Halvbra

Det gick lite halvbra igår. På kvällen fick jag sälja en bokklubb som jag är jättebra på, men sen tog adresserna slut, så då fick jag byta och då gick det inte lika bra. Varför är folk så negativa till tidningsprenummerationer?

"Håltimman" var iaf väldigt skön. Vi åt pizza på Balder, fick lite ont i magen... Sen mötte vi upp John och Elin. Vi gick till Schmäck, stans mysigaste fik. När man beställer kaffe får man en egen pressobryggare att ha vid sitt bord, värsta bra. Goda bakverk har de oxå. Sen kollade vi runt lite innan det var dags att gå tillbaka till jobbet.

Idag ska vi jobba 12.30-16.45, sen äntligen helg! Ska bli helt underbart! Hoppas på sol, jag saknar verkligen solen just nu...

Suger

Jaha... Å nu idag fick vi veta att vi inte alls får någon bonus när vi jobbar 16 pass nu under sommaren, så man behöver ju inte jobba ihjäl sig... Kan ju säga att morgonpasset suger... 1 timma kvar...

Morgonpass

Uhhh... Idag är vi uppe med tuppen... Ska jobba ett tidigt morgonpass. Sen har vi fyra timmars "håltimme" och sen kör vi ett kvällspass oxå, får se hur det går. Ska ev köra morgonpass och förmiddag imorrn. Då borde jag komma upp i 16 pass den här månaden (har tappat räkningen) och då får man 1000 kr i bonus.

Det går riktigt bra för mig på jobbet nu. Jag hoppas jag inte låter alltför skrytsam, jag är bara så glad att det går så långt över förväntan.

Igår såg vi filmen "Darling", den kan jag verkligen rekommendera. Den handlar om en VÄLDIGT naiv överklasstjej som inte riktigt förstår det här med a-kassa och betala hyra, m.m. Man blir arg och man blir glad och man blir ledsen. Se den!

Gammal?

Eh... Är det jag som börjar bli gammal...? Eller är alla andra här på jobbet väldigt unga? Eller bara extremt korkade och naiva? Jag bara undrar... En annan tjej var stolt över att hon sålt 28 Sköna hem på 4 timmar, själv sålde jag 21 på 1,5 igår. :)

Moi moi moi

41669-108

Moi

Å så en nytagen bild på mig oxå. Attans att man inte ser min fina bränna... Magen e riktigt brun nu! ;) Lite fjantigt att ta kort i badrummet kanske, men det är bra ljus där... 

41669-107

Älskling



41669-111

Mannen i mitt liv. ;)

I miss U like pie!

Är riktigt sugen på jordgubbar. Attans att jag inte köpte det när jag var bort till affären... För någon vecka sedan gjorde jag jordgubbspaj, mums! 

41669-110

Lättroad

41669-109

Häromdan var jag lite nere. Daniel gjorde allt för att muntra upp mig... Det här tricket gjorde susen, för jag är så himla lättroad... ;)

Söndag

Midsommaraftonen blev lugn och trevlig. Vi kom hem till John och Elin vid fem. Det grillades lax på balkongen sen satt vi där och njöt i den gassande solen. Efter maten blev det några partier yatzy oxå. :)

Igår hade vi filmdag, trots det vackra vädret. På förmiddagen städade vi här hemma. Sen mötte vi upp de andra vid Coop och handlade mat och godis. Vi hann bara kolla på tre filmer, vi som hade bestämt att alla skulle få välja varsin, men men...

Fortfarande soligt idag med. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Daniel cyklade precis ner till skolan. Han måste städa där innan de stänger för sommaren. 

Jag måste bli lite bättre på att ta mer bilder och lägga upp här, dålig på det... Någon gång i framtiden ska jag införskaffa en digitalkamera.

Midsommarafton

Midsommarafton ja... Vädret är just nu fullkomligt strålande! Knappt ett moln på himlen, mycket bra.

Vi har varit och handlat jordgubbar till eftermiddagen och nu funderar vi på att gå ut och sola en stund.

Gjorde slingor i håret häromdagen, blev riktigt nöjd. Kan verkligen rekommendera Garniers sling-kit, 59 kronor kostade det på Kick's. Trodde först inte att cremen skulle ha någon verkan då den inte ens luktade något (har fått för mig att medel som bleker måste lukta starkt och illa...) men jojjomensan! ;) Daniel hjälpte mig lite med håret på baksidan av huvudet. Funderar på att kanske göra lite fler slingor senare i sommar.

Nä, ut i solen!!!

Ha en undebar midsommar allihop!!! Love ya'll!!!

Skog

Sitter på bussen till Ö-vik. Mycket skog... :) Lyckades förresten tjäna 740 spänn under mitt pass igår, samtidigt som jag filade naglarna. Ibland är mitt jobb ganska bra, ha ha!

Bra

Nu har allting äntligen lugnat ner sig. Idag ska det inte vara några problem att jobba. Igår smet jag igen, hem till John och Elin. 

Syrran ringde och jag berättade allt så hon blev jätteorolig och åkte hem till mormor och morfar och hämtade nyckel till lillebrors lägenhet. Hon och morfar åkte dit, allt var lugnt. Bra.

Idag har vi haft tvättstugan, skönt med nytvättade kläder. Nu håller jag på och lagar lite lunch för sen ska vi ner på stan och handla lite alkohol till fredagen. 16.45 ska vi vara på jobbet. Jag har förresten upptäckt att min snittlön alltid har legat över 100 kr per timma enligt lönespecarna, coolt! Jag e bäst!

Idag fyller Linda år. Yey! Messade henne och passade på att gratta på namnsdagen oxå, hrm hrm... ;P

Imorrn ska vi ta bussen till Ö-vik! Kul med en liten resa! Ska hälsa på hos pappa och Kristina, ska bli skoj.





Oro

Usch usch usch... Kunde inte ens jobba klart mitt pass idag eftersom jag inte kunde koncentrera mig. Är orolig för lillebror som vägrar höra av sig. Grinade en kvart inne på toan innan jag vågade gå och fråga om jag fick gå hem. Hoppas han hör av sig imorrn för jag behöver verkligen jobba...

Får se om man hinner träffa pappa i veckan, han var väldans upptagen... Många som ska hälsas på hos tydligen... Eventuellt kunde jag och Daniel ta en buss till Ö-vik på torsdag, får se. Ekonomin är väl inte den bästa just nu.

Mamma kommer nog upp i mitten av juli och ska få låna Johns och Elins lägenhet, värsta bra! 

Nu är jag trött... Lyllo Annika som åker till Portugal imorron bitti... ;P Liiite avis faktiskt...

Sussa gott!

"Stockholm Boogie"

Det har varit en väldigt lugn helg.

Blev ingen fika med Carro i fredags. Hon bor en bit utanför stan så bussförbindelserna är inte de bästa. Hennes kille brukar skjutsa henne men det är ju inte alltid han kan heller.

Istället gick Daniel och jag ut och solade. Sen låg vi hemma och tog det lugnt en stund innan vi bestämde oss för att ta oss ner till Ersboda. På Stadium var det rea. Vi hittade en vindjacka som vi kan ha tillsammans och sen hittade jag en söt enkel top och ett skärp, mkt bra.

Igår solade vi igen, det var sjukt varmt... På kvällen kollade vi på film.

Nästa helg hoppas jag på bra väder, dels för att det ju är midsommar och dels för att vi ska på cykeltur på lördagen med John och Elin om det inte regnar, 3 mil och matsäck, skoj skoj. ;) 

Har inte bestämt vad vi ska göra på midsommarafton ännu. Kanske blir det god mat på John och Elins balkong, får väl se. Vad ska ni göra?

Vi kollade på "Stockholm Boogie" igår. Började sakna Stockholm lite båda två. Men mest saknar jag alla er! Pappa befinner sig just nu inte långt härifrån så jag hoppas kunna träffa honom i veckan. Mamma ska kanske komma upp om ca en månad och då hoppas hoppas hoppas jag att hon kan ta med sig min lillebror oxå, saknar hon massvis, speciellt efter gårdagens samtal... Självklart saknar jag mamma oxå. Men som sagt jag saknar er jättemycket! Jag vet att jag inte är världens bästa på att ringa. Ni vet hur det är. Men jag har inte glömt någon av er!

Dubbelpass

Underbart skönt att vara ledig!

Igår jobbade vi kvällspasset. Det gick sådär. De första 25 minuterna gick dock skitbra, men sen försvann turen, lite synd...

I onsdags var vi lediga. Jag ägnade större delen av dagen till bakning då det regnade ute. Till middag gjorde jag fyllda bröd med ruccola, kalkon, dijonsenap och västerbottenost, mums! Blev såna till middag igår oxå, dock väldigt sent på kvällen...

I tisdags jobbade jag dubbelpass... Det gick, men jag var helt slut sen. Första passet hade jag ett jätteknäppt uppdrag. Skulle ringa till folk som var med i en bokklubb och be om deras mailadresser för att klubben hade blivit nätbaserad. Skönt att slippa sälja men provisionen var bara 2 kr per angiven email. Man fick oxå 2 kr om kunden inte ville lämna ut sin mailadress. Om man ville ha en timlön på 100 kr måste man alltså hinna med 50 samtal (där kunden är hemma) per timma. Detta är totalt omöjligt då man ibland får vänta flera minuter på nytt samtal, dessutom är inte alla hemma och vissa har telefonsvarare. Jag slutade på 96 ordrar, alltså 192 kr, för 4 timmar, då hade jag ändå jobbat in nästan hela rasten. Plus att datorerna hängde sig. Markus sa dock att de skulle fixa någon slags kompensation, hoppas de dubblar beloppet iaf.

Daniel har nu jobbat sin första vecka och det går riktigt bra. Jag lyssnade på ett samtal i tisdags och han var jätteduktig. Igår hade han fått en massa beröm av flera coacher, roligt att höra. Det är skönt och tryggt att veta att han finns där på jobbet samtidigt som mig.

Nu har solen äntligen kommit tillbaka. Hoppas på att hinna sola lite innan jag ska iväg och fika med Carro på stan. 

Daniel och jag ska kanske (hoppas, hoppas, hoppas) få låna en bil av Carro och hennes kille. Får vi låna den en längre tid så kan vi kanske bila ner till Stockholm och Örebro, det vore väldigt kul. 

Tilda är helt knäpp nu och går runt och jamar konstant för att hon vill gå ut. Kanske var ett misstag att börja gå ut med henne men jag tycker inte att hon ska behöva vara instängd i lägenheten jämt. Dilemma...

Vad händer nere i Stockholm då?

Ingen

"Vi är alla borttappade på varuhuset. Ingen ropar i högtalaren..." Jonas Gardell

Kom

Ni måste komma och hälsa på snart! Har abstinens... Kan tipsa om att man, om man har Ica-kort, flyger billigare med FlyNordic nu på sommaren.

Tivoli

Igår satt Daniel vid datorn hela morgonen. Vi hade vaknat rätt sent oxå så jag var smått irriterad. Men inte så länge för sen ringde Carro och frågade om jag inte ville komma ner till stan. Det var bara att hoppa in i duschen och sen piffa och sen iväg på cykeln.

Vi gick ner till tivolit som är i stan just nu. Det är iofs "Axels tivoli" så man var ju lite skeptisk. Men jag lät mig övertalas till att åka en grej som snurrade och gungade samtidigt, askul! ;) Sen blev det en till, som var ungefär som "Bläckfisken" på Grönan, inte lika spännande, och Carro mosade mig, men det var kul! ;)

Vi mötte upp hennes kompis och gick och satte oss i hamnen och pratade lite. Sen kollade vi runt lite på Gina och H&M. Carros kille kom och hämtade henne och jag gick till Ica och köpte mangosorbet och jordgubbar och gick hem till John och Elin. De blev jätteglada och vi satt på balkongen och lyxade. Sen bestämde vi att jag och Daniel skulle äta hos dom. Vi lagade potatisgratäng och jättegod sallad och John lyxade till det ännu mer med varmrökt lax, mums!

Till efterrätt blev det fruktsallad med nötter och hallonsorbet. Sen spelade vi yatzy, jag vann en gång, thank God. :)

Idag skulle vi ha solat men Daniel ville bli klar med sin bilskiss och jag är inte den som lägger mig ute själv och nu är solen borta så så är det med det... Ska regna imorrn... kul... typ inte... Regnar det i för många dar blir det solarium, annars överlever jag nog inte. Är juh så glad över min bruna hy! 

Blir nog dubbelpass på jobbet imorrn, fyyy faen... Men det måste gå!

Uppdatering!

Ojojoj... Här var det illa med uppdateringen... 

I tisdags jobbade jag. Elin messade och frågade om jag ville komma över efter jobbet. Hon och John bor precis bredvid jobbet, värsta bra! Sen såg vi till att Daniel kom ner till stan oxå så gick vi och åt pizza alla fyra. Sen tog vi en fika nere på Hamnmagasinet oxå innan vi cyklade hem.

Jag jobbade på onsdagen oxå, det var riktigt segt. Jag var sur och grinig för att det var röd dag och fint väder och för att Daniel fick vara hemma och jag var tvungen att sitta instängd på jobbet.

Igår hade jag ändrat schemat så jag jobbade kväll istället för eftermiddag. Det var mycket skönare. Daniel och jag hann gå ut och sola ett par timmar, I love! Börjar få riktigt bra med färg nu.

Jobbpasset igår började förjävligt. Vi var sex tjejer som skulle sälja ett bokklubbsmedlemsskap till män. Män gillar i regel INTE telefonsäljare... På en timma hade jag fått iväg en order... Vi blev alla inkallade i samtalsrummet och fick byta objekt till tidningen Hennes istället. Det gick mycket lättare men tyvärr var det dåligt med samtal och många som inte var hemma, önskar att jag hade fått iväg ett tiotal fler än vad jag hann.

Efter jobbet mötte jag upp Daniel utanför och sen gick vi till John och Elin. Martin kom dit och vi satt och pratade till klockan tolv. 

När vi kom hem kunde vi inte sova. Det blir aldrig mörkt här... Runt halv fyra somnade jag dock av utmattning.

Idag har vi solat mera. Det är sjukt varmt och inte ett moln på himlen. Underbart! 

Gå in på Youtube och sök på Umeå tourist så får ni upp en film som Daniel gjort med John och Nisse. De tycker att den är jätterolig. Jag och Elin tycker inte att den är lika rolig, men men...

Utställning på Designhögskolan

41669-100



Det här är en skogsmaskin som ska kunna arbeta ute i skogen på egen hand. Smart och säkert. Notera kärleksparet i bakgrunden! ;) Gulligt!

Utställning på Designhögskolan

41669-106

Något slags högtalarsystem. Ganska snyggt tycker jag.

Utställning på Designhögskolan

41669-101

En buss.

Utställning på Designhögskolan

41669-104

Flygplansinredning. Killen som har gjort den här var helt förstörd i fredags då han inte hade sovit ordentligt på flera dygn. Daniel var snäll och hjälpte honom lite med modellen under natten till torsdagen då han var i skolan. Det var ganska många avgångsstudenter som inte hade hunnit sova ordentligt, tror t o m att någon fick åka till sjukhuset p g a det... Jag och Elin har bestämt att Daniel och John måste vara klara en vecka tidigare med sina modeller när det är dags för dem att göra sina avslutningsprojekt, tur att det är två år dit...

Utställning på Designhögskolan

I fredags var vi på utställning på Designhögskolan. Det var intressant, men man får lite ångest över att man inte är lika duktig själv... 

Om man inte vet vad det handlar om så kan man ju lätt uppfatta modellerna som leksaker. Dock är de mycket viktiga för avgångsstudenterna. En riktigt bra modell med en bra idé eller lösning kan resultera i ett eftertraktat jobb på något stort känt företag.

41669-102

Vackra kvinnor

Förresten... Har ni spanat in min kompis Ida i senaste numret av Veckorevyn? Fina bilder på vackra unga kvinnor för en god sak. Mycket bra tycker jag! 

Och så vill jag säga att jag även gillar Dove-reklamen väldigt mycket. ;)

Sommar

Nu är det verkligen sommar. Igår var det väldigt varmt. Daniel var tvungen att sitta hemma och fixa klart ett bildspel till skolans avslutningsmiddag för de studenter som går ut nu. Själv tog jag mig ner till Ersboda och mötte upp John och Elin på Röda korsets second hand-butik Kupan. Elin fyndade en klänning och en jacka. Själv har jag jättesvårt för begagnade kläder men jag beundrar verkligen dem som lyckas hitta snygga saker. Dock köpte jag böcker. Har sen en tid tillbaka försökt ladda ner filmen "Circle of friends", som jag älskar, men har inte hittat den. Nu hittade jag boken för 20:-, så då köpte jag den. Köpte två engelska pocketböcker skrivna av Jane Green oxå, de kostade 2:- styck, mycket bra.

Sen gick vi bort till Myrorna oxå. Där hittade jag ytterligare två böcker. "Linas kvällsbok" av Emma Hamberg och "Trekant" av Mian Lodalen. Det var dyrare på Myrorna, 15:- styck kostade pocketböckerna, men det var ju ändå billigare än nypris. Träffade Carro där oxå. Hon letade efter en barnstol till cykeln, men hittade bara en ljusstake...

Jag, John och Elin bestämde att vi skulle grilla på deras balkong på kvällen. Jag hann gå hem och läsa en stund innan det var dags att bege sig. Daniel var inne i stan och lämnade bildspelet på hotellet där middagen skulle vara.

Vad gott det var med grillat! :) Lite senare kom flera av Johns och Daniels klasskompisar över. Vid tolvtiden gick vi till skolan där det var fest. Daniel och jag gick dock på en gång, vi var lite trötta. Tyckte synd om Elin som hade sagt att hon skulle följa med om jag följde med, kändes ju lite taskigt.

Idag har vi haft det sååå skönt. Vi har legat ute på en filt och myst och läst böcker. Underbart! Har dock fått lite för mycket färg trots att vi nog inte var ute i mer än två timmar, typiskt mig... Hoppas sommarvädret håller i sig, vill ligga ute varje dag! ;)

1 juni

Nu är det sommar! ;) Himlen är alldeles klarblå och det blåser lite lagom just nu. Sitter å väntar på bussen, kommer nog aldrig fatta hur tidtabellerna funkar... Ska luncha med Daniel, sen jobba ett pass å sen hoppas jag på en öl i solen!