Orka...

Gäääsp... Två veckor kvar tills det är över... Urk...

Idag har jag varit med i skolan och hälsat på de barn som började i förskoleklass nu i höst, de blev jätteglada när Kerstin och jag kom dit, trevligt.

Strax före lunch var vi tillbaka på förskolan, där var det full rulle. Det var kaos i hallen då pedagogerna inte riktigt hunnit med... Vid lunchen använde en pojke min tröja att torka händerna på, senare försökte han dra min stora polokrage över huvudet på mig. Han drog mig även i håret ett antal gånger... Tur för honom att han är så söt... ;)

Lååång dag imorrn. Ska jobba efter förskolan, mellan 15-19, usch usch, känner att jag inte riktigt har ork.

På söndag ska iaf Sara och jag på konsert på Debaser, det ska bli roligt! Kul att det finns lite att se fram emot de närmaste veckorna iaf.

B-day

Idag fyller min lillebror 23 år, grattis grattis! :)

Lååång dag idag. Kerstin var iaf och skjutsade hem mig efter mötet. Tyvärr fanns det inget ätbart hemma och affärerna hann precis stänga innan jag bestämde mig för att jag var hungrig... så jag ser fram emot lunch imorrn...

Börjar tidigare imorrn, ska följa med Kerstin till skolan. Kan ju bli intressant, fast å andra sidan skulle jag behöva börja jobba med mitt arbete. På fredag måste jag iaf gå tidigt för att hinna till jobbet.

Nä, nu måste jag sova...

Trött

"Ni får absolut inte bli sjuka" sa Sandra på personalmötet förra veckan. Nu har jag ont och är svullen i halsen... Wonderful... Om man nu ska bli sjuk får jag väl hoppas att det dröjer till nästa vecka då jag inte jobbar, dock vill jag inte heller missa några vfu-dagar heller då det inte finns någon tid att jobba in dem på.

Vfu ja... Barnen var glada över att jag var tillbaka, speciellt Markus ;), det var roligt. I övrigt känns det som vanligt. Imorrn har jag fått sovmorgon då jag ska vara med på deras barnkonferens på kvällen, kan bli intressant. Läste lite i en bok om smittspridning av olika sjukdomar på förskolor... Det var ju inte så smart... Nu kommer jag inte våga ta i någonting, haha...

Sov ett par timmar på eftermiddagen idag, så himla trött. Längtar till helgen efter den kommande, då jag är ledig...

Tillbaka till verkligheten...

Hemma igen... Tillbaka i verkligheten... Usch... Jag hade lixom förträngt den en aning. Men den är väl oundviklig antar jag...

                                                        
1. Busspuss... ;) ,                     2. Daniels skrivbord i skolan,            3. Det fanns liiite snö... ,       4. Lovelight... ;)

I lördags blev det först mer shopping på dagen. På lördagar förvandlas tydligen alla lugna snälla Ume-bor till stressade stockholmare... Fast det sägs att det inte brukar vara så i vanliga fall, men jag vet inte jag... På kvällen mötte vi upp några av Daniels kompisar från skolan och gick och tog några öl på en pub. Väldigt roligt, skrattade så jag fick ont i käkarna... ;) Efter ett par timmar där gick Daniel, jag och en kille som heter Rikard till ett ställe som heter Rex. Där var det gott om fulla människor. Killen bakom mig i kön ville gärna stå på mig... Jag hade lust att dra den där om klossarna, som vi lärt oss i skolan... Att exempelvis fem klossar på rad med nån centimeters mellanrum är lika många klossar som fem klossar på rad utan mellanrum, trots att det förstnämnda kan se mer ut för ett litet barn. Det kändes iaf som att han trodde att det blev färre personer i kön om vi stod väldigt tätt... Idiot... 

Jag har hört att det är lättraggat i Umeå. Det finns tydligen gott om tjejer för killarna. Dock såg en hel del killar pinsamt desperata ut på dansgolvet... Så det borde nog va rätt lättraggat för tjejer oxå, iaf om man inte bryr sig om vad man får... Vi stannade inte så länge på Rex. Sprang runt i regnet ett bra tag och letade taxi. Var riktigt frusen när vi kom hem.

På söndagen tog vi bussen till stan igen och gick och åt lunch på O'learys. Efter det hann vi precis in och köpa en till top åt mig innan butiken stängde. Sen gick vi bort till Daniels skola och väntade på hans kompis Martin och hans flickvän Marie. Vi gick hem till dem och lagade god mat och efter det spelade vi och ytterligare två personer från deras korridor monopol, det var jättekul. Fast monopol kan ju hålla på rätt länge... Efter ett tag var man väldigt trött, kände mig lite stressad över hemresan oxå då vi inte hade kollat upp några alternativ. Till slut spenderade vi pengar åt alla möjliga håll (i spelet alltså) så att vi förlorade. Tror vi var hemma vid 01.00 någon gång. Bokade flygbiljett hos Malmö aviation som kör till Bromma. 

Idag gick vi upp rätt tidigt. Daniel åkte till skolan och jag var kvar hemma och packade och städade. Vid 13-tiden åkte vi till stan och åt lunch. Sen en kort fika innan det var dags att åka bussen till flygplatsen. Första gången jag flög alldeles själv, men det gick ju hur bra som helst. Men "maten" var äckelpäckel, fast jag var ändå inte hungrig.

Mamma mötte mig på Bromma flygplats, sen åkte vi till Cissi och hämtade Tilda, som är måttligt road av att vara hemma igen... Hon saknar nog Cissis och Dannes lyxiga lya...

 Såhär glad var hon över att va hemma...

Imorrn är det vfu igen, usch och bläää! Har ingen lust alls... Men men...

Shopping i Umeå

Japp, bussen anlände till slut till Umeå busstation. Var väldigt trött. Som tur var tog vi en taxi hem till Daniel.

Idag har vi shoppat! ;) Jag hittade en jättefin omlottop! Trevligt! En väldigt oväntad händelse var att jag träffade Anna och Maria från Ica (mitt gamla jobb) på Åhléns(!). De pluggar här uppe. Hur förvånade blev inte de lixom... Haha!

När vi hade shoppat färdigt gick vi till Daniels skola och kollade runt där. Värsta cool, dock en aning för avancerat för min tröga hjärna. ;)


Tjuvlyssning...

Haha! Sitter å tjuvlyssnar på en kille från Umeå som pratar i mobil. Han ba:'Hemma i Umeå, där ser man kanske en riktigt snygg tjej på en vecka. Men i Sthlm, där kan man se 5 st riktigt snygga på en dag! Det är bara att åka t-bana!' haha! :)

Nattbuss

Sitter på bussen nu. Trött... Är dock osäker på om jag kommer kunna somna. Jaha, nu blev mina ben mos för tanten framför ska sova... En salig blandning människor här. Men det verkar vara grov norrländska som håller för de flesta... Herregud...

Jul på G...

Imorrn är det bara en månad kvar till julafton... ;)

Gran1
Den här eh... granen(?) fick jag från mitt underbara jobb. Den e fin på något lite sorgligt sätt...



Gran2
Tilda gillar den iaf... ;)


Examination

Produktiv dag idag. Mkt bra.

Hann med extratåget imorse. Mötte basgrupp-Camilla i Karlberg så jag fick sällskap resten av vägen till skolan, trevligt. Camilla är väldigt rolig. :)

Mötte några andra från klassen när jag kom till skolan, de som skulle vara i den tidiga examinationsgruppen. Jenny och Camilla (en annan Camilla...) sa att de bara hade skrivit tre sidor på uppgift 6a) i portfolion, kändes ju mkt bra då jag själv hade skrivit fyra.

Efter en stund kom Linda och vi pallrade oss upp till bibblan och började leta referensböcker. Det var inte det lättaste. Lyckades till slut hitta en bok från 1988... Men den var faktiskt lätt att skriva om så det var bra. När vi var nästan klara kom Cissi oxå. Vi printade ut våra arbeten och tog en snabb fika.

Examinationsseminarium... är inte alls särskilt avancerat... Vi sitter mest i en grupp och pratar litegrann, vissa mer än andra. Det var kul när Carro berättade att hon hade mailat Gert Fylking... ;)

Sen hem, missade tåget precis i Karlberg, fick sitta och frysa i en kvart. Var inne på apoteket i Jakan lite senare, en liten tant trängde sig före utan att ens blinka... Pensionärer asså... De är fan helt otroliga... Orkade inte bry mig för jag hade inte så bråttom.

Mamma kom förbi och hämtade mig och Tilda. Min stackars lilla bebis jamade oroligt hela tiden på vägen till bilen, i bilen och från bilen hem till Cissi.

Jag plingade på fel dörr i Cissis port... Pinsamt... En gubbe öppnade och fattade ingenting. Jag sa att jag hade plingat på fel och bad om ursäkt, han fattade ändå ingenting... Pensionärer... (igen...)

Tilda såg gulligt förvirrad ut när hon hoppade ur transportburen hemma hos Cissi. Hon gick runt och kollade in sitt nya hem, som är dubbelt så stort som mitt, sen brydde hon sig inte om mig mer... Jag vet att hon kommer få det jättebra, men jag kommer sakna henne!

På vägen hem stannade mamma och jag på Duka i Barkarby för att kolla om ljusstakarna som Lena vill ha i 40 års present fanns där, och det gjorde de! Tjejen i kassan var jättetrevlig, hon ska tydligen jobba hos oss i jul, skoj skoj.

Nu är jag hemma och håller på och städar lite och packar det sista. Tänkte ta en buss kvart i åtta tror jag. Lite nervös e jag, inte van vid långa resor ensam, men det ska väl gå bra.

Lär ju blogga från bussen senare. Ska ju spendera närmare nio timmar på den... Men det blir skoj när man kliver av. ;)

Puss å Kram på ALLA!

Färdigpluggat för idag

Äntligen klar med typ hela portfolion! Linda och jag ska fixa sista uppgiften imorrn. Jag är imponerad över mig själv, att jag slipper sitta vaken halva natten som jag brukar...

Har packat det som går att packa än så länge. Får väl ta och städa upp lite här oxå. Skönast att komma hem igen till en städat lägenhet.

Måste ju packa Tildas saker oxå. Mamma och jag ska köra över henne till Cissi och Danne imorron eftermiddag. Min lilla gosiga kisse, hur ska jag klara mig utan henne i flera dar? Hoppas hon inte glömmer bort mig. Tänk om hon blir så bortskämd att hon inte vill komma hem... Hemska tanke...

........

Gaaah! Har inte använt min dator här hemma på ett par dagar, så nu är den sur på mig... Först gick det inte ens att komma in på nätet. Och nu vill inte msn fungera. Mycket dåligt... Det var tur att jag lyckades få igång internet iaf för annars hade jag varit tvungen att åka till skolan idag med.

Skällde på en kvinna i tvättstugan igår... Hon tvättade på min tvättid, vilket var helt ok för jag hade bara två maskiner sen skulle jag inte använda dem mer. Men när jag kom ner för att hämta min torra tvätt hade hon plockat ut min tvätt ur torktumlaren för att hon skulle kunna torka sin tvätt. Det tycker inte jag var lika ok. Är jag knäpp som inte gärna vill att helt okända människor ska ta i mina rena kläder och sängkläder? Jag blev sur iaf. Hon sa att hon inte hade haft något emot om jag gjorde så med hennes tvätt. Jag hade lust att säga att jag till skillnad från vissa andra inte tvättar på andras tvättider... men jag orkade inte...

Nä, nu får jag nog se till att ta itu med skolarbetet... Kul...

Halv sida

Aaahh... Nu måste jag bara klura ihop en halv sida till om uppgift 6 a). Lär ju ta sin tid... Men jag tycker ändå jag har varit väldigt duktig som fått ihop så mycket som jag fått hittills, sen om det är bra eller inte det är en annan sak...

Jaha, igår var det personalmöte. Det var riktigt trevligt. Men man ser inte riktigt fram emot julruschen nu när man fått höra att den verkligen är "HELL"... Kul... Jag trodde det skulle vara bra och strukturerat med nummerlappar, men det sa de med erfarenhet att det var det tydligen inte, så nu ska vi skippa det och täcka över nummertavlan. Och jag har blivit ansvarig för att fixa en lapp som det står "Tomt" på, den skall användas vid brand eller liknande då butiken måste utrymmas. 

Vore skönt att åka hem och sooova... Jenny och Camilla sa att de skulle det. Hur hinner de det? Själv måste jag bli klar med iaf uppgift 6 här nu, sen tvättstuga klockan fyra. Sen har jag bara lite rester på några uppgifter kvar och de borde jag kunna fixa hemma imorrn. Hinner väl eventuellt lite i eftermiddag oxå. Men efter klockan åtta är det tv:n som gäller! Ugly Betty och Grey's Anatomy på femman! YEY! ;)  

Back...

Jaha... Då var man tillbaka på plats i biblioteket i skolan. Härligt...

My ass...

Hmmm... Tror min rumpa har domnat bort... Har suttit här i ca fem timmar nu... Härligt..

........

Gahhh! Två och en halv sidor kvar... Inte så jättemkt iofs... men ändå.

Plugga plugga plugga...

Sitter i skolan och skriver portfolio. Det går väl sisådär... Tiden går så himla fort. Har ju en del sidor kvar att skriva. Är inte det lättaste att sitta här i bibblan och plugga, ljudnivån är inte den lägsta, trots att det är ett bibliotek. Folk gör sina grupparbeten tillsammans vid datorerna och pratar HÖGT... Snyter sig gör de oxå, JÄTTEHÖGT...

Usch usch... Lite drygt tre sidor till på uppgift 6 måste jag fixa. Vore ju skönt om man blev klar idag, men det känns inte helt troligt. Men kanske imorrn... Önsketanke... Sen har jag liiite kvar på några andra uppgifter, men 6:an är jobbigast...

Ska fortsätta plugga nu, men jag lär ju återkomma rätt snart...

Läggdags

Jaha... Då var det väl dags att gå och lägga sig då...

Har nu bestämt mig för att åka till skolan imorrn, tidigt... Sen får jag stanna där till iaf klockan tre, minst... Härligt... Ska ju på personalmöte klockan fem och jag kan ju inte sitta och åka hem emellan, då försvinner en massa dyrbar pluggtid... Går ju inte...

Har iaf ätit god middag med Annika nu på kvällen. ;) Men guuud vilket jobb att hitta en öppen Taco Bar med lediga sittplatser... Efter jobbigt letande över halva stan hamnade vi i Kungshallen. Gott var det iaf. Å så himla kul att Annika ska bli hudterapeut, jag har redan beställt gratisprover och behandlingar... ;)

Puckad tjej på bussen idag, satt och målade naglarna... Hur dum får man bli? Mådde redan lite illa lixom...

Nä, hopp i säng!

Blod...

Ojoj, stressig dag på jobbet idag. Och jag var förvirrad, som vanligt... Blir ju lite knasigt när man jobbar så sällan... Men kunderna brukar vara rätt bra på att säga till, iaf om man tagit för mycket betalt...

När jag åkte hem och gick längs perrongen i Slussen såg jag att det var ett spår av blod (om det nu verkligen var blod, men det såg iaf ut som det) längs hela perrongen. Creepy... Såg dock inget lik och ingen som såg fysiskt skadad ut...

Usch vad trött jag är, som alltid... Skönt med sovmorgon imorrn!

Inhumant

Börjar 8.30 idag... Inhuman tid för oss anser jag. Vanligtvis är vår tidigaste tid att börja 9.00.

Jag har kommit på mig själv med att jag varje kväll när jag ska sova ligger på rygg med händerna på bröstet en stund innan jag vänder mig för att sova. Antar att det är för att kontrollera att plåstrena kring hjärtat sitter kvar och att det fortfarande är någorlunda helt...

Hörde grannarna ha sex igår kväll. Typ första gången jag hörde dem göra något annat än bråka... Antar att sex är bättre än bråk...

Så jag låg där i sängen igår kväll och höll i mitt hjärta, medan jag lyssnade på grannarna...

Kebab...

Jaha, nu ringde mamma och pratade om att köpa kebab och komma förbi så att vi kunde äta tillsammans... Jag är tveksam. Mina diet-planer spricker innan de ens satts i verket... Hur onyttigt är kebab med bröd?

Middag

Blev bjuden på middag hemma hos Cissi imorrn! Yey! Vi ska dricka lots and lots of vin! Tur att man har lite sovmorgon på lördag... ;)


Tristess

Hungrig som bara den... Men vill man va fin så... Tänk om man hade en ämnesomsättning som inte gick typ baklänges... That would be really nice. Citronbiskvier... är det godaste jag vet just nu. Men nej! Får inte sätta min fot inne på bageriet, det skulle kunna sluta väldigt illa... Haha... usch...

Varför inget kul på tv:n? Kanske för att man borde plugga... Men ändå... why? 

......

Kan ju inte påstå att det går särskilt bra med pluggandet... Har uppenbarligen inte tillräckligt mycket stress och press på mig ännu...

Gillar anti-mobbningsfilmerna på Mtv, de med djuren. Såg en ny idag med en replik som jag känner igen mycket väl från högstadiet.

Idag när jag var inne på Bokus hemsida, för att kolla upp en författare av en kursbok, stod det att vissa av de som köpt den boken även köpt en bok om självhjälp vid depressioner... Japp, det är väl så man mår av all urtråkig kurslitteratur... Varför är nästan alla såna böcker så tillkrånglade?  Dumt...


"Ledig" dag...

Huvudvärk... Mycket oskönt... Tur att jag redan bestämt mig för att inte åka till skolan och plugga idag. Har bestämt mig för att försöka hinna så mycket som möjligt med portfolion här hemma idag. Hoppas bara huvudvärken försvinner, annars lär man ju inte få så mycket gjort.

Tilda är på gnällhumör idag... Hon gnäller och gnäller och gnäller, och jag fattar ingenting...

Trött och frusen

Fruktansvärt trött är jag... Borde ha pluggat när jag kom hem, men jag somnade... Så nu är jag bara trött och frusen och orkar inte göra så mycket mer än kolla på tv.

Idag har vi haft föreläsning i skolan, den var helt ok men lite lång... Sen var Cissi och jag lite duktiga och gjorde läsloggar i biblioteket.

Efter skolan åkte jag in till stan och plockade ut bussbiljetten, snart bara en vecka kvar. :) Blev en aning förolämpad när jag, efter att ha frågat om tjejen i luckan ville se mitt studentleg, fick svaret: "Nä, det e lugnt. Du är väl under 20?" Hallå lixom... Så ung ser man väl inte ut att va...? Det värsta är att om ett antal år kommer man önska att såna här tillfällen dyker upp, man kommer se det som komplimanger istället, när man blir gammal och grå... Haha!


Nytvättade jeans...

...är inte det lättaste att få på sig... Speciellt inte när de var på gränsen till för små redan innan tvätten... Men med lite våld så... På tåget nu, för mycket folk...

...

Znark... Bla bla bla... And who is the dude with the really loud voice? E han student eller? Kallt kaffe på fikan, blä...

Hata...

Hata basgruppsdag! Sitter ju ändå i min egna lilla värld. Har ju ingen från mitt arbetslag kvar lixom... Bajs... Gick bra hos doktorn iaf, glad är jag för det. :) Ugly Betty på tv ikväll! Roligt!

Tisdag morgon

Dumma bredband som inte funkar... Jaja, ska gå hemifrån snart. Har ingen lust... När vi slutat i eftermiddag ska jag iaf åka till pappa. Vi ska kolla om vi kan hitta boken jag vill ha till portfolion. Har inte träffat pappa sen i somras så det är bra.

Uäck!

Uäck! Äcklig dokumentär på femman! Bläää!

Köket i Från koja till slott blev ju helt underbart! Typ tio gånger mitt "kök", minst... Vill oxå ha stort kök med mörka bänkskivor! I like! ;)

Nä, nu sova...

Lilla sjöjungfrun

Disney's Den lilla sjöjungfrun släpps på dvd den femtonde! Vill ha! Ja, jag vet, jag e barnslig... Men jag gillar Disney... Who doesn't lixom... ;)

Ville bara påminna er om...

Mössa

Hehe! ;P

Who's that girl...?

Good girls are pretty like all the time
I'm just pretty some of the time
Good girls are happy and satisfied
I won't stop asking until I die

I just can't deal with the rules
I can't take the pressure
It's got me saying oh yeah

Who's that girl? That you dream of
Who's that girl? That you think you love
Who's that girl? What if I'm nothing like her?
I know there's no such girl
I swear I can't take the pressure
Who's that girl?

Good girls don't say no or ask you why
I won't let you love me, until you really try
Good girls are sexy like every day
I'm only sexy when I say it's ok

I just can't deal with the rules
I can't take the pressure
It's got me saying oh yeah

Who's that girl? That you dream of
Who's that girl? That you think you love
Who's that girl? What if I'm nothing like her?
I know there's no such girl
I swear I can't take the pressure
Who's that girl?

Let's play a game that you never tried
You be the girl and I'll be the guy
Let's pretend everything has changed
and then would you love me any different?

I just can't deal with the rules
I can't take the pressure
Who's that girl?

Who's that girl? That you dream of
Who's that girl? That you think you love
Who's that girl? What if I'm nothing like her?
I know there's no such girl
I swear I can't take the pressure
Who's that girl?
Who's that girl?

(Who's that girl, Robyn)                                                           

Effektiv? Njaaee...

Har iaf gjort ett par bra saker idag... Jag har tvättat, fast det var inte särskilt kul... Jag har fixat en tid på mottagningen. Mailat Emelie, var alldeles för länge sen sist... Bestämt tid för fika/middag med Annika på söndag. Och! Jag har bokat en bussbiljett! Jag, "Babe, den modiga lilla(?!) grisen" (internskämt (; ), ska nämligen bege mig ända upp till Umeå och hälsa på Daniel som pluggar där. Tror faktiskt det var lite Teresas förtjänst att vi började prata igen. ;) Roligt tycker jag!

Dock har jag inte pluggat... Dåligt. Måste skriva föreläsningsloggar... är dock väldigt svårt då det inte sagts så mycket meningsfullt på någon av föreläsningarna vi haft. Får väl stanna i skolan på onsdag och skriva lite oxå, kul... eller inte...

Imorrn är det basgruppsdag, och det är sååå himla tråkigt. What's the point? Usch usch usch...

......

Aaarrghhh! J-a skit! Ena tvättmaskinen hade inte centrifugerat så tvätten var alldeles dyblöt... Inte min dag idag... Bröt en nagel gjorde jag oxå, helvete...

Tvättstugemeck...

Har sovit jättedåligt inatt, så mitt humör är väl inte det bästa just nu. Sitter dock och väntar på kaffe, kanske blir bättre när jag får i mig lite...

Inte blev jag gladare av att en idiotisk kärring hade sin skabbiga tvätt snurrandes i maskinerna när jag kom ner... Hallå! På min tvättid! Dessutom får man inte ens börja tvätta förrän vid sju, hon måste ha satt igång dem någon gång runt kvart över sex. Bäst för henne att hon tar det dåliga torkrummet...

Urk... Tycker inte om att ha tvättstuga överhuvudtaget, men det är bra när det är klart, bara man ser till att få in allt i garderoberna på en gång...

Stjärndamm

tiden går, om hundra år
är du stjärndamm min vän...
(ur Om gyllene år, Kent)

Min söndag

Vaknade 20 minuter över 5 imorse av att någon klev på mig... tur att det bara var en katt... ;)

Jag lyckades dock somna om en stund och drömma underliga men trevliga drömmar.

Mamma hjälpte mig att köra kläderna som jag rensat bort ur garderoberna till soprummet. Nu har jag bara lite till kvar som ska ner i källaren, ska försöka fixa det imorrn. Just nu har jag iaf väldigt strukturerat i mina garderober, får se hur länge det varar.

Sen åkte vi hem till mormor och morfar. Alla andra i släkten var upptagna så det var bara mamma och jag som åkte dit, men det var trevligt ändå. Vi fikade och tittade på bilder på morfars gamla hus där han växte upp. De som köpte huset när hans mamma dog har fixat till gården och har massor av hästar där, värsta mysigt.

På vägen hem stannade vi vid mitt gamla jobb och handlade. Bertil blev glad att se mig. ;) "Yo, kärring!", sa han. Haha! Olga ropade på mig. "Vad har du gjort!" Hon tyckte jag var så fin. Hon sa att hon minsann hade sett en tjej gå förbi och tänkt att hon såg bra ut och sen hade hon sett att det var jag. Hon är så gullig. ;)

Tvättstuga imorrn, klockan 7, trevligt värre... Men... det behövs... Får väl ta och plugga lite oxå, kanske gå till biblioteket. Skönt att varken ha skola eller jobb iaf.

Mer nostalgi...

Vad ska man säga? Är ungefär som sagan om den fula ankungen, fast baklänges...



Bild nr1 - Jag och Jimmy

Bild nr 2 - Nyvaken, spana in håret! ;)

Bild nr 3 - Jimmy badar, snygga tapeter... verkligen...

Bild nr 4 - Lilla jag...

Bild nr 5 - Jag och Jimmy, i matchande kläder...

Bild nr 6 - En väldigt glad Linda ;)


Nostalgia

Jag 1 år
Min ettårsdag

tittut
Tittut! ;)


Tittade i mitt bebisalbum förut och blev lite sentimental, eller jävligt sentimental rättare sagt... Snyft...


Not me

Tror det är något allvarligt fel på mig... sitter och pluggar(!)... på en lördag(!!!)... sooo not me...

Och igår var jag duktig och pallrade mig iväg till skolan en timma tidigare än nödvändigt för att kunna sitta i bibblan och plugga ett tag. Weird...

Hade dock huvudvärk större delen av dagen, inte särskilt skönt... Var värst under föreläsningen på eftermiddagen. Tänkte att jag skulle sova när jag kom hem. Behövdes dock inte för jag har så underbara människor i mitt liv så huvudvärken försvann rätt så snart efter att jag kommit hem. ;) Ringde mamma för att höra om det var något särskilt inplanerat på söndag eftersom det är fars dag (brukar va lite söndagsmys hos mormor och morfar på såna dagar). Hon visste inte men sa att vi skulle kolla upp det. Sen frågade hon om vi inte kunde gå till restaurangen här bredvid och äta tillsammans, så det gjorde vi. Jättegott! ;) Efter det drack vi lite vin hemma hos mig innan mamma blev hämtad av sin karl. När hon skulle gå pratade hon i telefon med morfar så hon slängde över luren till mig, jag tror att morfar och jag bestämde att vi skulle komma dit imorrn...

Trist väder idag. Annars hade det varit skönt med en promenad eller något. Får väl se till att städa här hemma istället, behövs kan jag ju säga.

Ja just det, igår fick vi tillbaka förra examinationen. Jag var jättenervös, men jag var godkänd! Känns jätteskönt, att man kan koncentrera sig på det vi ska göra nu. Men vår lärare e skum, som fan...

Need a change...

Oh my God... Tanken känns väldigt lockande... Det ena kruxet verkar lätt att lösa, svårare med det andra, men tänk om det skulle gå att fixa? Kanske vad man behöver...

Bra låt

Hörde en väldans bra låt på Mtv alldeles nyss, I just wanna know med Taio Cruz. Me like! Ville bara säga det...


Fan oxå...

...glömde köpa mjölk... Går ju inte att dricka kaffe utan mjölk...

"Samsung suger"...

Såg att det iaf var ett par stycken människor som varit inne och läst min blogg medan jag har varit i skolan... Herregud, har ni inget bättre för er!? ;P Hehe! Skoja bara... Klart ni ska läsa!

Två timmar matte idag, väldigt kul med kluriga problem, som t ex att 1, 1, 9 och 6 på något sätt ska bli 24, sånt e jättekul, iaf när man lyckas lösa det.

Diskussionen om vi får all kunskap om matte som behövs kom upp, det får vi definitivt inte. Hur bra är det på en skala? Inte särskilt...

Tog en lite omväg på vägen hem för jag skulle kolla om det eventuellt fanns någon collegetröja från Viktor&Rolf-kollektionen kvar på H&M. Hade först tänkt gå av vid Hötorget men jag missade stationen för jag satt och lyssnade på några mellanstadiebarn på t-banan. "Samsung suger, det är faktiskt ingen bra kvalitet på deras telefoner" sa en liten tjej(!). Tyckte jag va lite roligt. Själv hade jag en Samsung-mobil förut och den var det inget större fel på... Sen pratade de om att de ville se "The Grudge 2"... Den vill iofs jag oxå se (även fast jag kommer få mardrömmar och bli mörkrädd och inte våga vara ensam i ett antal månader...) men jag är inte typ 12! Jaja, kul var det att lyssna på dem iaf.

På H&M var det som väntat ett mindre kaos... Folk verkade inte ens bry sig om kläderna var snygga eller inte. Vissa gick runt och bar på hur många plagg som helst... Collegetröjorna var slut, vilket ju iofs var bra för jag e pank... ;)

Ringde mamma på vägen hem. Hon va sjuk, så jag fick ju en beställning på lunch. Så när jag kom till centrum fick jag gå in och köpa mat på caféet och sen gå upp till henne med den. Hon hade tvättat lite kläder åt mig så nu kunde jag ta med dem hem oxå, mycket bra. Fast nu har jag varit duktig och bokat en tvättid, fanns dock inte mycket tider att välja på...

Bokade av ComHem-besöket iaf, orkar inte byta telefonnummer, har inget behov av det just nu.

You wouldn't even care...

I was a fish trapped in a bowl of water.
I was made to look the fool.
And though I wanted to I never caught her.
Instead I drowned there in my bowl.

I could die for you, but you wouldn't even care about it
I could die for you, but you wouldn't even care about it

She had a line for every situation.
Knew exactly what to say.
I had no time for proper preparations.
It could have gone out either way.

I could die for you, but you wouldn't even care about it
I could die for you, but you wouldn't even care about it

If only I could syncronize it.
All we need is a stablizer.
But it doesn't seem blue right, for now.
And thats it.

I was a fish trapped in a bowl of water.
I was made to look the fool.
And though I wanted to I never caught her.
Instead I drowned there in my bowl.

I Could die for you, But you Wouldn't even care about It
I Could die for you, But you Wouldn't even care about It
I Could die.......
I Could die.......

(Fishtank, This perfect day)


Been there...


Ingen visning

Igår var jag och fikade med Ida efter skolan. Innan dess hade jag, Linda och Cissi varit "duktiga" och suttit i bibblan och gjort en läslogg.

Idag hade vi föreläsning på förmiddagen. Efter lunchen hade vi en rolig eftermiddag med Rutger. Sen åkte jag till Farsta och mötte upp Sara. Tog bussen till Skarpnäck. När vi klivit av försökte vi lokalisera oss. Sen gick vi, lååångt. Till slut hamnade vi vid något slags hem för typ narkomaner eller något liknande. Hittade aldrig huset där lägenhetsvisningen skulle vara. Fast det var nog nånstans där i närheten... När vi försökte gå en annan väg mötte vi en människa som vinglade fram och tillbaka över parkvägen och sluddrade. "Nä, här får du INTE bo!" sa Sara till mig. Vi gick bort till centrum och käkade middag istället.

Imorrn är det kort dag, 09.00-11.00, väldigt skönt. Fast det är ju nästan så att det känns onödigt att åka... Men jag tror det blir kul, var ju det häromdan iaf.

Mysstund

 

Easy love


Never had an easy love
Never had an easy love
Like the one I'm dreaming of
Find a hand that fits the glove
Of love
Of love

Talking to a friend yesterday
It was good to hear him say
That although two years had passed
Still felt like she could ask
Of my time, of my time
Seems I did something right
Something right

Looking for another pearl
(Easy love, Badly Drawn Boy)


I am

"I am I am I am I am... I'm your destiny calling" (Melody Club) Älskar den låten!!! ;)

Klockan är lots and lots... men jag vill inte sova... för då blir det imorgon... och jag orkar inte...

Och detta, mina damer och herrar... var inlägg nr 400! ;) Hihi!

100

Hmm... 99 kommentarer! Vem blir nr 100? Spännande! ;)

Om du vill ha mig - nu kan du få mig så lätt...

Du vet, hon har skeva framtänder
och hon går som en studsande boll
hennes ögon svänger
åt olika håll
folk vänder sig om
för hennes panna är så blek
och näsan e sne
och jag rår inte för de
men jag är kär i den fulaste flickan i världen
Å Ingen vet om det men jag ska berätta allt för dig
jag ligger på sängen och tänker:
"tänk på mig"

jag är inte kär i henne för vad hon e
utan för den hon inte e
jag vet, det låter konstigt när jag säger det
jag e kär i den fulaste flickan i världen

(Den fulaste flickan i världen, Håkan Hellström)

Fin bild!

41669-30

Cool bild va!? Tycker jag iaf! ;)


Ångest

Jag har kommit fram till att jag suger åt mig allt som folk säger till mig som en svamp, både det bra och det dåliga... Jag reflekterar inte ens över om det överhuvudtaget finns någon sanning i det som sägs...

Idag visste jag knappt vad det var för dag. Mycket förvirrande... Tror jag håller på att gå in i väggen. JAAA, jag vet att ALLA andra klarar allt och e så himla hurtiga och pigga! Men JAG klarar INTE allt! E ruskigt trött på att bara existera i något slags ekorrhjul utan något konkret mål... Är glad att jag har vänner och familj som håller mig flytande.

Längtar till julen, glögg, mys och lussebullar... och tomten! ;) Love christmas! Hehe, lär väl hata julen efter att ha stressat på jobbet veckan innan... folk lär ju va helt galna och griniga... Men jag hoppas att jag inte låter det påverka mig...

Lägenhetsvisning på onsdag, ska bli kul. Vore skönt att flytta...

Dum fråga?

Haha, vad folk e roliga. Vi frågar ofta "Ska det vara en present?" och då syftar ju vi på om vi ska slå in varan i presentpapper såklart. Detta verkar många kunder ha svårt att förstå och undrar vad vi har med det att göra... Haha! Varför skulle vi annars fråga lixom? Hmm... Kanske får omformulera den där frågan lite...

Busringning?

Det MÅSTE ha varit någon som drev med mig idag, riktigt ordentligt. Svarade i telefon i butiken idag... i andra änden i luren hör jag en röst som säger: "Kan inte du springa över till Game och kolla om de har öppet?" Ehh... "Det får du väl göra själv" sa jag då. "Nähä, jag får väl ringa dem sen då" säger killen då. Sen börjar han babbla om att han ska ha middag och vill ha tips på en snygg manlig dukning. Jag försöker förklara för honom att det inte är så lätt att ta det över telefon då jag inte ens vet vad han har för porslin och inredning och vilken mat han ska servera. Jag tipsar om att man kan ha löpare istället för tabletter, men då säger han att det låter lite omanligt... Killen pratar på och är allmänt konstig, jag försöker hjälpa, men det är ju inte det lättaste... "Alltså, du låter rätt ung, hur gammal är du egentligen" säger killen, som säkert är yngre än mig. "Jag är 24" säger jag. "Jaha..." Till slut säger han att vi inte verkar ha det han letar efter och frågar om det finns någon annan butik i centrumet som har porslin och sånt. Jag tipsar om Lagerhaus. "Jaaa, men kan inte du gå upp dit och fråga dem om de har det jag vill ha?" Herregud... E karln störd eller? "Det är väl en bärbar telefon du har?" fortsätter han... "Ehhh, jaaa... Men jag kan ju lixom inte lämna butiken..." säger jag. Jag fixar fram telefonnumret dit och kan äntligen lägga på luren.

Nån minut senare ringer killen igen... Det var ju alldeles för billigt på Lagerhaus... Jag hör en röst i bakgrunden: "Men älskling, gubben..." En annan kille kommer till luren och börjar prata om att han och hans pojkvän har bestämt sig för at de nog ska skippa porslinet och bara köpa bestick. De vill ha några tuffa bestick. Jag säger att det nog vore bäst om de kom till butiken och tittade själva. Killen säger att han vill ha ett brunt underlägg för tekannor, har vi något sånt? Jag svarar att vi inte har några specifika underlägg för tekannor men att vi har vanliga grytunderlägg. Då börjar han prata om att han minsann har ett glasbord som han måste skydda från värme... Sen frågar han om man inte kan beställa hem saker från oss... "Ehhh, nej. Ni måste komma hit om ni ska handla" svarar jag. "Oki då, vi får väl komma dit då." Sen lägger vi på. Nästa gång telefonen ringde vågade jag inte ens svara, Becka fick ta luren. Kan ju säga att killarna aldrig kom till butiken... Måste ha suttit några någonstans i Sthlm/Sverige och skrattat ordentligt... ;)

Men imorse hade jag iaf ett väldigt trevligt telefonsamtal. Tyvärr bröts det under resan till jobbet. Men som sagt, det var trevligt. ;) Gjorde mig glad.

Bebislunch

Haha! Killen med metrotidningarna vid stationen började sjunga imorse när jag kom gående. Måste varit för att min nya halsduk matchade min nya jacka så bra. Sååå fint! ;)

Hade en rätt meningslös föreläsning, lärde mig inget nytt...

Efter föreläsningen tog vi bussen till Fridhemsplan där vi mötte upp Sandra och lilla Gabriel, gullunge! Han var hur söt som helst! Vi åt god lunch i gallerian. Det var jättekul att träffa Sandra igen, var ju månader sen sist. Och hon blev jätteglad för presenterna. Efter lunchen kollade vi i ett par butiker innan det var dags att åka vidare. Linda tog bussen och vi andra begav oss till t-banan.

Inte lätt att åka t-bana med barnvagn... Iaf inte när vagnen är proppfull... Men det gick, på något underligt sätt. Vid Hötorget klev Cissi av. Jag, Sandra och Gabriel åkte vidare till Slussen. Det var inte det lättaste att ta sig ut. När vi hade lyckats kliva av och gick längs perrongen hörde vi hundar skälla. Plötsligt övergick skallen till ett fruktansvärt ljud, det lät verkligen som en hund med dödsångest. Jag vet inte riktigt vad som hände. Det enda jag vet är att alla på hela perrongen stannade upp och det enda som hördes var det där ljudet. Det var nog det läskigaste ljud jag nånsin hört och det kändes som att det lät i flera minuter. Jag hoppas att hunden mår bra nu iaf.

När jag kom till Forum gick jag in på H&M och hittade ett par brun-rosa vantar som jag köpte. "Åh, det matchar ju halsduken!" utbrast kassörskan. "Ja, jag har mössan oxå, men det kanske blir för mycket" sa jag. "Äsch, du blir skiiitsnygg!" sa hon då. ;) Om jag nu vågar ha mössan på mig... Är inte van vid att ha mössa... och frisyren blir ju sabbad...

På jobbet fanns det ännu fler julgrejer att packa upp, roligt roligt! Jag tycker det är kul att packa upp för jag vet nästan aldrig vad det är i kartongerna. ;) Fick örhängen från Brasilien av Cida. Vet inte riktigt när jag skulle kunna använda dem, men de var fina. Behövde inte stänga idag, såg på schemat imorse att jag bara skulle jobba till 18, mycket skönt.

På pendeltågsperrongen kom det en man och gick fram och tillbaka framför mig och mumlade och gjorde puss-ljud... "I love you" sa han sen... Eh... Njeee... tänkte jag och ignorerade. Hans kompis började skälla på honom på deras språk och sa "sorry, sorry" till mig. Skumisar... Jag satte mig i andra änden av vagnen när tåget kom. Männen gick oxå av i Jakan. Undrar om det var samma man som frågade om jag kunde arabiska i somras...

Hyrde två filmer på vägen hem. Har kollat på den ena nu, "Ice age 2". Den var jätterolig. Nu ska jag kolla på "Rumor has it" tänkte jag, om jag nu inte somnar... Är sååå trött...

På kryssning

Uhh... Man borde ha varit ledig idag... Hade varit väääldigt skönt. Har iaf lite sovmorgon, men jag är ju iofs redan vaken...

I onsdags åkte jag till Slussen och mötte upp Linda och Cissi. Vi tog Katarinahissen upp till Gondoen. Vi satte oss i baren och bläddrade i drinklistan, det var ju inte det lättaste att bestämma vad man ville ha när det fanns så mycket att välja på. Det var jättemysigt däruppe, och väldigt vacker utsikt. Blev ju dock lite svårt att se ut efter ett tag då ovädret utanför blev allt värre.

Plötsligt var klockan lite mer än vi räknat med så vi bestämde att det var dags att gå. Fick vänta länge på hissen, men till slut kom den och vi kunde ta oss ner. Efter att Cissi slängt i sig lite mat på McDonalds begav vi oss ut i snöstormen för att leta efter en taxi... Det var ju inte det lättaste. Man såg nästan ingenting, det var hur mycket snö som helst och det kändes som att det var motvind från alla håll. De taxibilar vi såg var ju självklart upptagna. Jag blir ju rätt grinig när jag blir stressad (därför försöker jag att aldrig stressa...) så jag var väl en aning gnällig och tyckte vi skulle gå ner till Nackabussarna. Till slut gjorde vi det och lyckades klämma in oss på en av dem. Det kändes som att den relativt korta bussresan bort till Londonviadukten tog huuur lång tid som helst. Trafiken stod nästan stilla på grund av vädret och ett pucko i en bil körde i bussfilen... När vi äntligen kunde kliva av kutade vi bort mot terminalen.

När vi kom fram var vi helt dyblöta och anfådda och alla i terminalen glodde på oss... Vi betalade, fick våra hyttkort och kunde kliva ombord. Vi gick direkt till hytten för att få sitta ner och torka lite. Klockan blev över 18 men båten låg fortfarande kvar. Till slut bestämde vi oss för att gå och se om taxfreen öppnat även fast vi inte börjat åka, och det hade den! ;) Vi köpte cider, smirnoff ice och lite snacks. Sen gick vi tillbaka till hytten och myste.

Tiden gick och båten låg fortfarande kvar i Stockholm. Vi sminkade oss och gjorde oss iordning. Klockan 21 var det dags att gå och äta i restaurangen. Vi fick ett bord vid fönstret. Maten var väldigt god, fläskfilé med en kryddig bearnaise och pommes. Till efterrätt tog vi dessertbordet, som var en slags buffé med ca 25 olika desserter i små munsbitar. Man fick plocka fritt hur mycket man ville. Dock blir man ju mätt rätt fort, vilket är tur... ;) Kladdkakan var iaf en klar favorit, och limepajen. Ett tag såg det ut som att vi hade börjat åka, men det var ju Birka Paradise som var på väg ut... Nån stund senare ropade iaf Linda till, nu var vår båt på väg ut ur hamnen! Klockan var nu 22.45... Vi skulle ha åkt 18.00... Inte för att det gjorde oss någonting men det var ju lite knasigt att ligga i hamnen så länge, fördröjningen berodde på att man väntade in bussar från andra städer som fastnat i trafikkaoset.

Efter maten gick vi ner till hytten en kort stund och sen upp för att se vad det fanns att roa sig med. Vi blev förvånade över hur lite folk det var. Det var mest folk inne på dansbandsgolvet, som tur var var det helt ok musik där. Det blev en rätt lugn kväll. Synd nog fick man röka inne och efter ett tag mådde Cissi illa och gick ner till hytten. Linda och jag kollade runt lite men bestämde oss snart för att kolla till Cissi. Först hade vi tänkt att gå upp igen och ta ett glas vin eller så men när man väl hade satt sig kände man hur trött man var. Jag tror klockan var runt 03.00 då.

Det var ju inte det lättaste att somna... Vi hade hamnat i en korridor med ett gäng ungdomar. Dessutom var vågorna ute höga och båten gungade ordentligt och ojämnt, det blev lixom aldrig någon rytm i vågorna. Linda tyckte det var läskigt, hon funderade på att gå och lägga sig i en at livbåtarna... ;)

Jag vaknade redan vid 08.00 och kunde inte somna om. Hytten kändes varm och klaustrofobisk. Jag låg väl kvar till 9-tiden, sen gick jag upp och duschade. Vågorna var fortfarande höga och båten gungade riktigt ordentligt. Cissi och Linda mådde illa och hade inte så stor lust att gå upp. Men till slut bestämde de sig för att det kanske vore bra att få i sig lite mat.

Det var lite svårt att gå rakt på båten på grund av vågorna. Vi hittade ett ställe där vi ville äta. De hade inte öppnat så vi satte oss vid ett bord utanför och väntade. Maten var väl värd den där väntan. Bakad potatis med räkröra, hur gott som helst!

Sen bar det iväg till taxfreeshopen! Där fanns det en hel del som man skulle vilja ha, speciellt i parfym och hudvårdsavdelningen. Linda och jag testade en kräm som kostade över tusen kronor, den luktade dock inte så gott... Köpte iaf en fuktighetsgel från Clinique till mig själv, den var inte fullt så dyr. Sen blev det lite dricka och godis oxå. Vi bar ner allt till hytten och satt där en stund.

Sen gick vi upp till puben och drack varsin Irish coffee. Det var rätt rökigt därinne så man klarade inte av att sitta där alltför länge. Dessutom var vi hungriga så vi gick tillbaka till tapas/grillen. Vi tog två tapasrätter var, det var jättegott och lagom mycket.

Efter det var det ju inte lång tid innan vi skulle nå hamnen i Stockholm så vi letade upp några fåtöljer vid ett fönster där vi kunde sitta. Ungefär samtidigt såg vi en monter där de hade nallar och lite andra saker. I monterna fanns även ett par urgulliga tofflor för bebisar. Vi bestämde oss för att ett par såna skulle vara en perfekt present till Sandras bebis! Vi ska ju fika med henne idag. Cissi och jag skyndade oss uppför trappen för att se om Nalleshopen fortfarande var öppen, och det var den! Nöjda med vårt inköp satt vi sen och myste i fotöljerna tills det var dags att gå ner till hytten och hämta bagaget.

Trots mycket folk som trängdes kring utgången gick det hyffsat smidigt att ta sig ut till terminalen och vidare ut på parkeringen. Vi gick upp till Londonviadukten och tog en buss till Slussen. Sen proppfull t-bana... Jag gick av vid Centralen. Sen var ju självklart mitt tåg försenat, som tur var inte så mycket.

Tilda blev jätteglad när jag kom hem, själv var jag väldigt väldigt trött. Kollade lite på tv, fanns tyvärr inte så mycket att se. Tänkte kolla på film men orkade inte koncentrera mig.

Nu är det iaf morgon och snart ska man till skolan. Föreläsning i två timmar, sen fika med Sandra och efter det vidare till jobbet... Lååång dag... Sen jobba resten av helgen, men det är relativt korta dar. Öppnar ju en timma senare imorrn eftersom det är röd dag, mycket bra! Nä, nu ska jag fixa mig.

Oväder

Hmm... Bara en timme kvar till jag måste bege mig... och snön vräker ner... Wuuunderbaaart! ...eller inte...

Undrar hur detta ska sluta... Jaaa... jag älskar er alla väldigt mycket iaf, bara så att ni vet! ;)

Om man dricker riktigt mycket så kanske man inte märker att det gungar? ...kan dock bli jobbigt dagen efter... Jaja, det löser sig nog, på ett eller annat sätt... Måste nog ta och packa det sista nu, så jag hinner med den där bussen sen, har ingen lust att gå till tåget...

Nu ska jag ignorera både snö och storm och bara ha kul! ;)

Puss på er!

Väder

Nämen vilket underbar väder! Perfekt båtväder! Lugnt, behagligt och varmt... Det blir till att sitta på soldäck i bikini med en paraplydrink i handen... eller tyyyp inte! MEN! Jag har läst att båten faktiskt har STABILISATORER! ...så jag är rätt lugn ändå... ;)

Jag som hade tänkt gå en promenad under dagen... känner inte riktigt för det just nu... Snöa får det visst göra, men det hade ju inte behövt blåsa så himla mycket... inte mycket att göra åt saken.

Ska iaf diska och städa här hemma, så man kommer hem till en städad lägenhet imorron kväll. Packa måste jag oxå göra. Tilda har försökt packa ner sig själv i väskan ett antal ggr...