Lite middag

Här är förresten notan från i lördags. Fyra tjejer går ut och äter lite middag... Kan verkligen rekommendera risotton, den kostade dock inte 460 utan 230, antalet till vänster verkar inte riktigt ha kommit med i bilden.



Väldigt trevlig restaurang Cloud Nine, med ett dessertrum med små bås där man faktiskt kan få plats med två små fransyskor, en modellång fransyska som bara stannar en stund, en petite kanadensiska och en stor tjock svenska, tänka sig...

Konstigt nog var det bara min pojkvän som var chockad över notan, för de andra verkade detta vara en fullt normal middag ute.

Tea time!

Fastnade i bloggvärlden nu under kvällen... galet...

Fy fasiken vad underbart skönt det har varit att bara behöva ta sig över Västerbron de här två senaste dagarna! Idag ville hjärnan dock inte arbeta på lika bra som igår. Men det mesta kunde vi ju redan, dock är det bra med repetition och ett avbrott i vardagen. Men imorrn är det tillbaka till Arlandastad igen.

Fritiden går nu mest åt till att leta bostäder och resor. Vi vill åka nånstans, men vet inte vart. Eller jag vill ju åka lite överallt, men om vi ska komma iväg nu i höst så blir det ju något lite billigare än vår förra resa. Funderar på någon storstad. Men jag som vill ha slappa dagar på stranden lobbar en del för en vanlig charter till typ kanarieöarna, så länge det är varmt, soligt och fräscht så går det bra. Fast jag antar att Fredrik oxå ska ha något att säga till om... så det blir väl nån "stor"-stad ändå. Å lägenheterna är dyra, för vi är så kräsna. Vill bo i Hägersten och gärna stort och allra helst nytt, jo jo, drömma kan man ju göra. Men vi har tre visningar inbokade på måndag iaf. Jag vill ha ett större sovrum nuuu!

Nu börjar det verkligen kännas att hösten är här. Mörkt på kvällarna och rått och kallt, speciellt på mornarna. Så nu är det te- och tända ljus-period! ♥ Jag saknar dock fikakvällarna man hade innan alla fick heltidsjobb och liv. Ses i stan och sitta på café i timmar, är det sånt man inte får göra när man är vuxen? Jag vill ju!


Hugger i sten



Winnerbäck live i Långholmsparken, innan regnet kom... ;D

Funderingar

Lyssnar på gammal musik och är helt plötsligt tillbaka i min grålila lägenhet i Jakan. Den var fin, för den passade så bra med mina fina möbler som jag hade då, de som jag var tvungen att nästan ge bort i Umeå. Konstigt det där att man kan färdas genom tiden med musik.

Pratade med pappa i telefon förra helgen. Jag frågade om allt var bra och han sa ja. Sen pratade vi i en halvtimma till innan det kom fram att han hade diskbråck. Varför sa han inte det på en gång? Då är väl allt inte bra? Han är konstig min pappa. Knaspappa... Visst är han konstig och vissa minnen är inte alltid så bra. Men ett av de bästa minnena är när mamma var bortrest och pappa, jag och Jimmy åkte och köpte en cykel till henne. Jag tror att vi fick vara med och välja, för den var svart och lila/rosa, om jag inte minns fel. Sen åkte vi hem och pappa slog in cykeln i nån gammal överbliven tapet och la den i deras dubbelsäng. Han skrev något på tapeten, det kan ha varit mors dag eller något, tror inte det var hennes födelsedag. Sen har jag för mig att han även la lite röda rosor på den där tapeten. Mamma älskade den där cykeln, sen blev den tyvärr stulen. Men såna minnen är roliga att komma ihåg.

På måndag ska Fredrik och jag titta på ännu en lägenhet, den här tror jag faktiskt att vi kan ha en chans på. Dock är den inte så mycket större än den här, men bara vi får plats med en dubbelsäng så är jag nöjd. :) Den ser iaf väldigt fin ut på bilderna, men vi får se... De har ju en tendens att stiga väldigt mycket i pris. Önskar att jag varit smart (och tillräckligt rik) nog att spara undan pengar, men icke...

Lördag, gräsänka, Elsa och äta ute

Godmorgon! Eller snarare goddag kanske? Men det säger man ju inte...

Underbart med helg, som vanligt. Älskar fredagkvällar och lördagar, men hatar söndagar, för då vet man att det är slut på det roliga. Men den här söndagen blir lite lättare för på måndag har jag sovmorgon! Börjar först 9.30, och då ska jag inte ha tagit mig längre än till DN-huset! Yay! På tisdag samma sak, fast då börjar jag 9.00. Iofs så blir det väl en massa plugg, men jag välkomnar såna dagar som sticker ut lite från vardagen. Man kan bli väldigt förvirrad på folk som "skriker" på en i sina mail (jag anser att det är att skrika när man skriver mer än ett utropstecken, likaså att skriva med stora bokstäver, otroligt oproffsigt i jobbmail...) och sen lovordar en när de har möte med min chef. Vad ska jag säga, jag lär mig saker varje dag. Någon sa att det kommer ta ett år att komma in i jobbet, och det kan nog stämma. Och misstag kommer man alltid att göra.

Har hittat en ny favoritblogg,
Elsa Billgrens. Hon är så söt och jag gillar hennes stil. Gå in och kolla på bilderna från hennes bröllop och hennes bröllopsfest. Så himla fint, jag fick tårar i ögonen. Men det får jag ju för minsta lilla just nu. Jag fattar ingenting. Och nej, jag är inte gravid. Var faktiskt tvungen att kolla upp det nu eftersom jag varit illamående och känt mig jättekonstig den senaste tiden. I torsdags hade jag djävulskt ont i ryggen och mådde så illa att jag trodde att jag skulle spy hela dagen. Frös gjorde jag oxå, satt inlindad i en sjal framför datorn på jobbet. Men som sagt, ingen bebis på G, måste va något annat konstigt.

Jag är ju gräsänka den här helgen. Lite trist tycker jag. Ni vet ju hur galen jag är i min kock. Fast ok, lite skönt är det väl kanske att va själv, fast det är jag ju ganska ofta på kvällarna när han jobbar. Men hursomhelst, ikväll så ska jag umgås med en av de andra gräsänkorna (ja, det är ju grabbhelg i Dalarna) och hennes vänner. Vi ska ut och äta på restaurangen
Cloud Nine. Ska bli trevligt, men jag vet inte vad jag ska ha på mig. Kanske borde åka till stan (eller iaf Liljeholmen...) och se om jag kan hitta en outfit? Men orkar man det?

........

Sådär, nu har jag betalat det jag var skyldig Magnus för USA-resan. Han hade ju lagt ut pengar för hotell och bensin samt nån middag, men nu är vi kvitt! Skönt.

Idag fick jag åka taxi hem från jobbet, får dock inte bli en vana... haha! Fredriks syster var på kundbesök på mitt jobb, så jag fick åka med henne hem sen. Passade ju utmärkt eftersom Sofia har semester nu och jag inte kommer få åka bil hem på minst två veckor. Inte för att jag åker med henne varje dag, men ändå. :)

I helgen åker Fredrik och hans kompisar till Dalarna, så jag är alldeles alldeles ensam heeela helgen. Någon som vill hitta på något?

Oaktiverad

Hellu!

Fan oxå, söndag igen! Jag hatar söndagar.

I fredags blev det fest hemma hos Johan. Jag var egentligen astrött när jag kom hem efter att Sofia och jag länsat Systemet i Rotebro på vägen från jobbet. Men jag drack lite bubbel och lyssnade på musik och försökte hålla mig vaken till Fredrik slutade jobbet. Strax efter 23 tog jag t-banan till Telefonplan där han plockade upp mig med taxi och så åkte vi vidare den lilla biten till Johan. Väl där så piggnade jag till igen och lyckades bli på riktigt partyhumör. Klockan var närmare fem när vi vinglade hemåt.

Därför blev det en väldigt seg dag igår, med kebab och tv. Försöker motivera mig till aktivitet idag, men det går inte så bra. Hela jag känns som ett stort blåmärke, ont överallt. Jag känner mig stressad och sliten, men jag vet inte varför. Kanske har jag lite svårt att fokusera på nuet.

Vi har hittat en till lägenhet som vi kanske ska buda på. Tror Fredrik kommer kontakta mäklaren imorrn för att se om han vet ungefär hur mycket säljarna vill ha. Vi har lärt oss att det brukar vara bra att kontakta mäklaren innan visning om det är en lägenhet man är riktigt intresserad av. Var ju en lägenhet till salu i huset bredvid här, den mäklaren hade en "förhandsvisning" för oss som kontaktat honom i förväg. Tyvärr vill säljarna ha minst 1,9 milj (för en tvåa!) så vi fick hoppa av. Den som vi hittat nu verkar ligga ganska bra till, den är stor, kanske lite litet badrum, men den är fräsch o ljus. Sen tror jag att vi skulle behöva få in en diskmaskin i köket oxå, eftersom vi båda hatar att diska... Får väl se vad mäklaren säger om priset, avgiften är ganska hög tyvärr, så då vill man ju att priset ska vara så lågt som möjligt.


Fan vad jag vill åka utomlands! 1-2 veckors sol och bad och 1 veckas storstad med shopping... får det inte riktigt att gå ihop med min ekonomi och mina kvarvarande semesterdagar bara. Attans!

Torsdag

Lägenheten som vi tittade på i tisdags steg för mycket i pris för att det skulle vara värt att hänga kvar i budgivningen. Föreningen hade en del lån oxå, så jag ville inte lägga för mycket på lägenheten om man i slutänden måste hjälpa till att lösa föreningens skulder. Men shit va fin den va...

Idag är jag hemma med migrän. Borde egentligen inte sitta här och anstränga ögonen då, men men. Kunde inte låta bli att titta lite på Laguna Beach nu, fan vad jag längtar tillbaka till USA. Man skulle haft några månader på sig istället för bara två veckor. Får ju ångest när de visar klipp från San Francisco och L.A., och det var inte ens de bästa platserna...


Middag på Nick's Lighthouse (tror jag att det hette) i San Francisco

Det här är fan inte ett bra hus att bo i när man har migrän. Borde lägga mig i badrummet, där är det väl någorlunda tyst. Annars hör man skrikande barn från skolan, nån j-a grästrimmer som gått hela dan, lastbilar med backljud och nu nån j-a borr eller vad f-n det är. Blir ju galen. Tur att man inte jobbar natt, tänk att försöka sova i det här oljudet varenda dag?

Skönt att det är helg snart. Inte en enda grej inplanerad, och Fredrik jobbar, lite trist kanske. Men nästa vecka blir det Weeping Willows på Mosebacke med Sara!


Framtid

Aaahhh, lägenheten var jättefin! 3,3 meter i takhöjd, ljus och fräsch med stor balkong i lugnt område. Nackdelen är att det är en tvåa och inte en trea. Ska man tänka långsiktigt så är ju självklart en trea bättre. Dock är de treorna vi vill ha ofta för dyra för oss... Vi gillar ju nybyggt... Vi är alltså lite kluvna till den här. Jag känner att om vi skulle kunna få den till utgångspriset så skulle jag nog vilja satsa på den, men ska vi gå högre så bör vi nog försöka få den trea som ligger här i huset bredvid, men de vill ha mycket mer för den än vad vi tycker den är värd.

Eller så får man vänta... Men det vore skönt att flytta innan jul iaf, för det är jobbigt att inte få plats med allt och att inte kunna ha en dubbelsäng att sova i. Det var ju värsta lyxen för oss att sova i gigantiska hotellsängar i två veckor. Jag vill åka tillbaka! Såg lite på Danska Hollywoodfruarna förut, och den ena var i Vegas och bodde på det hotellet som vi bodde på. "5-stjärnigt lyxhotell" sa tv-kommentatorn. Hollywoodfrun tyckte rummet var väldigt fint och fräscht, men lite mindre än vad hon var van vid. Jag älskade vårat rum när vi var där!

Jobba imorrn igen, ser inte fram emot det. Men framöver så finns det en del roliga och spännande saker inplanerade i kalendern, så hösten kanske inte blir så tokig. Dessutom kommer jag eventuellt få ett nytt spännande uppdrag på jobbet, hoppas verkligen att det blir så, inget är dock 100% klart än. Håll tummarna för mig!

Josefine

Igår var vi på namnkalas för lilla Josefine. Det var väldigt roligt, hon är så himla söt och glad. Josefine har gomspalt (jag tror att det heter dubbelsidig läpp-käk-gomspalt) och kommer att få genomgå sin första operation nu under hösten. 









Nu ska jag snart gå på lägenhetsvisning här i närheten med Fredriks syster. Jag är riktigt sugen på den här lägenheten och vi kommer nog att lägga ett bud. Hoppas att ingen annan är intresserad...

Santa Monica Pier


Rhinoceros



"You mustn't mess me about. I know I may look like a rhinoceros, but I've got quite a thin skin really."
Bernadette "Benny" Hogan (Minnie Driver), Circle of Friends (En av världens bästa filmer)

Gaaahhh!

Fy fan vad trött jag är. Och nu kan jag ju inte skylla på jetlag längre... Skönt att det är fredag imorrn, men det är lönekörning så det är mycket som ska vara klart på måndag.

Igår blev det lite vin och mackor hemma hos Fredriks föräldrar eftersom hans pappa fyllde år. Kanske därför man är extra trött.

Jag önskar att jag kunde säga att det var vi som köpte den där lägenheten i London för 1,6 miljarder som det står om i tidningarna idag, men icke. Fast det är väl ändå liiite onödigt, att lägga sååå mycket pengar enbart på boendet? Vi har iaf lagt ett bud (ganska högt) på en lägenhet. Väntar dock på en bekräftelse från mäklaren på att budet ens kommit fram... Jag vill flytta NUUU!

Läste ut Mia Skäringers bok på sammanlagt 2 timmar. Så j-a bra. Kände igen mig i massor, dock inte det som handlade om barn kanske. Men när hon skrev om sin pappa gjorde det ont i hjärtat för min pappa är precis likadan, men han lever fortfarande, än så länge. Kroppen klarar ju inte hur mycket som helst. Mias pappa dog, han var nykter och körde bil, men han dog av alkoholen. Fan, varför gör pappor sådär?


Sunday

Åååhhh! Varför är helgerna så korta? Det kunde väl va tvärtom, två dagar jobb och fem dagar helg...?

Igår blev det middag på Azafran i Hornstull och sen konsert i Långholmsparken. En mycket trevlig kväll, trots att himlen fullkomligt öppnade sig och fullkomligt dränkte oss under Lasses sista låtar. Ibland är det bra med regnponchos. Det va ju inte ens någon idé att försöka fixa håret innan man åkte hemifrån...









Bilderna är snodda av Sara, för att hennes kamera är bättre än min. Efter en lång blöt promenad i regnet tog vi oss till OT där vi drack lite öl med min bättre hälft.

Idag har han och jag hittat en lägenhet som vi vill ha. Det vore så skönt att flytta till något större snart, innan man blir tokig här. Vi behöver få plats med en större säng och mer förvaring. Jag har iaf lyckats rensa och slänga lite kläder idag, men byrålådor och garderob är fortfarande knökfulla.
Fredrik ska kontakta mäklaren imorgon och se om det finns någon chans att få lägenheten vi hittat.

Pics

Här kommer lite bilder:


Frukost i San Diego på en riktig liten diner. Jag drack tranbärsjuice för att lindra min urinvägsinfektion. Lite senare lyckades jag även bli förkyld, så man kan lugnt säga att jag var sjuklingen under resan.


"Greven", Magnus och Lilas


Fredrik, jag, Anders och Ella


Santa Monica Pier


Lake Tahoe, you gotta love it!


Vårt hotell i Tahoe, med pool och jacuzzi, precis vid stranden och barbeque på kvällarna. Här kunde jag ha stannat hur länge som helst.


Älskling vid Grand Canyon

Slut på semestern

Jag vill inte jobba! Jag vill gå i exil, flytta utomlands, resa runt och bara njuta. Suck... Antar att jag borde sova nu. Är helt fucked up vad gäller tiden, så morgondagen kommer med största sannolikhet bli asjobbig. Nu måste vi nog införa sovrumsförbud på den här lilla roliga plattan... Gonatt.

........

Party in Vegas, VIP-soffa med egen personal var inte helt fel. I had a blast. :D

Tillbaka

Hej! Nu ar jag tillbaka hemma i kalla Sverige. Har inte hunnit blogg alls pa resan. Det har varit fullspackat schema hela tiden, och de dagar vi bilat har vi inte ens haft wi-fi. Det har varit tva fantastiska veckor, aven om man kan bli ratt trott pa folk ibland... Onskar att vi hade haft nagra veckor till pa oss. Har sovit bort bade sondagen och mandagen, sa jag ser inte alls fram emot att borja jobba pa onsdag. Vill tillbaka till Vegas!