojour. I det här momentet finns en hel del tid avsatt till samtal just för att ämnena kan röra upp en del känslor. Tror det kommer vara väldigt bra och lärorikt för mig.


Sömn, vore nice

Väldigt dåligt med sömn inatt. Imorse låg jag vaken och försökte somna och hoppades att det var flera timmar kvar till klockan skulle ringa. Någon minut senare ringde den... Bestämde mig för att inte träna, så jag låg kvar en stund till men kunde fortfarande inte somna ordentligt. Kanske blir bättre med sömn när rapporten är inlämnad. Ska se sen oxå om jag kanske orkar gå och träna lite senare.

Behöver skriva ca två sidor till på rapporten, vilket inte är särskit mycket, så det känns rätt så bra. Bara lite jobbigt att jag måste ta mig ner till UB idag och hämta lite texter, gjorde ju aldrig det igår.

Det är plusgrader ute och alldeles grått och trist. Dumt... kommer ju bli is överallt.

Middag

Har precis ätit middag. Lax med broccoli, mums! Slängde på lite tomat och avokado oxå.

image156

Kan ju säga att rapporten inte är fyra sidor lång ännu, men det hade ni väl knappast väntat er...

Trött är jag, som bara den. Och godissugen, inte bra.

Katt och mus

Tilda fick lite fnatt igår. Hon blev väl irriterad på att jag bara satt här vid datorn, så hon hoppade upp på spisen, som tack och lov inte var på. Sen hoppade hon upp på spisfläkten och satt där och spanade.

image154
(Å nu ser ni hur stökigt det kan se ut här hemma... fast jag har diskat nu...)

Och så måste jag få presentera ett tillskott i familjen. Det här är Tildas ny bebis, Torkel heter han. En mycket populär liten mus som brukar bli kastad genom halva lägenheten för att sedan bli tillbakaburen i munnen på en katt. Stackarn börjar redan se lite sliten och mörbultad ut...

image155


Fy fan för rapportskrivning

Man läser och läser, men fattar nada. Är det meningen att högskolestudier ska få en att känna sig helt blåst? Måste texterna vara på akademisk engelska? Ganska svårt att referera till texter man knappt förstår sammanhanget i... Som sagt, jag känner mig blåst...

Har inte kommit så långt med själva texten men jag har läst lite mer och försökt reda ut vad jag kan ha med i texten. Så det går framåt. Har gjort lite kaffe nu. Tänkte att om jag dricker några koppar så kanske det klarnar ännu mer.

image153

Daniel och jag har börjat kolla lite på vad det skulle kosta att hyra en mindre lastbil och köra ner mina grejer i jul. Tänkte se om det alternativet är billigare än flyttfirma. Men då gäller det att vi hittar något ställe som hyr ut lastbilar one-way, så man kan lämna den i Stockholm. Inte för att jag är så väldigt pepp på att åka bil med Daniel i typ nio timmar, men det kan bli billigare och smidigare för mig. Får väl se om vi hittar något, i annat fall måste jag se till att boka en flyttfirma snarast.

Hurtbulle!

Jag är så hurtig! Var på gymmet igen igår kväll. Testade en maskin som var ny för mig, jätterolig, svettades som en gris... Imorse var det dags igen. Gick upp vid 06 och sen iväg.

Fast nu är jag jävligt trött... Sov inte så jättebra. När jag väl sov drömde jag skumma saker. Drömde t ex att jag var tillbaka hemma hos J igen. Sen övergick drömmen till att J och A (båda killar) hade inlett någon slags sexuell relation men att något hade gått snett så J hade mördat A... Knappast troligt, men det var obehagligt. Dock lite roligt på ett sätt för jag har väldigt svårt att se att de två någonsin skulle få känslor för varandra. ;) För de första är de inte homosexuella och för de andra så tror jag inte att de är varandras typer... Haha.

Idag har jag som mål att ha skrivit sammanlagt minst fyra sidor på rapporten innan dagen är över. Dessutom bör jag ha använt minst fyra referenser, så att jag bara har två kvar imorrn. Måste ner till UB och kolla upp en bok som jag inte har plus kopiera ett par sidor från en annan bok. Jobbigt, men nödvändigt för att jag ska bli klar.

Funderar på, trots allt jag har att göra, om jag inte ska lägga mig i sängen och vila en halvtimma eller timma först bara. Samla lite energi. För jag blev så himla trött. Daniel åkte precis till skolan iaf, skönt att slippa bli störd här hemma. Kan ju inte koncentrera mig när han är här.

Snyggt!

Nä, nu fastnade jag på nätet igen. Får nog dra ur sladden...

Hittade den här ursnygga jackan på Haléns. Den kommer från märket Love Label som har väldigt mycket snygga kläder jag inte alls skulle ha något emot att bära... Lite fel säsong för jackan just nu kanske, men till våren...

Rapportskrivning, som en dans! Typ inte...

Mja... Det här går inte så bra. Självdisciplin är definitivt inte min starka sida. Texterna är ju as-jobbiga! Hur fan ska man kunna referera till dom!?

Var ute en sväng förut. Gick till Ica och handlade för de sista slantarna. Köpte kaffe bland annat, men det kaffet jag brukar dricka, Zoega's Mezzo, var slut. Köpte en helt annan sort nu så jag hoppas det blir bra, Arvid Nordqvist nånting...

Det är ganska kallt ute, och min vinterjacka är nere i Stockholm... Dålig ekvation, går inte ihop riktigt. Det blir till att bylsa på sig med en massa tröjor och koftor under de jackor man har häruppe. Tur att man har mössa, halsduk och vantar iaf, och skor! ;)

Om man blir vad man äter kommer jag snart förvandlas till en lax! För det äter jag väldigt ofta nu. Eller broccoli.

Jag skulle vara otroligt stolt över mig själv om jag lyckades pallra mig bort till gymmet ännu en gång idag. Åt lite naturgodis förut, inte så bra... Skulle döva mitt samvete om jag tränade en havtimma eller så. Men risken är nog att man inte tar sig iväg, lat som man är... Haha! Tragiskt.

En liten...

...lista! ;) Som om jag inte hade bättre saker för mig...

Vad är det för färg på byxorna du har på dig? Svarta
Vad gjorde du igår kväll? Kollade på "Green Street Hooligans", skitbra!
Den sista personen du talat i telefonen med? Daniel
Det första du lägger märke till hos det motsatta könet? Blicken
Vilken är din favoritdryck? Det är väldans olika, men vatten, öl, vin och cola är gott.
Hårfärg? Mörkbrunt
Ögonfärg? Blå
Syskon & deras ålder: Jimmy, snart 24 och Madde (Ariel) 34
Favoritmånad? Ingen speciell, men älskar julen...
Senaste filmen du såg? "Green Street Hooligans"
Vad läser du för böcker? Tradig kurslitteratur
Hur ser din musmatta ut? Har ingen
Vad ska du göra imorgon? Förhoppningsvis skriva mer på min rapport som ska in på måndag morgon.

Senaste person som ...
Sov i din säng:
Jag och Daniel (även kallad Skabb-Daniel av vissa andra, nämner inga namn...)
Du hånglade med: Ja, det var väl Daniel då...
Skällde på dig: Han där också...

Vilken svordom använder du mest? F***A, ja... jag vet att det inte är ett särskilt bra svärord, men det bara blir så...
Om du vann på lotto, vad skulle du göra? Ordna stooor fest, resa, shoppa och spara en del.
Använder du huvtröjor? Det händer väl.
Tittade du på tecknat när du var liten? Såklart
Vilka spåk pratar du? Svenska, inte världens bästa engelska, och en del fraser på spanska.
När grät du senast? Igår
Har du några tatueringar eller piercingar? Nix, fast jag har funderingar på en tatuering, men vi får se. Har länge drömt om en tungpiercing men skulle förmodligen aldrig våga, dessutom känner jag mig för gammal för att GÖRA den nu...
Vilken är din favoritfrukt? Melon! Tänkte skriva jordgubbar, men det är väl bär...
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Ibland
Skulle du någonsin kunna hoppa fallskärm? Jag vill! En dröm att få göra det!
Sover du på mage, sida eller rygg? Mage, med armarna under kudden.
Stör det dig om någon som har sagt att den ska ringa inte ringer? Eh, ja!
Om du var född av motsatt kön, vad skulle du heta? Om mamma fick bestämma: Jimmy (men jag kom först...)
Sträck ut handen så långt du kan. Vad når du? Alla förbannade papper jag har som referenser till rapporten... suck...
Vad ska du göra ikväll? Blir nog nån film, lär ju inte sitta och skriva hela kvällen
Tycker du om att dansa? När ingen ser... ;)
Vad ser du fram emot? Att få flytta hem...
Frisyren, hur ser den ut? Nu? Självtorkat, krulligt och fluffigt... Usch ja...
Vad åt du senast? Ett ägg
Gillar du att laga mat? Ja, till fler än mig själv.
Vad heter du i andranamn? Det vill jag inte skriva, gillar det inte.
Vad är sexigt? Humor
Vad heter dina husdjur? Tilda
Sommarplaner? Alldeles för långt dit för att jag ska ha hunnit planera något. Men resa vore nice.
Sparare eller slösare? Önskar att jag kunde säga sparare, men nä.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid? Trogen, ja. Men det är ju inte säkert att kärleken består, men då får man väl göra slut först, innan man gör något annat...
Bio eller promenad? Promenad, gillar inte bio. Kollar helst film hemma.
Jag har varit utomlands: Alldeles för få gånger.
Jag har varit full: Va? Jag? Näää... Haha!
Jag har mobil: Jupp!
Jag är allergisk mot: Ingenting alls! Förutom oärlighet då...
Jag har tagit studenten: Yes, det var länge sen... börjar bli gammal...
Jag har svimmat: Nä, fast det var nära en gång.
Jag röker/har rökt: Nix
Jag älskar någon: Jag älskar många.
Jag har rapat högt offentligt: Nej, har svårt för sånt.
Jag kan bita mig själv i tårna: Ja, fast jag har fot-fobi, så NÄ! Uäck!


Stress är bästa sättet

Båda två somnade om imorse när Daniels klocka hade ringt 05.50. Vaknade dock efter en stund och tänkte ", måste till gymmet". Så jag gick upp och började klä på mig och efter en stund kom även han upp.

Det var en del folk på gymmet för på fredagar har de ett spinningpass vid 07, och sen serverar de frukostbuffé.

Igår gick vi ner till Ersboda på eftermiddagen. Kollade runt i lite butiker, åt på Frasses och handlade lite. Det finns väldigt mycket snyggt på Mio, men usch vad dyrt det är. Önskar man hade ett antal tusenlappar att spendera... Å andra sidan skulle jag knappast shoppa möbler just nu, verkar ju onödigt.

Får se om den där kvinnan ringer idag, från bostadsbolaget. Börjar bli riktigt less på att vänta. TVÅ veckor har det gått nu, sen hon fick mina papper. Vad är det som tar sån tid?

Är jättefint väder ute, ännu bättre än igår. Men jag MÅSTE skriva rapporten. Har inte kommit särskilt långt men jag börjar få upp tempot. Som sagt, jag måste vara stressad för att det ska hända något.

Pigg piggelin!

Sov väldigt dåligt inatt men var ändå uppe vid 06.00 och gick till gymmet. När jag var klar på konditionsmaskinen var det bara jag där, värsta skönt.

Pluggandet går segt, men ändå framåt. Såhär är det alltid när jag ska skriva något, som tur är så blir det ju oftast ok i slutändan.

Är riktigt fint väder ute, kanske sätter upp något mindre mål för rapporten och sen när jag nått dit så kan jag gå ut en sväng. Funderar på om jag ska ta mig ner till Universitetet och kopiera lite till, men vet inte riktigt om jag kommer behöva det. Blir ju jobbigt om man har för mycket referenser man vill ha med i texten, får ju inte plats hur mycket som helst på 5-6 sidor.

Vi kollade klart på "Haunted Forest" imorse, den spårade ur totalt... blod sprutade och folk förvandlades till träd. Herregud...

Gubbjävlar och paraplydrinkar

Fan vad trist med "Roomservice" hos Bert Karlsson. Gubbjäveln låter dom ju inte vara ifred. Han är för mycket. Jobbig.

På tal om gubbjävlar så ringde Daniel förut och sa att han skulle bli sen, trots att han redan sagt det... Whatever...

Pappa åkte till Tobago tidigt imorse, och jag är inte alls avis, nejdå nejdå. Hade ju dock varit nice att ligga på en solig strand med en paraplydrink i handen. ;)

Förbannade j-a karl-as...

"Är det ok att jag blir sen?" messade Daniel till mig. Förstår inte ens varför han frågar. Jag messade tillbaka att jag inte är hans j-a morsa. Han har sagt att han är på skolan, men det tror jag inte ett skit på. Han är säkert i Holmsund, eller hemma hos Julia, eller så har han lyckats ragga upp nån ny tjej på nätet.

Jag håller på att baka bullar. Hade ett paket jäst i kylen som går ut imorrn så då tänkte jag att jag kunde baka upp det. Funderar på om jag ska gå till gymmet när de är klara. Och sen får jag väl försöka kolla på slutet på "Haunted Forest" själv utan att , såg ju inte klart den igår.

Hmmm... Var kan Tilda vara...?

image152

Knäppisen har gått och lagt sig under högen med sängkläder. ;P

Frukost-stund

  

Jag och Tilda brukar äta frukost tillsammans. ♥ I alla fall när det är kräm och mjölk på menyn. Fast hon får äta efter mig... ;) Min lilla sötis!

Så nära, men så långt bort

Nej, jag har inga papper på att jag kommit in på komvux... Nej, jag har inget extrajobb...

Usch, nu blev jag nervös... Kan det inte räcka med att mamma och mormor går i borgen för mig? Vad är det som tar sån tid?

Nu sa hon att hon skulle titta lite närmare på mina papper... Fan om jag får ett negativt besked.

Nummer

Nu har jag fixat numret till kvinnan på bostadsbolaget. Så nu ska jag ringa och fråga vad som händer. Ringde nyss men hon var ute och skulle vara tillbaka efter 14.15, så jag får väl testa igen då.

Kommentarer

Lämna gärna en liten kommentar när ni är här. ;) För jag ser ju att ni läser. Det är väl inte jag som är här och kikar så många gånger om dagen? Eller?

Rapportskrivning

Ok, nu har jag iaf kommit igång lite smått. Skrivit en tredjedels A4... eller är det kanske en fjärdedels...? Tur att man ska ha 1,5 i radavstånd, haha. Det värsta är att man ska referera till minst 6 av böckerna/texterna vi läst, och då måste man verkligen referera, ingen liten hänvisning bara utan det måste vara lite volym på det man plockar därifrån... Usch ja. Så nu ska jag försöka hitta en massa grejer i texterna som jag kan använda mig av. 5-6 sidor ska man skriva, inte så jättelångt. Men texterna är svåra så det känns krångligt att plocka från dem.

Skum dröm

Hade en jättekonstig dröm imorse när jag somnat om efter att Daniel hade gått. Jag tror jag var i skolan eller i något köpcentrum och så kom det fram en tjej till mig med ett meddelande skrivet på sin tröja. Det var från nån kille som hette Olle och som hade hört att jag var singel och tyckte att jag skulle ringa honom... (Haha, ja ni hör... herregud.) Jag blev lite besviken för jag hade tydigen hoppats på att det var från någon annan. Utöver det så gick jag genom hela cafeteria-området på skolan iklädd enbart trosor... Och lite senare så visade det sig att den där Olle hade en jättefånig och jobbig röst... så jag var inte så intresserad...

Ja usch, det var en riktigt konstig dröm...

It's a small world

Ok, ska jag berätta om vår lilla lilla värld? Here it goes... (Nu handlar det alltså om Facebook, ifall någon inte förstod det...)

Jag har jobbat med Malin, på Ica. Malin är kompis med John och Henrik. Henrik och min kompis Sara brukade träffas och jag och John träffades ett par gånger förra sommaren. Både John och Henrik har en kille som heter Per på sina "kompis-listor". Per är i sin tur kompis med flera av Daniels kompisar, alltså Daniel som jag nu ska flytta ifrån, tror även att de oxå känner varandra. Vad jag förstår så har Per oxå gått på Designhögskolan, om jag nu inte har helt fel. Så det går runt... typ... Hahaha!

Och ja, jag är en aning tragisk som är inne och kikar på folks sidor. Men det är ju antingen det eller skriva rapport... Haha!

What a lovely morning...

Vilken härlig morgon... Not... Daniel blev arg för att han inte fick låna 15 kr till bussen. Men ärligt, jag kan inte trolla. Har jag inte 15 kr i kontanter så har jag inte det... Men han var arg och slängde saker omkring sig och sa att han minsann skulle slå sönder alla mina grejer innan jag flyttar ner. Kul...

Själv pratar jag inte med honom sen det stora bråket häromkvällen, förutom att jag sa något argt om att han hade lagt mobilen bredvid mitt huvud när alarmet på den gick imorse... Ja, han fick faktiskt sova bredvid mig för vi kollade på "Haunted Forest" igår... Vi såg bara halva för vi var trötta, men fy fabian vad läskig den var! Jag satt och kikade mellan fingrarna i stort sett hela tiden. Hua...

På tal om Facebook

Världen är liten, extremt liten... Ja, jag menar verkligen pytteliten... ;)

Plugg

Usch... var ska man börja...?

Sju års olycka?

Måndagkvällen började bra med middag ute och promenad. Men sen blev det bara bråk och tjafs av resten av kvällen. I ren ilska slog jag sönder en spegel oxå... Intesmart kanske. Har jag sju års olycka att vänta nu? Hoppas inte det...

Är lite seg efter kvällen. Ska se till att vakna ordentligt och sen måste jag sätta igång med pluggandet. Hoppas på att samla ihop tillräckligt med självdisciplin så att jag pallrar mig iväg till gymmet oxå.

41 dagar kvar, but who's counting...

Ja... längtar som bara den...

Ring ring

Tror ni de ringer från bostadsbolaget idag? Hoppas hoppas!

Inte plugga

Hmm... Fastnade på Facebook... Usch ja, jag som inte ens gillar Facebook... Det är väl någon slags hatkärlek.
Daniel har iaf legat med hälften av tjejerna han har på sin kompis-lista... Har försökt att se några likheter mellan mig och dom, men finner inga... Tack och lov borde jag väl säga... Igår sa han något om att de var ganska "lätta" allihopa, de och alla andra vi pratade om... Men jag var speciell på något sätt, och ja, jag tror faktiskt han menade det. Men ja, jag ska ta bort honom när jag flyttar. Vill inte vara en av alla dom...

Nä, nu ska jag se vad annat man kan hitta på förutom att plugga...

Struktur

Nu har vi varit duktiga och varit och gymmat. ;)

Idag är det plugga som gäller... Fast jag vet ju hur jag är. Inte tillräckligt stressad än så det lär inte bli mycket gjort idag... Men men... Ska försöka strukturera upp det hela iaf, alltid en början.

........

Usch. Grått och trist och segt... Och söndag...

Gjort ingenting idag, förutom kollat på "American Gangster", helt ok.

I veckan väntar rapport-skrivning... Vette fasiken hur det ska gå...

Träna

My God, vad jag känner mig seg...

Vi var uppe strax före 8 och tog oss till gymmet. Jag skulle köra lite lugnt eftersom jag fortfarande har ont i halsen. Dock kom det upp varningar för för hög hjärtfrekvens på skärmen ett par gånger. Men det var skönt att få träna lite. Får se om man blir sämre nu, eller om den här mystiska sjukdomen vill ge med sig, lite illamående just nu...

Får se vad som händer idag. Tänkte hur som helst färga håret, mörkbrunt. Blir nog as-bra.

Shoppat

Sådär! Nu har jag shoppat. Det blev de där skorna jag skrev om tidigare. Elin var smakråd. De är sååå sköna!

41669-147

Vad tycks? Är de godkända? Hoppas det... Jag kan fan ingenting om skor eller stövlar, hatar att shoppa sånt för det finns så mycket fint som jag inte kan ha...

41669-148

Nu kan jag ha tights utan att se alltför konstig ut, haha! Jaja...

Till tv:n ikväll blir det detta:
41669-146

Har ni testat? Det låter iaf gott...

Håret

Hmmm... Det blir kanske mörkbrunt ändå på en gång. Håret alltså. Det vet jag ju att jag trivs i. Skulle behöva klippa mig men funderar på att vänta ett tag så man är lite mer nyklippt till jul å nyår. Har ju inte råd att klippa hur många ggr som helst.

Mörkt

Känns som att det är mycket tidigare på dan än vad det är. Måste det vara så mörkt och grått och trist? Snön som låg så vit och fin igår är borta... ;(

Jaha, idag är det sko-jakt igen! Hur nu det ska gå med tanke på att jag kommer besöka exakt samma butiker som igår... Finns ju inte så mycket mer. Jo, det finns en Din Sko vid Strömpilen, men dit har jag varken lust eller ork att åka. Får bli att rådfråga någon expedit på stan istället.

Ska ner till Universitetet och kopiera lite oxå, kopierade bara en bok igår. Elin skulle oxå dit så vi ska ses där sen.

Funderar på att färga håret rött. Ena dagen är jag helt säker på att jag vill/vågar. Andra dagar, som idag, känns det inte lika säkert... Vad tror/tycker ni? Och då menar jag ganska så rött... Går ju alltid att färga över om det inte bir bra...


Vad har ni för vinterskor?

Hallå!? Vad har ni för vinterskor? Jag är helt vilsen... Har sprungit runt till varenda skoaffär på stan (är visserligen inte så många...). Har besökt alla minst 2 ggr, var på DNA 3 ggr, de kollade konstigt på mig där till slut...

Vad ska man ha? Hittade ett par sköna skor med högt skaft fast det var snörning så de satt bra, men jag tyckte inte riktigt att de passade med jackan. Eller var det jeansen som gjorde att det såg weird ut? De var väldigt sköna iaf, från Ten Points. Annars har jag inte hittat så mycket, tycker alla skor som är anpassade för vinterväder ser så förbannat klumpiga ut. Så vad göra? Köpa gympadojjor?

Vad tycker ni är snyggt? Stövlar kan jag ju inte ha tack vare mina vader och ibland mina höga vrister...

Almost happy

Wiiiooow!!! Liiite gladare e jag nu! ;)

You'll get yours

I drank your poison cuz you told me its wine
Shame on you if you fool once
Shame on me if you fool me twice
I didn't know the price
You'll get yours eventually

So what good am I to you if I can't be broken?
You'll get yours, yes you'll get yours
Eventually...
(ur Eventually, Pink)

Utelåst

Förresten så har Daniel inte tagit med sig några nycklar... Kanske ska låta bli att släppa in honom överhuvudtaget. Fast å andra sidan så antydde han ju att han inte skulle komma hem alls ikväll...

Göra

Nä, kommer ingenstans med något alls. Kan inte tänka.

Funderar på att göra mig iordning och ta mig ner till Universitetet och lämna tilbaka boken och kopiera lite material till nästa veckas rapportskrivning. Sen tänkte jag nog ta mig ner på stan och kika efter ett par vinterskor. Har bara kollat de billigaste butikerna än så länge men inte hittat något. Så nu tänkte jag kika på vad de lite dyrare butikerna har. Det lär ju vara kallt och snö och slask i Stockholm oxå sen, så vinterskor kan väl inte vara så tokigt att investera lite extra pengar i?

Tärande

Det är så tärande det här...

Morgonen började med världens tjafs. Jag ifrågasatte varför han drack kräm direkt ur paketet (jag tycker det är rätt ofräscht...). Då blev han skitsur och sa att jag fan inte skulle börja gnälla det första jag gör på morgonen. För det är det enda jag gör, gnäller. Och nu hade jag förstört hans lust att gå och träna och bla, bla, bla...

Så han ställde sig och lagade en matlåda och sen sa han att han inte tänkte passa någon tid ikväll, om han ens skulle komma hem överhuvudtaget. Det är hans tur att laga mat ikväll, men men...

Senast igår frågade han om vi skulle försöka igen... Försöka med vaddå? Det finns ingenting kvar. Det skulle vara som att försöka bygga ett hus med gruskorn och vatten istället för tegelstenar och cement... eller nåt...

Han tycker att jag ältar, och det kan jag väl hålla med om. Men det är mitt sätt att bearbeta det här och ärligt talat så har det bara gått en månad, knappt det.

Nu blöder jag näsblod oxå... härligt...

Utöver det så har jag knappt sovit alls på grund av det onda i halsen. Mensvärk har jag oxå...

Så, nu har jag nog beklagat mig tillräckligt, för tillfället iaf...

Turn me off

Så irriterad på att jag ens bryr mig... stäng av min hjärna... snälla.

"Ledig"

Sweet! Ingen skola på ca en och en halv vecka! Dock har jag en stor rapport och en restuppgift att skriva. Men skönt ändå. Trots det måste jag ta mig ner till Universitetet imorrn för att lämna tillbaka en bok, lite surt...

Kräkas i ett förvaringsutrymme?

Vill gå och träna. Men det går ju inte. Hatar att vara sjuk.

Gick iaf fram och tillbaka till Ica tidigare idag. Trodde jag skulle kräkas på vägen, men idag har jag faktiskt sluppit det helt och hållet. Ett tag kändes det som att jag stannat hemma i onödan men sen lite senare kom illamåendet krypande och då var jag glad över att jag inte var i skolan, men kräkts har jag som sagt inte gjort.

Håller på och funderar över hur jag ska kunna bygga upp något slags förvaringsutrymme under sängen (alltså sen när jag flyttat ner igen). Någon som såg "Från koja till slott" i förra veckan? Där byggde de förvaring under sängen, fast jag vill inte ha min lika hög. Men det vore bra med lite lådor, någon hylla och kanske något skåp, speciellt om jag får lägenheten jag väntar på för jag tror inte det var mycket till förvaringsutrymme där.

Ska nog kika lite på restuppgiften jag fick för att jag var borta igår, den var rätt stor...

Hairspray

Har precis sett filmen "Hairspray", den var rolig. John Travolta var riktigt söt som en tjock dam. ;)


Män och förkylning

Hemma idag med. Med risk att låta lite äcklig kan jag säga att den där lilla grejen som hänger ner längst bak i munnen, gomspenen eller vad den nu heter, den är helt sårig. Det gör så j-a ont och det smakar blod... Trevligt va!?

Men jag ska väl inte klaga, jag är ju kvinna...

 

Braindead

Hur fan tänker han? Det är hans tur att laga mat idag. Han vet att jag är sjuk. Jag har bett honom handla lite saker, bl a nyponsoppa så att jag ska få i mig något. Så ringer han vid fem och säger att han kommer vid sju! Trött man blir. Oavsett om jag varit sjuk eller inte hade jag nog velat ha mat tidigare än typ halv åtta. Vi har gjort upp schema över matlagning och diskning, tilläggas bör att Daniel inte diskat sin disk från igår ännu.

Det ska bli så underbart skönt att bo själv.

Amnesia



Kunde inte sagt det så mycket bättre själv...

Jag hatar dig


Illa illa illa

Ja... Vad ska jag säga. Jag gjorde två mackor, båda med bara smör för jag mådde så illa så jag klarade inte ens av tanken på ost eller skinka på mackan. Ville bara få i mig något. Gjorde ett glas o'boy oxå. Fick i mig lite drygt en macka, sen tog det stopp. Tilda blev dock glad för en liten sund senare stod hon vid den icke uppätna mackan och slickade bort smöret. ;)

Sen kräktes jag. Usch, usch... Så det blir ingen skola idag, vi som har obligatoriskt seminarium... Får bli restuppgift istället.

Sjukt sömnlös

Vad 17 är det för fel på mig... Har nog aldrig haft såhär ont i halsen förut. Man drar sig för att svälja överhuvudtaget, men man är ju så illa tvungen, aj aj. Utöver det så mår jag väldigt illa idag med. Dricker lite te nu i ett försök att lindra halsen, ska tvinga i mig lite frukost oxå och hoppas på att illamåendet försvinner.

Daniel blev lite sur på mig imorse för att jag inte väckte honom igen när han hade somnat om efter hans klocka ringt... Herregud. Vem är jag? Hans morsa? Förresten så ville jag sova, har ju legat vaken halva natten av det halsonda.

Bambi

Halkade iväg till affären förut. Gick ju fan inte att gå normalt. Herregud, som en tjock Bambi med Ica-kassar...

Har precis börjat med maten. Det blir potatis, fiskpinnar och remouladsås, gott gott! Får se om Daniel kommer hem snart, han sa att han skulle vara hemma före 18. Han säger så mycket... skulle uppskatta att mindre än 1% av det som kommer ur hans mun är sant...

Typ 48 dagar kvar.

Designers Guild

 Vill ha lägenheten! Den är visserligen liten men det är ju något eget. Sitter och dagdrömmer och kollar på tapeter. Har fastnat för den här ovan från Designers Guild. Tänkte att man kan ha den på ena väggen och enfärgat på den motsatta väggen. Vill ha det mörkt och murrigt, typiskt mig. Jag hoppas de ringer snart...

Positivt

Fortfarande illamående. MEN! Jag har fått ett positivt samtal alldeles nyss! Får jag bara lägenheten nu oxå så löser sig allt, ja och sen hoppas jag att jag kommer in på min sökta kurs oxå förstås, men det får man ju inte veta än på ett tag.

Illamående

Har inte kommit iväg, har inte pluggat. Mår fruktansvärt illa. Ni vet sådär att man tror att man kommer att kräkas ganska snart. Än så länge har det dock inte hänt... Försöker få i mig lite vatten just nu.

Får se hur detta går...

Sjukt

Näää... Helt svullen i halsen och allmänt hängig. Fan!

Måste ändå försöka ta mig ner till Universitetet och kopiera lite. Dessutom skulle jag behöva ta mig ner på stan. Daniel hade sett ett par kängor Röda Korset i min storlek. Jag skulle verkligen behöva ett par vinterdojjor. Mina älskade Lacoste är helt nedslitna och det blir jävligt halt nu när det är is överallt. Vill egentligen inte ha kängor men jag kan ju inte ha något annat. Hittar man något snyggt som man kan ha så är det för dyrt... Trist.

Jaja, blir iaf inget gym idag då, med tanke på hälsan. Men eventuellt en promenad, kan vara rätt skönt.


Drömma

Vad mycket klockan blev helt plötsligt...

Typisk söndag idag, inte gjort mycket vettigt. Bråkade med Daniel efter maten. Sen gick jag till Ica i ren frustration och köpte en massa frukt. Gjorde fruktsallad, gott. Behöver vitaminer känner jag, tror jag håller på att bli sjuk. Vill inte det för då får man ju inte träna. ;(

Har ägnat de senaste två timmarna åt att kolla på "In her shoes". Har sett den förut men jag gillar den. Förälskade mig lite i
Mark Fuerstein, så nu ska jag drömma om honom i natt. Ska bara borsta tänderna först...

My friend



Vill åka utomlands!

Myspys

41669-145

Tee

41669-144 Tänkte ta och passa på att visa min t-shirt från tröjtryckar-kvällen vi hade hos John och Elin för ett par veckor sedan. Det var riktigt roligt, fast svårt att komma på vad man skulle göra. Färgen har dock redan börjat lossna, var nog inte den bästa textilfärgen. Men som sagt, det var kul!

What can I say

"Sen när du kommit hem igen tycker jag du tar en liten paus och tänker över vad det är för jävla skitstövlar du träffar..."
(Pappa)

Jepp jepp...

49 dagar...

Japp, jag räknar ner. Vill härifrån. Hoppas på ett par positiva besked imorrn så jag kan planera resten av hemresan.

Lördagkväll

Lugn kväll... så himla trött... Har svullat nachotallrik och kladdkaka, mums!

Hemmafru

Dumma snö. Redan på väg att försvinna. Bara blött och slaskigt ute. Så jag har ingen lust alls att gå utanför dörrn idag.

Två fester ikväll. En på Daniels skola och en på Ön. Sofia i min klass ska spela på festen på Ön. Hade varit kul men jag känner mig riktigt opepp, och pank. Känner nog mer för att dega hemma istället.

Dega ja... Håller på och bakar för fullt här. Tekakor, mums! Har bakat en kladdkaka oxå.

Torktumlaren i tvättstugan var trasig. Asjobbigt. Som tur var hade ingen bokat den andra tvättstugan så jag stoppade in min tvätt i den tumlaren istället. Urtråkigt att tvätta tycker jag...

Vi

Stå vid min olåsta dörr,
i rakblad av billjus från gatan
Ditt ansikte blekt,
nästan grymt
Det ekar i trapphuset,
droppar från fingrana

Allting går igen, kommer tillbaks
En dag ska alla skulderna betalas

Och du vet jag har rätt,
jag har rätt, du har fel
Har inte tid med all din skit
Ja ja, jag vet vad vi förlorat,
och jag vet att du vet
Jag har rätt
Jag har rätt, du har fel
Hur kan det spela någon roll?
Framtiden är ändå utom räckhåll för oss

Säg nånting, säg nånting nu
Du vet att jag får panik av dina tårar
Gör nånting,
gör nånting nu
Förstör nånting
Slå mig, förstör nåt,
jag överlever

Jag skulle alltid vara den som stod bakom dig
Jag skulle alltid svara när du kallade på mig
Jag skulle alltid vara den som vaktade din rygg
Du skulle alltid, alltid vara..

Den som går igen, kommer tillbaks
En dag ska alla skulderna betalas

Och du vet jag har rätt
Jag har rätt, du har fel
Javisst, så längtar vi tillbaks
till allt vi ljög om att vi gjorde
Och jag vet att du vet jag har rätt
Jag har rätt, du har fel
Hur kan det spela någon roll?
Framtiden är ändå utom räckhåll för oss

(Generation Ex, Kent)

Ensammast i Sverige

"VM i att hålla färgen
Tyck synd om mig
Jag är ensammast i Sverige..."

(ur Ensammast i Sverige, Kent)

Snö

Vaknade strax före 06.00 idag. Kollade ut genom fönstret. Trots att det var mörkt såg jag att det var alldeles vitt ute. Mysigt. Lite synd bara att det är plusgrader, blir så blött.

Vi kom till gymmet ungefär kvart över 6. Idag var vi där länge. Riktigt skönt. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, förutom tvättstugan. Kanske baka lite och ta det lugnt.


Tillfällig gäst i ditt liv

Nu kan jag dö lycklig. Nu har jag sett ♥Jonas Gardell♥ live! Jag skrattade, och jag grät, och jag skrattade så jag grät. "Aldrig ska jag sluta älska dig" var underbar, tårarna sprutade...

  Och kom ihåg, "knusslig får inte knulla". Haha! ;)

Äntligen fredag!

Skönt att skolveckan är över! Fast jag har en hel del att läsa...

Idag började vi redan 9.15, mördande tidigt alltså. Brukar aldrig börja så tidigt. Vi fick kolla på tre filmer från arbetsplatser som fick hjälp av två konsulter att börja arbeta mer jämställt. Dock var det en hel del trångsynthet som kom fram. Det var ganska intressant. Vi skrattade högt åt vissa kommentarer. Efteråt satt vi i tvärgruppen och svarade på några frågor som läraren delat ut. Slutade strax före 12.

Hemma nu. Har ätit lite och kollat mailen. Tänkte nog försöka sova någon timma och sen ta mig bort till gymmet. Det är Daniels tur att laga mat idag, vi har varannan dag. Sen ska vi ner till Universum där vi ska möta John och Elin 18.30.

Verkar hända mycket i stan ikväll, bl a spelar Ken, på Plaza tror jag det var, och Sahara Hotnights, Moneybrother och Säkert spelar i Folkets Hus. Själv har jag ju Jonas Gardell på kvällens schema! Men jag hade gärna sett de andra oxå.

Komvux

Vilket j-a meck det är att söka till komvux-kurser... För jag är ju för tillfället inte folkbokförd i Stockholm... och då blir det krångligt... Fan... men jag hoppas det löser sig.

Jag står ju som nr 1 i kön på den lilla lägenheten i Hässelby. Ska bara bli godkänd av hyresvärden men då måste de ha in inkomstuppgifter och sånt.

Jag som skulle sova när jag kom hem... Inte har jag hunnit med det inte.

Men! Jag blev godkändalla tre frågornatentan! Yey! Fick till och med G+ på sista frågan, är så himla glad att jag slipper kompletera! Lycka!

Och imorrn är det fredag!

Tillbaka till samtiden

Kent's nya skiva är så jääävla bra! Fick den av Daniel häromdan. Kanske borde jag inte ha tagit emot den... Men va fan, det är ju Kent!