Galakväll för Alla Kvinnors Hus!

Såg detta när jag kollade runt på nätet igår:

GALAKVÄLL FÖR ALLA KVINNORS HUS Live: Anna Järvinen, Moneybrother, Florence Valentin, The Sweptaways, Ane Brun, Laakso, Lowood
DJs: Gustav Bendt, Anna Granstrand

2008 fyller Alla Kvinnors Hus 30 år. På Asha Alis initiativ presenterar vi detta evenemang för att hylla organisationen och för att stödja verksamheten. Vinsten av kvällens intäkter i dörren och från förköpta biljetter går oavkortat till Alla Kvinnors Hus.

Asha har bjudit in finfina artister och DJs för att tillsammans ställa till med en fantastisk kväll - och ett jäkla party.

Anna Järvinen - Solodebuten "Jag fick feeling" har mottagits med öppna armar av idel lyriska recensenter och kärleksfull publik sen släppet i höstas. Anna vill förmedla en stärkande, upplyftande och energisk känsla till sina lyssnare, vilket hon lyckas väl med både på skiva och live.

I juni i år släpptes
Florence Valentin sin andra fullängdare "Pokerkväll i Vårby Gård"; en av 2007-sommarens självklara soundtrack med pärlor och kaos omvartannat. Glädjen har räckt under hela hösten lång med spelningar runtom i landet och en turné med Moneybrother.

Ane Brun är nog en av Skandinaviens mest aktiva och hårdast arbetande artister. Vi tackar för det och tar gladeligen emot hennes album, liveskivor, stråkturnéer, Japanreleaser samt applåderar varje gång hon vinner välförtjänta priser för sina alster. Nytt album "Changing of the Seasons" kommer under våren 2008 och vi är väldigt glada att Ane vill komma förbi Debaser Medis denna kväll och bidra med sin och andras musik.

The Sweptaways - Svårt att på ett litet utrymme berätta om en 28 personer stor kör som gör fantastiska versioner av indieklassiker. Sweptaways syns och hörs helt enkelt - aldrig förr har det känts så rätt med populärkultur a cappella!

Med "Blood Panic", "To Die Alone" och "Mount Pleasure" samt flera hundra spelningar på några år i Sverige och Europa så har det väl knappast undgått någon att
Moneybrother är en av Sveriges främsta artister. Denna kväll kommer Moneybrother själv med gitarren under armen, enbart för oss!

Italy vs. Helsinki, skrammel, hjärtskärande melodier att gråta till, blod, Peter Jöback, vita uniformer osv, osv. 2007 var
Laaksos år och vi vill gärna förlänga det långt in på 2008. Välkomna till galan, Laakso!

Lowood spelar vacker, enkel och samtidigt finurlig popmusik baserad på elgitarr och synt. Efter flera demos, inklusive en magisk duett med Kristofer Åström, spelas debutalbumet in nu i vår.


DJs under kvällen är:

Gustav Bendt - Club Killers inspiratör, grundare och eldsjäl. Vad mer behöver sägas om dansgolvet denna kväll?

Anna Granstrand - underhåller i restaurangen, förhoppningsvis tar hon med sig samma solstekta country/soul/rock-väska som när hon driver klubben Jailhouse (f.d Heartbreak Hotel).

"Alla Kvinnors Hus är Sveriges största och första kvinnojour. Sedan 1978 har vi mött våldsutsatta kvinnor och deras barn. Vi har lyssnat till deras berättelser om hot, sexualiserat våld och övergrepp. Vi har tagit emot hundratals kvinnor i vårt skyddade boende och pratat med tusentals.

Vi stärker kvinnor att kräva ett liv utan våld och ger stöd att skapa en plattform för ett nytt liv. Vi lyfter fram kvinnors styrka och förmåga.

Vi har kunskap och erfarenhet, utifrån detta vill vi förändra samhället. Vi är en fristående feministisk medlemsorganisation som arbetar för ett samhälle utan mäns våld mot kvinnor där alla har samma friheter, rättigheter och möjligheter oavsett kön."

- ALLA KVINNORS HUS, december 2007

(Hela texten från www.debaser.nu)

Egentligen borde man gå. Jag har själv fått hjälp ifrån Alla Kvinnors Hus och efter besöket på kvinnojouren i Umeå vet jag hur viktig deras existens är. Så ni som kan borde gå och ni får gärna ta med mig oxå! Förköp 100 kr + 100 kr Entré, vinsten av kvällens intäkter i dörren går oavkortat till Alla Kvinnors Hus!

Kommentarer
Postat av: Ida

Vilken dag?Står ingen om datum!

Postat av: Linda

Haha! Imorrn, 7/2 är det! ;)

2008-02-06 @ 12:34:55
URL: http://bumblan.blogg.se
Postat av: Ida

Jag jobbar såklart...

2008-02-06 @ 16:12:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback